Hidden%20Agenda.jpg?1526159687

Elokuva / TV sarjan jakso, jota pelataan

 

 

Hidden Agenda tuo nopeasti mieleen Until Dawnin ulkoasullaan ja tietyllä synkällä tyylillään. Tekijä on sama ja jälleen yritetään jotakin aivan uutta. Vähän samoin kuin Until Dawn, Hidden Agenda hukkaa valtavan potentiaalin.

 

 

 

Piilotettu vaikutin on PlayLink peli, eli sitä pelataan älypuhelimella. Tämä tuo valtavasti mahdollisuuksia, mutta myös monia rajoitteita ja selkeitä heikkouksia. Yksi suurimpia vahvuuksia on pelin nimeäkin kantava Hidden Agenda, jossa kilpailupelissä useampi pelaaja ohjaa tapahtumien kulkua ja yhdellä heistä, on oma päämääränsä jota muut eivät tiedä. Pelin voi pelata myös tarinallisesti, jolloin ei niinkään kilpailla vaan pyritään yhdessä viemään tarina päätökseensä. Hidden Agenda on hyvin lyhyt peli, mutta se pyrkii olemaan mahdollisimman valintarikas.


Until Dawnissa oli perhosvaikutus, Hidden Agendassa on heijastusvaikutus jossa jonkin tapahtuman vaikutusksen leviävät laajemmalle kuin aluksi, kuin pisara joka putoaa veteen. Tämä idea on todella hyvä ja sitä tapahtuu lähes kokoajan. Sääli onkin että pituudeltaan Hidden Agenda on yksi lyhyimpiä pelejä joita olen pelannut pitkään aikaan. Trophyjen suhteen pelattava ei hetkessä lopu sillä yksi ratkaisu muuttaa tapahtumia ja alusta asti, muuttujia on todella paljon. Yhden hahmon kuolema voi vaikuttaa suunnattomasti.

Pituudeltaan tämän pelin pelaa läpi alta parin tunnin. Perspektiiviä antaa se, että yleensä Telltalen pelisarjoissa, yksi jakso kestää tämän verran. Hidden Agendaa pelatessa tietyt kohtaukset tulevat naurettavan tutuiksi, sillä peliä ei voi kelata, sitä pitää vain seurata. Tämä on erittäin rasittavaa jos mielii kokea kaikki yllätykset mitä peli tarjoaa. Tietyt kohtaukset eivät muutu sitten yhteen ja yllätyksiä ei ensimmäistä kertaa lukuunottamatta juuri ole.

Eniten ensimmäisellä pelikerralla yllätti se, miten kiveenkirjoitettu tämä peli todella on. Tietyssä pisteessä päähenkilöt vain luovuttivat, vaikka toisaalla oli vihjeitä ja toisaalla oli mahdollisuuksia. On kuin peli vain loppuisi kun tietty piste ylittyy ja tarinan poliisit heittävät hanskat tiskiin. Tämä on yksi niitä kaikkein naurettavimpia asioita tämäntyylisessä pelissä.


Pelattavuuden suhteen Hidden Agenda perustuu ajatteluun ja mahdollisesti kanssakäymiseen muiden pelaajien kanssa. Tarina etenee tiettyjen vaikuttimien ja tapahtumien kautta ja vaihtoehtoja on lähemmäs aina karkeat kaksi kappaletta, varsinkin keskusteluissa. Tämä saa kaiken tuntumaan entistä suppeammalta ja liian usein tietty lähestymistapa on aivan jotain muuta, kuin aluksi vaikuttaa. Pelin kohtausten yhdistäminen ei ole saumatonta.

Ajoittain tulee reaktiokohtia ja ajoittain tutkintakohtia. Molemmissa on vain hetki aikaa tehdä mitä ikinä onkaan vuorossa. Tarina sitten etenee tapahtumien kautta. Suurimmat tunteet tulevat kuitenkin siitä rikosmysteeristä ja muiden pelaajien vaikutuksesta tarinan kulkuun. Pelaaminen on päätösten tekemistä ja elokuvan katsomista. Tämän pelaa läpi yhdessä illassa jos vain haluaa.


Tarina on vähän sellainen että siitä ei voi avata oikein mitään, koska niin monet asiat ovat kiinni pelaajan/pelaajien päätöksistä. Pääosassa on Katie Cassidyn esittämä poliisi Becky Marney joka pidätti 5 vuotta sitten Jonathan Finnin epäiltynä Trapper tappajaksi. Nyt yleinen syyttäjä Felicity Graves on kuitenkin saanut tietoja, jotka voivatkin muuttaa aivan kaiken. Mutta kello käy, sillä Finnin teloitus tapahtuuu 48 tunnin kuluttua.

Tarina ei ole huono, mutta siinä on tietyt hölmöydet, varsinkin siinä miten vähän pelaaja voi oikeasti vaikuttaa asioihin. Trapper tappajaa ei ole vaikea bongata koska vihjeitä tulee aika sieltä ja täältä ja huomioita tekemälle siitä tulee entistä helpompaa. Tarina on kuitenkin hyvin tehty kokonaisuus jossa on puolensa ja järkevä ideansa. Sääli onkin että pelaajalla on niin vähän eväitä oikeasti tehdä asioita.


Eräs asia missä peli kärsii, kun on kyse tutkinnasta tai reaktiohetkistä, on ohjattavuus. Itselläni nyt on älypuhelimessa panssarilasi, joten nopea valokeilan siirtely ei onnistu ihan niin hyvin kuin toivoisi. Ihan parikin kertaa asioita ei ehtinyt tehdä, koska puhelimella ohjaaminen ei nopeissa tilanteissa onnistu kovin vaivattomasti. Muutoin puhelimen käyttö on ihan näppärä idea, se vain vaatisi paljon tarkkuutta.


Kokonaisuutena Hidden Agenda on hyvä moninpeli ja mitä enemmän pelaajia sitä parempi, etenkin jos kaikki oikeasti pelaavat. Yksinpelinäkin peli toimii mutta ei samalla voimakkuudella. Tarina on ihan hyvin kirjoitettu mutta monella tavalla tämän kokonaisuuden kanssa on menty sieltä mistä aita on matalin. Peli on surullisen lyhyt ja uudelleenpeluu arvoa syö se, että elokuvaa ei voi "kelata."

 

+ Tunnelma

+ Omat ideat

+ Moninpeli

 

- Surullisen lyhyt

- Kömpelö ohjata

- Monet todella typerät ratkaisut

 

Arvosana: 3,4

 

Pettymys