Sivuhahmoja on moneen lähtöön ja monesti se kaikkein hankalin asia määrittää on se, että onko pelihahmo vihollinen vai liittolainen. Monet hahmot ovat vähän molempia mutta loppuviimeksi se jää mielipidekysymykseksi että kumpaan kategoriaan mikäkin hahmo lopulta kuuluu. Joku voisi pitää yhtä hahmoa roistona kun taas toinen lähinnä roistomaisena.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Tifa Lockheart - Fina Fantas VII

- Hahmo jonka kauniin ulkokuoren alla on varsin paljon sisältöä.

 

Subject Zero / Jack - Mass Effect 3

- Kehittyy parhaiten kolmoseen mennessä omalla räväkällä tyylillään.

 

Cor Leone - Final Fantasy XV

- Pienestä roolista huolimatta pelin kovimpia hahmoja.

 

Hornet - Hollow Knight

- Vaikka heidän kanssa joutuukin tappelemaan, eivät he ole roistoja.

 

Ocelot - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Jostakin syystä pidän tästä versiosta eniten koko sarjassa.

 

Zell Dinch - Final Fantasy VIII

- Sellainen rento kaverihahmo jolla asennetta vaikka muille jakaa.

 




24. Maria Renard - Castlevania: Symphony of the Night

Yllättävän merkittävä rooli kokonaisuudessa. Maria on kuin se ylimääräinen pelaaja pelissä jossa normaalisti ei pitäisi olla kuin kaksi pelaajaa. Rooli joka hänellä on voi tuntua aluksi todella marginaaliselta, mutta kun peli sitten etenee tarpeeksi pitkälle, niin se rooli voi osoittautua paljon isommaksi, etenkin jos pelaaja saavuttaa tarpeeksi paljon.


23. Fergus Reid - Wolfestein II: New Colossus

Todella ja todella badass skotti. Voisin melkein sanoa että koko Wolfenstein sarjan paras hahmo sillä tästä hahmosta on tähän peliin mennessä tehty todella hyvä, mutta tämän pelin robottikäsiasetelma tuo mukanaan aivan uuden puolen. Gideon Emeryn ääni sopii todella hyvin mutta kyllä se hahmon räjähtävän äijämäinen tyyli ja renttu olomuoto tekevän paketista kokonaisen.


22. BT-7274 - Titanfall 2

Robotti josta oppii välittämään ja joka jaksaa huvittaa. Tässä tapauksessa titaanin looginen lähestymistapa ja asioiden kirjaimellisesti ottaminen toimivat pelin kevennyksinä ja onnistunut tekemään tarinallisesti kokonaisuudesta niin paljon paremman. Tähän titaaniin kiintyy yllättävän paljon ja muutenkin tarinallisessa mielessä kaikki toimii paremmin kuin aluksi vaikuttaa.


21. Bogart - Fahrenheit

"Näkymätön" juurikin sillä tavalla mikä pätee tosielämään. Kovaa elämää elävä mies joka kuitenkin osoittautuu sitten loppupuolella olevan varsin laajan ja järjestön johtohahmo, joka tietää miten asiat oikeasti toimivat. Tämä hahmo toimii niin hyvin koska ensinäkemältä hänestä ei ajattele paljoakaan ja sitten kun totuus paljastuu, niin kyllä se yllättää.


20. Moxxi - Borderlands 2

Räväkkä, jopa Borderlandsin standarteilla. Moxxin tapauksessa ulkoinen olemus kertoo todella paljon, mutta silti, mukaan mahtuu aika paljon enemmänkin, kuten monien tehtävien ja tarinoiden kautta käy ilmi. Moxxi on juurikin niitä hahmoja jotka toimivat todella hyvin, todella pienistä syistä.


19. Sam Drake - Uncharted 4: Thief's End

Renttu veljen ja aartenmetsästäjän esimerkkitapaus. Pelkästään ulkoinen olemus Samissa tuo mieleen sellaisia retkuvivahteita. Nuhjuinen ulkoasu ja sellainen hyvin tavallinen olemus johon kuitenkin mahtuu ihan oikeaa tarinaakin kaikkine käänteineen. Tätä kaikkea vain korostaa menneisyys joka veljeksillä on ja vanhempana veljenä, Sam on se suojelija, joka tosin on kovan elämän koulima.


18. Samara - Mass Effect 2

Todella hyvin tehty hahmo jossa oikeanlaista tyyliä ja sisältöä. Tapa jolla hän puhuu on niin tyynen rauhallinen ja hahmon olemusta korostava ja hänen voimatasonsa on omiaan tekemään hänestä yhden tehokkaimmista liittolaisista. Sitten on hänen valansa jolla hän sitoo itsensä Shepardiin. Tämä on helposti niitä hahmoja joka erottuu joukosta hyvin pienien asioiden kautta eikä ole kärkkäin hahmo, mutta toimii niin hyvin juuri siksi.


17. Mimir - God of War

Huvittava ja kaikkitietävä puhuva irto pää. Tämä hahmo on kokopelin vahvin kevennys ja iso syy miksi hahmo toimii niin hyvin on Alastair Duncanin todella huvittava suoritus. Mimir on juurikin sellainen kaikkitietävä hahmo joka ei nykyisen ulkomuotonsa takia pysty tekemään mitään muuta kuin puhumaan, mikä on tavallaan näppärä puoli hahmossa.


16. Gnarl - Overlord

Pelaajan neuvonantaja alusta asti ja se joka kannustaa tekemään kaikkea pahaa, kuten hyvän superroiston neuvonantajan kuuluukin. Gnarlin kunnioittava sävy yhdistyy hienosti siihen tiettyyn ohjaamiseen jotta peli etenee. Sellainen todella onnistunut lisäys hahmoon on se huumori jota hahmo viljelee ja ehkä kakkosessa se pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa muutamia ykkösessä olevien asioiden valossa. Mutta tästä se alkaa.


15. Moneypags - Spyro: Year of the Dragon

Hahmo jota on hauska vihata ja juuri sen vuoksi tällä punkerolla onkin roolinsa yhdessä tämän pelin mielekkäimmässä tehtävässä. Tämä verokarhu putkahtaa esiin milloin mistäkin nyhtämään rahaa milloin milläkin perusteella. Moneypags toimii niin hyvin juurikin siksi että tavallaan häntä tekisi mieli vetää turpiin parikin kertaa ja sitten kun niitä hetkiä tulee vastaan niin ne ovat joka kerta niin hauskoja.


14. Kelda - Overlord II

Kaikista rakastajattarista Kelda on se ensimmäinen ja pärjää todella hyvin vertailussa sillä hän tuntuu siltä että hänen kanssaan on osattu yhdistää kaunis ulkokuori oikeanlaiseen sisältöön ja luonteeseen. Hän näyttää hyvältä, on varsin älykäs ja samalla myös hieman badass, unohtamatta että hänellä on myös historiaa pelihahmon kanssa. Kokonaisuuteen mahtuu paljon todella hyviä puolia jotka kehittävät hahmoa oikeilla tavoilla.


13. Captain Qwark - Ratchet & Clank: Crack in Time

Jälleen yksi hahmo jota on ilo vihata ja joka toimii yhtä aikaa jatkuvana nyrkkeilysäkkinä ja vitsinä, mutta joka onnistuu saavuttamaan käsittämättömän paljon. Qwark on juurikin sellainen macho pullistelija jolla on herneenkokoluokkaa olevat aivot ja joka pelistä toiseen onnistuu olemaan aina yhtä hauska.


12. Merchant - Resident Evil 4

Arvokkain liittolaisesi koko pelissä. Tällä salaperäisellä hepulla on aseita vaikka kuinka, taito viritellä aseita ja kyky ilmestyä paikkaan kuin paikkaan ympäristössä ja vielä usein silloin kun hänen apunsa on tarpeen. Hän on todellakin paras ystäväsi tässä pelissä.


11. Trishka - Bulletstorm

Nainen jolla asennetta riittää ennemmän kuin niin monella muulla. Tällä hahmolla saattaa olla enemmän pokkaa kuin kenelläkään muulla tässä pelissä ja se ronski tyyli jolla hän suhtautuu tilanteisiin todellakin korostaa sitä miten kiven kova hahmo hän oikeasti onkaan.


10. Ifrit - Final Fantasy X

Sanoisin että ulkoisesti FFVIII:n versio on ehkä se hienoin, Hellfirestä puhumattakaan mutta eipä tämä kauas jää, ellei jopa pääse paremmaksi (mututuntumakysymys). Pääidea on korostaa hahmoa joka on parhaimillaan juurikin tälläisenä vähän petomaisempana hahmona demonimaisen hahmon sijaan.


9. Shadow - Dead to Rights: Retribution

Hyvä poika joka on paha pahoille. Koirahahmot voivat toimiva poikkeuksellisen hyvin todella pienillä tavoilla ja Shadow on monella tavalla sellainen hahmo jossa ei ole oikeastaan mitään todella erikoista, mutta omalla koiramaisella tavallaan hän on silti erittäin hyvä hahmo. Hän käyttäytyy kuin koira, näyttää koiralta ja on koira, mutta se miten häntä käytetään ja miten hienolta koiralta hän näyttää on se syy miksi hän on niin hyvä.


8. Sherry Birkin - Resident Evil 6

Jaken ollessa päähahmo, jää Sherry tukihahmoksi mutta kaikista tukihahmoista, hän on ehdottomasti se tärkein, päähenkilömäisin ja kiinnostavin. Sherryn ja Jaken kemiat kohtaavat erinomaisesti, paremmin kuin muiden kaksikoiden ja muutenkin näiden hahmojen välillä on paljon yhteistä, mikä voin vahvistaa sidettä. Puhumattakaan että kaikki tausta mitä hahmossa on jo, vain korostaa sitä miten hyvin Sherry toimiikaan. Tietty jännite kaksikon välillä myös pitää kaikki varpaillaan.


7. Diablos - Final Fantasy VIII

Bahamuthin tavoin yksi niitä kutsuolentoja joka toimii yllättävän hyvin vaikka onkin niin sivuosassa ja todella iso osa hahmosta on mysteeriä. Kaikki alkaa siitä että sankarien pitää todistaa olevansa Diablosin arvoisia, mutta tämä Vartijavoima on todella voimallinen lisä kun hänestä saa itselleen liittolaisen.


6. Chernobog - Smite

Taustatarinallisessa mielessä niitä kiinnostavimpia, ei niin tunnettuja jumalia, suoraan slaavilaisesta mytologiasta. Chernobog toimii todella hyvin siksi, että tässä hahmossa yhdistyy hienosti se, mitä hahmo kulttuurihistoriallisessa mielessä on ja miten se on käännetty pelimuotoon. Hahmo näyttää lisäksi todella hyvältä.


5. Aatrox - League of Legends

Todella hyvin tehty paholaishahmo, varsin hyvällä taustatarinalla. Hahmoa on ulkoisesti muokattu varsin paljon mutta se pääidea on pysynyt mukana todella vahvana. Tämä on juurikin niitä hahmoja johon huomio kiinnittyy oitis ulkoisen olemuksen kautta, koska se näyttää niin upealta. Mutta positiivista on huomata myös se, että hahmossa on muutakin.


4. Aiden - Beyond: Two Souls

Siinä missä Jodie on selvä päähenkilö, on Aiden enemmänkin jotain monimutkaisempaa. Hän on kokoajan läsnä, mutta ei missään vaiheessa samalla tavalla kuin Jodie. Hahmo pysyy mysteerinä ja ehkä siksi toimii niin hyvin, koska hahmon knassa jää niin paljon tilaa arvuuttelulle.


3. Seneschal - Dragon's Dogma

Viimeinen haaste mitä pelissä on ja tämä hahmo ei ole vihollinen jos et niin päätä. Voit taistella tai lähteä. Tämä jumalmainen hahmo itsessään on varsin salaperäinen, mutta kun taustat selvenevät, niin kaiken näkee todellakin uudessa valossa.


2. Ahti - Control

Martti Suosalon mörkömäinen talonmieshahmo on helposti Controlin ikimuistoisin hahmo rallienglannin väännöllään. Syy miksi Ahti toimii niin hyvin on siinä, että hänen kanssaan on aina sellainen vähän outo fiilis ja se vain vahvistuu kun peli etenee. Näin suomalaisesta näkövinkkelistä kokonaisuus toimii vielä paremmin kun Ahti puhuu sekoittaen. Tämän lisäksi tämä hyvin tavallisenoloinen hahmo saattaa hyvinkin olla niitä voimallisimpia hahmoja koko pelissä ja yksi niitä harvoja joka oikeasti tietää mistä on kyse.


1. Aerith Gainsborough - Final Fantasy VII

Lempeä ja leikkisä neitokainen joka on esimerkki tapaus sellaisesta Final Fantasy hahmosta johon kiintyy todella helposti. Tämä tulee entistä paremmin esille Remaken kautta sillä siinä pelissä hahmoon kiintyy vielä nopeammin. Aerith on todella mukava luonteeltaan ja leikkisyys toimii erinomaisesti Cloudin totisuuden kanssa. Puhumattakaan että taustarina Aerithin kohdalla on erittäin isossa osassa päätarinan kanssa ja eräässä vaiheessa koittava dramaattinen käänne on ikimuistoinen niin monella tavalla. Voittaa Tifan niukasti ja ihan mututuntumalla.