Aina pelihahmon kuolemasta ei tule minkäänlaista ääntä mutta kuolinhuuto on todella iso osa varsinaista kuolintapaa sillä hyvin tehty kuolinhuuto voi parhaimmillaan tehdä kuolemasta todella ikimuistoisen.

 

 

 

Nyt ei ole väliä että onko kyseessä sankari vai vihollinen, ainoastaan sillä on väliä millaista ääntä pelihahmo pitää kun kuolema hänet korjaa, tai kun hän nujertuu tavalla tai toisella joka pelattavan hahmon kohdalla johtaa Game Over tilanteeseen. Jotkut vain huutavat kun taas jotkut sanovat jotakin, mutta kaikki kelpaavat. Yllättävän monet pelihahmon eivät päästä minkäänlaista ääntä.

Yksi per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Leo/Raph/Don/Mike - Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

- Shellshock uljahdus

 

Joel - Last of Us

- Tuskanhuuto ja erittäin hyvä sellainen

 

Obi-Wan Kenobi - Star Wars episode I: Phantom Menace

- Suht normaalin oloinen mutta varsin hyvä huuto

 

Buzz - Toy Story 2

- Huuto jota seuraa Buzzin kaatuminen. Aika tavallinen, mutta ainakin siinä on tunnetta

 
24. Xemnas - Kingdom Hearts 2

Tämä on siinä ja siinä koska tätä äänähdystä seuraa hieman sanojakin, mutta kaikessa yksinkertaisessa hiljaisuudessaan tämä on todella hyvä viimeinen niitti siihen pomotaisteluun joka edelleen yksi niitä parhaita pomotaisteluita videopelihistoriassa.


23. Max Payne - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Vertahyytävä huuto punaisen välähdyksen saattelemana. Jotenkin niin tavallinen, mutta silti niin hyvä.


22. Darth Maul - Star Wars episode I: Phantom Menace

Ei läheskään niin hyvä kuin Darth Maulin tuskanäänet elokuvassa mutta jos vihollisen onnistuu pudottamaan kuiluun, on tämä huuto enemmänkin kuin loistava.


21. LeFwee - Sly 3: Konnien Kunnia

Todella huvittavanpuolinen huuto kun LeFwee putoaa mastosta kuolemaansa. Sopii erittäin hyvin piirrossarjamaiseen otteeseen.


20. Snake - Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

Tuskallinen huuto kun Snake kuolee. Itse tykkään enemmän Kiefer Sutherlandin versiosta koska se David Hayterin versio on turhan yliampuva. Sutherlandin versio on tavallisen dramaattinen, mutta siitä edelleen tunnistaa että kyseessä on MGS peli.


19. Shredder - TMNT4: Turtles in Time

Tämä on niitä klassikoksi muodostuneita huutoja. Silppuri putoaa kaiteen yli huutaen.


18. Ratchet - Ratchet & Clank 3

Todella hauskan kuuloinen ääni jonka Ratchet päästää kun putoaa alas todella korkealta. Animaatioelokuva tyylinen ote mutta kyllä ääni on se mikä tässä eniten ratkaisee.


17. Ripto - Spyro 2: Ripto's Rage

Nopeasti ohi, mutta se vain toimii. Itse tykkään erittäin paljon tälläisistä ohimenevistä huudoista jotka katkeavat todella lyhyeen. Ne ovat suhteellisen realistisia ja usein, erittäin hauskoja.


16. Stranger - Oddworld: Stranger's Wrath

Eläimellistä ulinaa joka on enemmänkin kuin sopivaa tähän peliin. Erittäin hyvä versio tavallisesta kuolinhuudosta.


15. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Todellinen pääroistomainen tapa huutaa kun kuolema korjaa tappion osuessa kohdalle. Vaikka tässä ei olekaan mitään sellaista mikä sen todella erottaisi massasta, niin kokonaisuutena kaikki toimii enemmän kuin erinomaisesti yhdessä.


14. Mario - New Super Mario Bros.

Oh no! Italialaisella vivahteella. Todella hauskan kuuloinen kuolinhuuto jossa jotakin suhteellisen omalaatuista.


13. Crash Bandicoot - Crash Bandicoot

Tämä äännähdys on jäänyt todella vahvasti mieleen koska se on niin hauskankuuloinen ja sopii tälle hahmolle erinomaisesti.


12. Leon - Resident Evil 6

Suhteellisen tavallinen, mutta hahmolle erittäin sopiva. Juurikin sellainen päähenkilömäinen kuolinhuuto jota ei ole vedetty mitenkään yli. Paljon parempi kuin RE4:n pelleilyhuuto.


11. Vergil - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

"Dante" huuto jää kaikumaan ja se on jäänyt todella vahvasti mieleen, koska se toimii.


10. Marluxian - Kingdom Hearts: Chain of Memories

Raakalaismainen huuto kun Marluxian hajoaa kappaleiksi. Todella tunteikas ja toimiva.


9. Sora - Kingdom Hearts

Tästä on parikin variaatiota mutta ne kaikki sopivat todella hyvin hahmoon. Ei mitenkään ylivedetty sillä lisätehosteet tekevät ison osan työstä.


8. Ryu Hayabusa - Ninja Gaiden Sigma

Vähän dramatisoitu päähenkilöhuuto mutta se toimii todella hyvin. Ryu todella huutaa kun ottaa sen yhden osuman liikaa.


7. Geralt - Witcher 3: Wild Hunt

Erittäin tasapainoitettu päähenkilöhuuto. Ei mitenkään ylimitoitettu, mutta ei myöskään liian karsittu. Hyvin usein se tavallinen toimii, kunhan se sopii päähenkilöön ja tässä tapauksessa se sopii just eikä melkein.


6. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Juurikin sellainen karjahdus jonka todellinen peto päästää kuollessaan. Siinä ei ole mitään ihmismäistä, kuten ei kuulukaan. Siksi se toimii.


5. Alucard - Castlevania: Symphony of the Night

Vertahyytävä huuto kun Alucard lentää veren roiskuessa taakseäin. Tämä kuin erinomaisesti tehty yhdistelmä Ryun ja Geraltin kuolinhuutoja. Se on dramatisoitu, mutta ei kuitenkaan täysin ylivedetty ja sopii hahmoon myös erinomaisesti.


4. Dragon Master - Tai Fu: Wrath of Tiger

Useampi karjahdus samalla kun hahmo jokaisella taaksepäin askeleella hajoaa palasiksi. Erittäin loistavasti tehty loppu tälle varsin haastavalle pääroistolle. Todella eläimellinen karjunta.


3. Nathan Drake - Uncharted: Drake's Fortune

Tämä yhdistää niin monta erinomaista asiaa. Nopea huudahdus kun luoti osuu, sopii hahmon erittäin hyvin ja kuullostaa realistiselta ja samalla varsin hyvältä. Varsinkin kun huomioi millainen vitsiniekka Nate on.


2. Artorias - Dark Souls

Todella voimallinen ja tunteikas huuto. Ääntä tulee ja omanlaisellaan tavalla. Yksikään toinen ihmishahmo tämän sarjan peleissä ei päästä näin mieleenpainuvaa ääntä.


1. Dante - Devil May Cry V

Lähes äänetön kuolema mutta se viimeinen hampaidentakaa tuleva äänähdys sopii päähenkilölle yllättävän hyvin. Se on kuin se vähin mahdollinen mitä ääntä voi päästää. Vähempi kun on pelkkää hiljaisuutta.