Wolf%27s%20Bite.jpg?1530924795

Susi vaihtaa alaa

 

 

Iso Paha Susi on yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia satuhahmoja ja sutta on muutenkin käytetty saduissa runsaasti. Wolf's Bite ottaa aivan uudenlaisen suunnan, kun Susi siirtyy ravintola-alalle. Mutta samalla aikaa kolme pientä porsasta alkavat heittää kapuloita rattaisiin.

 

 

 

Wolf's Bite on yksinkertainen mutta todella syvällinen peli. Pelin tarina on kaikessa yksinkertaisuudessaan se että Susi perustaa Wolf's Bite nimisen ravintolan ja tarkoitus olisi saada se kukoistamaan samalla aikaa kuin pahismaiset porsaat tekevät pahojaan, aikeinaan tuhota yritys. Peliä voi pelata yksin tai kaksin ja kumpana puolena tahansa. Pelissä on varsin suuri uudelleenpeluuarvo, mutta samalla aikaa peli on varsin lyhyt.

Koko peli kestää viikon ajan ja yhden päivän aikana voi suorittaa yhden toiminnon. Sitten on toisen puolen vuoro. Kaupungissa on useita paikkoja joissa voi vierailla ja valita kahdesta vaihtoehdosta mihin pyrkii. Paikkoja on niin kaupungintalo, paikallinen järvi, paha naapurusto, baari jne. Toiminnoilla on erilaisia vaikutuksia ja vaikutukset voivat kohdistua kumpaan tahansa puoleen.


Pelissä on kaksi isoa tekijää jotka maine ja mammona. Kumpikin lisääntyy tai vähenee riippuen pelaajan valinnoista, oikeilla valinnoilla voi lisätä merkittävästi molempia. Sudella on tämän lisäksi ravintolan tasokkuusmittari. Kun seitsemän päivää on kulunut, niin peli päättyy ja riippuen ravintolan tasosta ja molempien puolien maineesta ja mammonasta, seuraa lopetus, joita on useita.

Tyylillisesti peli tapahtuu kuva kuvalta jossa teksti kertoo mitä tapahtuu. Tästä tulee tietty satukirjamainen tunnelma joka toimii pelin tapauksessa ihan hyvin. Pelattavuudessa itsessään valitaan vain että minne mennään ja mitä tehdään. Ensin valitaan paikka ja sitten kahdesta vaihtoehdosta aikomus. Siitä seuraa yksi juonipolku jonka lopussa valitaan 2-3 vaihtoehdosta menettelytapa josta sitten seuraa lopputulos joka on +, - tai 0. Vaikutusta voi olla useampa osioon ja kumpaan vain puoleen.


Suden Suupala on peli jolta ei tule odottaa mitenkään paljoa vaihtelevaa pelattavaa, mutta lyhyyn peliin mahtuu kuitenkin sen verran vaihtelua että sen voi pelata läpi aika monta kertaa joten kyllä tästä helposti tulee pariksi tunniksi pelattavaa ja jos toinenkin pelaaja liittyy peliin niin mahdollisuudet lisääntyvät. Pelin strateginen puoli toimii todella hyvin sillä jokaisessa sijainnissa on omanlaisensa tapahtumat joita on sen verran monta että vaikka viettäisit yhdessä sijainnissa kaikki siirrot, niin uusia skenaarioita tulee vastaan.

Pitkässä juoksussa tietyt tapahtumat tulevat vastaan uudestaan ja uudestaan, etenkin jos pelissä käy samoissa paikoissa ja tekee samoja asioita. Vaihtoehtoja on kuitenkin todella paljon ja mahdollisuuksia tulee sitä kautta valtavasti. Jokaisen vuoron alussa tulee myös hieman sanomalehtiotsikoita mahdollisista tapahtumista. Tämä peli on todella pitkälti sitä, että pelaaja oppii kokemuksen kautta että mitkä ratkaisut toimivat ja mitkä eivät.


Lisää pelattavaa tulee myös siinä vaiheessa kun alkaa metsästää saavutuksia, kuten sitä että toinen puoli on lopussa aivan PA tai todella huonossa maineessa. Pelissä on monta muuttujaa ja sitä kautta peliin tulee kyllä sitä ikää. Kyseessä ei ole mikään parin tunnin peli joten tämä on hintaansa nähden hyvä ostos.

Pelin ehkä suurimmat heikkoudet ovat juurikin mitkä tämänlaisissa peleissä usein tulevat vastaan. Tarinapätkät tulevat nopeasti tutuiksi eikä pelissä ole varsinaisesti kovin paljoa vaihtelua ja peli on lyhyt. Nämä ovat kuitenkin sellaisia osia jotka tukevat pelin ideaa. Tämä on nopeasti läpi pelattu mutta niin tarinaperusteinen peli, että sen pelaa läpi monta kertaa. Ulkoasu on hyvin yksinkertainen eikä ääninäytttelyä ole, mutta kokonaisuus toimii silti hyvin.


Kokonaisuutena Wolf's Bite on hyvä peli. Se tarjoaa toimivan kokonaisuuden jolta ei tule odottaa mitään aivan massiivista saati monumentaalista. Tämä on sellainen kiva pikkupeli josta saa hyvää ajanvietettä. Peliin pääsee nopeasti sisään ja sen parissa saa kyllä kulutettua tunnin jos toisenkin. Etenkin jos haluaa nähdä kaikki mahdolliset tapahtumat ja lopputulokset. Moninpeli tuo mukanaan oman lisänsä.

 

+ Yksinkertainen idea toimii

+ Tietty koukuttavuus

+ Paljon vaihtoehtoja

 

- Todella koruton

- Toistaa itseään tietyn pisteen jälkeen

 

Arvosana: 7,5

 

Erityinen