Susien ja koirien tapauksessa peleissä näistä saisi paljon enemmänkin irti. Tietysti monesti on otettukin koska ihmissusia on paljon, mutta koiramaisia hahmoja saisi olla paljon enemmänkin, sillä mahdollisuuksia riittäisi vaikka kuinka. Sanotaan että loppuviimeksi koiramaisia hahmoja on paljon, vaikka niitä ei aina korostetakaan tarpeeksi.

 

 

 

Sudet ja koirat huomion keskipisteenä jälleen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Garm - Vikings: Wolves of Midgard

Tyylikäs versio hahmosta ja mahdollisesti ainoa oikeasti mieleenpainuva pomotaistelu koko pelissä. Pääasiassa näyttää hienolta oman mytologiansa Kerberosina.

 

Bingo - Bluey

Blueyn pikkusisko joka on hieman veikeämpi kuin Bluey ja ehkä juuri siksi sellainen joka toimii hahmona vähän paremmin kuin pelin päähenkilö.

 

Everest - Paw Patrol World

Ei niitä alkuperäisiä jäseniä, mutta ääninäyttelyltä todella hyvin tehty hahmo ja merkittävästi vähemmän ärsyttävä kuin harmillisen moni, mikä on tässä tapauksessa iso plussa.

 

Slayer - Red Lantern

Yksi mahdollisia rekikoiria jotka voi adoptoida. Slayer on ehdottomasti se hienoimmain näköinen porukasta ja vaikka hänen kehityskaarensa ei se paras olekaan, niin se on jäänyt vähän paremmin mieleen.

 

Farkas - Elder Scrolls V: Skyrim

Yksi ihmissusi Companions porukassa. Ei se paras, mutta loppuviimeksi tässä pelissä on heikäläisiä melko vähän joten siinä mielessä Farkas on jäänyt ainakin mieleen.

 




24. Jack - Days Gone

Pikku pikkuinen koiranpentu. Mitään ihmeellisempää Jack ei juurikaan peliin tarjoa, mutta syy miksi tämä koira toimii niin hyvin on siinä että se on niin söpö ja tarjoaa tarinassa juuri sitä, mitä koiranpennun monesti ajatellaan tarjoavan, kun jollakulla menee huonosti.


23. Chop - Grand Theft Auto V

Koira jolla pelaisi mielellään enemmänkin pelissä ja joka on paikoin todella hyvä huumorin lähde. Sanotaan että ei ole se tyypillisin koirahahmo, mutta toimii oikein hyvin ja rottweiler on sellainen rotu, jossa on hieman enemmän sellaista vahvuusasennetta mukana.


22. Stilton - Red Lantern

Yksi monista rekikoirista joita voi adoptoida osaksi ryhmäänsä. Stilton tuntuu olevan yksi hyödyllisimpiä, sillä se metsästä ja lisää rekijoukon kylläisyyttä. Ainakin se on jättänyt todella positiivisen mielikuvan, vaikka monella tavalla sekoittuukin joukkoon.


21. Skye - Paw Patrol World

Ääninäyttelyltä ja hokemiltaan kaikista vähiten ärsyttävä hahmo porukassa ja jopa hieman veikeä tapaus. Toimii erittäin hyvin ja hahmosta välittyy sama fiilis mitä sarjassakin. Ehdottomasti yksi niitä hahmoja joita käyttää eniten koska hahmoa on siedettävää ja paikoin jopa hauskaa kuunnella.


20. Chase - Paw Patrol: Adventure City Calls

Itse valikoin tämä pääasiassa siksi että kyseessä on seefferi, mikä on oma suosikkikoirarotu. Chase on perushyvä hahmo muutoin, ihan kiva pelata ja jolla on vähän toiminnallisempiakin temppuja. Pääasiassa Chase on samanlainen hahmo kuin parissa muussakin sankariporukassa ne hahmot jotka ovat usein omia suosikkejani.


19. Dad - Bluey

Juuri sellainen isähahmo joka osallistuu leikkeihin ja osaa jopa eläytyä. Mutta osaa myös käyttäytyä kuin aikuinen kun tarvetta siihen ilmenee. Kahden tytön isänä hahmo toimii oikein hyvin, ei liian koominen, mutta ei myöskään liian vakava. Ja todella hyvin ääninäytelty.


18. Kovanaama - Sly 3: Konnien Kunnia

Nimikin kertoo jo oleellisimman, mutta kyllä hahmosta saadaan irti myös huumoria. Tämä hahmo on ollut osa sarjaa ensimmäisestä pelistä asti, osana alkuperäisiä roistoja, mutta tässä kolmannessa pelissä hahmo erityisesti tuntuu nappaavan omalla koomisella lisällään, mutta myös sillä silkalla kova jätkä asenteella jonka kautta tämä bulldog tuntuu todelliselta tankilta.


17. Idefix - Asterix & Obelix Heroes

Idefix on harvemmin osana peliä, ellei sitä lasketa että koira välillä viipottaa jossakin mukana. Tässä (melko huonossa) pelissä Idefix kuitenkin pääsee osaksi toimintaa ja on oikeasti hyödyllinen pelihahmo sellaisena tukihahmona. Mutta pystyy myös tekemään vahinkoa. Tarinallisesti pelissä ei ole juuri mitään, joten pääasiassa mennään sillä mitä toiminnassa tapahtuu minkäkin hahmon kanssa.


16. Rahzar - Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Pelimaailmassa Rahzar ei ole päässyt niin paljoa oikeuksiinsa kuin olisi pitänyt, voinut. Joka tapauksessa tämä koira/susimutantti on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä mutanttihahmoihin tulee koko sarjassa. Tässä pelissä hahmo tulee vihollisena vastaan aika nopeasti ja näyttää oikein hyvältä, käyttäen tulielementtiä. Parempia pomotaisteluja kokonaisuudessa.


15. Fenrisian wolf - Warhammer 40 000: Space Wolf

Yksi ohjattava hahmo lisää, ei juuri muuta. Syy miksi tämä kuitenkin on omasta mielestä sieltä paremmasta päästä johtuu siitä, että tämä on todella cooli lisä hahmojoukkoon joka koostuu panssaroiduista sotilaista. Susi osana porukkaa on hieno tyylilisä vaikka susi itsessään ei paljoa mitään tarjoakaan, se liikkuu ja se hyökkää. Mutta tässä on se yleinen ote todella hyvä ja samalla tavalla kuin koko pelissä on paljon tälläisiä susiteemaisia juttuja, on fenrisianilainen susi ehdottomasti se viimeinen kirsikka kakun päällä.


14. Chomper - Red Lantern

Pelaajan aloituskoira ja rekivaljakon johtaja. Chomper on se hahmo joka on alusta asti tukena ja joka monella sekoittuu osaksi muuta valjakkoryhmää. Chomperissa on vähän oikeasti omaa, mutta tietyt ratkaisut pelin etenemisessä hyödyntävät Chomperia oikein hyvin ja onhan tämä kuitenkin se pelaajan oma koira jolle alusta asti jutellaan.


13. Grewon - Demon's Crest

Tuulen elementtiä käyttävä susi ja yksi astetta vaikeammista pomovihollisista pelissä, vaikka onkin liikkeiltään suhteellisen simppeli. Joka tapauksessa tämä on hyvä esimerkki siitä millainen on todella hyvä susipomotaistelu sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä toimii erittäin hyvin, osittain juurikin sillä tavalla miten todella moni muukin susihahmo peleissä yleensä toimii.


12. Pallas, Guardian of Acropolis - Asterigos: Curse of the Stars

Salamasusi joka on yksi pelin haastavampia yhteenottoja ja täysin vapaaehtoinen taistelu. Tyylillisesti Pallas on melko klassisenoloinen susipomovihollinen, mutta salamaelementin kautta häneen saadaan vähän lisää asennetta. Tarinallisesti tätä sutta olisi voitu käyttää enemmänkin, mutta tälläisenäänkin se toimii todella hyvin ja on yksi niitä pomovihollisia pelissä joka on jäänyt paremmin mieleen.


11. Timber - Far Cry: New Dawn

Se lähemmäs pakollinen koirapartneri. Ulkoasultaan Timber on todella hyvä ja erilainen muista koirista sarjassa. Se mikä kuitenkin tekee tästä todella hyvän tulee siitä, miten tehokas partneri Timber onkaan. Tämän kanssa pelaaja saa todella ison edun tiettyihin tilanteisiin ja Timber on todella pitkään todella korvaamaton partnerihahmo, varsinkin kun hän kehittyy hieman kun on kentällä. Sitä kautta hän on mahdollisesti myös paras koirapartneri toiminnassakin.


10. Garm - God of War: Ragnarök

Hurjannäköinen peto aivan omalla tavallaan ja todellinen hornan hurtta ja norjalaisen mytologian kerberos. Sanotaan että tässä on tehty paljon oikein, mutta mytologisesti tuntuu että tässä sekoitetaan paljon toiseen hahmoon, joka tavallaan yhtä tämän hahmon kanssa. Joka tapauksessa tämä on sellainen versio tästä mytologisesta koirasta joka erottuu monista muista merkittävästi sekä tyylillisesti, että siinä mielessä miten sitä käytetään tarinan aikana todella onnistuneesti hyväksi. Merkittävästi paremmin tehty kuin moni muu pelin hahmoista.


9. Farley - Spyro: Year of the Dragon

Yhdessä tehtävässä tavattava sudenpentu jonka kanssa voi leikkiä, palloa heittämällä. Pääasiassa kyse on pulmanratkonnasta, mutta mukaan mahtuu myös tilanne jossa Farley jahtaa vihollisia, like a boss. Versiolla ei tässä tapauksessa ole väliä koska kummassakin hahmo näyttää oikein hyvältä ja vaikka tehtävä ei kauaa kestäkään, on se jättänyt positiivisen mielikuvan.


8. Vincent Meiss - Witcher

Sanotaan heti että mitä tulee ulkoasuun, ei tämä ole erityisen hyvin tehty hahmo, mutta mitä tulee sisältöön, tilanne on aivan eri sorttia. Vartiokapteenina hahmo toimii turvaajana ja sitä rataa, ollen mahdollisesti ongelma Geraltille, mutta alteregona hän on ihmissusi, joka toimii eräänlaisena supersankari, joskin melko brutaalina kostajana. Pelaajan valinta onkin sitten päättää että mitä tekee tällä tiedolla ja liitto tämän hahmon kanssa on todella houkutteleva ratkaisu. Lisäksi ihmissusimuodossa hahmo on todella hienon näköinen.


7. Blaidd - Elden Ring

Puolisusi ja yksi Rannin porukkaa ja sitä kautta (omalla kohdalla) yksi läheisimpiä kavereita. Sanotaan että Blaidd on juuri sellainen hahmo, joka oitis näyttää todella coolilta niin monella tavalla. Miekka voisi olla hienompia, mutta tyyliseikat ovat joka tapauksessa todella kohdallaan tämän hahmon kanssa ja tarinallisesti hahmo vain paranee. Suurin sääli on se, että mihin tämän hahmon tarinakaari lopulta vie. Mutta itse muokkasin oman hahmon näyttämään todella samanlaiselta kuin tämä hahmo. Jokusilla eroilla.


6. Scarlet - Ravenswatch

Pieni punahilkka ja iso paha susi, samassa hahmossa. Scarlet on pelattavuudessa yksi vaikeampia hahmoja, koska hänessä on kaksi hahmoa samassa. Susipuoli tosin on todella iskevä ja tuo tyylikkyyteen paljon lisäpisteitä. Samalla aikaa tarina lisää myös kiinnostavuutta siitä mielessä, mitä onkaan tapahtunut punahilkalle, jos hän on nyt ihmissusi. Pelattavuus on kuitenkin tässä pelissä isossa roolissa ja monella tavalla lohikäärme voittaa suden mitä Ravenswatchiin tulee, mutta tämä hahmo on hyvänä kakkosena.


5. Dog - Remnant II

Handler arkkityypin partneri. Harmillista on lähinnä että koiraa ei voi muokata, mikä tekisi siitä ehkä vähän henkilökohtaisemman. Joka tapauksessa tämä on hyvä lisä hahmoon, sillä se on käytännössä yksi lisäelämä. Lisäksi maksimitasolla, tällä hahmolla on buffi pelaajalle mikä tekee hahmoluokan kehittämisestä houkuttelevaa. Mutta joka tapauksessa, peli kuin peli tuntuu aina vähän paremmalta, kun pelaajalla on koira mukana, vaikka se ei kokonaisuutta merkittävästi muuttaisikaan.


4. White Dog - Resident Evil 4 Remake

Alkuperäisessä pelissä myös mukana oleva koira. Remake kuitenkin ottaa tästä vähän enemmän irti. Koiran tapaa myöhemmin, jälleen karhunraudassa ja vain sydämetön hirviö ei auta koiraa. Kun koira sitten tulee auttamaan pelaajaa, on sisääntulo itsessään yksi tyylikkäimpiä hetkiä koko pelissä, salamaniskun kanssa. Koira on todella suuri apu taistelussa ja taistelun jälkeen se ei oitis katoa, vaan pelaaja voi vielä moikata koiraa ennen kuin jatkaa matkaa. Ehdottomasti todella hyvä hahmo.


3. Charlie - Marvel's Midnight Suns

Koira on aina hyvä partnerihahmo ja Charlie on sitä Hunterille tässä pelissä. Paholaiskoirana Charlie näyttää uhkaavalta, mutta on myös selvästi uskollinen isännälleen. Pelissäkin Charliellä on roolinsa myös taistelussa, mikä tekee hahmosta oitis vähän paremman. Mutta samalla aikaa tuntuu että tästä koirasta olisi voitu ottaa enemmänkin irti isossa kokonaisudessa.


2. Maliketh - Elden Ring

Mahdollisesti hienoin kaikista Elden Ring pomovihollisista. Susimainen panssaroitu hahmo jonka toisessa vaiheessa on hieman Devil May Cry tyylistä vauhtia. Maliketh on hahmo josta ei välttämättä opi kovinkaan paljoa jos ei tutki peliä paremmin, mutta kokonaisuutena tämä on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä tulee pomotaisteluihin ja monella tavalla, tämä on paras pomovihollinen koko pelissä. Maliketh on niitä hahmoja joka välittömästi vetää huomion itseensä kun taistelun toinen vaihe alkaa ja viimeisenä lisänä, tämän hahmon ase on sieltä parhaasta päästä mitä pelaaja voi saada käyttöönsä.


1. Torgal - Final Fantasy XVI

Paras kaikista Final Fantasy sarjan koirapartnereista, vaikka hänestä ei olekaan otettu niin paljoa irti, kuin olisi ehdottomasti voitu. Suurta plussaa hänen on Fenrir puolensa, mikä toimii se tarinallisesti, että tyylillisesti. Torgal on joka tapauksessa erittäin hienon näköinen hahmo ja monella tavalla juurikin sellainen partnerihahmo joka sopii kokonaisuuteen. Taistelun suhteen tähän olisi voitu panostaa paljon enemmänkin, mutta kokonaisuutena Torgal on yksi pelin parhaita puolia, mikä on melkoinen saavutus pelissä, jossa on paljon erittäin vahvoja, hyviä puolia.