Sparkle%202.jpg?1536268427

Oikein tehtynä, yksinkertainen voittaa monipuolisen

 

Kimallus 2 on niitä tapauksia joissa peli ei sano yhtään mitään, mutta hyvin pian käy ilmi että kyseessä on erityisen addiktoiva peli. Viimeksi koin vastaavaa Critter Crunchin kanssa. Yksi parhaita pulmapelejä koskaan.

 

 

 

Sparkle 2 o idealtaan todella yksinkertainen, mutta toteutus ottaa ideasta irti paljon enemmän kuin siltä voisi aluksi aavistaakaan. Peli pysyy erittäin reiluna vaikka muuttuukin kokoajan vaikeammaksi. Tämän pelin kanssa huomasin että sen tarina tuli pelattua läpi lähemmäs yhdeltä istumalta siinä viidessä tunnissa, mutta jokainen hetki on hektinen, nautinnollinen ja jätti erittäin positiivisen loppuvaikutelman.


Pelin tarinassa pelaaja päätyy mystiseen fantasiamaailmaan, tarkoituksenaan löytää viisi avainta jotta voi avata portin pois maailmasta. Pelattava koostuu pätkistä joissa ammutaan palloja pallojen sekaan. Kun palloja tulee vähintään kolme saman väristä vierekkäin, ne hajoavat. Pelin edetessä erät kestävät kauemmin ja värejä tulee lisää. Nopeutta ei niinkään tunnu tulevan enemmän, mutta radat joita pallot etenevät monimutkaistuvat ja pallojonoja tulee enemmän. Jono pyrkii radan loppuun, jolloin pelaajan tehtävä epäonnistuu. Ideana on ampua palloja ja tuhota kaikki pallot joita tulee. Yksinkertaista.

Se miten tämä kaikki kehittyy, tekee tästä pelistä niin koukuttavan. Pelissä on erilaisia tehosteita ja pelin edetessä pelaaja saa käyttäänsä monia tehosteita, kuten tehokkaita erikoisammuksia tai ominaisuuden jonka avulla voi ampua nopeammin. Pelissä on vajaa 100 tasoa ja pelin edetessä myös tehosteita tulee lisää eikä peli missään kohtaa muutu erityisen vaikeaksi. Se pysyy tasaisen haastavana ja se on harvinaista. Usein tämän tyyliset pelit tärähtävät jossakin kohtaa hyvinkin vaikeaksi. Sparkle 2 kestää alusta loppuun asti tasaisena.


Tarinan lisäksi mukana on mahdollisuus haasteisiin kuten kisaan siitä että kuinka kauan kestää kun pallot eivät lopu koskaan. Tämä on hyvä tapa vetää pelaaja takaisin peliin sitten joskus. Sparkle 2 on helppo oppia mikä tekee sen aloittamisesta todella helppoa. Halusi sitten pelata 5 minuuttia ja tai 5 tuntia niin tämä on hyvä peli siihen, sillä vaikka se on hyvin yksinkertainen, niin se toimii koska ideasta on todellakin osattu ottaa irti enemmän kuin on pakollista.

Kokonaisuutena Sparkle 2:n suurimmat heikkoudet ovat siinä että se on kampanjansa puolesta lyhyt ja pelattavaa ei ole mitään erikoisempaa. Mutta siitäkin huolimatta tämä onnistui tekemään poikkeuksellisen ison vaikutuksen.

 

+ Yksinkertainen ja toimiva idea

+ Paljon tehosteita virkistämään peliä

 

- Kampanja on nopeasti pelattu

- Vähän yksitoikkoinen

 

Arvosana: 8,0

 

Mahtava