Romanssi on todella yleinen osa tarinaa lähes missä tahansa pelisarjassa, jollakin tavalla. Oikein tehtynä hyvä lisä tarinaan, huonosti tehtynä, tarpeeton lisä tarinaan.

 

 

 

Romanttinen puoli pelissä on paikallaan, kun se ei ole väkisin ängettynä mukaan. Jotkut pelit lisäävät romanttista vihjailua mikä on myös ihan ok. Ärsyttäväksi tämä menee silloin kun tämä asetelma ängetään mukaan ja vielä suhteellisen huonosti tai todella huonojen hahmojen välille, niitäkin löytyy aina välillä, esimerkiksi Assassins Creed: Syndicatessa on yksi sellainen.

Nyt on kuitenkin tarkoituksena poimia ne parhaat romanssit. Tarkennettakoon sen verran että ainoa oikea vaatimus on siinä, että kaksi henkilöä välittää oikeasti toisistaan. Se on sivuseikka että mihin kaikki johtaa, vai johtaako mihinkään. Joissakin tapauksissa on mahdotonta sanoa koska kaikki on vielä kesken.

Yksi per peli, mutta pelisarjalla voi olla montakin sijaa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Jak ja Keira - Jak II: Renegade

- Tarina joka alkoi ensimmäisessä pelissä, jatkuu seuraavassa, myös romanssin puolesta.

 

Lucas Kane ja Carla Valenti - Fahrenheit

- Hyvä osa peliä, vaikkakin hieman pakotetun oloinen.

 

Ratchet ja Sasha - Ratchet & Clank 3

- Hyvä osa hyvää peliä ilman mitään sen ihmeellisempä.

 

Shepard ja Liara - Mass Effect 3

- Se romanssi johon on ehkä panostettu eniten sarjassa.

 

Geralt & Yennefer - Witcher 3: Wild Hunt

- Jos kirjat ovat tuttuja, tämä voi olla todella selkeä tapaus.

 
24. Berethor ja Idrial - Lord of the Rings: Third Age

Alkaa todella lupaavasti, mutta muuttuu pelin edetessä lopulta tälläiseksi romanssiksi, jota ei sitten voinutkaan olla, sattuneista syistä. Sääli sinänsä koska se on rakennettu erittäin hyvin ja toimivasti, lainaten parista muustakin lähteestä, eikä edes kovin kaukaa.


23. Sly Cooper ja Carmelita Fox - Sly 3: Konnien Kunnia

Rosvo ja poliisileikki jossa mukana pientä flirttiä. Slyn ja Carmelitan suhde on hyvin monimutkainen. Sucker Punchin trilogiassa se on jo alkanut ja etenee omalla painollaan pelistä toiseen, päättyen sitten kolmanteen peliin. Siitä tarinaa jatkava peli sekoittaa pakkaa uudelleen, jättäen ilmaan tiettyjä teemoja ja selviä merkkejä siitä, mikä on kaiken todellinen puoli. Itse sanoisin että Sly trilogi on se todellinen pelisarja ja Thieves in Time toistaiseksi fan fictionin alku.


22. Nathan Drake ja Chloe Frazer - Uncharted 2: Among Thieves

Toisen Unchartedin alussa esitellään salaperäinen Chloe Frazer. Siinä missä Harry Flynn on petturiainesta heti alusta asti, on Chloe hyvin pitkään sellainen hahmo josta ei varmaksi osaa sanoa miten käy. Hänen kanssaan todella toivoo että hän ei valitsisi pahaa tietä, mutta siitä ei vain voi olla varma. Tämä on yksi syy miksi näiden kahden romanssi, vaikkakin lyhyeksi jäävä, on niin hyvin kirjoitettu. Siinä on vähän samaa mitä monissa muissakin hyvissä romansseissa.


21. Alucard ja Maria Renard - Castlevania: Symphony of the Night

Tämä on osittain riippuvainen siitä, miten pelin lopettaa. Mutta se mikä tekee tästä todellista on "hyvä lopetus" jossa Maria ei anna Alucardin kadota omaan yksinäisyyteensä, vaan lähtee tämän perään. Sitä ennen kaikki on ollut satunnaisia kohtaamisia ilman mitään romanttista. He ovat sattuvat olemaan samassa linnassa samaan aikaan ja heidän tavoitteensa ovat lähellä toisiaan. Se miten kaikki etenee on nopeaa, mutta omalla tavallaan varsin runollista ja todella hyvin tehtyä.


20. Cloud ja Aerith - Final Fantasy VII

Mitä tulee Cloudiin niin onhan se selvää että Tifa välittää hänestä. Cloud ei kuitenkaan tunnu jakavan tätä samalla tavalla, hän näkee Tifan enemmänkin ystävänä. Aerith tosin on erilainen tapaus ja Cloud selvästi välittää Aerithista aivan toisella tavalla. Nämä kaksi tuntuvat todella hyvältä parilta ja siksi Sephirothin väliintulo onkin niin vahva kohtaus ja aiheuttaa niin suuria tunteita.


19. Jackie Estacado ja Jenny - Darkness

Tämä on hyvin vahva romanssi kun ottaa huomioon kaiken mitä sen taustalla on. Nämä kaksi pitävät yhtä ja todella välittävät toisistaan. Tunnelmallisesti se tuodaan erinomaisesti esille ja siksi toisen osapuolen kuolema on niin kova paikka. Se näkyy ja tuntuu vielä jatko-osassakin, mutta ensimmäisessä pelissä, se on paljon vahvemmassa asemassa.


18. Inkvisiittori ja Cassandra Pentaghast - Dragon Age: Inquisition

Tämä on sellainen romanssi joka etenee monella tavalla kuin mikä hyvänsä kliseinen videopeliromanssi. Hienoa on kuitenkin se, että tämä romanssi voi muuttua hyvinkin paljon riippuen pelaajan valinnoista, lähinnä tämä nimitys joka astuu voimaan Tresspasser DLC:ssä. Tämä on kuitenkin juuri sellainen romanssi joka ei ole mitään järin ihmeellistä, mutta onnistuu hieman jopa yllättämään ja ennenkaikkea täydentämään hahmoja. Kokonaisuudessaan todella hyvin tehty ja kiinnostava, varsinkin jos sarja on syvällisemmin tuttu.


17. Ethan Mars ja Madison Paige - Heavy Rain

Näille kahdelle kehittyy alussa olosuhteiden pakosta tuleva romanssi, joka sitten kehittyy raskaiden tapahtumien takia. Pelaajalla on se lopullinen valta päättää että pysyäkö yhdessä vai erota. Se tapahtuu lisäksi aika ison paljastuksen jälkeen ja tässä romanssissa on todella monta mahdollista loppua. Valtaosa niistä on surullisia mutta mukaan mahtuu myös onnellinen loppukin.


16. Cecil Harvey ja Rosa Farrel - Final Fantasy IV

Mitä tulee Final Fantasy sarjaan, tämä on ehkä se kaikkein selvin romanssi. Cecil ja Rosa ovat alusta asti rakastuneita ja After Yearsin aikaan he ovat naimisissa ja heillä on poika. Se miten tämä kaikki kuitenkin etenee, on se miksi pidän tätä niin hyvänä. Vaikka tämä onkin aika kliseinen kokonaisuus niin jo FF4:n jälkeen se on todella hieno kokonaisuus ja After Years vie sitä omalla tavallaan vieläkin eteenpäin, vahvistaen sitä.


15. Spyro ja Cynder - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Ensiksi se alkaa siitä että he ovat vihollisia, sitten paljastuu että he ovatkin hyvin samanlaisia. Heistä tulee lopulta ystäviä ja vahvoja liittolaisia taistelussa pahuutta vastaan. Tämä on sellainen romanssi jota ei juuri nosteta esille tai juuri edes hehkuteta. Se on sellainen joka monella tavalla kuitenkin nostaa päätään ja lopuksi, todella toimii.


14. Garrus ja Tali - Mass Effect 3

Tämä on lähinnä vain yksi easter egg kolmannessa pelissä. Mutta se tekeekin siitä niin hyvän, sillä valtaosa tästä riippuu täysin siitä, että pelaaja on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Garrus ja Tali ovat ryhmän pitkäaikaisimia jäseniä, he ovat olleet mukana aivan alusta asti ja ovat mukana loppuun asti (pelaajasta riippuen). Heillä on siis historiaa ja kolmannen pelin edetessä he vaihtavat kuulumisia keskenään. Kaikki huipentuu aivan loppuun jossa pelaaja voi yllättää nämä kaksi sylikkäin. Shepard sanoi sen parhaiten. "I'm really happy for you."


13. Sora ja Kairi - Kingdom Hearts II

Tämä on tapaus jossa kaksi lapsuudenystävystä kasvaa todella välittämään toisistaan. Tätä voisi kutsua ystävyydeksi, mutta siinä on kyllä selviä romanssin merkkejä. Soran ja Kairin yhteiset hetket ovat sarjassa satunnaisia, mutta sitäkin paremmin tehtyjä. Sanoisin että tämä kaikki huipentuu tai on huipentumatta kolmannessa pääpelissä. Tähän mennessä on käynyt jo ilmi että he välittävät toisistaan ja pitävät vahvasti yhtä. He ovat ystäviä, mutta heidän välillään on jotain muutakin, jota he eivät joko osaa tai uskalla näyttää.


12. Hunter ja Bianca - Spyro: Year of the Dragon

Tämä on tapaus joka lähtee käyntiin yhdestä nopeasta hetkestä ja sitten kasvaa pelin ja varsinkin tarinan edetessä. Hunter on Spyron parhaita ystäviä ja Bianca on vihollispuolen kätyri. Muutama tapaus kuitenkin muuttaa tilanteita ja tarina varsinkin muuttuu niiden kautta todella hyväksi. Hunter on oma itsensä rehellisesti kokoajan mutta Bianca peittelee todellista itseään, kunnes asia X tapahtuu. Siitä eteenpäin he ovat samalla puolella ja pitävät yhtä. Tämä on hyvä juurikin siksi että se etenee ja kehittyy hissukseen todellisten tapahtumien vaikutuksesta.


11. Leon Kennedy ja Ada Wong - Resident Evil 6

Tämä niitä tilanteita jossa osapuolet tuntuvat pelaavan ikuista "ovatko he vai eivätkö he ole" peliä. Kumpikin on omalla tahollaan selvästi kiinnostunut toisesta, mutta Leon ei jahtaa Adaa ja Ada leikkii vaikeasti saatavaa. Juurikin tästä syytä tämä romanssiasetelma toimii niin hyvin. Resident Evil 2 aikoihin alkanut ja Resident Evil 4:ssa jatkunut hippasleikki näyttäisi saavan jonkinlaisen kehityksen Resident Evil 6:ssa, mutta jatkuukin tutulla kaavalla. Tämä on kuin Batman ja Catwoman, mutta ei niin selkeä.


10. Edge ja Rydia - Final Fantasy IV: After Years

Tämä on yksi parhaita Final Fantasy romansseja koskaan. Osa syy on siinä, että pelaaja ei tiedä miten se todella loppuu sillä se on kaikki vihjailua ja tälläistä "annetaan ymmärtää" peliä. Edge on rennomman puoleinen ja vähän leikkisäkin persoona joka ulkoisesti on hurja mutta sisäisesti vähän epävarmempi. Rydia on monella tavalla raskaita aikoja kokenut hyvin kaunis nainen jolla on omanlainen, lämmin suhtautuminen maailmaan, FF4 jättää kaiken kesken, mutta After Years jatkaa sitä hienosti ja päättyy todella hienoon ja kiinnostavaan tilanteeseen, joka tosin jää vielä vihjailuun. Tämä on syy miksi tätä en juuri ylemmäs nosta, se jää kesken.


9. Shepard ja Kelly Chambers - Mass Effect 2

Kaikista mahdollisista romansseista tässä sarjassa, tämä on se mikä todellakin nousee omaksi suosikikseni. ME2:ssa Kelly Chambers on Shepardin lähin avustaja. Hän on todella ihastuttava persoona, psykiatrimainen hahmo joka todella välittää miehistöstä ja heittää ajoittain hieman flirttiä Shepardin kanssa. Jokin tässä hahmossa todella vetää puoleensa ja suurin syy miksi tämä toimii niin hyvin on siinä, että Kelly jää helposti sivuun mieistön jäsenten takia, mutta ei minun tapauksessani, hän peittoaa kaikki.

Kelly on sarjassa se joka on jokaisen tehtävän jälkeen ensimmäisenä vaihtamassa kuulumisia Shepardin kanssa, joka kehottaa juttelemaan milloin minkäkin ryhmänjäsenen kanssa ja joka selvästi tuntuu välittävän läheisistään.


8. Bigby Wolf ja Snow White - Wolf Among Us

Tämä on sellainen paljon vihjailevampi kokonaisuus jossa on selviä tunteiden merkkejä mutta myös paljon sitä tunteiden kiistämistä. Tämä on sellainen kokonaisuus jossa vaikuttaa todella paljon se, mitä pelaaja tekee ja kannattaako hän suhdetta ylipäätään. Jotakin näiden kahden välillä on, on ollut ja tulee olemaan. Pelaajalle kaikki taustat avautuvat pikkuhiljaa mutta kokonaisuus on erittäin hyvä ensimmäisestä jaksosta viimeiseen.


7. Revan ja Bastila Shan - Star Wars: Knights of the Old Republic

Tähän vaikuttaa se että aiotko olla hyvä vai paha, sillä tästä romanssista on sillä tavalla useampi variaatio. Tämä on myös niitä pelejä joiden kanssa on pitkä projekti rakentaa mitään. Bastila on jedi ja sitä kautta hänelle rakkaus on kiellyttä asia, mutta silti hänelle kehittyy tunteita pelihahmoa kohtaan.

Se kaikki huipentuu siihen hetkeen kun pelaajan on tehtävä päätös, ollako se mies joka hän oli aiemmin vai hylätä kaikki se. Käännyttääkö Bastila takaisin jediksi, vain palata itse sithiksi. Sanoisin että riippumatta tästä, tämä romanssi on erittäin hyvin tehty kokonaisuus. Itse olin lopulta musta lordi, Darth Revan.


6. Geralt ja Shani - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Tämä on monella tavalla erityisen hankala päätös. Normaalisti kyseessä on kysymys: Yennefer vai Triss sillä nämä kaksi hahmoa ovat ne, joiden kanssa voi saada aikaiseksi pelin loppuun asti kestävät rakkaus-suhteen. Kirjoja lukeneena valintani on Yennefer, mutta pelisarjan kohdalla, kallistuisin kyllä Trissin puoleen. Hyvin vaikea päätös juurikin näistä kahdesta syystä. Jätettäköön salaisuudeksi että kumman valitsin ensimmäisellä kerralla.

Hearts of Stone DLC kuitenkin toi mukaan ensimmäisestä pelistä tutun Shanin. Tämän hahmon kohdalla on mukana se paras romanssi. Sanotaan että se on myös haikea, sillä Shani on se tyttö jota et voi saada. Se on osa syy siihen miksi tämä on tehty niin hyvin.


5. Warden ja Morrigan - Dragon Age: Origins

Yksi vaikempia valintoja oli tämä Morrigan vai Leliana asetelma. Tämä on niitä tapauksia jossa on paljon muuttujia sillä tämä on sellainen peli jossa on aika vapaata se suoritusjärjestys. Monet asiat voi tehdä paljon myöhemmin ja tiettyjä asioita voi lykätä hyvin pitkään. Suhteet kehittyvät myös ajan kanssa ja Morrigan on todellakin yksi tämän pelisarjan parhaita hahmoja.

Se miten tämä romanssi etenee on pelaajasta kiinni ja Ultimate versiossa on mukana myös Witch Hunt DLC jossa romanssi kokee lopullisen päätöksensä. Itse huomasin että se oli todella mieluinen ja erittäin hyvin tehty. Siinä se tarina todella päättyy.


4. Nathan Drake ja Elena Fisher - Uncharted 4: Thief's End

Tähän se kaikki huipentuu. Ensimmäisessä pelissä se oli kaikki enemmän tai vähemmän flirttia ja kakkosessa se sitten jatkui ja syveni. Kolmannessa oltiin hypätty monien asioiden yli, mutta oltiin silti menossa vakavampaan suuntaan. Tämä neljäs peli todellakin kruunaa kokonaisuuden. Nate ja Elena ovat naimisissa ja alussa pelaaja upotetaan tähän maailmaan. Tarina mutkistaa kaikkea ja painee heidän liittonsa koetukselle. Sitä kautta myös huimaa kuinka vahva heidän liittonsa ja todella on ja kuinka paljon he toisistaan välittävät.


3. Geralt ja Triss - Witcher (trilogia)

Ensimmäisessä Noituri pelissä ei ollut Yenneferiä, mutta oli monia muita naisia. Triss oli kuitenkin se joka viime kädessä oli se paras ja monella tavalla romanssi hänen kanssaan oli erittäin hyvä. Siinä oli monia erittäin hyviä puolia ja kaiken kaikkiaan kokonaisuus toimi todella hyvin. Pitkän tarinan ja monien keskustelujen ja päätösten jälkeen ei ole mikään ihme, että Triss pysyi mukana koko trilogian ajan. Mikäli romanssia jatkaa siis kolmen pelin ajan, niin kyllähän siitä tulee sitä parempi, varsinkin viimeisessä osassa. Triss kun on sellainen nainen jonka kanssa se turha draama jää sivuun ja joka oikeasti tuntuu välittävän läheisistään.


2. Batman ja Catwoman - Batman (Telltale)

Lepakkomiehen ja Kissanaisen suhde on aina ollut monimutkainen ja sitä se tulee olemaan heti tämän pelin alusta asti. Tämä toimii niin hyvin, koska pelaaja vaikuttaa siihen, miten koko asetelma oikeasti etenee. Viekö pelaaja sitä eteenpäin vai yrittääkö hän lopettaa sen.

Oman tarinani kohdalla huomasin että tämä jaksottainen eteneminen todella toimii tälläisen romanssiasetelman kanssa, osittain siitä syystä, että siihen vaikuttaa niin paljon se, mitä pelaaja tekee. Tässä tapauksessa kyseessä on kaksi todella legendaarista hahmoja jotka ovat olleet osa nuoruuttani ja jopa lapsuuttani. Tässä pelissä kaikki on tehty paremmin kuin missään muussa tähän mennessä.


1. Squall Leonhart ja Rinoa Heartilly - Final Fantasy VIII

Yksi parhaiten tehtyjä romansseja pelihistoriassa. Tässä on vain 'sitä jotakin' mikä tekee asioista monta kertaa parempia. Squall ja Rinoa ovat hyvin erilaisia ihmisiä ja monella tavalla epätodennäköisä että he koskaan todella päätyisivät yhteen. Tässä romanssissa on omat todelliset typeryytensä muutamien tyhmästi tehtyjen kohtausten takia. Mutta silti, isossa kokonaisuudessa tämä romanssi on tehty todella oikein.

Sanoisin että minulle Squall on ollut nuorena yksi parhaita pelihahmoja sillä häneen pystyi samaistumaan aika paljon. Rinoa ei ole se paras naispuolinen pelihahmo, mutta mitä tulee luonteeseen ja siihen miten tarina vaikuttaa näihin kahteen, Rinoa muuttuu pelin edetessä kokoajan paremmaksi. Romanssi rakentuu erittäin hyvin ja se on osa syy miksi se toimii niin hyvin.