Joskus kun tuttu hahmo tekee paluun, niin se ei vain toimi ja joskus hyvällä idealla tehty hahmo, ei ideasta huolimatta toimi. Tasapaino on vaikea saavuttaa, mutta erittäin helppo menettää.

 

 

 

Kertaus:

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Lady Shiva - Batman: Arkham Origins

- Ei se paras versio tästä hahmosta. Ei erota joukosta sarjan muista ninjoista.

 

Kellogg - Fallout 4

- Perustylsä kalju palkkasotilas

 

Killbane - Saint's Row III

- Ok idea, mutta kliseisen tylsä toteutus

 
24. Hades - God of War III

Ei niinkään huono hahmo, mutta tehty todella huonosti. Huonoja hahmoja on monenlaisia ja tämän hahmon kanssa syy ei ole ääninäyttelyssä tai taustassa vaan enemmänkin siinä miten hahmoa käytetään ja miltä hahmo näyttää. Vaikka kypärä on kiva lisä, niin Hades on tehdy turhan mörkömäiseksi ja aika laskanoloiseksi suunnittelumielessä, kun ottaa huomioon millaisia niin monet muut mytologian hahmot pelissä ovat, paljon parempia versioita siitä, millainen kyseisen jumalan todella olisi pitänyt olla. Siis yksi vilkaisi vaikka Final Fantasyyn tai (etenkin) Smiteen niin saa heti paremman version.


23. Raijin - Final Fantasy VIII

Todella mitäänsanomaton tylsä lihaskimppu joka toimii lähinnä tälläisenä tukihahmona duossa. Ilman Fujinia tässä hahmossa ei ole sitäkään vähää sisältöä ja jopa Fujinin kanssa Raijin on lähinnä osa Seiferin ääliöporukkaa. Olisi tähän hahmoon voinut tuoda ihan jotain tyyliäkin, sen sijaan että tekee vain tälläisen kliseekimpun ilman persoonaa joka on vain ajoittainen koominen kevennys tai pakollinen jatkuva riesa.


22. Arius - Devil May Cry 2

Aika vähän oikeasti omaa. Tämä on näitä näkyviä pahishahmoja, joka ei sitten oikeasti olekaan pääroisto. Puhuu paljon ja vähän asiaa. Siis Arius ei ole pistävästi huono, mutta tuntuu todella alikehitetyltä hahmolta jossa on aika vähän sisältöä tai mitään sellaista minkä takia hän erottuisi joukosta. Ihan hieno asu kuitenkin.


21. Julien - Dragon's Dogma

Jamie Lannister hahmo kaikilla huonoilla tavoilla, vaikka hahmossa on mukana myös oikeasti omiakin juttuja. Siis niin törkeilevä riikinkukko kuin Jamie tämä hahmo ei ole, mutta isossa kokonaisuudessa, tämä on niitä tapauksia johon hyvin selvästi on hankala luottaa ja joka suorastaan kerää epäilyksiä, puhumattakaan että tämä prinssi Uljas tyyli  ei ehkä ole se oikea valinta.


20. Roche - Final Fantsy VII Remake

Douche. Näyttää hienoltaja käyttää moottoripyörää, mutta heti kun avaa suunsa niin muuttuu ääni kellossa. Voi olla että jatkossa hahmoon tulee lisää sisältöä, mutta tämä on sellainen tapaus jossa on Irvine Kinneasin tavoin naistenmiestä, hieman prinssi Uljas tyyliä ja jotenkin niin itseääntäynnäolevaa fiilistä että aika hankala tästä hahmosta on varsinaisesti pitää.


19. Killer Croc - Batman: Arkham Asylum

Osittain tämäkin kaatuu siihen miten paljon tämän hahmon varaan lasketaan. Koko Varikspelättiosuus on aika typerä veto ja muutenkin tämä hahmo on sarjassa todella ylikäytetty. Viimeistään Arkham Knight oli liikaa (se osuus olisi voitu täyttää Banella). Ensimmäinen peli on kuitenkin jo se missä tämä hahmo tuntuu olevan heikoimmillaan. Tämä on enemmän krokotiili kuin mies, mikä on huti kun huomioi sen, millainen hahmo todellisuudessa pitäisi olla.


18. Benny - Fallout: New Vegas

Ääninäyttelijä ei paljoa pelasta kun Benny on juurikin sellainen hahmo jota vain haluaa vetä pari kertaa kunnolla turpaan, eikä edes sitä pääse tekemään. Benny on näitä tapauksia kun hahmosta ei vain pidä ja sitä kautta hahmon lyölyttämisestä tulee yksi tärkeä päämäärä. Tämän kanssa ei vain missään kohtaa tunnu pääsevän tekemään mitään mitä haluaisi kun on sen verran liukas limanuljaska kyseessä.


17. Raging Raven - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Kaunottaret on pääasiassa tehty hyvin, mutta tämä on pääasissa pomovihollisena todella ärsyttävä ja hahmona muutenkin jotenkin mitäänsanomaton ja tylsä. Tuntuu että tämän hahmon kanssa on aika vähän onnistuttu tuomaa mitään oikeasti uutta, tai edes kiinnostavaa taustoittamaan hahmoa.


16. Kotal Kahn - Mortal Kombat X

Todella Tekken 3:n Ogremainen vihollinen, mutta huonolla tavalla. Erottuu ehkä hieman joukosta mutta ottaen huomioon miten isolle jakkaralle tämä hahmo on nostettu, niin siinä on vähän liikaa odotuksia koottu, sillä mitään niistä ei tulla täyttämään. Tämä tyyli mikä hahmolla, kun ei ole sieltä hienoimmasta päästä.


15. Hades - Call of Duty: Advanced Warfare

Pelkästään hahmon ulkoinen olemus jättää niin paljon toivomisenvaraa. Nimellisesti tämä hahmo vaikuttaa todella upealta ja ideakin hahmon kanssa on varsin hyvä, mutta s tapa jolla hahmoa on sitten pelissä käytetty valuu ikävästi hukkaan ja kyllä isoin ongelma on ehdottomasti se, että tämä hahmo näyttää todella typerältä, ei tyyliseikkojen vaan naamavärkin vuoksi.


14. Udina - Mass Effect 3

Siis ykköspelistä asti tämän hahmon kanssa on tiennyt ei tähän voi luottaa. Tämä on niitä tyypillisiä epäilijähahmoja joka aina tuo omaa agendaansa esiin, aina avaa suunsa kun ei tarvitsisi ja pelaajan päätöksistä huolimatta ei vain katoa minnekään. Udinan tapauksessa lopputulos ei ole millään tavalla yllätys, eikä liene yllättävää sekään, että jokaisessa tilanteessa, kaikkein parhaita ratkaisuja ovat ne, joissa pelaaja on tätä hahmoa kohtaan juuri niin mulkku, kuin tämä hahmo on alusta asti.


13. Javier Escuella - Red Dead Redemption

Ei nappaa oikeastaan millään tavalla ja tuntuu alusta loppuun asti täytehahmolta. Erottuu sentään ulkoisesti vähän joukosta, mutta ei mitenkään tyylikkäällä ja hienolla tavalla. Javierin tapauksessa hahmosta puuttuu kaikki kova luonne ja tehokas sisältö. Itsellä tämä on jäänyt mieleen vain lisätekemisenä ja yhtenä entisestä porukasta, täytehahmona, kuten todettu.


12. Patches - Dark Souls

Vakio selkänpuukottaja From peleissä aina Demon's Soulsista Bloodborneen ja mahdollisesti vielä tulevaisuuteenkin. Luoetttava Pathces kuten hän itseään kutsuu on juurikin tälläinen Riku Niemisen näköinen tyhjä paperihahmo, jossa on kyllä tietynlaista sisältöä. Patches on kuitenkin juurikin sellainen hahmo jota tekisi mieli vetää oikein kunnolla lättyyn heti ja välittömästi kun tämä puukottaa selkään, mutta ensin ostetaan hyvät tavarat ja vasta sitten tapetaan mokoma urpo.


11. Viktor "Volk" Khristenko - Call of Duty: Modern Warfare 3

Nimi kuullostaa oitis todella hienolta, mutta kun hahmon sitten näkee, niin ulkoinen olemus on kaikkea muuta. Siis näitä todella huonosti suunniteltuja hahmoa on aika paljon, mutta tämä hahmo ei ole edes sen näköinen että osaisi tehdä mitään hurjaa. Tämä on näitä tylsiä pulskeita porsaita jotka ovat ihan munattomia yhteenotoissa. Taustaa olisi, mutta sisältöä ei sitten juuri olekaan.


10. It - Resident Evil 4

Todella perustyylinen sekasikiö hirviö mutta se mikä todella tekee tästä niin ärsyttävän ja pääasiassa ainoastaan negatiivisesti mieleenjääneen on se labyrintti osuus ennen sitä oikeaa taistelua. Lisäksi tämän hirviön kanssa se pää on jotenkin niin, meh. Siis tässä hahmossa on ideoita, mutta ulkoisessa olemuksessa ei olla menty tarpeeksi pitkälle.


9. Ritchie Douchett - Mafia III

Tässä pelissä on huonoja roistohahmoja vaikka kuinka paljon eikä päähenkilössäkään ole kehumista. Ritchie kuitenkin erottuu niin hyvin joukosta että hänet oikein muistaa siitä, miten huono hahmo onkaan kyseessä. Tylsä ja lähemmäs tarpeeton hidaste Dixie mafiajoukosta.


8. Arvo - Walking Dead: Season 2

Tähän hahmoon oli heti hyvin vaikea luottaa. Kuin selvä Ben versio 2. Erityisen paljon tämän hahmon kanssa ärsyttää se, että hänen kaavansa ovat niin valmiiksi pureskeltuja ettei mihinkään voi vaikuttaa. Tähän hahmoon ei missään vaiheessa luota, tämän hahmon kanssa ei saa tehdä mitä pitäisi ja tapa jolla hahmo aina mulkoilee vain nostaa lisää halua antaa ympäri korvia.


7. Logos - Final Fantasy X-2

Ei nyt ihan niin tyhmän näköinen kuin Ormi, mutta ei merkittävästi parempikaan. Logos on samalla tavalla todella surkea vitsi roistohahmoksi joka on mukana vain tuomassa vähän lisää sisältöä. Kuten LeBlanc ja parterni Ormi, on Logos yksi vitsi FF vihollisten joukossa.


6. Mia Greene - Erica

Miellän enemmän viholliseksi ja olen pelannut pelin läpi vain kerran. Tämä on todella paljon kiinni siitä, miten tarinaa miettii ja mitä päätöksiä tekee että saa tietää asioita, mutta tämä hahmo tekee todella kyseenalaisia asioita ja todella epämiellyttävä, juurikin sellainen hahmo josta haluaisi eroon mahdollisimman pian ja jonka kuolemaa ei tule surettua.


5. Victoria Chase - Life is Strange

Valinta oli joko tämä tai Nathan Prescott mutta Victoria tuntuu enemmän juurikin sellaiselta hyvin ärsyttävältä hahmolta. Juurikin tälläinen mean girl queen bee jollaiset ovat niin kultalusikka suussa kasvaneita ja narsistisia primadonnia joita on erittäin vaikea sietää, vaikka taustalla olisikin jotain muuta. Näitä ilkeitä tyttöjä on peleissä ennenkin ollut eikä heille yleens toivo mitään hyvää. Victorian tapauksessa tosin toivoo, että pääsee jossakin kohtaa todella antamaan takaisin korkojen kera.


4. Sloan - TitanFall 2

Yksi niitä parhaita esimerkkejä siitä, että tässä pelissä ei ole yhden yhtä hyvää vihollishahmoa. Sloan nousee huonoimmaksi, kun hänen pitäisi olla se viimeinen pomovihollinen. Vaikka lähemmäs mikä hyvänsä näistä roistohahmoista voisi olla tällä paikalla, Kane ja Richter ehkä lähimpänä, niin Sloan on nyt se oma valinta, niukasti, sillä samankaltaisia heikkouksia löytyy kaikista.


3. Cersei Lannister - Game of Thrones

Ei se hahmo mihinkään parane vaikka formaatti vaihtuu. Samalla tavalla kuin sarjassa, myös tässä pelissä hahmo on sellainen josta on aika vaikea pitää ja joka on selvästi tekemällä tehty vastenmieliseksi narsistiksi jonka toivoisi lopulta saavan kivuliaan lopun, mutta joka kuitenkin pääsee sittne liian helpolla.


2. Monica Rappacini - Marvel's Avengers

Tämä on siis jokaisella tavalla huono roistohahmo ja erityisen ärsyttävää tästä tekee se, miten paljon tämä hahmo onnistui tekemään, ottaen huomioon miten mitätön hän onkaan. Lähes pääroistoksi nouseva hahmo josta puuttuvat kaikki hyvän roistohahmon piirteet. Ulkoisesti hyvin mitäänsanomaton ja sisällöltä hyvin tylsä.


1. Manny - The Last of Us part 2

Itse miellän viholliseksi. Manny on kaikilla mahdollisilla tavoilla hyvin ärsyttävä hahmo, ei koe ansaitsemaansa kohtaloa (tarpeeksi tuskallisesti) ja on erittäin hyvä esimerkki sellaisesta mäntistä jota haluaisi vetää kunnolla turpaan, tai hakata mössöksi (kuten erään toisen hakkasi). Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olisi yksi huonoimpia hahmoja pitkään aikaan ja se kilpailu on yllättävän kovaa. Ei tosin voi ulkoista olemustakaan kehua, yhtään, joten jos edes se olisi ollut parempi, niin ehkä sitten olisi ollut toisin.