Pomotaistelut ovat kehittyneet valtavasti ja nykyään alkaa olla todella monenlaisia erilaisia pomotaisteluita. Jotkut niinkin erikoisia että kaikki eivät niitä välttämättä edes laskisi pomotaisteluiksi.

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

  • DLC:t ovat oma sijansa vaikka kuuluvatkin peliin.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluitaKUNNIAMAININTOJA


Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

- Ehkä se koko pelin vaikein taisteluhaaste.


Hakkon - Dragon Age: Inquistion - Jaws of Hakkon DLC

- Jäälohikäärme jossa astetta enemmän sisältöä kuin muissa.


Neva - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

- Vampyyrinainen ja yksi parhaiten toteutettuja pomotaisteluita ja pomovihollisia.


Pinstripe Pototroo - Crash Bandicoot

- Yksi niitä hienoimmin tehtyjä ja tyylikkäimpiä pomotaisteluita.


Imlerith - Witcher 3: Wild Hunt

- Taistelu vuoren huipulla tätä järkälettä vastaan.


Skabb- Legend of Spyro: Eternal Night

- Todella näyttävä taistelu varsin hyvää vihollista vastaan.


Genshin - Ninja Gaiden Sigma 2

- Mustan hämähäkkiklaanin johtaja saattaa olla koko pelin haastavin pomovihollinen.

24. Dark Knight - Final Fantasy IV

Tämä on varsin mielenkiintoinen taistelu, sillä se ei toimi ihan sillä tavalla millä luulisi, vaan idea on todella erilainen. Cecil taistelee pimeää puoltaan vastaan eikä taistelu oikeastaan ole edes se oikea ratkaisu, vaan puolustautuminen, joka on enemmän tie valoon.


23. Bolverk - Devil May Cry 2

Yksi kakkospelin parhaita pomotaisteluita eikä ole kovin kaksinen kilpailu, ikävä kyllä. Tämä pääkallosävytteinen ritari käyttää apunaan kahta sutta, mikä tuo taisteluun vähän lisää potkua ja samalla tyyliä. Taistelu ei ole varsinaisesti vaikea, mutta se on tehty varsin hyvin kokonaisuutena ja vielä selvemmin kun vertailee moniin muihin pelin pomotaisteluihin.


22. Necromancer - Castle Crashers

Tämän olisi pitänyt olla viimeinen vihollinen, pelin näyttävin hahmo. Paikka jossa taistellaan on kuin joukkohauta ja nimensä mukaisesti tämä vihollinen herättää muita henkiin. Muutenkin taistelussa on sellainen oikeanlainen tunnelma ja kyllä tämä vihollinen on ulkoisesti niin vaikuttava, että häntä vastaan ottaa mielellään yhteen ja hänellä olisi myös kiva pelata.


21. Assassin - Legend of Spyro: Eternal Night

Pelin ensimmäinen pomotaistelu ja yksi niitä mieleenjäävimpiä ja tavallaan huvittavimpiakin. Vihollinen on todella hyvin tehty ja lepakollaratsastaminen on kiva lisä. Taisteluareena on todella hyvä ja muutenkin tässä taistelussa on juurikin sellaista oikeanlaista tunnetta mukana ja muutenkin tämä on erittäin tyylikäs kokonaisuus, vaikkakin aika helppo.


20. Dr. N. Gin - Crash Bandicoot: Warped

Crash sarjassa on paljon hyvin tehtyjä pomotaisteluita ja tämä on yksi niitä pirun mielekkäitä. Tämä taistelu on myös yksi pisimpiä. Cocolla on tarkoitus tuhota Ginin valtava robottialus pala kerrallaan, mutta se on tehty varsin mielekkäästi että se ei ole rasittavaa. Puhumattakaan että hienon näköinen pomotaistelu on kyseessä.


19. Martyr Logarius - Bloodborne

Paikka jossa taistellaan on Cainhurstin linnan lumisella katolla ja se on todella tunnelmallinen. Logarius itse taas on yksi peruspelin haastavimpia vihollisia, liikkuu nopeasti tekee muutamilla hyökkäyksillään taistelusta todella vaikean. Tämän lisäksi hän näyttää todella upealta tietyn viikatemiesmäisen ulkoasun kanssa. Muutenkin tässä taistelussa on monta todella hyvää puolta ja tunnelma on niistä helposti vahvimpia.


18. Death - Castlevania: Symphony of the Night

Tästä pelistä on niin vaikea valita vain yhtä kerrallaan mutta tällä kertaa valinta on itse Kuolema, vaikka Cerberus, Succubus ja huijausversiot vanhoista tutuista hyviä ovatkin. Death on se jota kohtaan jo valmiiksi kaunaa, kun hän riisti varusteesi. Nyt kun pääsee ottamaan yhteen hänen kanssaan, niin kyllä se odotus on jo kasannut tiettyjä odotuksia. Tämä on niitä huomattavasti paremmin tehtyjä taisteluita haasteessa, mutta muutenkin Kuolema näyttää miltä pitää ja käyttäytyy taistelussa kuin toivoa


17. Nelo Angelo - Devil May Cry

Todellakin sellainen kaksintaistelu joka sopii tälläiseen sarjaan ja yksi niitä pomovihollisia jotka oitis tekevät suuren vaikutuksen. Iso osa pomovihollisista on huomattavasti hirviömäisempiä, mutta sitten on tämä ritarihahmo joka enemmänkin Danten tasoa. Tähän päälle kun heitetään varsin hyvin painotettu haaste niin kyllä tämä on parhaita pomotaisteluita ensimmäisessä Devil May Cry pelissä ja kun mukaan heitetään tarinallinen paino, niin se tämä on entistä tärkeämpi, varsinkin viimeisellä kerralla.


16. The Sorrow - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Omasta mielestä se kaikkein parhaiten tehty ja erilainen pomotaistelu. Tätä vihollista vastaan ei taistella samalla tavalla kuin muita, sillä et voi vahingoittaa häntä ja "kuolet" lopussa. Mutta tässä taistelussa paino onkin siinä, että kun etenet jokea pitkin, niin kaikki tappamasi viholliset tulevat kummittelemaan. Jos taas et ole tappanut ketään, ei joella tule vastaan ketään.


15. High Dragon - Dragon Age: Origins

Erittäin vaikea valinta, mutta tämä tuntuu jotenkin siltä parhaalta lohikäärmetaistelulta, kokonaisuutena. Pelkästään se miten tämä taistelu esitellään toimii niin hyvin. Korkealla vuoristossa ollaan tämän lohikäärmeen reviirillä ja toisin kuin monet aiemmat, tämän aikuinen ja erittäin tuhovoimainen yksilö. Helposti pelin vaikeimpia vihollisia ja palkinnot ovat sen mukaiset. Todella esimerkillinen tapaus siitä, miten tehdään onnistunut lohikäärmepomotaistelu sillä tämä vihollinen käyttäytyy ja toimii kuin lohikäärmeen täytyy.


14. Tower of Sauron - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kolmesta pomovihollisesti se psykologisin, sillä Torni haastaa Talionia kokoajan enemmän, samalla kun käyttää taikuutta hyödykseen taistelussa. Hänet täytyy yllättää hiipimällä hänen taakseen ja puukottamalla. Tämä pitää tehdä useamman kerran, kunnes lopulta Talion lopullisesti nujertaa tämän vihollisen. Se tarinallinen paino tuntuu tässä taistelussa poikkeuksellisen hyvin ja sitä kautta tästä tulee yllättävän hyvä kokonaisuus.


13. Knight Artorias - Dark Souls: Artorias of Abyss DLC

Helposti yksi pelin oikealla tavalla vaikeita vihollisia. Monet viholliset ovat epäreiluilla tavoilla haastavia mutta Artoriasin tapauksessa kyse ei ole niinkään siitä. Areena on suhteellisen pieni, mutta ei ahdas. Ritarilla itsellään on useita erilaisia temppuja ja pystyy lyhentämään välimatkat nopeasti ja tekemään paljon vahinkoa. Areena itsessään on aika tylsä mutta Artorias on kaikkea muuta, sillä taustatarina on todella hyvä ja se millaisen ulvahduksen tämä vastustaja päästää kuolleessaa, on todella hyvä.


12. Captain Hook - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Huomattavasti haastavamman oloinen taistelu kuin KH1:n yhteenotto Koukkua vastaan. Tällä kertaa ei lenellä, vaan taistellaan yksi yhtä vastaan ja Koukku tekee vahinkoa todella kovasti. Ainoa etu on se, että hän pysyy keskellä aluetta, mutta se ei poista sitä faktaa, että haastava taistelu on kyseessä, ehkä jopa Ventusin polun haastavin.


11. Shocker - Spiderman 2: Enter Electro

Todella upea versio yhdestä parhaasta Hämähäkkimies roistosta ja edelleen se paras Shocker taistelu. Ehkä pelin vaikein pomotaistelu ja samalla se ensimmäinen. Shocker käyttäytyy kuten hahmolta sopii odottaa ja elehtii juurikin sellaisella näyttävällä tavalla. Taisteluun tuo painetta myös se aikaraja mikä on mukana mutta kyllä iso osa tulee siitä että Shocker näyttää miltä pitää ja tuntuu miltä pitää.


10. Volf - Ninja Gaiden Sigma 2

Tämä nelikätinen ihmissusi on yksi pelin hienoimpia vihollisia ja yksi niitä harvoja joka on oikealla tavalla haastava ja pitkälti ehkä se reiluimmanoloinen pomotaistelu. Selvällä kolosseumilla käytävä taistelu tätä alfaa vastaan ei ole se näyttävin ympäristö mutta taistelussa on sitä gladiaattorimeininkiä ja viikatetta käyttävä lykaani on todella vaikuttava vihollinen. Yksi niitä parhaiten mieleenjääneitä pomotaisteluita koko pelissä, ellei jopa koko pelisarjassa.


9. Demon Prince - Dark Souls 3: Ringed City DLC

Taistelu joka alkaa kahta erilaista lepakkohirviötä vastaan, toinen tulinen ja toinen myrkyllinen. Kun näistä kahdesta on selvitty, niin kehiin astuu se kahden hybridi, riippuen siitä missä järjestyksessä kaksikon tappoi. Helposti yksi koko pelin vaikeimpia pomotaisteluita, mutta samalla myös yksi hienoimpia Dark Souls hirviöitä mitä on koskaan tullut vastaan, missään sarjan peleistä, mukaan lukien myös muut nimiset sarjat.


8. Sephiroth - Kingdom Hearts II

Huomattavasti helpompi kuin ykkösessä, mutta silti pääpelin suurimpia, ellei suurin haaste. Taistelu alkaa oitis tavalla joka erottelee pilipalipelaajat todellisista pelaajista, varsinkin ensimmäisellä kerralla. Sephiroth aloittaa hyökkäyksellä joka saattaa hyvinkin katkaista taistelun lyhyeen. Muutenkin Sephiroth on todella nopea, todella voimakas ja kestää rankaisua paljon. Hänellä on useita voimakkaita hyökkäyksiä ja tämä on todellakin niitä taisteluita jotka ovat enemmän kuin loistavasti toteutettuja.


7. Davy Jones - Kingdom Hearts III

Tämä on niitä yllätyshyviä taisteluja tässä pelissä. Siinä on todellakin sitä samaa tunnelmaa mitä elokuvassa on ja mitä oli elokuvaan pohjautuvassa pelissä. Nyt vain pelaaja pääsee Soran ominaisuudessa ottamaan osaa kyseiseen taisteluun ja se on kyllä todella upeasti toteutettu. Oikealla tavalla eeppinen ja mielekäs yhteenotto tämän todella hyvän roistohahmon kanssa.


6. Lefwee - Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on yksi niitä nerokkaasti tehtyjä pomotaisteluita koko pelissä, mutta itse olisin valinnut jonkun muun kuin Penelopen tähän taisteluun. Siitäkin huolimatta tämä taistelu on tehty erittäin onnistuneesti hyvin simppeleillä eväillä. Taistelu käydään laivan mastossa, mikä on nerokas paikka ja idea on pudottaa vastustaja mastosta, Lefwee pitää pudottaa useamman kerran. Ensin se on helppoa mutta toisella ja kolmannella kerralla hän on nopeampi ja siksi pelaajankin pitää. Mutta tämä on helposti pelin toiseksi paras pomotaistelu.


5. King Cerberus - Devil May Cry V

DMC3:n Cerberus on yksi niitä vaikeimpia alkupelin pomovihollisia ja kuningas Kerberus saattaa hyvinkin olla vaikeimpia DMC5:n pomovihollisia koko pelissä. Tämän version kolme päätä käyttävät jokainen eri elementtiä ja palkintoase myös. Mutta se miten haastava tämä vihollinen todella on, näkyy ja tuntuu, sillä varomaton ottaa nopeasti todella paljon vahinkoa. Tämän lisäksi eri variaatiot tuovat mukaan eri temppuja. Myös ympäristö jossa taistellaan on todella upea ja paremmaksi vetää ainoastaan pelin pääroisto.


4. Hades - Kingdom Hearts

Hades oli yksi niitä vihollisia jonka pomotaistelu odotti todella kovasti, siellä Hades cupissa. Ainoa suuri typeryys tässä taistelussa on se, että se ei ole Hades cupin ykkönen, sillä se on ylivoimaisesti se haastavin taistelua. Hades nimittäin tekee massiivista vahinkoa. Muuten tämä taistelu on todella hauska, ehkä jopa se kaikkein mielekkäin kaikista Disney pahistaisteluista koko pelissä ja sopii kyseiseen hahmoon todella hyvin. Oikealla tavalla haastava ja mielekäs kokonaisuus, puhumattakaan että todella hyvä hahmo, James Woodsin äänellä.


3. Bahamut - Final Fantasy VIII

Tämä on yksi tämän pelin hienoimpia vihollisia ja yksi parhaita esimerkkejä siitä miten tehdään hyvä lohikäärmetaistelu. Bahamut ei ole yli vaikea mutta ei myöskään mikään pikku juttu, sillä tämä saattaa olla loppupelin vaikeimpia vihollisia. Bahamut tekee todella paljon vahinkoa ja kestää sitä itsekin varsin hyvin, mutta kun kyseessä on lohikäärmeistä voimakkaimpia, niin hänen kuuluukin. Todella hyvä versio, mutta paikka jossa taistellaan olisi voinut olla todella paljon parempikin.


2. Gorgara - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tämä on helposti yksi niitä parhaita pomovihollisia koko pelissä ja päihittää myös ne valomiekan heiluttelijat. Sen lisäksi tämä on sellainen pomovihollinen jollaisia pelissä pitäisi olla merkittävästi enemmän. Taistelu on haastava ilman että tuntuu epäreilulta. Ympäristö jossa taistellaan, Dathomirilla on todella hyvä ja tämä valtava hirviölepakko on todella onnistunut ja erittäin upean näköinen vihollinen. Tämän lisäksi tämä on niitä eeppisimpiä taisteluita koko pelissä. Esimerkillinen tapaus.


1. Scorch - Spyro: Year of the Dragon

Tämä lepakkomainen hirviö on ehkä pelin näyttävin pomotaistelu, varsinkin Reignited versiossa. Todella uhkaavan näköinen ja merkittävästi haastavampi hetki hetkeltä ja oikeilla tavoilla. Areena jossa taistellaa on todella hyvä ja tapa jolla tätä vihollista pystyy vahingoittamaan on myös hyvä. Tässä taistelussa on oikeasti sellaista viimeinen taistelu tunnelmaa enemmän kuin pelin varsinaisessa viimeisessä taistelussa on. Viimeinen silaus on se, miten tämä vihollinen lopulta putoaa alas, suoraan siniseen laavaan, useamman kerran.