Joskus kun tuttu hahmo tekee paluun, niin se ei vain toimi ja joskus hyvällä idealla tehty hahmo, ei ideasta huolimatta toimi. Tasapaino on vaikea saavuttaa, mutta erittäin helppo menettää.




Kertaus:


- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä


EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA


Lady Shiva - Batman: Arkham Origins

- Ei se paras versio tästä hahmosta. Ei erota joukosta sarjan muista ninjoista.


Kellogg - Fallout 4

- Perustylsä kalju palkkasotilas


Killbane - Saint's Row III

- Ok idea, mutta kliseisen tylsä toteutus


Patches - Soulsborne

- Vakio selkänpuukottaja





24. Hades - God of War III

Ei niinkään huono hahmo, mutta tehty todella huonosti. Huonoja hahmoja on monenlaisia ja tämän hahmon kanssa syy ei ole ääninäyttelyssä tai taustassa vaan enemmänkin siinä miten hahmoa käytetään ja miltä hahmo näyttää. Vaikka kypärä on kiva lisä, niin Hades on tehdy turhan mörkömäiseksi ja aika laskanoloiseksi suunnittelumielessä, kun ottaa huomioon millaisia niin monet muut mytologian hahmot pelissä ovat, paljon parempia versioita siitä, millainen kyseisen jumalan todella olisi pitänyt olla. Siis yksi vilkaisi vaikka Final Fantasyyn tai (etenkin) Smiteen niin saa heti paremman version.


23. Julien - Dragon's Dogma

Jamie Lannister hahmo kaikilla huonoilla tavoilla, vaikka hahmossa on mukana myös oikeasti omiakin juttuja. Siis niin törkeilevä riikinkukko kuin Jamie tämä hahmo ei ole, mutta isossa kokonaisuudessa, tämä on niitä tapauksia johon hyvin selvästi on hankala luottaa ja joka suorastaan kerää epäilyksiä, puhumattakaan että tämä prinssi Uljas tyyli  ei ehkä ole se oikea valinta.


22. Arius - Devil May Cry 2

Aika vähän oikeasti omaa. Tämä on näitä näkyviä pahishahmoja, joka ei sitten oikeasti olekaan pääroisto. Puhuu paljon ja vähän asiaa. Siis Arius ei ole pistävästi huono, mutta tuntuu todella alikehitetyltä hahmolta jossa on aika vähän sisältöä tai mitään sellaista minkä takia hän erottuisi joukosta. Ihan hieno asu kuitenkin.


21. Roche - Final Fantsy VII Remake

Douche. Näyttää hienoltaja käyttää moottoripyörää, mutta heti kun avaa suunsa niin muuttuu ääni kellossa. Voi olla että jatkossa hahmoon tulee lisää sisältöä, mutta tämä on sellainen tapaus jossa on Irvine Kinneasin tavoin naistenmiestä, hieman prinssi Uljas tyyliä ja jotenkin niin itseääntäynnäolevaa fiilistä että aika hankala tästä hahmosta on varsinaisesti pitää.


20. It - Resident Evil 4

Todella perustyylinen sekasikiö hirviö mutta se mikä todella tekee tästä niin ärsyttävän ja pääasiassa ainoastaan negatiivisesti mieleenjääneen on se labyrintti osuus ennen sitä oikeaa taistelua. Lisäksi tämän hirviön kanssa se pää on jotenkin niin, meh. Siis tässä hahmossa on ideoita, mutta ulkoisessa olemuksessa ei olla menty tarpeeksi pitkälle.


19. Raging Raven - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Kaunottaret on pääasiassa tehty hyvin, mutta tämä on pääasissa pomovihollisena todella ärsyttävä ja hahmona muutenkin jotenkin mitäänsanomaton ja tylsä. Tuntuu että tämän hahmon kanssa on aika vähän onnistuttu tuomaa mitään oikeasti uutta, tai edes kiinnostavaa taustoittamaan hahmoa.


18. Benny - Fallout: New Vegas

Ääninäyttelijä ei paljoa pelasta kun Benny on juurikin sellainen hahmo jota vain haluaa vetä pari kertaa kunnolla turpaan, eikä edes sitä pääse tekemään. Benny on näitä tapauksia kun hahmosta ei vain pidä ja sitä kautta hahmon lyölyttämisestä tulee yksi tärkeä päämäärä. Tämän kanssa ei vain missään kohtaa tunnu pääsevän tekemään mitään mitä haluaisi kun on sen verran liukas limanuljaska kyseessä.


17. Kotal Kahn - Mortal Kombat X

Todella Tekken 3:n Ogremainen vihollinen, mutta huonolla tavalla. Erottuu ehkä hieman joukosta mutta ottaen huomioon miten isolle jakkaralle tämä hahmo on nostettu, niin siinä on vähän liikaa odotuksia koottu, sillä mitään niistä ei tulla täyttämään. Tämä tyyli mikä hahmolla, kun ei ole sieltä hienoimmasta päästä.


16. Khaled Al-Asad - Call of Duty: Modern Warfare

Tekee kyllä kovia juttuja, mutta on loppuviimeksi aika perusroisto joita on sotapelit pullollaan. Ei tuo oikeastaan mitään uutta kuvioihin ja sitä kautta jää myös aika tylsäksi tapauksiseksi vaikka ulkoisesti voisikin tavallaan toimia, siitäkin huolimatta että tuntuu vähän omaa egoaan pönkittävältä kiihkoilijalta.


15. Hades - Call of Duty: Advanced Warfare

Pelkästään hahmon ulkoinen olemus jättää niin paljon toivomisenvaraa. Nimellisesti tämä hahmo vaikuttaa todella upealta ja ideakin hahmon kanssa on varsin hyvä, mutta s tapa jolla hahmoa on sitten pelissä käytetty valuu ikävästi hukkaan ja kyllä isoin ongelma on ehdottomasti se, että tämä hahmo näyttää todella typerältä, ei tyyliseikkojen vaan naamavärkin vuoksi.


14. Father Theodore - Evil Within 2

Kulttijohtajien on monenlaisia ja tämä on sieltä huonoimmasta päästä. Kuin Osmund Saddler jos roolin olisi vetänyt Giancarlo Esposito. Se ei siis ole mitenkään hyvä asia. Jos haluaa hyvän kulttijohtajan, niin Tomb Raiderin Mathias on sellainen, tämä hahmo on lähemmäs turha, rasittavamman puoleinen ja itseääntoistava kahjo. Huonmpiakin on, mutta aika vaikea tästä on hyviä puolia löytää, etenkin kun miettii vihollista joka tuli ennen tätä.


13. Javier Escuella - Red Dead Redemption

Ei nappaa oikeastaan millään tavalla ja tuntuu alusta loppuun asti täytehahmolta. Erottuu sentään ulkoisesti vähän joukosta, mutta ei mitenkään tyylikkäällä ja hienolla tavalla. Javierin tapauksessa hahmosta puuttuu kaikki kova luonne ja tehokas sisältö. Itsellä tämä on jäänyt mieleen vain lisätekemisenä ja yhtenä entisestä porukasta, täytehahmona, kuten todettu.


12. Ritchie Douchett - Mafia III

Tässä pelissä on huonoja roistohahmoja vaikka kuinka paljon eikä päähenkilössäkään ole kehumista. Ritchie kuitenkin erottuu niin hyvin joukosta että hänet oikein muistaa siitä, miten huono hahmo onkaan kyseessä. Tylsä ja lähemmäs tarpeeton hidaste Dixie mafiajoukosta.


11. Viktor "Volk" Khristenko - Call of Duty: Modern Warfare 3

Nimi kuullostaa oitis todella hienolta, mutta kun hahmon sitten näkee, niin ulkoinen olemus on kaikkea muuta. Siis näitä todella huonosti suunniteltuja hahmoa on aika paljon, mutta tämä hahmo ei ole edes sen näköinen että osaisi tehdä mitään hurjaa. Tämä on näitä tylsiä pulskeita porsaita jotka ovat ihan munattomia yhteenotoissa. Taustaa olisi, mutta sisältöä ei sitten juuri olekaan.


10. Britt - Game of Thrones (Telltale)

Taas tälläinen pakostakin vihattavaksi tarkoitte hahmo, tyyliä Seifer ja muut vastaavat, mutta enemmän Malfoyn tasoa. Tämä on näitä hahmoja joista tietää, että hänet saa jossain vaiheessa tappaa ja tietää myös, että tämä on niitä hahmoja jotka rakastavat omaa ääntään ja tulevat aiheuttamaan ongelmia, mutta aika paljon tämän hahmon kautta joutuu sietämään, mikä ei mitenkään paranna hahmoa.


9. Tyrone King - Dead Rising 2

Ylivedetty gangsta hahmo, mutta tehtynä niin ärsyttäväksi kuin mahdollista. Tämä on niin typerän näköinen, oloinen ja tyylinen hahmo, että ainoa virka mikä hahmolla oikeasti on, on olla palkintona sitten kun on tehnyt tarpeeksi tehtäviä, että pääsee antamaan tälle hahmolle selkään. Siis tässä pelissä on melkoisi mielipuolia, mutta tämä on yksinkertaisesti joka käänteessä erittäin ärsyttävä, omaa ääntään rakastava k-pää.


8. Arvo - Walking Dead: Season 2

Tähän hahmoon oli heti hyvin vaikea luottaa. Kuin selvä Ben versio 2. Erityisen paljon tämän hahmon kanssa ärsyttää se, että hänen kaavansa ovat niin valmiiksi pureskeltuja ettei mihinkään voi vaikuttaa. Tähän hahmoon ei missään vaiheessa luota, tämän hahmon kanssa ei saa tehdä mitä pitäisi ja tapa jolla hahmo aina mulkoilee vain nostaa lisää halua antaa ympäri korvia.


7. Udina - Mass Effect 3

Siis ykköspelistä asti tämän hahmon kanssa on tiennyt ei tähän voi luottaa. Tämä on niitä tyypillisiä epäilijähahmoja joka aina tuo omaa agendaansa esiin, aina avaa suunsa kun ei tarvitsisi ja pelaajan päätöksistä huolimatta ei vain katoa minnekään. Udinan tapauksessa lopputulos ei ole millään tavalla yllätys, eikä liene yllättävää sekään, että jokaisessa tilanteessa, kaikkein parhaita ratkaisuja ovat ne, joissa pelaaja on tätä hahmoa kohtaan juuri niin mulkku, kuin tämä hahmo on alusta asti.


6. Mia Greene - Erica

Miellän enemmän viholliseksi ja olen pelannut pelin läpi vain kerran. Tämä on todella paljon kiinni siitä, miten tarinaa miettii ja mitä päätöksiä tekee että saa tietää asioita, mutta tämä hahmo tekee todella kyseenalaisia asioita ja todella epämiellyttävä, juurikin sellainen hahmo josta haluaisi eroon mahdollisimman pian ja jonka kuolemaa ei tule surettua.


5. Victoria Chase - Life is Strange

Valinta oli joko tämä tai Nathan Prescott mutta Victoria tuntuu enemmän juurikin sellaiselta hyvin ärsyttävältä hahmolta. Juurikin tälläinen mean girl queen bee jollaiset ovat niin kultalusikka suussa kasvaneita ja narsistisia primadonnia joita on erittäin vaikea sietää, vaikka taustalla olisikin jotain muuta. Näitä ilkeitä tyttöjä on peleissä ennenkin ollut eikä heille yleens toivo mitään hyvää. Victorian tapauksessa tosin toivoo, että pääsee jossakin kohtaa todella antamaan takaisin korkojen kera.


4. Sloan - TitanFall 2

Yksi niitä parhaita esimerkkejä siitä, että tässä pelissä ei ole yhden yhtä hyvää vihollishahmoa. Sloan nousee huonoimmaksi, kun hänen pitäisi olla se viimeinen pomovihollinen. Vaikka lähemmäs mikä hyvänsä näistä roistohahmoista voisi olla tällä paikalla, Kane ja Richter ehkä lähimpänä, niin Sloan on nyt se oma valinta, niukasti, sillä samankaltaisia heikkouksia löytyy kaikista.


3. Cersei Lannister - Game of Thrones

Ei se hahmo mihinkään parane vaikka formaatti vaihtuu. Samalla tavalla kuin sarjassa, myös tässä pelissä hahmo on sellainen josta on aika vaikea pitää ja joka on selvästi tekemällä tehty vastenmieliseksi narsistiksi jonka toivoisi lopulta saavan kivuliaan lopun, mutta joka kuitenkin pääsee sittne liian helpolla.


2. Monica Rappacini - Marvel's Avengers

Tämä on siis jokaisella tavalla huono roistohahmo ja erityisen ärsyttävää tästä tekee se, miten paljon tämä hahmo onnistui tekemään, ottaen huomioon miten mitätön hän onkaan. Lähes pääroistoksi nouseva hahmo josta puuttuvat kaikki hyvän roistohahmon piirteet. Ulkoisesti hyvin mitäänsanomaton ja sisällöltä hyvin tylsä.


1. Manny - The Last of Us part 2

Itse miellän viholliseksi. Manny on kaikilla mahdollisilla tavoilla hyvin ärsyttävä hahmo, ei koe ansaitsemaansa kohtaloa (tarpeeksi tuskallisesti) ja on erittäin hyvä esimerkki sellaisesta mäntistä jota haluaisi vetää kunnolla turpaan, tai hakata mössöksi (kuten erään toisen hakkasi). Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olisi yksi huonoimpia hahmoja pitkään aikaan ja se kilpailu on yllättävän kovaa. Ei tosin voi ulkoista olemustakaan kehua, yhtään, joten jos edes se olisi ollut parempi, niin ehkä sitten olisi ollut toisin.