Toimintapelien joukossa Devil May Cry on legendaarinen pelisarja, vaikka sen neljästä pelistä kaksi olikin selvästi huonompia. Dante on kuitenkin yksi parhaita videopelihahmoja koskaan ja pelisarja tarjosi monta todella loistavasti tehtyä pomotaistelua.

 

 

 

Viidennen Devil May Cryn jälkeen on syytä päivittää listaa oikein kunnolla sillä kyseisessä pelissä on monta pelisarjan parasta pomotaistelua, vaikka osa onkin kuin päivitettyjä versioita aiempien pelien pomotaisteluista. Mutta pääidea on että jos pomotaistelu toimii, niin sillä ei ole väliä että mistä pelistä se on peräisin.

Ainoana sääntönä että pomovihollinen voi esiintyä vain kerran listalla.

Huomattavaa on että vaikka pelisarjassa saisikin helposti kasaan sen 24 pomotaisteluta, niin silloin kaikki pääsivät mukaan eikä sitä kovaa karsintaa joituisi juuri tekemään ja osa hienoudesta on siinä, että kaikkia niitä parhaita pomovihollisia ei vain saa mahtuvaan mukaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Argosax & Despair Embodied - Devil May Cry 2

- Tämä on sellainen tapaus jossa idea on hyvä mutta toteutus jää ontumaan. Tosin se on tavallaan runollista koska koko Devil May Cry 2 toimii sillä tavalla.

 

Elder Geryon Knight

- Nelo Angelo ratsastamassa elohopearatsulla. Todella hyvä ja toimiva yhdistelmä. Harmi että pelattava hahmo ei ole se paras mahdollinen.

 

Doppelganger - Devil May Cry 3

- Tässä on todella näppärä idea. Tämä valo ja varjo leikki.

 
.12. Artemis - Devil May Cry V

Yksi merkillisimpiä pomovihollisia, mutta omalla tavallaan todella toimiva viittaus suoraan Devil May Cry 3:n yhteen parhaaseen aseeseen. Taistelussa itsessään suurimpana haasteena on se kaikki energiasäteiden määrä mitä pelaajan pitää väistellä. Vaikka Artemis onkin ulkoisesti sellainen joka ei jää helpoiten mieleen, niin jokin siinä ympäristössä ja taistelussa jäi.


11. Beowulf - Devil May Cry 3

Todellinen mielipuoli joka käy härän lailla päälle. Alue on varsin hyvä korostamaan sitä, millainen Beowulf on ja tämän vihollisen aseet ovat pelin toiseksi parhaat, vaikka niitä ei tätä vihollista voittamalla saadaakaan. Beowulf on ulkoisesti kuin mikä hyvänsä pirun iso ja äkäinen mörkö, mutta taistelun edetessä vihollisesta tulee esiin uusia puolia ja haaste tulee juurikin siitä, miten aggressiivinen vihollinen on kyseessä.


10. Damned Chessmen - Devil May Cry 3

Tämä on vähän kyseenalainen valinta. Liekö edes varsinainen pomotaistelu mutta itse ainakin haluaisin ajatella niin. Taistelu shakkilautaa vastaan on nimittäin varsin nokkela veto. Jokainen nappula toimii omalla tavallaan ja monet ovat jo entuudestaan tuttuja. Tämä on kuitenkin pelin ainoa vaihe jossa vastaan tulee Kuningas nappula. Tämä on omiaan oikeuttamaan tämän taistelun paikan tälläisellä listalla. Taistelu ei ole se haastavain, mutta siinä on sen verran liikkuvia osia, että pelaajan on oltava varpaillaan.


9. Phantom - Devil May Cry

Tällä vihollisella on pysyvä vaikka parhaiden pomovihollisten joukossa, sillä tämä hämähäkki on sarjan ensimmäinen pomovihollinen ja varsin haastava uudelle pelaajalle. Phantom on erittäin hienon näköinen ja tyylikäs. Tämä vihollinen asettaa rajan joka kaikkien muiden pomovihollisten on ylitettävä. Ei se kaikkein vaikein mahdollinen, mutta oikealla tavalla haasta, erittäin hyvä aloitus pelisarjalle.


8. Cavalier Angelo - Devil May Cry V

Tämä on sellainen taistelu joka oitis palauttaa tunnelmat suoraan ykköspelin Nelo Angeloon. Cavallier Angelo on toki erilainen mutta silti jotenkin samanlainen. Haasteena tämä on todella tasapainoitettu ja erittäin kiinnostava. Ritarityyliset pomoviholliset tuntuvat oikeasti toimivat paljon paremmin kuin monet muut ja Devil May Cry ei ole poikkeus. Tämä on todellakin niitä parhaiten tehtyjä pomotaisteluita ja vaikka se ei omalaatuisin olekaan, niin kaikki palaset ovat kohdallaan.


7. Bolverk - Devil May Cry 2

Kakkospelin paras pomotaistelu alkaa todella hienosti kun luuranko sävytteinen ritarihahmo saapuu taisteluun kahden valkean suden kanssa. Tämä taistelu on näyttävyydessään erityisen hieno. Vihollinen on yksinkertaisella tavalla todella hienosti tehty ja sudet tuovat taisteluun omanlaisensa terän. Taistelu on haastava tämän pelin standarteilla, mutta se on myös varsin hienosti tehty, mikä tuo mukaan tiettyä asennetta, jota DMC2 ei todellakaan tarjoa usein.


6. Nevan - Devil May Cry 3

Yksi seksikkäimpiä videopahiksia ja vieläpä varsin vaikea vastus. Nevan on vampyyrityylinen vihollinen jonka vaatetus koostuu varjoista ja lepakoista joita hän myös aseenaan käyttää. Tämä vihollinen on yksi kolmannen pelin vaikeimpia pomovihollisia mutta vaikka kuinka mieli tekisi sanoa, niin tämä taistelu ei ole epäreilu, se vain kysyy refleksejä ja kärsivällisyyttä. Palkintona on lisäksi yksi pelin omalaatuisimmista aseista. Nevan on vihollinen joka on yllättävä, todella hyvin tehty ja erittäin haastava.


5. Dante - Devil May Cry 4

Sarjan viimeinen peli ei pidä sisällään järin montaa hyvää pomotaistelu, saati sitten mitään oikeasti uutta, mutta Dante, on todellinen yllätys. Toinen taistelu tätä legendaa vastaan on haastava juurikin oikealla tavalla. Mutta ennekaikkea se on todella tyylikäs taistelu ja omalla tavallaan todella hauska taistelu käydä. Sanotaan että kaikki mitä Nelo Angelo teki, Dante tekee vielä paremmin, sillä tämän taistelun kautta tähän peliin saadaan jopa hieman ytyä.


4. King Cerberus - Devil May Cry V

Kolmannen pelin oikea ensimmäinen pomovihollinen ja pelin vaikeimpia vihollisia on ehdottomasti Cerberus. Mutta vitosessa kuvaan astuu kaikkien kerberusten kuningas joka jään lisäksi hallitsee sekä sähköä että tulta. Tämä on helposti yksi DMCV:n vaikeimpia pomotaisteluita ja samalla myös yksi niitä ehdottomasti parhaita. Se tapa jolla taistelu on toteutettu on uskomattoman hieno. Jokaisessa elementissä on omat erikoisuutensa ja vihollisena kuningas kerberus on juurikin sen näköinen, millainen kerberusin pitääkin olla.


3. Berial - Devil May Cry 4

Neljännen pelin ehdottomasti paras pomotaistelu. Siinä missä Dante on ehdotonta huippua, niin kyllä Berial tarjoaa haasteessa, näyttävyydessä ja puhtaassa eeppisyydessä vähän enemmän, kun häntä vastaan käydään Dantella. Tämä vihollinen on sanalla sanoen loistavasti tehty. Ulkoinen olemus on ehkä koko pelisarjan hienoin, sarvineen ja miekkoineen. Alue on myös todella näyttävä ja taistelu itsessään on varsin haastava mutta myös pakitseva. Vielä täytyy sanoa että nelospelin tasolla, tämä on mielettömän suuri yllätys, sillä tämä onnistuu toppaamaan todella monta pomovihollista, kaikista pelisarjan peleistä.


2. Vergil - Devil May Cry V

Vergilin tapauksessa on mistä valita. Devil May Cry 3:ssa yhteen otettiin monta kertaa ja vitosessa hän tekee paluun. Vaikka mukaan laskettaisiin kaikki Nelo Angelo taistelutkin, niin kyllä ykköseksi nousee se viimeinen yhteenotto Danten ja Vergilin välillä viimeisimmässä pelissä. Tässä taistelussa on pitkälti kaikki mitä kolmosen loppuhuipennuksessa, mutta tämä taistelu on paljon vaikeampi ja ympäristöltään vieläkin hienompi. Sanoisin että taistelun ainoa todellinen heikkous on siinä, miten se päättyy, kun kuvaan astuu tarinallinen väliintulo ja huijaus. Devil May Cry 3:ssa lopetus oli paljon hienompi, mutta vitosen yhteenotto veljesten välillä, on hiuskarvan verran parempi. Mutta mieli voi muuttua.


1. Mundus - Devil May Cry 

Tämä oli erittäin vaikea päätös sillä Vergil olisi erittäin kova vaihtoehto. Mutta Mundus voittaa hyvin niukasti. Syy on siinä että tämä taistelu on se joka päättää ensimmäisen seikkailun ja asettaa näin ollen rajan joka muiden viimeisten pomovihollisten on ylitettävä. Tämä taistelu on haastava, näyttävä ja ennenkaikkea eeppinen. Tarinallisessa mielessä tämä taistelu on todella henkilökohtainen ja se on se lopullinen syy miksi tämä taistelu nousee ykköseksi. Suurin heikkous on siinä miltä Mundus näyttää ja nimikin on vähän huono. Taistelu itsessään ottaa kuitenkin pisteet sillä useamman vaiheen kautta käydään läpi legendaarinen yhteenotto.