Jotkut pelit ovat vapaampia kuin toiset mutta tapa jolla pelaajaa viedää eteenpäin mahdollisessa tarinassa, on tehtävien kautta. Lisää tekemistä tarjotaan sivutehtävillä. Oli tehtävän tyyppi mikä tahansa, niin niiden joukosta löytyy ajoittain todellisia helmiä.

 

 

 

Rajoituksia on jokunen ja jokainen näistä hyvikin tärkeä jotta tämä ei menisi tietynlaiseksi listaksi jollaisia on vaikka kuinka: 

 

Yksi per peli

- Muutamissa peleissä on niin monta hyvää tehtävää, että ne täyttäisivät hyvin äkkiä useamman sijan.

 

Ei loppuhuipennuksia

- Ne ovat moniin muihin nähden hieman epäreiluja pelkästään siinä eeppisyydessä. Nyt etsitään tehtävä sieltä matkan varrelta, ennen kuin peli loppuu.

 

Ei tehtävätyyppejä

- Tarkoittaa sitä että kun monissa peleissä on monta samanlaista tehtävää, niin tehtävätyyppi ei voi olla valinta, mutta yksi yksittäinen tehtävä kyseisestä tehtävätyypistä, voi hyvinkin olla sellainen.

 

Ei pelkkiä pomotaisteluita

- Kingdom Hearts, Final Fantasy, Middle-Earth ja hyvin monet muut pitävät sisällään erinomaisia pomotaisteluita, mutta nyt ei etsitä niitä. Pomoviholliset voivat olla osa isoa kokonaisuutta, mutta eivät ainoa osa.

 

DLC:n mukana tulleet tehtävät ansaitsevat oman sijansa.

- Lisäsisältö täydentää peliä ja siksi ne ansaitsevat oman sijansa, varsinkin jos kyse on isommasta lisäsisältöpaketista. Tulee kyllä selväksi että mihin viitataan.

 

Tehtävä voi olla kuinka lyhyt tai pitkä tahansa, mutta jos se jollakin tavalla on onnistunut jäämään mieleen niin se kelpaa mukaan.

Tärkeää on huomata että kaikissa peleissä tehtäviä ei korosteta niin tarkasta kuin joissakin. Joskus on todella selkeästi esille että mikä tehtävä on päätehtävä, mikä sivutehtävä jne.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Murha - Fahrenheit

- Se vaihtoehtojen määrä ja taktiikan nopea kehittäminen, heti, ilman mitään varoitusta.

 

Heros Way - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Tehtävä jossa pitää eliminoida viholliskomentaja. Tämä voi olla todella nopeasti ohi, jos käytössä on tehokas tarkkuuskivääri.

 

Million Dollar Qustion - Max Payne 2: Fall of Max Payne

- Max ja Mona iskevät ylivoimaa vastaan kerrostalossa.

 
24. Gorgoroth Overlord - Middle-Earth: Shadow of War

Kaikista tämän pelin tehtävästi tämä on se mikä on jäänyt mieleeni erittäin vahvasti. Syy tähän on siinä että oma armeijani kyseisellä alueella oli todellakin mieleiseni ja viholliset olivat erittäin upeita. Nämä ovat sellaisia yksilöllisiä puolia joissa on eroja pelaajien välillä. Kaiken tämän lisäksi ylipäällikkö oli todella upea ja oikealla tavalla haastava. Tämä ei ollut epäreilu taistelu vaan eeppinen ja mieleenjäävä. Iso osa tämän tehtävän fantastisuudesta on juurikin siinä, että omalla puolella on oikeasti hienoja örkkejä ja samoin vastapuolella.


23. Mos Espa - Star Wars: Phantom Menace

Jos tämän pelaa läpi niin kyseessä on aika puiseva ja tylsä tehtävä joka pitää sisällään paljon vuoropuhelua. Mutta se mikä tekee tästä niin hyvän on täysin siinä, mitä tämän tehtävän aikana voi tehdä. Nimittäin tämän tehtävän kanssa on monesti vain menty täyteen murhamoodiin ja katsottu että kuinka ison osan koko alueen väestöstä saa hengiltä ennenkuin he lopulta tappavat sinut.


22. Gate - Lord of the Rings: Return of the King

Tämä on sellainen tehtävä jonka voi pyyhkäistä läpi parissa minuutissa jos tietää yhtään mitä tehdä. Mutta tässä tehtässä on eräs puoli joka tekee siitä helposti tämän pelin pelatuimman. Nimittäin tällä pienellä alueella kimppuun tulee örkkejä jatkuvalla syötöllä, tiettyyn pisteeseen asti. Tämä on niitä hetkiä joissa pidetään hetken aikaa hauskaa ja vain tapetaan porukkaa kyllästymiseen asti. Sitten kun mieli tekee niin mennään portista sisään ja lopetetaan tämä tehtävä.


21. Rescue Catwoman - Batman: Arkham City

Ensimmäinen oikea tehtävä sen jälkeen on Batman oikeasti astuu kehään. Alkupätkä on myös hyvä, mutta tässä tehtävässä pelataan oikeasti Yön Ritarilla ja asetutaan Kaksinaamaa vastaan jotta voidaan pelastaa Kissanainen. Tämä ei ole vain erinomainen yhdistelmä hiiviskelyä ja taistalua, vaan siinä tuodaan loistavasti esiin se millainen Two-Face on ja millainen Catwoman on. Tämä on mahtava tehtävä aloittamaan peli joka monella tavalla on todellinen mestariteos.


20. Bear it - Crash Bandicoot 2: Cortex Strike's Back

Ensimmäinen ratsastus Polarilla ei ole vain vahvasti mieleenjäävä, vaan todella hauska. Toisille se voi olla täyttä tuskaa, mutta itse todella pidän tästä tehtävästä juurikin sen vauhdikkuuden takia. Hauskoja ovat myös Puralla ratsastuksen jatko-osassa mutta itse pidän enemmän Polarista joka on todella söpö otus.


19. Billin kaupunki: Alku

Vaikka Pittspurghin alku, hiljainen lähiöpätkä tai Ellien metsästysretki olisivat hyviä valintoja, niin itse päädyn valitsemaan Billin kaupungin alkuosan. Siinä kohtaa Joel ja Ellie ovat oikeasti kaksin ja saapuvat vihamieliselle alueelle. Tässä kohtaa peli on vielä sen verran varhaisessa vaiheessa että pelaaja pysyyy varpaillaan ja syytä onkin. Tess ei enää ole auttamassa ja vihollisia voi olla missä vain.


18. Boyle Party - Dishonored

Dishonored pitää sisällään lukuisia erinomaisia hetkiä. Aivan omaa luokkaansa on jo pelkkä aloitus johon liittyy piiloleikkiä sekä kipeän koskettava salamurha. Mutta tehtävä joka sijoittuu juhliin on omiaan olemaan se paras. Tässä on ensinnäkin se juhliin pääseminen, juhlista poistuminen ja juhlissa toimiminen. Tässä tehtävässä tuntee todellakin olevansa susi lampaiden keskellä ja koska nämä juhlat ovat naamiaiset, menet sinne omana itsenäsi. Ne monet yksityiskohdat ovat myös läsnä, kuten se, että voi laittaa nimesi vieraskirjaan.


17. Sit in Judgement: Grand Duchess Florianne de Chalons

Inkvisition tuomiot ovat tämän pelin parhaita palasia. Näissä sessioissa inkvisiittori päättää tuomiosta milloin minkäkin tapauksensa kohdalla. Hyvin lähellä oli että en valinnut Thom Rainierin tapausta sillä siinä oli niin painon tarinallisasta ja tunnelmallista painoarvoa. Arkkiherttuattaren tapaus on oma valintani koska siinä on niin paljon muuttujia ja sitä kautta niin paljon vaihtoehtoja. Näissä istunnoissa on myös se puoli, että tuomio jonka tulet langettamaan ei välttämättä miellytä kaikki ryhmäläisiä. Siksi nämä ovatkin niin hyviä. Niiden kautta käy ilmi, millainen inkvisiittori todella olet.


16. Jahti - Uncharted 3: Drake's Deception

Uncharted sarja pitää sisällään toinen toistaan parempia toimintajaksoja ja tämä on yksi ehdotonta kärkeä. Kolmannessa pelissä tulee vastaan hetki jossa Drake lähtee jahtaamaan Talbotia pitkin kujia ja kattoja. Tämä on ensimmäinen hetki jossa nähdään että Talbot pärjää ketteryydessä Natella ja päätöksenä nähdään että sama pätee myös tappeluun. Tässä osuudessa on oikeasti sitä vauhtia kun kaksikko juoksee pitkin kaupunkia kokoajan enemmän ketteryyttä vaativissa osuuksissa.


15. Creature of the Night - Batman: Arkham Knight

Arkham sarjan päätösosa pitää sisällään monta erinomaista tehtävää mutta yksi onnistui jäämään vahvasti mieleen yli muutaman muun. Useampi Scarecrow tehtävä pääsi erittäin lähelle, kuten kohtaaminen katolla tai hetki ennen hallusinaatioita. Itse nostan kuitenkin esille Ihmislepakkotehtävän koska se ei ole yksi yksittäinen hetki vaan pidempään jatkuva jahti jossa Lepakkomies etsii Ihmislepakkoa aikeinaan selvittää millainen olento on kyseessä ja mitä tälle olennolle pitäisi tehdä. Plussaa myös siitä, miten kaikki alkaa, siinä on nimittäin jump scare oikein tehtynä.


14. Labyrintti - Resident Evill 4

Sanotaan heti että tässä pelissä on enemmän kuin monta loistavaa hetkeä joissa pääsee todellakin tuntemaan itsensä todelliseksi toimintasankariksi. Kaikki pätkät joissa Ashley on vahdittavana ovat ulkona ja vaikka niitä toiminnallisempiakin hetkiä on niin jostakin käsittämättömästä syystä oma valintani on pensaslabyrinttiin sijoittuva pätkä jossa Leon saa kimppuunsa joukon koiria. Tämä on helposti yksi intensiivisimpiä hetkiä missään kauhupelissä ja se saattaa olla hyvinkin se syy miksi tämä on niin hyvä tehtävä.


13. Crime Scene - Heavy Rain

Ensimmäinen kerta kun pelataan FBI agentti Norman Jaydenilla ja päästään käyttämään ARI laseja. Tämä on rikospaikka tutkintaa, huomioiden tekemistä, ajoittaista informaation vaihtoa ja kaikki tämä tapahtuu todella loistavassa ympäristössä, jossa sade on omiaan luomaan erityisen vahvaa tunnelmaa. Tämä on sellainen hetki joka jäi vahvasti mieleen, sillä ARI on yksi pelin mieleenpainuvimpia asioita. Mikä hyvänsä hetki todisteiden tukimisessa ARI:lla olisi voinut olla toinen mahdollinen valinta tälle sijalle, mutta ensimmäinen kerta jätti ympäristöllään niin vahvan vaiktuksen, että valitsen sen.


12. Mega Hyppy Tehtävä - Sly 2: Konnakopla

Tämä on jälleen yksi niitä pelejä joissa on enemmän kuin pari enemmän kuin loistavaa tehtävää. Esimerkiksi kaasun nyysiminen ilmapalloista (korkealla taivaalla) ja sitten laskeutuminen junaan on erinomainen tehtävä, mutta itse muistan niin hyvin sen viimeisimmän tehtävän ennen viimeistä pomotaistelua. Megahyppy tehtävässä Sly saa käyttöönsä repun jonka kanssa voi hypätä erittäin korkealla. Tämä tarjoaa todella paljon vapautta ja hauskuutta. Voi kun saman olisi vain saanut muihinkin kenttiin.

Tämä on nimenomaan sellainen tehtävä joka mahdollistaa sen tietyn leikkimisen. Käytössä on koko ilma-alus ja tietyissä paikoissa on kohteet joihin pitää päästä. Sitä ennen voi kuitenkin nauttia vapaudesta ja vain alkaa leikkiä niin paljon kuin vain haluaa.


11. Garden Tour - Final Fantasy VIII

FF8 pitää sisällään erään osuuden jossa ei ole mukana minkäänlaista taistelu ja joka on loppuviimeksi aika lyhyt. Kyse on siitä hetkestä kun Squall esittelee Gardenia Rinoalle. Tämä on siitä niin hyvä tehtävä että se tuo vahvasti esille sen millainen on Squall (pelaajan pienimuotoisella otteella) ja millainen on Rinoa. Tämä on juurikin sellainen osuus jossa hahmot saavat mahdollisuuden loistaa ja pelaaja saa hieman lievää valinnanmahdollisuutta. Tämä on juurikin sellainen mukana ja ennenkaikkea toimiva kevennys.

Pakko sanoa että kyllä musikaalin kehittäminen oli myös erittäin hyvä pätkä, mutta jokin tässä kierroksessa vain nappasi enemmän, niinkin paljon että se jäi mieleen.


10. Sora vs Heartless Hoard - Kingdom Hearts II

Pomotaistelut ovat Kingdom Hearts sarjan todellinen kruunu, mutta tämä yksi osuus kakkosessa on kyllä sellainen jonka muistan erittäin lämpimästi vaikka se onkin suhteellisen monotoninen. Kyseessä on se hetki kun Sora yksin taistelee valtavaa Heartless laumaa vastaan. Helposti tämä taistelu menee siihen että tulee käytettyä pari iskua, olis sitten kyseessä syöksy tai lasersäde. Tämä on kuitenkin sellainen hauska tehtävä jossa tuskin tulet häviämään, mutta se on vain niin tolkuttoman hauskaa niittää vihollisia kuin heinää ilman mitään todellista haastetta, pelkkää hauskuutta.


9. Landsmeet - Dragon Age: Origins

Tämä on erityisen hyvä esimerkki siitä mitä DA parhaimmillaan voi olla. Tässä osuudessa yhdistyvät aiemmat valinnat ja tässä tehtävässä päädytään tekemään valintoja jotka muokkaavat merkittävästi sitä miten kaikki tulee lopulta jatkumaan. Mikäli olet tehnyt paljon hyvää, saat paljon kannatusta, jos olet epäsuosiossa, häviät taatusti. Mutta mukana on myös paljon niitä päätöksiä jotka ratkaisevat että kuka elää ja kuka tulee olemaan hallitsija. Tämä on juurikin sellainen tehtävä jossa on paljon liikkuvia osia ja paljon muuttujia. Se mitä olet tehnyt aiemmin vaikuttaa tähän ja se mitä teet nyt, tulee vaikuttamaan siihen mitä jatkossa tulee vastaan.


8. Guys Night Out - Mass Effect 3

Shepard ja Garrus viettämässä aikaa kun on yksi hetki rauhaa. Itse pidän Garrusista enemmän kuin yhdestäkään muusta ryhmäläisestä koko pelisarjassa. Tämä on niitä viimeisiä hetkiä todella nauttia ajasta hyvän ystävän kanssa, keskustella asioista ja siinä ohessa harrastaa vähän ammuntaa. Tälläiset hetket ovat tarinallisissa peleissä niitä, jotka jäävät paljon paremmin mieleen kuin niin monet paljon toiminnallisemmat.


7. Teräsvalimo - Wolf Among Us

Tämä viimeisen episodin loppuhuipennuksen alkusoitto pitää sisällään pelin parhaan osuuden jossa nähdään se todellinen Iso Paha Susi. Se ei kuitenkaan oli yksin syy siihen miksi tämä on oma valintani tämän pelin parhaaksi tehtäväksi, sillä niitä loistavia tehtäviä on vaikka kuinka monta. Tässä tehtävässä näkee asioita jotka herättävät kysymyksiä, kuulee asioita jotka viittaavat suoraan menneisiin tapahtumiin ja luvassa on myös yksi pelin tärkeimmistä valinnoista jonka seuraukset tulevat oitis vastaan ja jotka tulevat vaikuttamaan suoraan siihen, millainen on yksi pelin parhaista osuuksista: Oikeudenkäynti.


6. Payback with Moneypags - Spyro: Year of the Dragon

PlayStationin parhaassa pelissä pelataan tietenkin Spyro lohikäärmeellä. Pitkän matkan lopussa kohdataan taas kerran Moneypags karhu, joka on koko pelin ajan nyhtänyt fyrkkaa Spyrolta milloin milläkin tekosyyllä. Kyllähän tämän porhon pussia on ehditty täyttää tuhansilla jalokivillä. Tämä hyvin lyhyt tehtävä on niin erinomaisen makea, kun Spyro pääsee ottamaan kaikki antamansa jalokivet takaisin. Kun käy ilmi että karhulla on yksi lohikäärmeen muna jonka hän aikoo myydä, niin on aika laittaa hänet ojennukseen. Saat valita: Pusketko karhua vai liekitätkö hän suoraan takapuolelle? Lopputuloksena on jalokivitulva ja erinomainen takaisinmaksu.


5. Beyond Hill and Dale... - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine

Isomman Witcher 3 DLC:n sivutehtävissä on yksi, jossa on huumoria, itseironiaa, toimintaa... siis vaikka mitä. Kyseessä on satukirjaan sijoittuva osuus ja tässä satukirjassa tehdään pilaa tutuista saduista, kuten Pieni Punahilkka tai Kultakutri ja Kolme Karhua. Tämä satumaa on niin kaukana Witcher maailmasta ja juuri siksi se on niin naurettavan hauska. Kyseessä on varsin pitkä tehtävä ja vaihteleva mutta kyllä se kaikkein suurin nautinto tulee juurikin siitä, miten hienosti tuttuja satuja on istutettu Witcher maailmaan.

Tämä tuntuu niin irralliselta osuudelta ja se on alusta loppuun asti erittäin hyvin tehty. Siinä tulee hyvin esille Geraltin suhtautuminen asioihin ja Syrenen hyvin erilainen asenne, jotka täydentävät hienosti toisiaan.


4. Dead Man's Party & Midnight Clear - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Tämä on tavallaan mielipidekysymys tai huijaamista, mutta nämä kaksi tehtävää ovat sellaisia jotka lähemmäs muistin yhdeksi ja samaksi, eri osiksi vain. Kyse on siis kuitenkin siitä tehtävästä jossa Geralt menee Shanin seuralaisena häihin. Mutta valtaosan ajasta Geralt toimii vain ruumiina henkiolennolle joka hänen täytyy viedä juhlimaan. Häissä sitten pidetään hauskaa, osallistutaan peleihin ja sen sellaista. Tämä on monella tavalla niin hauska osuus koska vaihtoehtoja riittää ja kanssakäyminen on tehty niin hyvin.

Midnight Clear osa on oikeastaan sivutehtävä jonka voi tehdä vain ja ainoastaan heti tämän perään, mutta myönnettäköön, huomasin että nämä ovat kaksi erillistä, kun tarkistin asian. Itse kuitenkin miellän ne yhtenäiseksi, koska ne ovat sen verran vahvasti yhtä. Midnight Clear on lähinnä juhlien päätös, mutta erittäin hieno osa sitä on se, että siinä pitää olla vähän perehtynyt taustatarinoihin, tässä tapauksessa Shanin taustatarinaan.


3. Sitrus raivo - Sly 3: Konnien Kunnia

Monesta niin hyvästä tehtävästä oli hankala poimia se yksi ylitse muiden. Vaikka Panda Kunkun vampyyrien hävittäminen oli todella hauska kun pääsi aiheuttamaan massiivista tuhoa valtavaa vihollismäärää vastaan, niin se jäi ykkösvalinan jalkoihin. Itse päädyin tehtävään jossa pääsee käyttämään kaikki ryhmäläisiä taistelussa ja joka on todella hauska. Tässä tehtävässä on vain niin upeaa kun pääsee vuoron perään pieksemään vihollisia niin Slyn, Murrayn kuin Bentleynkin ohjaimissa. Jokainen on erilainen ja se jos mikä tuo upeasti vaihtelua tähän.


2. Hades Cup - Kingdom Hearts

Tämä voisi myös olla vastaava haaste Kingdom Hearts II:ssa, mutta tämä on se mikä teki sen ensin. Tämä on hyvin lähellä huijaamista, mutta kyseessä ei ole pomotaistelu, vaikka pomovihollisia vastaan tuleekin, sillä valtaosa ajasta kyse on normaalien vihollisten leipomisesta. Tämä on erittäin hyvä tapa kehittää hahmoa sillä tämä 100 ottelun maraton ei ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta se on todellakin sieltä parhaasta päästä. Tämä lähinnä kokoelma kaikista pelissä vastaan tulleista vihollisista, mukaan lukien pari uuttakin. Ainoa todella huono asia tässä on se, että Hades ei ole ykkönen, vaikka hänen selvästi pitäisi. Onhan tämä sentään HADES Cup.


1. Kotielämää - Uncharted 4: Thief's End

Tämä on kyseenalaista että onko tämä oikea tehtävä, mutta itse miellän että on, vaikka siinä ei olekaan niin selviä opasteita tai merkkejä. Kyse on kuitenkin siitä että nyt Nathan Drakella pitäisi elää normaalia elämää. Ensin vähän leikkipistooliammuskelua ja sitten illallinen puolison kanssa. Se taas johtaa yhteen pahaan kysymykseen joka taas päättyy haasteeseen Crash Bandicootissa.

Tämä kokonaisuus on tarinallisesti todella upea, draamallisesti erinomainen ja se on hauska kuin mikä. Tämä on juurikin sellaista tavaraa jota pelit tarvitsisivat enemmän. Se ei ole aina pelkkää toimintaa, sillä oikein käytetty huumoria ja arkisetkin asiat voivat tarjota todella hyviä kokemuksia ja tämä jos mikä on juurikin sitä, parhaasta päästä.