Joskus kun tuttu hahmo tekee paluun, niin se ei vain toimi ja joskus hyvällä idealla tehty hahmo, ei ideasta huolimatta toimi. Tasapaino on vaikea saavuttaa, mutta erittäin helppo menettää.

 

 

 

Kertaus:

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Arius - Devil May Cry 2

- Aika vähän oikeasti omaa

 

Julien - Dragon's Dogma

- Jamie Lannister hahmo kaikilla huonoilla tavoilla

 

Ritchie Douchett - Mafia III

- Saavutus sekin jos erottuu huonojen roistohahmojen joukossa.

 
24. Bloody Mary - The Wolf Among Us

Idea on erittäin hyvä mutta ulkoinen olemus jättää vähän liikaa toivomisenvaraa, vaikka ilmeet ovatkin hyvät. Ongelmana on myös se, että aika halpamainen hahmohan tästä on tehty, puhumattakaan että roistohahmon kätyriksi sellainen tietty oikeasti vaikuttava ulkoasu puuttuu, myös hirviömuodossa. Ei ole oikein sellainen Ison Pahan Suden veroinen haastaja. Muutenkin tämän hahmon kanssa korostetaan sitä likaista peliä, ei sitä Bloody Mary tyylistä ulkoasua.


23. Kamoshida - Persona 5

Jälleen yksi hahmo josta on pyritty tekemään vastenmielinen. Ongelmana on että tämä hahmoa tunnutaan tuovat esille liiankin kanssa ja vieläpä niin aikaisin. Hahmo näyttää todella tyhmältä ja tuntuu niin ärsyttävältä. Kyllähän tämä harjoitteluhahmona toimii, mutta ei ole sieltä parhaasta päästä, oikeastaan millään tavalla.


22. Priest Shaft - Castlevania: Symphony of the Night

Jotenkin niin turha lisä. Se mitä hän teki olisi ihan hyvin voitu tehdä Draculallakin. Shaft on pitkään sellainen kätyrihahmo joka vain pyrkii tekemään Draculalle mieliksi ja vetelemään naruista, mutta tämä korostaakin sitä että Shaft on aivan turha lisä tarinaan eikä ole edes tyylillisesti hieno, vaan sellainen todella tylsä luihi pappimies, ei mitään järin iskevää tai vakuuttavaa, vaan turhaa täytettä.


21. Vigoor Emperor - Ninja Gaiden Sigma

Kyllä on osattu todella kiinnostavasta ja vakuuttavasta demonista tehdä todella typerän näköinen. Isoin juttu ovat ne naurettavat naamiot jotka suorastaan yksinään tuhoavat kokonaisuuden jossa olisi sentään jotakin hienoa.


20. Don Corneo - Final Fantasy VII

Rasvainen pervo ukko johon on vielä ängetty vähän sellaista pelleilyäkin. Tämän hahmon kanssa todella miettii että miten näin typerä ja pelle mies on päässyt asemaan jossa sattuu pelin aikana olemaan. Ainakin hahmosta on osattu tehdä vastenmielinen tapaus.


19. Cliff Higgins - Ninja Gaiden 3

Tämän hahmon kanssa isoin ongelma on siinä hirviömuodossa. Siis muutoin ulkoinen olemus on aika kehno, mutta hirviömuodossa siitä on onnistuttu tekemään vielä sitäkin tyhmemmän oloinen. Jotenkin tuntuu että tämän hahmon kanssa ei ole edes viitsitty yrittää koska muutoksen jälkeen tuntuu että tämän hahmon tapauskessa on jotakin vain nopeasti kasattu kokoon miettimättä sen enempää, eikä lopputulos ole kovinkaan vakuttava tästä syystä.


18. Dagra Dai - Ninja Gaiden Sigma 2

Sellainen todella perus velhotyylinen heppu ilman mitään oikeasti omaa. Näitähän on vaikka kuinka  joten sentään ulkoinen olemus toimii, mutta muutoin ei ole paljoakaan sisältöä.


17. Mad Hatter / Jervis Thetch - Batman: Arkham Knight

Aivan turhaa kierrätystä. Tämä on nähty jo, eikä ensimmäinenkään kerta ollut järin hyvä. Jos Hatter olisi ollut kerran, niin se olisi voinut olla ihan ok, kiva viittaus Batman maailmaan omana säälittävä itsenään, mutta toisella kerralla se on merkki laiskuudesta, puhumattakaan että tämä ei ole niitä parhaita Batman roistoja sitten millään.


16. Bowser jr - New Super Mario Bross.

Huono versio todella hyvästä roistosta. Nämä juniorihahmot harvemmin toimivat sillä kakarat eivät ole hyviä roistoja ja se pätee tähänkin erittäin hyvin. Juniori on juurikin sellainen ärsyttävän oloinen ipana joka pyörii ympäriinsä kaikkien haittana, mutta siinä se sitten lähinnä onkin.


15. Second Sister - Star Wars Jedi: Fallen Order

Ei vaan taivu pääpahikseksi, vaan jää sivuroistoksi, eikä kovin hyväksi vaikka potentiaalia olisi. Tämän hahmon tapauksessa tarina kyllä toimii, erittäin hyvin itseasiassa. Ongelmat tulevatkin hahmon ulkoisesta toteutuksesta sillä tuntuu että tässä on naispuolinen versio Kylo Renistä rasvaisella tukalla ja sillä tietyllä ilmeellä. Hahmoa ei myöskään juuri edesauta se että valtaosa taisteluista joita häntä vastaan käydään on tarinallisesti tehty hävittäviksi. Hahmosta onnistutaan vain tekemään varsin heikko tapaus jossa suuri potentiaali hukataan.


14. Khaled Al-Asad - Call of Duty: Modern Warfare

Tekee kyllä kovia juttuja, mutta on loppuviimeksi aika perusroisto joita on sotapelit pullollaan. Ei tuo oikeastaan mitään uutta kuvioihin ja sitä kautta jää myös aika tylsäksi tapauksiseksi vaikka ulkoisesti voisikin tavallaan toimia, siitäkin huolimatta että tuntuu vähän omaa egoaan pönkittävältä kiihkoilijalta.


13. Blake Dexter - Hitman: Absolution

Todella texas tyylinen hahmo joka on jotenkin onnistuttu tekemään erittäin rasittavaksi hahmoksi joka ei pahiksena juuri mitenkään nappaa ja joka alkaa ärsyttää erittäin nopeasti. Puhumattakaan että loppuhuipennuksessa saavutetaa aivan uusia mittoja. Tämä on juurikin sellainen hahmo jonka kanssa vedetään kliseemittari turhan pitkälle ja hahmo ei vain toimi, koska tuntuu niin ärsyttävältä.


12. Tyrone King - Dead Rising 2

Ylivedetty gangsta hahmo, mutta tehtynä niin ärsyttäväksi kuin mahdollista. Tämä on niin typerän näköinen, oloinen ja tyylinen hahmo, että ainoa virka mikä hahmolla oikeasti on, on olla palkintona sitten kun on tehnyt tarpeeksi tehtäviä, että pääsee antamaan tälle hahmolle selkään. Siis tässä pelissä on melkoisi mielipuolia, mutta tämä on yksinkertaisesti joka käänteessä erittäin ärsyttävä, omaa ääntään rakastava k-pää.


11. Helis - Horizon Zero Dawn

Valtavien robottidinosaurusten joukossa ihmisvihollinen voi olla ihan virkistävä tapaus, mutta Helis on monella tavalla todella heikko roistohahmo. Hän ei näytä kovinkaan uhkaavalta tai vaikuttavalta eikä myöskään tunnu siltä tarinan edetessä. Tämä hahmo on aika heikosti toteutettu eikä vain toimi vihollisena juuri mitenkään. Vaikka hänellä onkin Titus Welliver tyylinen katse.


10. Mr. Negative - Marvel's Spider-Man

Todella huono valinta likaiseen puolitusinaan, kun pelissä olisi Shockerkin ollut. Mr. Negative on monella tavalla todella huonosti tehty pahis sillä hahmo itsessään ei ole kovinkaan hyvä ja sitten hänestä on tehty aivan liian vahva. Hahmo ei vain toimi samalla tavalla kuin astetta tutummat Hämisroistot. Tämä on niitä hahmoja jotka olisi voitu jättää sivuhahmoksi eikä nostaa jalustalle koska se vain korostaa sitä miten huonosti hahmo on tehty.


9. Vincente De Santa - Red Dead Redemption

Tämä on niitä hahmoja joka jää mieleen aivan vääristä syistä. Hahmo on vähän sellainen Benicio Del Toro tyylinen hahmo, mutta ilman mitään erityistä. Hahmon tapauksessa ei ole mitään sellaista mikä tekisi hänestä erityisen vaan kokonaisuus saa hänet tuntumaan erittäin heikolta tapaukselta jossa ei ole mitään tarinallista syvyyttä tai ulkoista tyyliä.


8. Kai Leng - Mass Effect 3

Hahmo joka tuntuu aivan liian vahvalta, ottaen huomioon miten mitäänsanomaton hän on. Tämä on niitä roistohahmoja joka on jatkuva riesa joka ei vain millään tavalla onnistu vakuttamaan. Sellainen perus salamurhaajatyylinen hahmo itämaisella vivahteella ja Troy Bakerin äänellä. Ongelmana on kuitenkin se että näin tarinallisesti vahvassa pelissä Leng on todella mitäänsanomaton ja jopa tylsä hahmo.


7. Ormi - Final Fantasy X-2

Kuten pomorouva Leblanc, molemmat hänen kätyrinsä ovat täyttä kuraa mitä vihollisiin tulee. Näyttävät tyhmältä, ovat jatkuvia slapstick huumoritapauksia ja heidän kanssaan kokonaisuus menee aina pelleilyksi. Ormi nyt on vain tämä ensimmäinen valinta, mutta Logos voisi aivan hyvin olla tällä paikalla, mutta ei näyty ihan näin tyhmältä.


6. Daisy Fitzroy - BioShock: Infinite

Tämä on niitä hahmoja joka tuntuu aluksi ihan kelvolliselta sivuhahmolta josta ei tarvitse sen enempää välittää. Mutta sitten kun asiat alkavat etenemään, niin hänestä tulee paljon rasittavampi jonka jälkeen hänestä toivoo vain pääsevänsä mahdollisimman pian eroon.


5. Micah Bell - Red Dead Redemption 2

Pakko nostaa esiin koska pääpahis hän ei ole, eikä välttämättä tämän pelin huonoin roistokaan, mutta mututuntumalla valitsin hän Miltonin sijaan, vaikka ero ei iso olekaan. Micahin tapauksessa ei kuitenkaan saada todellista tyydytystä hänen voittamisestaan tai tappamisestaan. Hän ei todellakaan ole Arthurin arvoinen vastus loppuhuipennuksessa eikä hahmo muutenkaan ole sieltä parhaasta päästä. Hän on niin petturin oloinen ja epämääräinen narkkimainen hahmo että se vain korostaa pääroiston sokeutta. Puvustus hahmolla on hieno, mutta aika raukkamainen hahmo on kyseessä, ei sellainen hieno, hurja ja julma western pahis jollaista tämä sarja todella olisi tarvinnut.


4. Nadine Ross - Uncharted 4: Thief's End

Aluksi hahmo vaikuttaa todella hyvältä mutta saattaa hyvinkin olla huonoin Laura Baileyn ääninäyttelemä hahmo. Nadinesta on tehty aivan liian ylivoimainen lähitaistelija eikä hahmo tarinallisestikaan ole kovinkaan onnistunut ja tapa jolla hän lopussa lähtee pelistä tekee hänestä vieläpä pelkurimaisen. Kokonaisuus on todella kahtiajakoinen mutta hahmoon ei saada syvyyttä eikä tyyliä jolloin lopputuloksena on lähinnä epäreilu ja heikosti toteutettu roistohahmo.


3. Thunder - Fable

Isotteleva macho mies jota haluaisi lähemmäs heti vetää olan takaa turpiin. Tämän hahmon tapauksessa ei edes ole mikään kysymysmerkki että haluuako tämän hahmon tappaa kun saa mahdollisuuden. Tämän hahmon senssit pilaa ihan mielellään ja harmillista onkin se, että hänen nuijimistaan joutuu odottamaan niinkin kauan. Tämä on juurikin sellainen ärsyttävä hahmo joka tulee jatkuvasti vastaan vain soittamaan suutaan, kuin pelkuri.


2. Pavel - Metro: Last Light

Niitä hahmoja josta näkee todella nopeasti että ei tähän heppuun voi luottaa, eihän tästä hepusta edes pidä, sillä hän on niin monella tavalla niin ärsyttävä ja jopa vastenmielinen. Sitä kautta on tosin aika hyvä päätöshetki, kun hänet voi jättää kuolemaan. Tosin näin ärsyttävän hahmon kanssa hänelle toivoisi vielä pahempaakin kohtalo mutta sentään lopussa on vähän takaisinmaksua, mutta se ei poista sitä, miten ärsyttävä hahmo on kyseessä ja miten suulaskin vielä, mikä vain tekee hänestä entistä rasittavamman.


1. Gryff Whitehill - Game of Thrones

Kaikki Draco Malfoyt ynnä muut suutaan soittavat pelkurimaiset kukkoilijat sun muut ovat juurikin niitä kusipäitä, joihin Gryff sopii todella hyvin. Ehkä pelin herkullisimpiin kuuluva hetki on se kun häntä saa vähän kurmoottaa. Gryff on kuitenkin jopa Game of Thrones standarteilla ärsyttävä ja vastenmielinen hahmo. Ongelma tosin on siinä että koska hänestä on tekemällä tehty niin vastenmielinen, niin hän ei missään vaiheessa todella tunnu hyvältä hahmolta vaan sellaiselta jota pitää vihata. No siinä on onnistuttu, mutta se ei tee hyvää hahmo, koska tälläiset hahmot ovat usein niitä joita nostetaan aivan liikaa jalustalle vain pelaajaa provosoidakseen.