Toimintapelien joukossa Devil May Cry on legendaarinen pelisarja, vaikka sen neljästä pelistä kaksi olikin selvästi huonompia. Dante on kuitenkin yksi parhaita videopelihahmoja koskaan ja pelisarja tarjosi monta todella loistavasti tehtyä pomotaistelua.

 

 

 

Minulle, on olemassa 3,5 Devil May Cry peliä. Devil May Cry 4 pääsee mukaan koska noin puolet ajasta pelataan Dantella. Toinen puoli on wannabe poju Nerolla. Ykkönen ja kolmonen ovat kuitenkin sarjat ehdottomasti parhaat pelit todella monella tavalla. Pomotaistelut ovat vähän monimutkaisempi juttu sillä osa taisteluiden viehättävyydestä tulee pelattavuudesta, osa haasteesta, osa tunnelmasta ja iso osa myös pomosta itsestään.

Ainoana sääntönä että pomovihollinen voi esiintyä vain kerran listalla, per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Nightmare - Devil May Cry

- Tämä on parilla tavalla aika ärsyttävä pomovihollinen, mutta jokin tässä tunnelmassa vain nappaa.

 

Argosax & Despair Embodied - Devil May Cry 2

- Tämä on sellainen tapaus jossa idea on hyvä mutta toteutus jää ontumaan.

 

Doppelganger

- Tässä on todella näppärä idea. Tämä valo ja varjo leikki.

 
.12. Damned Chessmen - Devil May Cry 3

Tämä on vähän kyseenalainen valinta. Liekö edes varsinainen pomotaistelu mutta itse ainakin haluaisin ajatella niin. Taistelu shakkilautaa vastaan on nimittäin varsin nokkela veto. Jokainen nappula toimii omalla tavallaan ja monet ovat jo entuudestaan tuttuja. Tämä on kuitenkin pelin ainoa vaihe jossa vastaan tulee Kuningas nappula. Tämä on omiaan oikeuttamaan tämän taistelun paikan tälläisellä listalla. Taistelu ei ole se haastavain, mutta siinä on sen verran liikkuvia osia, että pelaajan on oltava varpaillaan.


11. Arius - Devil May Cry 2

Arius on monella tavalla hyvin helppo pomotaistelu, mutta se mikä haasteessa menetetään, otetaan takaisin tyylissä. Tämä on sellainen taistelu joka vain toimii. Hieno pahis ja vielä hienompi ympäristö. Taistelun puolesta tästä saa aika paljon irti DMC2 tasolla, jossa pomotaistelut ovat aika kehnoja. Arius on kuitenkin hieno poikkeus.


10. Beowulf - Devil May Cry 3

Todellinen mielipuoli joka käy härän lailla päälle. Alue on varsin hyvä korostamaan sitä, millainen Beowulf on ja tämän vihollisen aseet ovat pelin toiseksi parhaat, vaikka niitä ei tätä vihollista voittamalla saadaakaan. Beowulf on ulkoisesti kuin mikä hyvänsä pirun iso ja äkäinen mörkö, mutta taistelun edetessä vihollisesta tulee esiin uusia puolia ja haaste tulee juurikin siitä, miten aggressiivinen vihollinen on kyseessä.


9. Phantom - Devil May Cry

Tällä vihollisella on pysyvä vaikka parhaiden pomovihollisten joukossa, sillä tämä hämähäkki on sarjan ensimmäinen pomovihollinen ja varsin haastava uudelle pelaajalle. Phantom on erittäin hienon näköinen ja tyylikäs. Tämä vihollinen asettaa rajan joka kaikkien muiden pomovihollisten on ylitettävä. Ei se kaikkein vaikein mahdollinen, mutta oikealla tavalla haasta, erittäin hyvä aloitus pelisarjalle.


8. Bolverk - Devil May Cry 2

Kakkospelin paras pomotaistelu alkaa todella hienosti kun luuranko sävytteinen ritarihahmo saapuu taisteluun kahden valkean suden kanssa. Tämä taistelu on näyttävyydessään erityisen hieno. Vihollinen on yksinkertaisella tavalla todella hienosti tehty ja sudet tuovat taisteluun omanlaisensa terän. Taistelu on haastava tämän pelin standarteilla, mutta se on myös varsin hienosti tehty, mikä tuo mukaan tiettyä asennetta, jota DMC2 ei todellakaan tarjoa usein.


7. Nelo Angelo - Devil May Cry

Spoilaamatta tämän mustan ritarin henkilöllisyyttä, voidaan heti sanoa että tämä on yksi ensimmäisen pelin parhaita pomovihollisia. Angelo on haastava, mutta ei naurettavan vaikea. Vihollinen on ennekaikkea erittäin upea ilmestys ja muutenkin taistelu tätä vastaan on joka kerta varsin hauskaa. Kun mukaan tulee sitten tarinallinenkin puoli, niin tämä vihollinen saa aivan uudenlaisen tason. Kaikenkaikkiaan Nelo Angelo on sellainen pomovihollinen jossa kaikki palaset ovat varsin hyvin paikoillaan. Tämä on sellainen vihollinen jota vastaan tapellaan monta kertaa, sanoisin että ensimmäinen kerta on ehkä se paras.


6. Nevan - Devil May Cry 3

Yksi seksikkäimpiä videopahiksia ja vieläpä varsin vaikea vastus. Nevan on vampyyrityylinen vihollinen jonka vaatetus koostuu varjoista ja lepakoista joita hän myös aseenaan käyttää. Tämä vihollinen on yksi kolmannen pelin vaikeimpia pomovihollisia mutta vaikka kuinka mieli tekisi sanoa, niin tämä taistelu ei ole epäreilu, se vain kysyy refleksejä ja kärsivällisyyttä. Palkintona on lisäksi yksi pelin omalaatuisimmista aseista. Nevan on vihollinen joka on yllättävä, todella hyvin tehty ja erittäin haastava.


5. Dante - Devil May Cry 4

Sarjan viimeinen peli ei pidä sisällään järin montaa hyvää pomotaistelu, saati sitten mitään oikeasti uutta, mutta Dante, on todellinen yllätys. Toinen taistelu tätä legendaa vastaan on haastava juurikin oikealla tavalla. Mutta ennekaikkea se on todella tyylikäs taistelu ja omalla tavallaan todella hauska taistelu käydä. Sanotaan että kaikki mitä Nelo Angelo teki, Dante tekee vielä paremmin, sillä tämän taistelun kautta tähän peliin saadaan jopa hieman ytyä.


4. Cerberus - Devil May Cry 3

Kolmannen pelin oikea ensimmäinen pomovihollinen ja pelin vaikeimpia vihollisia. Tässä vaiheessa ei nimittäin ole mitenkään erityisesti kehitystä saati kokemusta takana joten tämä jääversio Kerberuksesta tarjoaa oikeasti haastetta. Taistelu on todella vaikea mutta samalla aikaa se on todella näyttävä ja todella hienosti tehty. Cerberus on erittäin hyvä ykköspomo joka muiden on sitten päihitetävä monella tavalla. Harva onnistuu sillä tämä taistelu on vain niin hienosti tehty, monella tavalla.


3. Berial - Devil May Cry 4

Neljännen pelin ehdottomasti paras pomotaistelu. Siinä missä Dante on ehdotonta huippua, niin kyllä Berial tarjoaa haasteessa, näyttävyydessä ja puhtaassa eeppisyydessä vähän enemmän, kun häntä vastaan käydään Dantella. Tämä vihollinen on sanalla sanoen loistavasti tehty. Ulkoinen olemus on ehkä koko pelisarjan hienoin, sarvineen ja miekkoineen. Alue on myös todella näyttävä ja taistelu itsessään on varsin haastava mutta myös pakitseva. Vielä täytyy sanoa että nelospelin tasolla, tämä on mielettömän suuri yllätys, sillä tämä onnistuu toppaamaan todella monta pomovihollista, kaikista pelisarjan peleistä.


2. Vergil - Devil May Cry 3

Nyt moni miettii että kyseessä on pelin loppuhuipennustaistelu, vaan eipä ole. Sanotaan heti että kyllähän se viimeinen taistelu Vergiliä vastaan on todella hieno, haastava ja tarinallisesti erittäin upea, unohtamatta sitä miten se kaikki päättyy. Yksi parhaita viimeisiä pomotaisteluita. Oma valintani on kuitenkin ensimmäinen yhteenotto Vergiliä vastaan. Tämä taistelu käydään sateessa, tornin huipulla, kahden hyvin tasaväkisin soturin kesken. Tämä taistelu on oikealla tavalla haastava, se tarjoaa todella eeppiset olosuhteet ja päättyy tavalla, joka laittaa aivan uuden vaihteen silmään tämän pelin kohdalla. Kaikki se mitä Nelo Angelo ykkösessä ja Dante nelosessa tekivät oikein. Tämä taistelu tekee vielä paremmin.


1. Mundus - Devil May Cry 

Tämä oli erittäin vaikea päätös sillä Vergil olisi erittäin kova vaihtoehto. Mutta Mundus voittaa hyvin niukasti. Syy on siinä että tämä taistelu on se joka päättää ensimmäisen seikkailun ja asettaa näin ollen rajan joka muiden viimeisten pomovihollisten on ylitettävä. Tämä taistelu on haastava, näyttävä ja ennenkaikkea eeppinen. Tarinallisessa mielessä tämä taistelu on todella henkilökohtainen ja se on se lopullinen syy miksi tämä taistelu nousee ykköseksi. Suurin heikkous on siinä miltä Mundus näyttää ja nimikin on vähän huono. Taistelu itsessään ottaa kuitenkin pisteet sillä useamman vaiheen kautta käydään läpi legendaarinen yhteenotto.