Nimi voi olla huono monesta syystä ja huono nimi harmillisesti voi nopeasti vähentää kiinnostua peliä kohtaan, vaikka peli itsessään olisi kuinka hyvä tahansa. Vaikka mukana olisi hienojakin sanoja niin kokonaisuus ratkaisee.

 

 

 

Keskitytään vain nimeen ja huono nimi ei tee pelistä huonoa.

Nimi ei ole huono välttämättä edes siksi että se kuullostaa huonolta, vaan jos nimi ei kerro pelistä oikeastaan mitään, niin se ei ole mitenkään iso vahvuus sekään, koska se voi pahimmillaan olla melko harhaanjohtava.

Monessa tapauksessa ei ole edes paljoa sanottavaa että miksi näin on, mikä kyllä käy selväksi.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Elex

Nimi kuullostaa ihan hienolta, mutta se on samalla myös sellainen että siitä ei saa kovinkaan hyvin kiinni että mistä pelissä on oikeasti edes kyse.

 

Lies of P

Jos ei tietäisi mistä pelissä kyse niin nimi ei ole erityisen vahvasti puoleensa vetävä koska P:n sijaan olisi vain voitu käyttää termiä Pinokkio.

 

Figment

Tälläinen tapaus jossa iso ongelma on lähinnä siinä että nimi ei varsinaisesti aseta mitään merkittäviä odotuksia, vaikka ei se kryptisin olekaan.

 




24. Witness

Tämän suurin ongelma on puhtaasti siinä, että se ei juuri avaa peliä mitenkään ja enemmänkin harhaanjohtava kuin pelin asetelmaa avaava. Nimi ei olisi huono jos peli olisi idealtaan erilainen, mutta tälläisenä kryptisenä pulmapelinä tämä nimi ei tee kokonaisuudelle mitään palveluksia.


23. Rive

Kuullostaa ihan hyvältä, mutta ei isommin kerro pelistä mitään, jää erityisen hyvin mieleen tai muutenkaan korosta mitään osaa pelistä. Pelkkä sointu ei ole riittävä.


22. Quarry

Ihmissusikauhutarinaksi tämä on nimetty todella typerästi eikä louhos lopulta tunnu edes olevan mitenkään merkittävässä roolissä tässä kokonaisuudessa. Paremmalla nimellä olisi saatu paljon enemmän aikaan, joskin tämä nimi ainakin piilottaa sen, mistä pelissä on oikeasti kyse, mutta se ei ole kovinkaan hyvä asia.


21. Surge

Scifi Dark Souls pelille olisi kyllä varmasti löytynyt parempikin nimi joka kuullostaisi hienommalta ja vetäisi enemmän huomiota puoleensa. Tarinallisessa mielessä tässä on perää, mutta nimi ei ole kovinkaan iskevä ja sitä kautta se myös vähentää tämän pelin mieleenpainumista, jos kuulee pelkästään nimen.


20. Iconoclast

Tässä sanassa ei vain ole samaa voimaa kuin vaikka sanassa: Renegade


19. 9 Monkeys of Shaolin

Nimi kyllä kertoo yhtä ja toista mutta se ei tee tästä hyvää nimeä. Tuo mieleen yhden jos toisenkin asian, mutta ei niinkään positiivisella tavalla.


18. Left Alive

Nimi joka ei korosta peliä tarpeeksi vaan on enemmänkin sellainen joka hieman näyttää suuntaan siitä mistä pelissä voisi olla kyse, mutta lopulta nimi ei sitten kerrokaan pelistä oikeastaan yhtään mitään sellaista joka todella kuvaisi sitä, mistä pelissä on kyse.


17. Prince of Persia

Persia ei ole niitä kiinnostavimpia ympäristöjä tai kulttuureita. Nimi kyllä kertoo pelistä melkolailla tarpeeksi, mutta tämä on juurikin sellainen nimi joka isommin lisää kiinnostusta peliä kohtaan.


16. Dynasty Warriors

Vähän samanlainen juttu kuin aiemman kanssa. Warriors on kyllä oitis astetta parempi termi ja sopii todella hyvin yhteen esimerkiksi Samurai nimen kanssa. Dynasty on sellainen sana joka ei vain toimi samalla tavalla, siinä ei ole iskua.


15. Fimbul

Olisivat nyt edes nimenneet sen Fimbulvetr tai Fimbulwinter jolloin tästä olisi saanut vähän parempaa kosketuspintaa. Varsinkin jos ei tiedä että mikä on Fimulvetr. Kun nimeä on lyhennetty, on siinä samalla myös karsittu merkittävä osa kokonaisuutta, varsinkin peli itsessään ei avaa isommin mitään.


14. Foreclosed

Sanotaan vaikka että vaikka nimestä saisikin jotain vähän irti, niin se ei ole kuitenkaan sellainen termi joka kuvaisi peliä tarpeeksi että siitä saisi kunnolla kiinni. Merkittävä ongelma pelin tapauksessa joka muutenkin helposti unohtuu.


13. City of Bras

Nimi kertoo aika paljon, mutta ei tätä voi mitenkään kiinnostavaksi tai hyväksi nimeksi kutsua. Tämä on enemmänkin sellainen tapaus jossa nimi vähentää kiinnostusta peliä kohtaan.


12. Aladdin

Parempiakin Disney elokuva on joten varmaan on parempiakin Disney pelejä. Edes nimellisesti Aladdin ei ole sellainen joka erityisemmin nappaa, ei napannut isommin elokuvamuodossa eikä kuullosta pelimuodossakaan sellaiselta johon tarttuisi, jos elokuva ei olisi entuudestaan tuttu.


11. Minit

En voi väittää että tämä olisi sellainen nimi joka jäisi mieleen tai avaisi peliä millään tavalla. Tosin kyllä siitä jotakin tulee mieleen, mutta ei mitään sellaista joka kertoisi pelistä jotakin.


10. Dolmen

 

Tämäkin on sellainen nimi joka ei kerro yhtään mitään, ei kuullosta hienolta eikä ole missään nimessä mieleenpainuva.


9. Squidlit

Jotakin tästä tulee kyllä mieleen, mutta ei mitään sellaista mikä isommin lisäisi kiinnostusta tai tekisi pelistä ikimuistoisimman.


8. Toem

Nimi ei kerro yhtään mitään mikä on todella suuri sääli, koska Toem on todella hyvä peli. Tämä on juurikin sellainen tapaus jossa parempi nimi olisi merkittävästi auttanut kokonaisuutta.


7. Ato

Varmaan pelihahmon nimi, mutta siihen se sitten jääkin. Ei tämä avaa yhtään mitään


6. Ico

Ei voi väittää että tämäkään olisi hyvin nimetty peli melko selkeistä syistä.


5. Gabbuchi

Mitä tämä tarkoittaa? Lienee se ensimmäinen kysymys ja sen vuoksi se melko varmasti myös nopeasti unohtuu.


4. Wuppo

Nimi ei sano yhtään mitään joten on ihan selvää että ei tälläinen nimi mitenkään jää mieleen.


3. Lumo

Tylsä sana joka ei avaa peliä mitenkään eikä kuullosta niin hyvältä että sellaisen pelin poimisi, tai että nimi jäisi edes mieleen.


2. Omno

Mitä tämäkin sana taas tarkoittaa?


1. Ibb & Obb

Tuntuu random kirjaimilta jotka muodostavat random sanoja. Ei mitenkään mieleenpainuva, iskevä, houkutteleva tai edes mitään selvää mielikuvaa luova kombinaatio josta voi ehkä päätellä jotakin, mutta joka on samalla tavalla suoraan tylsä ja mitäänsanomaton.