Alunperin oli tarkoitus pätkiä lista kahtia hyviin ja pahoihin hahmoihin, tai sitten pelattaviin hahmoihin ja ei pelattaviin hahmoihin. Mutta pitäisi muuttaa myös aiempi lista ja sen sijaan jatkan samalla idealla kuin aiemmassakin listassa, jossa on ideana nostaa esiin videopelien parhaat naishahmot.

 

 

 

Sääntöjä:

Vain yksi hyvä per pääpeli ja yksi paha per pääpeli, tänä DLC:n aikakautena. DLC on lisätavaraa mikä oikeuttaa yhteen lisäpaikkaan, sille puolelle jolle tulee jotakin DLC:n mukana.

Mikäli yksi ja sama hahmo esiintyy yhden pelisarjan useammassa osassa, niin hän on ehdolla siitä osasta jossa on parhaimmillaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Yennefer - Witcher 3: Wild Hunt

Hyvin syvällinen hahmo jonka kovan ulkokuoren alla on muutakin sisältöä kuin itsekäs pomottaja tai uskollinen rakastaja tai äitihahmo.

 

Makoto Nijima - Persona 5

Eniten tämä hahmo toimii siksi, koska hahmo on aluksi eräänlainen "vihollishahmo", mutta pelin edetessä hänestä tulee yksi arvokkaimpia liittolaisia. 

 

Fay - Overlord 2

Hahmosta on tavallaan olemassa kolme versiota, aloitus sekä pelaajan valinnan luoma versio ja omasta mielestäni paras, on Dark Fay. Tosin juurikin useamman eri osa-alueen mahdollisuudet tekevät tästä hahmosta niin kiinnostavan.

 

Liara T'Soni - Mass Effect 3

Ensimmäisestä pelistä mukana ollut hahmo joka on kuitenkin kolmannessa pelissä parhaimmillaan, kun asetelmaan kuuluu kaikki mitä on matkalla tarttunut mukaan.

 

Afrodite - Hades

Rakkauden jumalatar ja erittäin hyvin tehty versio siitä ulkoisesti ja sisällöllisesti. Helposti yksi näitä parhaiten onnistuneita jumalia pelissä, kokonaisuutena.

 




24. Fiona -  Tales from Borderlands

Hahmo josta on yhtä aikaa saatu aikaan todella sulava ja todella kiusallisen epävarma. Steampunk tyyli on plussaa ja samoin se miten hyvin hahmosta osataan vetää vitsiä ja miten hyvin hahmoa osataan käyttää erilaisiin vitseihin.


23. Kara - InJustice 2

Terästyttö on helposti yksi pelin tärkeimpiä hahmoja ja yksi niitä jonka ympärillä tarina pitkälti pyörii. Juuri oikealla tavalla hyvin tehty hahmo ja todella hyvä versio lähdemateriaalista, yksi parhaita.


22. April O'Neil - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Modernimpi versio hahmosta ja omasta mielestä parempi sellainen. Tyylikäs ulkoasu, mutta se mikä tärkeämpää, sisältö on kohdallaan ja hahmo oikeasti tuntuu siltä miltä pitääkin. Taistelupuoli nyt jää kokonaan pois koska kyseessä on tukihahmo, mutta se tavallaan korostaa sitä tiettyä klassisuutta hahmossa.


21. Lara Croft - Tomb Raider: Underworld

Yksi tunnetuimpia naispuolisia päähenkilöitä. Erittäin hyvä hahmo, jos puhutaan ei reboot versiosta. Rebootissa oli myös mahdollisuuksia, mutta siinä ei koskaan menty oikeasti kohti sitä klassista, kovapintaista Laraa. Legend ja Underworld peleissä on sellainen todellinen Tomb Raider. Älykäs, kaunis ja todella badass hahmo, varsinkin tuplapistoolien käytössä.


20. Samara - Mass Effect 2

Todella tyylikäs hahmo ulkoisesti ja vielä enemmän asenteeltaan. Tyynen rauhallinen hahmo ja ääninäyttely erityisesti sopii kokonaisuuteen. Erittäin kiinnostavaksi tehty hahmo jossa salaperäisyys ja merkittävä voimapotentiaali korsotuvat todella hyvin, tehden Samarasta yhden pelisarjan voimakkaimmista hahmoista.


19. Catherine - Catherine

Peli jossa todellisuus on paljon erikoisempi, miltä se saattaa aluksi vaikuttaa, riippuen siitä, miten pelaaja tekee valintojaan. Tästä syystä Catherine on hahmona myös paljon monitahoisempi. Riippuu pelaajan omasta pelitavasta miten kokonaisuus kehittyy, mutta tälläisenä viettelijähahmona Catherine on todella onnistunut. Näyttää sopivan viattomalta, mutta ei sitä todellakaan ole.


18. Lara Croft - Tomb Raider: Underworld

Yksi tunnetuimpia naispuolisia päähenkilöitä. Erittäin hyvä hahmo, jos puhutaan ei reboot versiosta. Rebootissa oli myös mahdollisuuksia, mutta siinä ei koskaan menty oikeasti kohti sitä klassista, kovapintaista Laraa. Legend ja Underworld peleissä on sellainen todellinen Tomb Raider. Älykäs, kaunis ja todella badass hahmo, varsinkin tuplapistoolien käytössä.


17. Xana - Dark Messiah of Might and Magic

Alusta asti mukana oleva hyvin arveluttava tapaus jossa on heti tiettyä femme fatale tyyliä, joka fantasiatavalla pääsee pelin edetessä todella irti. Xana on juurikin sellainen hahmo jonka kanssa on varuillaan, mutta joka on myös todella hyvin tehty ulkoisesti ja sisäisesti. Tarinallisessa mielessä tämä hahmo toimii erityisen hyvin.


16. Morrigan Aensland - Darkstalkers

Succubustyylinen hahmo ja ehdottomasti tämän tappelupelisarjan kärkihahmoja. Itselle ehkä paremmin tuttu Marvel vs Capcom, mutta myöhemmin myös omasta sarjastaan. Joka tapauksessa Morrigan on juurinkin sellainen vihjaileva hahmo, ilman että on ylikorostettu tässä viettelijätärasetelmassa.


15. Kelda - Overlord 2

Kolmesta rakastajatarhahmosta Kelda on se ensimmäinen ja jonka asenne on enemmän kuin kohdillaan. Ei mikään hento kukkanen, vaan todellinen viikinki joka osaa liata kätensä jos tarve vaatii. Ääninäyttely aksentin kanssa sopii hahmolle todella hyvin ja tapa jolla häntä käytetään tarinassa osuu myös kohdilleen erittäin hyvin, nostaen Keldan oitis erinomaiseksi kandidaatiksi ykkösrakastajatteriksi. Plus, osa hänen sisustuksistaan on helposti parhaita.


14. Syanna - Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine

Syvällisempi hahmo miltä aluksi vaikuttaa, eikä ainoastaan positiivisilla tavoilla. Syanna on näitä hahmoja jonka kanssa tulee väkisinkin hieman ristiriitaiset fiilikset. Tyylillisesti hän on erittäin hyvin tehty ja muodostuu todella omanlaisekseen hahmoksi. Erityisen hyvin hahmoa rikastaa satukirja episodi, mutta vain iso kokonaisuus todella näyttää sen, kuinka hyvin Syanna tietää omat lahjansa.


13. Ves - Witcher 2: Assassins of Kings

Kova kuin kivi, todellinen sotilas. Erinomainen myös kolmosessa mutta parhaimmillaan kakkosessa, sillä kolmosessa Ves ei juuri saa isommin tilaa kehittyä hahmona, vaikka pitäisi. Kakkosessa korostuu se, että Ves on sellainen hahmo joka ei jää mielellään seinäruusuksi. Ves on juurikin yksi niitä hahmoja sarjassa, jonka osuuden kokonaisuudessa olisi halunnut menevän vielä pidemmälle, mitä se meni. Kolmospelissä on myös puolensa, mutta kakkosessa hahmo sai alkunsa.


12. Tae Takemi - Persona 5

Goottihenkinen arveluttavalta vaikuttava lääkäri. Mutta se onkin kaikki lähinnä pintaa. Tämä on yksi niitä hahmoja joka todella varastaa shown muilta hahmoilta ja joka on yksi niitä jonka kanssa ehtii ehkä nopeiten korottamaan liittoumaa. Takemi on erittäin tyylikäs synkällä tavallaan ja se miten suhde hänen kanssaan etenee, on myös tehty erinomaisesti. Juurikin sellainen hahmo jota näkisi mielellään enemmänkin.


11. Megaera - Hades

Pelin ensimmäinen pomovihollinen ja pelin edetessä erittäin hienosti kehittyvä hahmo jonka kohdalla todella huomaa, miten hyvin suhteet tässä pelissä kehittyvät, kun kaikki toimii tietyssä yhtenäisessä loopissa. Megaeran tapauksessa hahmo on erittäin tyylikkäästi toteutettu, hienosti ääninäytelty ja tarinallisesti todella hyvin käytetty alusta alkaen ja parantuen mitä pidemmälle tarinassa edetään.


10. Jack - Mass Effect 3

Kolmannessa ME pelissä tämä hahmo tuntuu todella kehittyneen siihen pisteeseen, että hahmoista aletaan saamaan enemmän irti. Jack on juurikin tälläinen, sillä vaikka hänen aikansa onkin rajallista, niin hänen hahmonkehityksensä on vienyt todella jonnekin. Jack on muutakin on kuin aggressiivinen psykopaatti, paljon enemmän. Tietysti kakkosessakin hahmo kehittyy hienosti, mutta kolmosessa hän on parhaimmillaan.


9. Ariel - Kingdom Hearts

Yksi parhaita Disney prinsessoja, sillä Ariel on niitä hahmoja joka luonteeltaan todella hyvä ja sellainen helposti pidettävä, mutta ei kuitenkaan yltiötäydellinen. Tapa jolla Arielin tarina etenee Kingdom Heartsissa on myös todella onnistunut, etenkin ensimmäisessä jossa Ariel osaa oikeasti tapellakin, eikä kaikkea hoideta laulamalla. Ariel on juurikin sellainen hahmo jonka kanssa lähemmäs kaikki osapuolet ulkonäestö sisältöön, on toteutettu erinomaisesti.


8. Ultimecia - Dissidia: Final Fantasy

Yksi parhaita roistohahmoja FF sarjassa. Salaperäinen kaunotar ja niin hyvä sellainen. Kyllähän FFVIII olisi myös hyvä vaihtoehto tämän hahmon korostamiseen, mutta siinä pelissä Ultimecian osuus on niin pieni, että hahmo ei varsinaisesti juuri korostu tarpeeksi, mutta ainakin siinä tapauksessa korostuu hahmon salaperäisyys. Dissidia on oma valintani koska siinä on ääninäyttelyä ja muutenkin Ultimecia pääsee vähän enemmän esille, vaikka siinä ei erityisemmin hänen taustojaan avatakaan, kuten ei juuri muidenkaan hahmojen.


7. Sherry Birkin - Resident Evil 6

Jotenkin niin normaalinoloinen hahmo, joka kuitenkin toimii tarinan ansiosta niin hyvin. Kyllähän Sherry on hyvä myös RE2 Remakessa, mutta itse pidän enemmän tästä aikuisemmasta ja kypsemmästä versiosta RE6:ssa. Sherry erottuu luonteeltaan muista hahmoista juuri tarpeeksi, mutta hänen erikoisominaisuutensa todella tekevät hänestä erityisen. Lisäksi hahmossa on hieman Leonia ja hieman Clairea, korostamassa hänen tarinansa alkupuolta.


6. Black Widow - Marvel's Avengers

Ei se paras versio hahmosta, mutta pääasiassa varsin onnistunut monella tavalla. Näyttää erittäin hyvältä, kuullostaa vielä paremmalta ja on tarinallisesti käytetty oikein hyvin, vaikka tavallaan hahmoon olisi toivonut myös vielä enemmän särmää ja sellaista synkempääkin asennetta mitä lopulta on luvassa.


5. Nerissa - The Wolf Among Us

Pieni merenneito, silloin aikoinaan. Nerissa on yksi näitä hahmoja josta ei aivan varmaksi osaa sanoa että mitä on meneillään hänen kanssaan. Kun tarinaa katselee kokonaisuutena, niin varsinkin silloin Nerissasta tulee varsin ristiriitaisia ajatuksia. Nerissa vaikuttaa muutamasta syystä sellaiselta klassiselta femme fatale hahmolta, mutta todellisuudessa hän on paljon monitahoisempi hahmo ja ehkä se kaikista salaperäisin koko pelissä. Isot pisteet myös ulkoasusta ja ääninäyttelystä.


4. Ciri- Witcher 3: Wild Hunt

Hahmo jolla on useampi tie valittavanaan ja pelaaja voi etäisesti vaikuttaa siihen, mille tielle tyttö päätyy. Ciri on yksi näitä hahmoja jolla pelataan pari kertaa, mutta jossa olisi mahdollisuuksia enempäänkin. Tyylillisesti Ciri on todella onnistunut, vähän Geraltia, vähän Yenneferiä ja tarinallisessa kokonaisuudessa häntä on käyttetty pelissä erittäin hyvin, juurikin siksi koska lopetuksien fokus on monesti juurikin hänessä.


3. Harley Quinn - Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge

Hauska kuin mikä niin monella tavalla. Harley on juurikin sellainen hahmo joka varastaa shown lähemmäs joka ainut kerta kun ilmestyy kuvaan, eikä vain tässä tapauksessa vaan miltein missä tahansa pelissä tai elokuvassa missä hän nyt sattuu olemaan mukana. Arkhamin Harley on sieltä klassisemmasta päästä ja juuri oikeista syistä. Erityisen suurta plussaa siitä, että äänenä on se paras Harley, Tara Strong.


2. Aerith - Final Fantasy VII Remake

Erinomainen hahmo myös alkuperäisessä pelissä, mutta remake nostaa hahmon aivan uudelle tasolle. Siinä missä alkuperäisessä pelissä Tifan ja Aerithin välillä on vaikeaa valita, mutta itse kallistun enemmän Tifan suuntaan, on tilanne tämän pelin (ensimmäisen osan) kanssa hivenen toinen, sillä Aerith tuntuu paremmalta hahmolta. Remaken tapauksessa hahmoon on tullut todella upeasti lisää tyyliä ja iso osa tulee erinomaisesta ääninäyttelystä. Siis vaikea valinta se on edelleen, etenkin jos vertailee sekä alkuperäistä että uutta versiota.


1. Katarina - League of Legends

Ei suoraan hyvä tai paha, no ehkä enemmän paha. Katarina on joka tapauksessa yksi parhaiten tehtyjä hahmoja League of Legendsissä ja myös vaikeasti kategoroitavia. Selvää on joka tapauksessa erittäin hyvä hahmo on kyseessä. Todellinen kovis, erittäin tyylikäs ulkoasu, erinomainen taustatarina ja ulkoisesti kuvan kaunis. Sisältö on kuitenkin se mikä todella tekee tästä hahmosta todella potentiaalisen vaikka mihin. Kyllähän Shyvana ja Jinx ovat myös erittäin hyviä hahmoja, mutta oma valinta on kuitenkin Sinister Blade.