Susityyliset pomoviholliset ovat lohikäärmeiden tapaan vakioita monissa peleissä. Susityylisiä pomovihollisia on todella monenlaisia aina todella selvistä petomaisista susita paljon ihmismäisempiinkin tapauksiin. Koirat lukeutuvat tähän samaan sarjaan ja lohikäärmeiden tapaan, itse todella pidän juuri tälläisistä pomovihollisista.

 

 

 

Kaikki susityyliset pomotaistelut kelpaavat, kunhan mukana on jonkinlainen susi/koira. Ei myöskään rajata yhteen per pelisarja, sillä loppuviimeksi kovin paljoa tämäntyylisiä pomovihollisia ei ole, mutta kyseisessä pelissä eri pomovihollisten pitää olla merkittävästi erilaisia.

Korostetaan että pääpaino pitää jollakin tavalla olla susissa ja koirissa, niiden ei tarvitse olla se ainoa idea, mutta niiden pitää olla se oleellinen jollakin tavalla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Black Spiral Dancer - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

- Suh normaali ihmissusi taistelu, mutta pelin ensimmäinen jää mieleen.

 

Vicar Amelia - Bloodborne

Varsin erilainen susityylitelty taistelu ja yllättävä sellainen.

 

Lycelot Chieftain - Battle Chasers: Nightwar

Pirun iso ja hurja susiheimopäällikkö sotilaidensa kanssa.

 

Morkvarg - Witcher 3: Wild Hunt

Ihmissusitaistelu hyvällä kokonaisuudella

 

Bolverk - Devil May Cry 2

Kahden suden kanssa taisteleva soturihahmo

 
24. Labyrinth Pack - Resident Evil 4

Venytetysti pomotaistelu, sillä tavallaan tämä voi laskea sellaiseksi, vaikkakin merkittävästi erilaiseksi kuin valtaosa sarjasta on ollut. Mutta koska tässäkin pelissä on monenlaisia pomotaisteluita ollut, niin kyllä tämä mahtuu mukaan, sillä loppuviimeksi tässä taistelussa, tunnelma on pelottavampi ja ahdistavampi kuin missään muussa koko pelissä. Pensas labyrintissa sudet kun voivat yllättää ihan milloin tahansa mikä luo todella hyvän tunnelman.


23. Ripper Roo - Crash Bandicoot

Sininen koira ja täysin päästään sekaisin. Itse pidän enemmän tästä ensimmäisestä variaatiosta sillä siinä Roo on hienomman näköinen. Haasteena tämä on merkittävästi pahempi kuin jatko-osan versio.


22. Tokka & Rahzar - Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Kahden mutantin yhteistaistelu. Rahzar on mutanttisusi jonka elementtinä tuli, kun taas Tokka on kilpikonna jonka elementtinä jää. Tämä on erittäin hyvin mieleenjäänyt taistelu, sillä varsinkin yksinpelissä, se voi olla yllättävän haastava, koska tulee kuitenkin sen verran äkkiä vastaan.


21. Ravager - Remnant: From the Ashes

Hahmo itsessään on yksi koko pelin kiinnostavimpia, mutta haasteena ei ota siitä kaikkea potentiaalia irti. Ravager voi tehdä hyvin nopeasti täyden äkkitappohyökkäyksen, tai sitten olla suht passiivinen. Taistelee kuin susi, ilman mitään ylimääräistä settiä, vaikka se olisikin tavallaan aivan ansaittua.


20. Bladewolf - Metal Gear Rising: Revengeance

Pelin ensimmäinen vihollinen, robottikoira joka saattaa olla yllättävän vaikea jos ei ole vielä saanut kunnolla kiinni pelattavuudesta. Kokonaisuutena todella hyvin tehty taistelu jonka jälkeen peli kyllä luonnistuu. Bladewolf on todella hienosti tehty susimainen vihollinen joten kelpaa listalle, vaikka onkin täysi kone.


19. Champion's Gravetender & Gravetender's Great Wolf - Dark Souls III: Ashes of Ariandel DLC

Haudanhoitaja on tietysti se toinen osa tätä taistelu, mutta se mikä oikeasti erottaa tämä taistelun monista muista, on se valtava susi. Siis eihän tämä nyt mikään uusi Sif ole, mutta kokonaisuutena todella onnistunut taistelu. Jättisusi voi olla todella paha, tai varsin helposti hoidettavissa. Se on se nopeus mikä tekee tästä aika pahan.


18. Cerberus - Devil May Cry 3

Ensimmäinen listan monista kerberus variaatioista. Tämä jääversio on helposti yksi DMC3:n vaikeimpia pomovihollisia, sillä tässä vaiheessa ei ole kovin kattavaa varustusta. Hornanhurtan jääversio toimii muutenkin todella upeasti tässä pelissä ja tekee siksi hahmosta astetta ikimuistoisemman. Puhumattakaan siitä aseesta jonka saa palkinnoksi.


17. Grewon - Demon's Crest

Tämän muistan yhtenä pelin pahimmista vihollisista sillä vaikka Grewon taisteleekin kuin suht normaali susi, niin se nopeus ja muutamat erikoistemput kyllä tekevät tästä yllättävän pahan. Todella hienon näköinen pomovihollinen kaiken lisäksi.


16. Kovanaama - Sly 3: Konnien Kunnia

Bulldoggi jota vastaan taisteltiin myös ensimmäisessä Sly pelissä. Tämä yhteenotto on kuitenkin yksi pelin parhaita, koska tässä kohtaa pelataan Carmelita Foxilla ja sitä kautta tässä taistelussa on todella omanlaisensa ote. Kovanaaman tapauksessa huumorikin toimii ja hahmo on tehty oikein hyvin.


15. Werewolf - Witcher 3: Wild Hunt

Yksi ensimmäisiä hirviöhaasteita ja juuri siksi niin onnistunut. Tämä on todella perinteinen versio ihmissudesta, sillä hirviö ei ole täydessä kontrollissa. Pimeä luola on myös omiaan korostamaan tunnelmaa. Erityisen hyvin tämän muistaa siksi, että tässä sarjassa ei ollut nähnyt ihmissutta ennen tätä yhteenottoa. Kokonaisuutta korostaa aivan erityisesti se päätös, mikä taistelu ohessa ja vielä mahdollisesti jälkeenkin pitää tehdä. Tämän ihmissuden kohdalla monet pienet asiat korostavat pakettia todella onnistuneesti.


14. Werewolf & Minotaur - Castlevania: Symphony of the Night

Ihmissuden ja minotauruksen yhteistaistelu saisi olla merkittävästi haastavampikin. Kumpikin pääasiassa normaali vihollinen, mutta asetelma toimii kuitenkin todella hyvin ja tarjoaa erittäin hienon taistelun. Vaikka samalla sitä toivookin että tässä olisi mukana myös ihmisusi ilman häiriötekijöitä, niin kyllä tämä kelpaa paremman puutteessa, sillä se kokonaisastelma on niin onnistunut.


13. Houndmaster - Darksiders Genesis

Vaikka Houndmaster on se varsinainen pomovihollinen, niin valtava lauma koiria kyllä tekee tästä kelvollisen tälle listalle. Tässä on lisäksi haaste, joka vaatii tappamaan Houndmasterin, ilman että tappaa koiria, mikä on hyvin vaikeaa. Tyylillisesti tämä taistelu on erittäin hyvä pelin tasolla ja myös sarjan yleisellä tasolla. Tässä on hyvä haaste ja tyylikkäät ratkaisut. Lisäksi tämä laumaidea toimii erittäin hyvin, koska laumaeläimistä on kyse.


12. Rodko - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Rodko ei ihmisenä ole kovinkaan kaksinen, mutta ihmissutena todella hieno. Tämän taistelun painokkuutta lisää se mikä Cahalin suhde Rodkoon on ja miten korruptio vaikuttaa. Taistelussa on sellainen surumielinen sävy, mutta myös todellista kaksintaistelutunnelmaa. Ja onhan silmälappua pitävä valkoinen susi todella upea pomovihollinen, vaikka taistelu onkin pitkälti sitä saman toistoa mitä niin monet muutkin kaltaisensa.


11. Maul - Remnant From the Ashes

Yksi tämän pelin oikeasti toimivia laumataisteluita. Maul on oman laumansa alfa, isompia ja vahvempi kuin muut, mutta lauma toimii tiiminä, eli iso joukko koiria käy armotta ja yhtä aikaa kimppuun, mikä varsinkin yksinpelinä tekee tästä todella vaikean taistelun. Mutta samalla aikaa kyseessä on ehdottomasti pelin onnistuneimpia taisteluita, sillä tässä laumaidea on oikeasti toimiva, koska koko taistelu rakentuu sen idean pohjalle.


10. Cerberus - Castlevania: Symphony of the Night

Taistelu joka saisi olla merkittävästi vaikeampi. Cerberus on kuitenkin todella hyvä lisä tähän taisteluun ja ympäristö tukee sitä erittäin hyvin, sillä sellainen helvetinportinvartija fiilis välittyy todella hienosti. Pelin graafisen tason suhteen tämä koira myös näyttää erittäin paljon siltä, miltä pitääkin.


9. Watchdog of the Old Lords - Bloodborne

Ehdottomasti yksi chalice tyrmien vaikeimpia pomovihollisia ja erittäin hyvin tehty koiravihollinen. Vahtikoira on nopea, voimakas ja mekaniikoiltaan juurikin sellainen, millainen tälläisen vihollisen voisi kuvitellakin olevan. Näyttää hienolta ja voi tuntua epäreillta vaikka ei sitä olekaan. Ellei Defiled versiota lasketa, mutta silloinkin syynä ei ole koira itse.


8. Cerberus - Final Fantasy VIII

Todella hieno versio hahmosta. Ei taistelussa nyt merkittävästi eroa monista kaltaisistaa, mitä nyt on kyseessä vuoropohjainen taistelu. Cerberus voisi olla vaikeampiakin haaste, sillä tässä vaiheessa peliä pelihahmoilta löytyy kyllä jo voimaa. Tyylikkyys kuitenkin vetää todella isot pisteet, sillä tämä on todella hienosti ja oikein tehty versio tästä koirasta.


7. Witherfang - Dragon Age: Origins

Yksi harvoja ihmissusia koko Dragon Age sarjassa, mikä on suuri sääli. Itse yleensä liittoudun Witherfangin kanssa, mutta pomotaistelu tätä hahmoa vastaan on kuitenkin todella onnistunut sillä siinä korostuu juurikin se taistelutyyli, mikä tälläisellä hahmolla on, tälläisessä taistelumekaniikassa. Mutta kaikista eniten toimii se, millainen hahmo on kyseessä. Todella petomainen, sillä astetta susimaisella vivahteella, jossa ihmisyys on lähinnä tuomassa mukaan älyä ja muotoa.


6. Cerberus - Kingdom Hearts II

Todella klassinen versio manalan vartijasta ja tässä toisessa Kingdom Hearts pelissä ollaan koiran kotikentällä ja muutenkin tämä on liikkuvampaa sorttia kuin ykkösen versio. Oli valinta sitten tämä tai ykkösen versio, niin todella hyvin tehty taistelu on kyseessä. Tosin ykkösessä, tämä on hyvin vaikea, jos sen kohtaa alkuvaiheessa peliä.


5. Garm - Vikings: Wolves of Midgard

Fenririn sijaan, taistellaan Garmia vastaan ja tämä on ehkä koko pelin vaikein pomovihollinen, mutta samalla aikaa, yksi niitä parhaiten tasapainoitettuja. Liekkisävytteinen valtava peto on todella hurja näky ja paikka jossa taistelu käydään on erittäin hieno. Siis tämän pelin tasolla mikään toinen pomotaistelu ei pääse lähellekään sitä, miten hienosti tehty taistelu onkaan kyseessä. Lisäpisteet myös siitä, että astetta vähemmänkäytetty mytologian olento on päässyt valokeilaan.


4. Volf - Ninja Gaiden Sigma 2

Lykaanien mestari ja ehkä koko pelin parhaiten tasapainoitettu haaste. Volf on todella hienon näköinen vihollinen, käyttää hienoa asetta ja areenassa on todellista Rooman Colosseumin henkeä ja tyyliä. Volf ei ole vain yksi parhaita pomovihollisia, vaan taistelu on yksi sarjan parhaita, mikä ei ole millään tavalla pieni saavutus. Tässä pomotaistelussa on tehty monet ratkaisevat asiat todella onnistuneesti.


3. Sköll - Kingdom Hearts III

Frozen maailman todella yllättävä Heartless olento. Täytyy sanoa että tämä on ehkä positiivisin yllätys mitä tulee Heartless olentoihin pitkään aikaan, sillä tältä taistelulta en itse odottanut oikeastaan mitään, mutta sain kuitenkin yhden pelin näyttävimmän pomotaistelun. Sköll itse on todella hienon näköinen, haasteellisesti erittäin hienosti tehty ja mitä tulee puhtaaseen tyylikkyyteen lumisessa ja öisessä ympäristössä, niin tämä on todellinen napakymppi. Unohtamatta että tämä tulee täytenä yllätyksenä.


2. King Cerberus - Devil May Cry V

Viimeinen Cerberus listalla ja joukosta erottuvin, kuten kuninkaan kaaluu. Tämä ei ole vain todella uskollinen versio mytologian esikuvastaan, voimakkaampi versio pelisarjassa jo olleesta edeltäjästään vaan myös yksi koko pelisarjan onnistuneimpia pomotaisteluita. Tämä viimeinen vahtikoira on todella upean näköinen ilmestys ja voimiltaan erittäin upeasti tehty. Yksi pää kontrolloi jäätä, yksi tulta ja yksi salamoita, mikä on todella nerokkaasti tehty yhdistelmä ja se näkyy myös palkinnoksi saatavassa aseessa, jossa siinäkin on viittaus menneeseen.


1. Sif, Great Grey Wolf - Dark Souls

Sif on helposti yksi ikimuistoisimpia pomotaisteluita koko Dark Souls sarjassa, useasta syystä. Ensinnäkin, iso susi, joka käyttää aseenaan miekkaa, todella susimaisella tavallaan. Toiseksi, ympäristö on yöllisenä metsäaukeana todella tunnelmallinen ja onnistunut. Sitten on se taustatarina, joka kaikessa draamallisessa painossaan ja surullisuudessaan on yksi pelisarjan koskettavimpia hetkiä, varsinkin DLC:n kanssa yhdistettynä. Eikä voida unohtaa sitä tosiseikkaa, että tämän pomotaistelun voittamisessa on mukana se surumielisyys, koska itse en olisi halunnut viedä tätä loppuun asti.