Marvel%E2%80%99s%20Guardians%20of%20the%

Kolmannessa osassa laitetaan aivan uusi vaihde silmään

 

Moren Than a Feeling on siinä vaiheessa tarinaa, että kantavat teemat ovat varmasti jo selvillä. Tämä on myös se kohta tarinasta, jossa on aika laittaa pelaaja todella koville. Kaikkia, ei voi miellyttää.

 

 

Galaksin vartijoiden tarina on nyt keskivaiheilla. Kolmas jakso seuraa tuttua kaavaa kun Peter Quill oppii jälleen lisää liittolaisistaan ja hänen valintojensa seuraukset näkyvät jo hyvin selvästi. Spoilaamatta mitään, voidaan sanoa että tämä jakso on tähän mennessä paras. Kolmas jakso tuo mukaan uuden hahmon ja vakiinnuttaa toista. Tietenkin Rocket, Drax, Gamorra ja Groot ovat edelleen vahvasti läsnä, mutta pari sivuhahmoa tuovat tarinaan juurikin sitä oikeaa painoa. Näiden kautta saadaan myös aivan uusia puolia kokonaisuuteen. Ne joille GoG on ennestään tuttu, tulevat varmasti yllättymään iloisesti, hyvin nopeasti.


Pelattavuudessaan tämä jakso ei tuo mitään uuttta. Peli toimii tutulla tavalla, mutta jaksotus toimii hieman paremmin kuin edellisessä osassa, tämä osa on myös hieman hauskempi kuin pari aiempaa ja siihen vaaditaan jo jotakin. Välillä jutellaan, välillä tapellaan ja ajoittain kurkistetaan menneeseen.

Valintoja tulee olemaan edessä ja vaikka jakson viimeinen valinta jakaakin porukan pahemmin kuin yksikään aiempi, niin siihen tuntuu olevan vain yksi oikea ratkaisu. Voisi sanoa että tässä jaksossa olevat valinnat eivät ole yhtään niin  vaikeita kuin aiemmat, mutta tässä vaiheessa alkaa jo tuntua se, mitä on aiemmin tullut tehtyä. Menneisyyttä ei voi enää korjata, nyt on vain sitten pyrittävä sopeutumaan ja mahdollisesta korjaamaan tehtyjä vaurioita.


Se mikä on Guardians of the Galaxyn kohdalla toiminut kaikkein parhaiten on se huumori. Tämä on helposti Telltalen peleistä kaikkein hauskin. Se ei vedi mitään niin kovaa yli kuin Tales from the Borderlands ja monet nopeasti ohi menevät hetket ovat todella huvittavia. Pelkästään yksi ajoittainen repliikki Rocketin suusta voi todella naurattaa, sillä Nolan North tulkitsee hahmoa todella hyvin.

Pelin toiminta on todella näyttävää ja siihenkin mahtuu paljon hauskoja pätkiä, mutta eivät ne hetket pärjää ajoittaiselle keskustelulle jossa possen parhaat ja pahimmat puolet tulevat loistavasti esille.

Jos tästä jaksosta pitäis hakea jotakin huonoa, niin tässä vaiheessa Quillin menneisyys pätkät alkavat jo tuntua oikeasti tylsiltä, sen sijaan muiden hahmojen menneisyyttä tutkivat pätkät toimivat paljon paremmin. Myös sellainen tietty typeryys on läsnä, kun hahmot eivät tee jotkain niin oleellista vähenkin hektisemmässä tilanteessa, tämän jakson tapauksessa kyse on lähinnä loppuhuipennuksesta. Siinä käy myös ilmi miten ylivoimaksen pelin ns. Pahis on tehty. Halla on kuin Thanos, mutta vielä pahempi, ei käy järkeen Marvel universumissa.


____________________________________________________________________________________

Spoilereista puhuttaessa täytyy nostaa esiin se, miten paljon tätä peliä vertaa Guardians of the Galaxy vol 2 elokuvaan. Nyt kun porukkaan liittyy Mantis, niin vertauksia tulee varmasti vielä enemmän.

Sanottakoon heti että elokuvassa Pom Klementieffin esittämä Mantis oli erittäin hyvin tehty, nousten yhdeksi elokuvan parhaaksi hahmoksi. Pelissä niin moni hahmo on ollut paljon parempi kuin elokuvissa olevat hahmot, Mantisin kohdalla ero ei ole niin selvä enkä oitis sanoisi että tämä on parempi, koska sitä se ei välttämättä ole. Sen sijaan Gamorra, Drax ja Nebula ovat niin paljon parempia kuin elokuvaversiot.

Muista spoiler asioista nostettakoon esille tämä ryhmänjäsenten koossa pitäminen. Tässä jaksossa eniten on kyse Gamorrasta ja samalla Nebulasta. Edellisessä jaksossa tätä pedattiin todella paljon ja täytyy sanoa että tämä jakso jatkaa sitä asetelmaa erityisen hyvin, saaden Nebulan tuntumaan paljon paremmalta hahmolta.

Vahva veikkaus on että seuraavassa jaksossa mennään Draxin menneisyyteen ja mahdollisesti nostetaan esille myös Rocketia. Gamorra toimii tämän pelin moraalisena kompassina, mutta hänen "lojaaliustehtävänsä" on nyt melko varmasti saatu aika lopulliseen pisteeseen, toisin kuin Rocketin. Pelkkää arvailuahan se on mutta tämä sarja on todella toiminut. Pari kiinnostaa asetelmaa on vielä olemassa ja pakko sanoa että tämä Draxin tarkoituksen etsintä tulee vielä nousemaan esiin, itse uskallan veikata että siinä kohtaa Mantis nousee mahdolliseksi palaseksi kokonaisuuteen.

____________________________________________________________________________________


Enemmän kuin tunne on kokonaisuutena erittäin hyvä osa isoja kokonaisuutta. Se vie tarinaa erinomaisesti eteenpäin, tuoden mukaan uusia palasia ja vieden aiemmin alkaneita tilanteita eteenpäin, jättäen samalla muutamia mahdollisuuksia vielä avoimiksi. Lopetuksessa tulee vastaan iso valinta joka tulee melko varmasti tekemään monista asioita paljon vaikeampia, riippuen tietenkin siitä, miten pelaaja valitsee.

GoG on hyvällä mallilla oleva peli joka on kolmannessa osassaan saavuttanut tähän astisen huippunsa. Mikäli tämä taso pysyy, niin tästä saattaa kehittyä yllättävän hyvä kokonaisuus. Todella hauska peli tämä on, siitä ei ole epäilystäkään.

 

+ Huumori

+ Marvel tunnelma

+ Uusia palasia tarinaan

+ Hyvä jaksotus ja tarinan rakentuminen

 

- Pari tylsempää pätkää

- Ajoittaiset pakotetun typerät ratkaisut

 

Arvosana: 8,8

 

Fantastinen