Hollow Knight on yksi niitä pelejä jossa pomovihollisista ei ole pulaa, mutta jossa niiden yleinen taso on myös erittäin heittelehtivä, sillä vaikka mukana on todella hyviä, niin siellä on myös todella huonoja.

 

 

 

Koska kyseessä vain yksi peli, niin säännöt ovat hyvin selkeät. Kaikki pomotaistelut mahtuvat vertailuun.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Nightmare King

Vaikeampi versio Grimm taistelusta ja siinä missä Grimm on oikein hyvin tehty taistelu, on tämä ylivaikeaksi vedetty luotihelvetti jossa enemmän aikaa menee väistelyyn kuin taisteluun.

 

Failed Champion

Vaikeampi versio yhdestä pelin ensimmäisistä pomotaisteluista jolla on enemmän elinvoimaa ja enemmän liikkeitä, eli suoraan pelkkää kierrätystä.

 

Galien

Unisotureista se ehkä tylsin vihollinen joka käy voimalla päälle ilman mitään erityisempää juttua, joka monilla muilla on. Heiluu ympäri kenttää kuin flipperipallo.

 




12. Brooding Mawlek

Lähinnä ärsyttävä taistelu joka käydään suhteellisen pienessä tilassa. Vihollinen roiskii laavaa ja huitoo sivuilla mikä tekee tästä yhden alkupelin vaikeimmista taisteluista jossa pitää hakea paikkaa jatkuvasti että pystyy hyökkäämään. Isossa kokonaisuudessa tämä ei ole erityisen hyvin tehty koska se on enemmän epäreilu kuin hyvin toteutettu.


11. Hive Knight

Kokonaisuutena tämän voisi olettaa olevan erittäin hyvä, mutta tämä on yksi niitä taisteluita joka ei vain nappaa. Perusteet ovat hyvät eikä tämä ole suoraan epäreilu taistelu, mutta se ei myöskään ole erityisen hyvin joukosta erottuva, koska siinä on hyvin vähän sellaisia puolia jotka todella saisivat sen erottumaan edukseen.


10. Grey Prince Zote

Hyvä idea, ei niin hyvä toteutus. Harmaaprinssi on kiiltokuvaversio Zotesta jota vastaan käytävät yhteenotto on yksi pelin parhaita. Tämä on lähinnä haastava taistelu kookasta vihollista vastaan eikä taistelussa itsessään ole oikeastaan mitään ihmeellistä tarjottavaa.


9. God Tamer

Tämä olisi muutoin ehdottomasti niitä parempia taisteluita, mutta koska tämä on laitettu yhden turnauksen loppuviholliseksi, ei kokonaisuus vain toimi. Haaste on päästä ottamaan yhteen tämän vihollisen kanssa ja siitä syystä pomotaistelu ei vain nappaa niin hyvin, kuin se nappaisi jos taistelu olisi itsenäinen. Tässä kun on vaihteeksi hyviäkin ideoita mukana joissa on potentiaalia.


8. Pure Vessel

Haasteversio hyvin samanlaisesta pomovihollisesti (Broken Vessel) erittäin pienellä määrällä mitään omaa, mikä vain korostaa sitä että tämä on niitä tapauksia kun olisi voitu vain jättää tekemättä. Vaikka Hollow Knight käyttää tätä ideaa lähes kaikkien pomovihollisten kanssa, niin monesti luvassa on edes jotain muokkauksia tai toimivia lisäyksiä. Tässä ei ole oikein mitään.


7. Enraged Guardian

Crystal Guardian ei ideallisesti ole pöhkömpi mutta toteutuksessa jättää aika paljon toivomisen varaa. Enraged versio on niitä laiskimpia haasteversiota alkuperäisestä sillä kun lisätään enemmnä väisteltävää niin saadaan vaikeampi taistelu, mutta siinä kohtaa jää puuttumaan lähemmäs kaikki se, mikä tekisi tästä oikeasti omanlaisensa taistelun.


6. White Defender

Vaikeampi versio Dung Defenderistä ja aivan liian kestävä vihollinen joka on erittäin huono yhdistelmä hahmoon, joka muidenkin mekaniikkojensa vuoksi vain tappaa aikaa, kunnes pelaajan kärsivällisyys alkaa loppua. Dung Defender vielä meni, koska se ei ollut ylikestävä, toisin kuin tämä.


5. Soul Tyrant

Haasteversio samanlaisesta pomovihollisesta (Soul Master) mutta kaikki ärsyttävät puolet alkuperäisessä on nostettu paljon suurempiin määriin ja viritelty entistä turhauttavammiksi. Alkuperäinen ei nyt ihan ollut osa huonoimpia, mutta tämä on sitä selvästi koska alkuperäinen ei ole hyvä taistelu ja tämä ei ole vain huono, vaan yksi huonoimmista.


4. Soul Warrior

Tämä on kuin normaali vihollinen tehtynä pomoviholliseksi mikä vain korostaa sitä, että nyt on ideat jo selvästi loppuneet ja tämä tuntuu parhaimmillaankin vain pelkältä täytteeltä ilman mitään hyvää syytä.


3. Traitor Lord

Suoraan ärsyttävä taistelu vihollista vastaan joka on kookas, kestävä ja käyttää melko rasittavia hyökkäyksiä. Tämä on kuin raakalaisversio Mantis pomovihollisista, jotka kuuluvat koko pelin parhaimmistoon. Tämän kanssa tuntuu että taistelu on venytetty liian pitkälle ja siinä on paljon sellaisia osia, jotka vain tekevät siitä ärsyttävämmän, mitä kauemmin niitä joutuu sietämään.


2. Uumuu

Tämä on niitä taisteluita josta löytyy hyvin vähän hyviä puolia. Kiva idea että tässä on partneri mukana, mutta toteutus johtaa siihen, että valtaosa ajasta menee suoraan siihen, kun pelaaja odottaa että vihollinen on haavoittuvainen, jotta sitä vastaan voi hyökätä, ja sitten taas vain tapetaan aikaa ja valtaosa pomotaisteluista joissa tapetaan aikaan ei vain nappaa tälläisessä pelissä.


1. (Absolute) Radiance

Tässä kohtaa voidaan todeta että oli sitten kyse viimeisestä pomovihollisesta, tai sen vaikeammasta muodosta, on kumpikin lähtökohtaisesti erittäin huono pomotaistelu. Tämä on olevinaan yhdistelmä taistelu ja tasohyppelyä, mutta tämäkin on niitä tapauksia kun iso osa ajasta vain väistellään kamaa ja useampaan vaiheeseen sijoittuva kokonaisuus pitää sisällään tarpeettoman määrän todella turhauttavia mekaniikkoja jotka tekevät jo valmiiksi turhauttavasti taistelusta suoraan rasittavan ja pelin mahdollisesti huonoimman.