Jotkut kohtaukset tuntuvat oitis erittäin hyviltä, kun taas toiset vasta vähän ajan päästä. Erityisen paljon tämä tuntuu silloin, jos kyseistä hetkeä kohtaan on entuudestaan jonkinlaisia odotuksia. Kun taas odotuksia ei ole juuri yhtään, niin silloin osuva kohtaus voi oitis jäädä mieleen erityisen hyvänä ja monesti aika pienistäkin asioista johtuen.

 

 

 

Sääntökertaus (jälleen kerran):

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksittäiset osuudet hyväksytään)

- Uniikkeja hetkiä / Yksi per pelikerta hetkiä

- Vain yksi per peli (monissa peleissä on todella monta erittäin hyvää kohtausta joista olisi kokonaan omaksi listakseen. En nyt jokaisen pelin kohdalla sano että olisiko niitä listaksi asti, mutta monessa olisi)

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Turvassa ja yhdessä - Final Fantasy VIII

Erityisen hyvin tämä kohtaus toimii koska sitä on vihjailtu pelin alkunäytöksestä asti.

 

Trust me - Titanfall 2

Viimeisenä tekonaan, titaani pelastaa pilottinsa.

 

Ion hyvästit - Code Vein

Hyvän lopetuksen alku viimeisen pomotaistelun jälkeen.

 

Mannyn kuolema - The Last of Us Part II

Vain ja ainoastaan siksi, että ainakin tämä mulkku kuoli. Liian helposti ja tuskattomasti, mutta kuoli sentään.

 

Knightfall - Batman: Arkham Knight

Viimeinen päätös, minkä pelaaja joutuu pelissä tekemään.

 
24. Final Fantasy hahmot osana taistelua - Kingdom Hearts II

Hetki jossa nähdään että Final Fantasystä tutut hahmot ovat kaikkine mukana taistelussa Heartleseja vastaan on ehkä nopeasti ohi, mutta se on yksi niitä ehdottomasti paremmin mieleenjääneitä kohtauksia, sillä siinä annetaan näillekin hahmoille hetki aikaa osana toimintaa.


23. Laukaisu - 007: Everything or Nothing

Ohjustenlaukaisu on juurikin sellainen loppuhuipennus joka on todella Bondmainen. Pääasiassa tässä kohtauksessa on kuitenkin Willem Dafoen esittämän roistohahmon kuolema kun hän putoaa alas, korventuen raketin laukaisuliekeissä. Erinomainen kohtaus joka sopisi aivan hyvin Bond elokuvaan.


22. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin... jotkut asiat taas täytyy - Batman: Arkham Knight

Tämä eräänlainen hyvästit osuus Lepakkomiehen ja Kissanaisen välillä on monella tavalla sitä samaa flirttiä mitä kaksikko on pitänyt yllä aina ja myös tässä Arkham sarjassa. Tässä tunteikkaassa hetkessä korostuu kuitenkin myös se, että Batmanilla tuntuu aina olevan myös vastaus kaikkeen. Lisäksi tilanteessa on myös sellaista fiilistä, että Batman tietää kaiken olevan menossa kohti loppuaan.


21. Dark Knight => Paladin - Final Fantasy IV

Cecil Harveyn tapauksessa voi olla melkoinen yllätys että hän muuttuu Mustasta Ritarista Paladiniksi, mutta tämä kohtaus on tehty niin hyvin että se on ehdottomasti yksi pelin onnistuneimpia. Ensin on luvassa taistelu Dark Knightina kaksoisolentoa vastaan mikä on hyvin kuvainnollinen tilanne ja sen lopuksi sitten Cecil muuttuu merkittävästi, paremmaksi versioksi itsestään. Tietysti jos Dark Knight miellyttää enemmän, niin tämä voi vähän nyppiä, mutta tilanne on kuitenkin tehty todella tyylikkääksi.


20. Yhteisymmärrys - Overlord II

Pääasiassa tässä pelissä, toisin kuin edeltäjässä, voi valita yhden kolmesta rakastajattaresta päärakastajattareksi ja heidän välillään voi vapaasti vaihdella. Mikäli kuitenkin osaa tehdä linnastaan tasa-arvoisen kaikille, enemmän tai vähemmän, niin he saattavat pystyä sietämään toisiaan puolisen tuntia... ehkä jopa tunnin. Niin ja on aina huvittaa katsoa kun ylivaltias kenkäiseen pikkupirua poistuessaan.


19. Veneajelu - Hades

Monet pelin tilanteet käydään läpi still kuvina, mikä kuitenkin toimii monissa ratkaisevissa paikoissa. Eräs kohtuas kuitenkin todella nousee paremmaksi kuin monet ja se on paluu kotiin, Charonin veneen kyydissä. Tämä on juurikin sellainen tilanne jossa tuntuu, että peli päättyy, sillä todella lopetusmainen tilanne on kyseessä ja yhteenpalaamisen riemuakin on luvassa. Siksi tämä veneajelun lopuksi onkin todella mielekästä huomata, että se oli vain yksi osa peliä, vaikka siinä tietty virstanpylväs onkin saavutettu.


18. Geralt of Rivia - Thronebreaker: Witcher Tales

Yksi niitä hetkiä josta on puhuttu vaikka kuinka paljon ja jonka nyt sitten kokee. Vaikka tässä ei olekaan minkäänlaista liikkuvaa kuvaa ja kaikki kerrotaan muutamien piirroskuvien muodossa, niin se vaikutus mikä tällä yhdellä kohtauksella on pelisarjan kanssa ja tämän Noituri maailman kanssa, on aivan omaa tasoaan. Tämä on ehdottomasti sellainen hetki, jota on pitkään odottanut näkevänsä jossakin muodossa, varsinkin tässä pelissä.


17. Cruciblelin takominen - Doom Eternal

Kokonaisuus jossa Slayer kohottaa Crucible miekan, kuin He-Man pääkallomiekan kanssa. Ennenkaikkea muuta kyseessä on erittäin tunnelmallinen ja todella vahvalla tyylikkyydellä tehty kohtaus. Näyttävyys on monissa pelin tilanteissa isossa osassa eikä tämä hetki ole mikään poikkeus.


16. Ellien pimeä puoli - The Last of Us Part 2

Nora saa tuntea, että Ellie on valmis tekemään mitä tahansa. Itse en juuri tunne sympatiaa Abbyn puolta kohtaan ja kun Nora vielä aukoo päätään, niin on vain niin hyvä, että Ellie saa purkaa kunnolla tunteitaan edes yhteen hahmoon, vaikka sen hahmon olisikin pitänyt olla Manny. Se mikä tekee kohtauksesta vielä paremman, on siinä, että fokus on edelleen Elliessä, joka ei nauti tilanteesta ja johon se vaikuttaa niin paljon. Lisäksi se on suora viittaus siihen, mitä Joelille tapahtui aiemmin, pelkuri Abbyn toimesta.


15. Loppupelin alustus - The Wolf Among Us

Monista pelin parhaista hetkistä useampi nousee kyllä mieleen, mutta neljännen jakson lopetus on yksi niitä lopetuksia, joka onnistuu erityisen hyvin siinä, mitä yrittää. Se on yhtä aikaa sellainen tilanne joka jättää kaiken kesken, mutta ei sellaisella ärsyttävällä tavalla. Tämä lopetus asettelee palaset loppuhuipennukseen, kun Bigby tapaa Crooked Manin kasvotusten. Pelaajan valinnoista riippuen tilanne voi olla erilainen, mutta omilla valinnoilla keskustelu aloitetaan sivistyneesti ja sitten sytytetään savuke ja sytkärin ääni katkaiseen mustaan.


14. Anton Janos - Fahrenheit

Keskustelu jossa on pelaaja kohtaa Anton Janosin. Carla käy keskustelun mielisairaalassa psykopaattimaisen Janosin kanssa tapahtumista jotka ovat pelaajalle todella tuttuja. Mutta Janos vaikuttaa olevan monella tavalla sellaisella tilanteessa, jossa Lucas voisi olla, jos olisi jäänyt kiinni. Janosin kylmäämä olemus on omiaan tekemään tästä yhden kokopelin hyytävimpiä ja parhaiten mieleenjääviä kohtauksia tyyliin Uhrilampaat ja Seitsemän.


13. Nicholas, kolmas vaihe - Plague Tale: Innocence

Tämä pomotaistelu on yksi yllättävimpiä pitkään aikaa ja täysin positiivisella tavalla. Voisi sanoa että myös toinen vaihe, kun Nicholai sytyttää tulen miekkaansa, on erinomainen hetki, mutta kolmas vaihe pistää vielä paremmaksi, kun ritari sytyttää itsensä tuleen, jolloin hänen huppunsa ja viittansa palaa pois ja taistelu yltyy viimeiseen pisteeseensä. Tämä on aika nopeasti ohi menevä hetki, mutta se raivoisa loppuhuipennus tässä taistelussa, on ehdottomasti koko pelin upein hetki.


12. Panda kunkun ensimmäinen tehtävä - Sly 3: Konnien Kunnia

Vampyyrien tuhoamista raketeilla, todella järeällä hahmolla. Tämä on vain niin hauska tehtävä, se ei ole juuri millään tavalla vaikea koska Panda kunkku on niin tuhovoimainen. Rakettien voimalla voi tuhota vihollisia ja hyvin tehokkaasti ja siinä on kokoajan sellainen todella mielekäs fiilis. Erityisen paljon tämän tehtävän painoarvo korostuu siinä, että tämä on lähemmäs ainoa tehtävä jossa pääsee tällä tavalla leikkimään Panda kunkulla ja tuhoamaan paikkoja ja olemaan täysin ylivoimainen vihollisten edessä.


11. Batman katselee - Batman: Enemy Within

Yksi mahdollisia lopetuksia jossa Jokeri hyväksyy tosiseikan siitä, että hän ja Batman ovat tarkoitettuja vihollisiksi. Kaiken jälkeen mitä tällä kaudella on kohdattu, voi tämä tilanne tuntua haikealta, mutta se on kuitenkin todella hyvin rakennettu ja erityisen näyttävän siitä tekee se, että Batman tarkkailee Jokeria, kun tämä on vankilassa, kuin muistutuksena siitä mihin ollaan päädytty, kuin tietäen, että Jokeri ei pysy vankilassa. Ehdottomasti niitä parhaita hetkiä kaudella, sillä siinä on sitä tiettyä jatkuvuuden tunnelmaa, vaikka sarja ei jatkoa varmaan tulekaan enää saamaan.


10. Keskustelu Ravagerin kanssa - Remnant: From the Ashes

Iso juttu tässä on se yllätyselementti. Ravager vaikutta hirviöhahmolta siinä missä monet muutkin, mutta sitten kun hahmo puhuu, niin sitä huomaa että tämä hahmo on paljon enemmän. Keskustelussa kaikenlisäksi avautuu paljon enemmän tästä sudesta ja sitä kautta huomaa, että Ravager on paljon enemmän kuin niin monet muut vastaan tulleet olennot koko pelissä. Keskustelu on ohi aika pian mutta tapa jolla se yllättää ja se miten kohtaus rakentuu on erittäin hyvä. Pelkästään se näky sudesta odottamassa luolassaan on erinomainen.


9. Silppuri pomotaistelu alkaa - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Suoraan Krang pomotaistelun jälkeen alkava yhteenotto pelin viimeistä vihollista, Silppuri vastaan, alkaa todella upeasti. Kun musiikki alkaa soida, niin siitä tulee oitis erittäin vahva fiilis ja kun Silppuri ilmestyy samalla aikaa ulottuvuusportaalista ja alkaa sitten kävellä alaspäin, on ilmassa oitis todellista lopputaistelufiilistä. Kyllähän se että Silppuri monistaa itsensä on oitis yllättävä lisäveto, mutta kyllä se on tämä aloitus taistelussa, joka todella saattaa välittömästi oikeanlaiseen fiilikseen.


8. Alkunäytös - Final Fantasy VIII

Erinomainen kokoelma erilaisia kohtuaksia jotka sitten rakentavat sen aloitustilanteen koko pelille. Kaiken taustalla on meneillään näyttävä miekkataistelu päähenkilö Squallin ja kilpailijan Seiferin välillä. Miekkataistelu itsessään on jo erittäin hyvin tehty ja vahvasti mieleenpainuva kohtaus, mutta kun mukaan laitetaan paljon vihjauksia tulevasta jonka avulla tavallaan annetaan ennakkovilahduksia siitä, mitä tarinan aikana tapahtuu, niin lopputuloksena on erinomainen aloitus pelille.


7. Jack & Eva - Code Vein

Tavallaan kaksi eri kohtausta, mutta menevät samassa. Ensin haikeat hyvästit ja sitten uusi mahdollisuus. Tavallaan nämä kaksi kohtausta voisi laskea erillisiksi hetkiksi, mutta kun ne tulevat peräjälkeen niin on vaikeaa erottaa niitä toisistaan. Isona kokonaisuutena juurikin tämä hetki jossa Jackin ja Evan suhde korostuu merkittävästi, on yksi Code Veinin parhaita. Isona syynä tietysti se että molemmat hahmot ovat erinomaisesti tehtyjä ja varsinkin Jack on sellainen, jonka kanssa on ehditty jo nähdä aika paljon ja tämä hetki näyttää hänestä aivan uudenlaisen puolen.


6. Se on ohi - Lord of the Rings: War in the North

Matkan päätös, sekä tämän että Sormuksen. Se että samaan aikaan tämän tarinan sankarit saavat matkansa päätökseen, niin myös Sormus tuhotuu, tuntuu vähän turhan kätevältä, niin tapa jolla peli loppuu Urgostin kanssa tehdyn sopimuksen muodossa ja rauhan merkeissä, on erittäin tyydyttävä lopetus. Tässä kokonaistilanteessa on juurikin sellainen fiilis, että nyt kaikki on jälleen hyvin ja koska mukana on vielä lohikäärme, jotka ovat harvinaisempaa laatua tässä maailmassa, on se kuin kirsikka kakun päällä.


5. Virtuaalinen? - Cyberpunk 2077

Miten haluat että se päättyy? Haluatko elää hetken legendana, vai iskuisuuden kyberavaruudessa? Vaikka Path of Glory lopetus onkin omalla cliffhangermaisella tavallaan tässä maailmassa aika toimiva, niin Virtuaalisuus on kuitenkin erittäin houkutteleva vaihtoehto siksi, että siinä on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, mahdollisuuksia eikä mitään rajoituksia. Vaikka virtuaalisuuden valintaa seuraava jatkopätkä Johnny boyn ohjaksissa ei olekaan enää laatua, niin hetki kun peli V, muuttuu Virtuaaliseksi, on erittäin upea kaikessa tulkinnanvaraisuudessaan.


4. Miten Leon kohtasi Clairen - Resident Evil 2 / Resident Evil 2 Remake

Vaikka alkuperäinen RE2 ei olekaan aikaa kestänyt, niin tarinallisesti se on edelleen erinomainen ja remaken versio on hyvin uskollinen tälle hetkelle ilman mitään isompia muutoksia. Valinta voisi olla miltein kumpi hyvänsä, sillä tilanne ei ole merkittävästi muuttunut eikä siihen ole erityisen paljoa lisääkään tullut. Mutta se miten hyvin se on tehty, on pääasia. Tässä kohtauksessa on juurikin sellaista erinomaista tyyliä ja ikimuistoisuutta, jota sittemmin nähnyt niin Resident Evil Degenerationissa, jossa palataan tähän samaan hetkeen.


3. Sudet kerääntyvät - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Jo alkupätkien aikana tulee vastaan yksi pelin tyylikkäimpiä hetkiä kun joukko susia saapuu päähenkilön luo, kun tämä muuttuu ihmissudeksi ja karjuu, kaiken hajotessa hänen ympäriltään. Vaikka tämä kohtaus onkin alkunäytös sille mitä on tulossa, niin tapa jolla se on tehty on erittäin tyylikäs. Kokonaisuudesta jää todella mielekäs loppuvaikutelma sillä siinä on juurikin sellaista tyyliä mitä tälläiseltä peliltä toivookin. Vaikka peli itsessään ei tälle tasolle enää yltäisikään, niin ainakin tämä yksi kohtaus jää vahvasti mieleen.


2. Super Silppuri - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant in Manhattan

Salainen pomovihollinen vaiko vain todellinen versio viimeisestä taistelusta. Oli tilanne kumpi tahansa, niin kun satunnaisesti sitten päätyykin tilanteeseen, jossa Silppuri näyttää ne todelliset voimansa, niin kyllä sen taistelun aloitus on oitis aivan omaa luokkaansa. Siinä kohtaa missä taistelu normaalisti päättyisi, seuraakin muutos käsikirjoitukseen ja aivan uusi vaihe taistelussa alkaa. Tämä aloitus on tehty todella eeppisellä tavalla ja se näyttää niin hyvältä, että se jättää kaikki muut pomotaistelut koko pelissä täysin varjoonsa. Kuten myös kaikki aiemmat versiot Super Silppurista.


1. Edge of Creation - Final Fantasy VII Remake

Kaikista FFVII Remaken kohtauksista muutama nousee vahvasti muiden yläpuolelle ja eräs kohtaus on sitä tasoa, että siinä korostuvat monet keskeisimmät asiat näyttävyydessä, tyylikkyydessä, tunnelmallisuudssa, tarinallisuudessa ja siinä mitä tuleman pitää. Kokonaisuutena tämä tilanne on todella tulkinnanvarainen, etenkin jos alkuperäinen FF7 on tuttu. Kohtauksessa Sephiroth sanoo ja tekee asioita jotka herättävät kysymyksiä ja onnistunvat lopuksi tarjoamaan erinoamisen lopetuksen tälle ensimmäiselle osalle Final Fantasy seiskan uutta versiota. Ehdottomasti sellainen hetki, joka kannattaa kokea itse että siitä saa irti enemmän. Lisäksi, sen kokee todella eri tavalla, jos tietää millainen tarina oli aiemmin, koska se voi olla nyt, hyvin erilainen. Sidoksissa lopetukseen, mutta on oma kokonaisuutensa.