Aina ei kaikkia pelejä jaksa pelata läpi asti ja joskus vastaan tulee pelejä jotka pyyhkäisee läpi aika nopeastikin, mutta huomaa että niistä saa aika nopeasti tarpeekseen. Muotia tuntuu olevan sekin että aina silloin tällöin vastaan tulee ilmaisia pelejä. Yleensä astetta vanhempia pelejä jotka saa ilmaiseksi kun tekee jotakin. 

 

 

 

Tietyt pelit ovat sellaisia että niitä ei jaksa pelata kovinkaan montaa samanlaista, kovinkaan nopeasti putkeen. Jotkut pelit nimittäin eivät juurikaan keksi mitään uutta, vaan toistavat samaa kaavaa. Niitä pelejä joita jaksaa pelata kokonaista viisi minuuttia ja on lopun kyllästynyt, on todella paljon. Tälläisiä pelejä ovat usein sellaiset jotka ovat todella tylsiä tai raivostuttavaksi tehtyjä.

Toiset pelit taas ovat sellaisia että niihin saisi upotettua vaikka kuinka paljon aikaa, jos vain viitsisi tai jos sitä aikaa olisi. Sitä dilemmaa edesauttaa se valtava määrä pelejä. Usein ei vain tiedä että mitä haluaisi pelata, mitä viitsisi pelata ja kuinka paljon aikaa pystyisi millekin pelille loppuviimeksi jakamaan. Joitakin pelejä kokeilee hieman jonka jälkeen niistä saa tarpeeksi ja joistakin ei meinaa päästä irti millään ennenkuin pelin on joko läpäissyt tai siihen saanut upotettua kymmeniä tunteja.

Mitä tulee moniin ilmaisiin peleihin, niin osa on tehty naurettavan hyvin, niinkin hyvin että niistä ei vaan meinaa päästä irti (Gwent silloin kun se oli vielä betassa) kun taas osa peleistä on sellaisia että vaikka ne hyvinä ovatkin, niin niihin ei vaan jaksa panostaa niin paljoa että niissä tulisi niin hyväksi että jaksaisi pelata muita pelaajia vastaan. Itse en todellakaan ole verkkomoninpelien ystävä, sillä jos peli ei ole (ällistyttävän) hyvä niin en upota siihen niin paljoa aikaa että tulisin siinä haastajatasolle. Paljon mieluummin pelaan yhden pelin tarinan läpi parissa tunnissa / yhdessä päivässä ja siirryn sitten seuraavaan.

Tai kokeilen kymmentä peliä joista yksikään ei nappaa. Steam ja GoG Galaxy kumpikin ovat antaneet pelaajilleen useita pelejä ihan veloituksetta ja aika moni niistä onkin ollut täyttä kuraa...

Luvassa paljon muutaman lauseen arvosteluja peleistä joita olen tosiaan jaksanut pelata about vartin ja joista ei ole paljoakaan sanottavaa.
I%20am%20Bread.jpg?1562893880

Leipä joka haluaa isona paahtoleiväksi

 

Minä olen leipä

 

 

PlayStation Now

 

 

I am Bread

Tämä on niitä pelejä joissa ohjattavuus on omiaan tekemään pelaajan hulluksi. Leivän jokaista kulmaa hallitaan yhdellä napilla ja leivän liikettä tatilla. Leivän kulmat voivat pitää kiinni alustasta jolloin leipä voi vaikka roikkua seinässä. Heilumalla pääsee sitten eteenpäin erilaisia pintoja pitkin. Leipä voi ottaa vain tietyn määrän törkyä ennenkuin on täysin syömäkelvoton. Eräänlaisia tehosteitakin löytyy mutta kyllä se pääpaino on leivän liikkeiden hallinnassa. Leipä jaksaa pitää kiinni tietyn ajan, jonka jälkeen se putoaa.

Pelin tärkeä osa on se, miten nopeasti kustakin kentästä selviää, mutta itse sanoisin että tärkeää on enemmänkin se, että saako leivän paahtimeen, joka sekin on varsin hankalaa.

Tämä peli on varsin ylirasittava sillä leivän ohjaaminen ei millään nappaa ja ohjattavuus on todella isossa osassa pelissä. Leivän liikuttelu pitkin poikin kenttää perustuu juurikin suht simppelien kontrollien hallintaan, mutta samalla aikaa se on tehty niin rasittavaksi että tätä peliä ei kauaa jaksa pelata.

 

+ Typerä mutta hauska idea

 

- Ohjattavuus raivostuttaa erittäin nopeasti

 

Arvosana: 3,5

 

SäälittäväSurgeon%20Simulator.jpg?1559927072

Kaukana simulaattorista koska pelihahmolla on sormet kuin suolakurkut

 

Kirurgi simulaattori

 

 

PlayStation Now

 

 

Surgeon Simulator

Ehkä se kaikkein raivostuttavin peli ja pelkästään umpisurkeiden kontrollien takia. Idea lienee tosin tehdä ohjattavuudesta mahdollisimman rasittava ja siinä on onnistuttu. Ohjattavuudessa yhdistyy ohjaimen kääntely ja muutamien nappien painelu. Näistä kontrolleista ei löydy mitään hyvää sanottavaa ja se yksin riittää tuhoamaan kaiken mitä pelattavuudessa voi olla.

Graafinen ulkoasu ei ole kovinkaan kaksinen mutta se ei ole pääidea pelissä. Tosin peli jonka olisi tarkoitus olla "Kirurgisimulaattori" kaikki kirurginen tarkkuus on poissa. Pelissä ei ole oikeastaan mitään nautinnollista koska tekeminen on milloin minkäkin leikkausoperaation suorittamista. 

Tämä on helposti yksi huonoimpia pelejä mitä olen koskaan pelannut koska ohjattavuus tuhoaa pelaamisen ja sitä kautta kokonaisuuden niin tehokkaasti.

 

+ Idea

 

- Ohjattavuus

 

Arvosana: 1,4

 

EpäonnistuminenSTEEP.jpg?1551644142

Temppuilua ja mäenlaskua

 

Jyrkkä mäki odottaa laskijaa

 

 

PlayStation plus

 

 

Steep

Tämä on niitä pelejä jota tuli yhteen aikaan pelattua hieman, mutta joka on nyt jäänyt lopullisesti parempien pelien jalkoihin. Ohjattavuus on suhteellisen simppeli mutta siitä on osattu ottaa kunnolla jotakin irti, jos siihen viitsii panostaa, koska tietynlainen kömpelyys ja epätarkkuus pelissä on, siihen sopeutuu kun tarpeeksi kauan pelaa, mutta se on myös varsin luotaan työntävää. Laskettelu on varsin hauskaa ja siinä on kunnolla vauhdin tunnelmaa eivätkä maisematkaan ole hassummat.

Pelissä voi valikoida suhteellisen vapaasti miten laskee ja mistä. Ajoittain luvassa on kisojakin ja kunnolla harjoittelemalla pääsee tekemään mitä hienompia temppuja. Jyrkät mäet ja valtavat hypyt antavat peliin valtavasti vauhdin tuntua ja vapautta. Temppujen tekemisessä on hienoa tunnelmaa ja vaikka pelissä ei varsinaisesti mitään isompaa vaihtelua olekaan, niin kyllä niiden temppujen tekeminen ja mäkien laskeminen on todella hauskaa.

Steep on kuitenkin sellainen peli jota ei välttämättä jaksa tahkota pitkiä aikoja putkeen sillä tekemisessä ei ole paljoa vaihtelua. Mäet kyllä muuttuvat ja vauhdikkuus, hyppiminen ym on kuitenkin todella hauskaa mutta mitenkään isompaa vaihtelua peli ei tarjoa.

Kokonaisuutena Steep tarjoaa kivasti pelattavaa. Ohjattavuuteen pääsee kunnolla kiinni kun siihen jaksaa kunnolla uppoutua ja silloin pelistä saa todella paljon irti. Mutta itse en juuri jaksanut tähän niin paljoa aikaa upottaa sillä ajoittaista vauhdin tunnetta ja hienoja maisemia lukuunottamatta Steep ei juuri vaihtelua tarjoa.

 

+ Vauhdikas laskettelu

+ Hienot maisemat

 

- Vaihtelun puute

- Epätarkkuus

 

Arvosana: 5,2

 

VälimalliaRapala%20Fishing_%20Pro%20Series.jpg?156

Tähän verrattuna hyvin yksinkertaisetkin kalastuspelit ovat hauskoja

 

Rapala ammattilais-sarja

 

 

PlayStation Now

 

 

Rapala Pro Series

Kun kalastaminen on muiden pelien minipeleissä hauskempaa kuin kalastamiseen perustuvassa pelissä, niin kaikkea ei ole tehty kunnolla. Tämä on kun on taas niitä pelejä joissa pyritään todella lähelle realismia ja siinä samalla on pärsätty kaikki varsinainen hauskuus. Final Fantasy XV:n minipeli on hauskempi kuin tämä peli eikä PC:n pilkkipeli sekään mitenkään kalpene vertailussa.

Pelissä ajellaan veneellä ja heitellään virveliä. Siinä sitten pyrimään saamaan kalaa pyydykseen ja retuuttamaan vonkalo veneeseen. Oikean vieheen valikoiminen on myös isossa osassa, mutta itse en jaksanut tätä peliä niin kauaa että olisin kunnolla päässyt edes sisään tähän peliin.

 

+ Idea

 

- Tylsä ja puuduttava

 

Arvosana: 2,6

 

HeikkoOikea farma

 

 

PlayStation Now

 

 

Real Farm

Tämä on juurikin sellainen peli jota pelasin ehkä noin viisitoista minuuttia kunnes lopullisesti kyllästyin. Maanviljely on tehty sen verran realistiseksi ja puuduttavan hitaaksi ja tylsäksi että siitä on onnistuttu repimään kaikki hauskuus pois. Pelkkä pellon kyntäminen ynnä muu on tehty niin rasittavaksi että kiinnostus sitä kohtaan häviää erittäin nopeasti. Kovin kauaa en itse jaksanut tätä edes kokeilla koska mitään oikeasti hauskaa pelissä ei vain ollut.

 

+ Idea

 

- Toteutus

 

Arvosana: 1,5

 

KaameaConan.jpg?1555675669

Aavikon armoilla vaikka ilman rihman kiertämää

 

Conanin maanpaossa ei pelata Conan barbaarilla vaan ihan itse tehdyllä hahmolla.

 

 

PlayStation plus

 

 

Conan Exiles

Karkoituksessa eläminen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että kun olet pelastettu ristiltä roikkumasta, niin kaikki mitä teet, on selviytymistaistelua. Aavikkoa on kaikkialla, mutta jos pelaaja ei tee mitään, niin kuolema korjaa lopulta kun nälkä tai jano vie voiton. Tässä pelissä voi aloittaa kirjaimellisesti ilman rihmankiertämää jos niin haluaa ja hahmonsa saa luoda hyvin vapaasti. Mitään ihmeellisempää tarinaa ei ole, muuta kuin se minkä pelaaja itse tekee omilla päätöksillään.

Pelattavuus ei ole sieltä hienosäädetyimmästä päästä. Barbaarihahmo kiipeää hyvin suoraa kalliota kuin hämähäkkimies, kunnes väsyy ja ote kirpoaa, tai löytyy jalansija jolla huilata. Puu, kivi ja muut rakennusmateriaalit louhitaan, hakataan tai kerätään maasta ja näistä aletaan sitten rakentamaan tarvikkeita, vaatteita ja lopulta suojaa. Siinä ohessa olisi tarkoitus myös kerätä jotakin syötävää tai vaikka metsästää eläimiä. Resurssien hallinta on erittäin tärkeää koska kaikkea ei pysty kantamaan mukanaan ja rakennusmateriaaleja tarvitaan paljon. Vaikeustasosta riippuen, peli voi olla erittäin armoton ja kun hahmo kuolee, hän menettää kaiken mitä kantaa. Jos nukkumapaikkaa ei ole itselleen tehnyt, aloittaa aavikolta, jälleen ilman mitään.

Conanin maanpako on vaikea peli. Viholliset tekevät helposti selvää jälkeä ja kaikki välineet hajoavat lopulta. Tämän pelin tapauksessa ollaan selvässä Minecraftin K18 versiossa sillä väkivaltaa riittää ja mahdollista alastomuutta myös. Kaikki mitä tekeminen pitää sisällään on resurssien keräämistä ja välineiden rakentamista. Kaikki mitä pelaaja kerää maasta, ei palaudu nopeasti ja muutenkin pelissä on paljon muuttujia jotka tekevät pelaamisesta erittäin haastavaa. Kokonaisuus on pitkälti selviytymistaistelu ilman mitään sen ihmeellisempiä määränpäitä. Tiettyjä tavoitteita nousee esille sitä mukaa kun pelaaja tekee tiettyjä asioita. Kaikki alkaa pienestä, lähemmsä perusasioista ja muuttuu kokoajan haastavammaksi.

Conan Exiles ei ole järin hyvä peli. Se ei tarjoa mitään mikä pitäisi kiinnostuksen erityisen korkealla, varsinkin kun itse en ole kovin suuri MineCraft tyylisten pelien ystävä. Itselläni ei kärsivällisyys tuppaa riittämään jatkuvassa keräilyssä ja rakentelussa ilman mitään toiminnallisempaa puolta ja Conan Exiles ei edes tee tätä rakentelua kovin mielekkääksi vaan enemmänkin armottomaksi raatamiseksi jossa rangaistukset ovat todella kovia ja palkinnot hyvin pieniä. Mutta jos haluaa kokea armottoman selviytymistaistelun, niin tämä peli tarjoaa sellaisen.

 

+ Conan tunnelma

+ Laaja maailma

 

- Armottomuus ja vaikeus

- Tekemisen mielekkyyden puute

 

Arvosana: 4,0

 

HuonoPortal%20Knights.jpg?1555675670

Rakentelu ja taistelua

 

Portaali Ritarit, Minecraftin jalanjäljissä

 

 

PlayStation plus

 

 

Portal Knights

Siinä missä Conan Exiles on hyvin anteeksiantamaton, on Portal Knights hyvin anteeksianatava. Tämä Dublo Lego ukkojen seikkailumaailma on selvästi perheen lapsille suunnattu peli, siinä missä Conan Exiles on aikuisille. Tarinallisesti mitään sen ihmeellisempää ei ole luvassa. Erilaisia päämääriä suorittamalla taso nousee ja erilaiset tehtävät nettoavat erilaisia hyödykkeitä. Rakentelu ja resurssien keräily tässäkin pelissä pääideana. Maailma ei ole yhtenäinen, vaan koostuu erilaisista aluista joihin pääsee portaalien kautta.

Pelattavuuden suhteen Portal Knights tarjoaa selvästi parempaa toiminaa kuin Conan Exiles. Varusteet eivät hajoa eivätkä viholliset ole niin tuhottuman ylivoimaisia, puhumattakaan että kaikkea ei tarvitse aloittaa nollasta jos sattuu kuolemaan. Tekemisessä on huomattavasti enemmän mielekkyyttä, vaikka en juuri tässäkään pelissä hirveästi tykännyt kaivaa ja rakentaa. Hahmon luonti on aika simppeliä. Hahmoluokkia on muutama ja ulkoasut eivät nekään mitenkään kovin erikoisia ole.

Portal Knights on hyvin selvästi MineCraftista mallia ottavat tapaus. Graafinen ulkoasu on värikäs mutta ei järin mukaansatempaava, siinä mielesä Conan Exiles onnistuu paremmin. Se pelattavuus on kuitenkin sellainen osa mikä on huomattavasti mielekkäämpää. Tämän pelin tapauksessa kaikki on kuitenkin vain sellaista lisätekemistä sen pääidean ympärillä ja vaikka siinä onkin puolensa niin ei tässä pelissä nyt mitenkään erityisen pitkälle jaksa seikkailla.

Kokonaisuutena Portal Knight on sellaista kivaa pikku tekemistä, mutta ei siihen vain jaksa upottaa niin paljoa aikaa mitä tälläinen peli varmaan tarvitsisi, jotta lähtisi kunnolla pyörimään.

 

+ Paljon pikkukivaa tekemistä

 

- Ulkoasu ja tekemisen laatu

 

Arvosana: 4,8

 

Huonommalla puolellaExile%27s%20End.jpg?1558212241

Näyttää paljon hienommalta mitä lopulta onkaan

 

 

Maanpaon loppu koittaa ennen kuin peli edes alkaa

 

 

PlayStation Now

 

 

Exile's End

Kuvan perusteella tämä peli vaikuttaa jopa hieman kiinnostavalta mutta välittömästi kun peli alkaa niin huomaa että tämä on hyvin kaukana siitä millaisen vaikutelman siitä hieman saa. Graafisesti tämä on kuin SNES peli ja pelattavuudessa tämä on lähinnä harhailua ympäriinsä ilman mitään sen ihmeellisempää.

Tämä on niitä tapauksia kun on hyvä että pääsee kokeilemaan pelejä PS Nowssa ilman mitään ostoksia sillä tämä peli ei tarjoa oikeastaan minkäänlaista tyydytystä koska pelissä itsessään kaikki aika menee harhailuun ympäriinsä ja kaiken lisäksi tekeminen on lähinnä hyppimistä ja kiven heittelyä. Mitenkään erityisen hyvä peli ei ole kyseessä mutta toisaalta eipä siinä ole mitään erikoisempaa yritettykään joten ohjattavuuteen tms peli ei ainakaan kaadu. Kyllä tämä kaatuu puhtaasti siihen että pelissä ei oikeastaan ole mitään mikä kannustaisi pelaamaan.

 

+ SNES tyylikkyys

 

- Tylsä

 

Arvosana: 3,6

 

Säälittävä