Pituuden ja tekemisen puutte pelissä korostuu pääasiassa silloin pelistä oikeasti pitää jo astetta enemmän, tai jos peli on oikeasti niin mitäänsanomaton, että siitä huomaa väkisinkin että jotain puuttuu.

 

 

 

Yksi per pelisarja

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Dragons: Legends of Nine Realms

Vaikka pelattavia hahmoja on useampi, niin vaihtelua ei ole saatu aikaiseksi kokonaisuudesta on onnistettu tekemään aika suppealta ja yksitoikkoiselta tuntuva.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Smash Up

Pelattavia hahmoja on aivan liian vähän, mikä on tälläisessä pelissä merkittävä ongelma. Tietysti suurempi määrä kenttiä tai taisteluvariantteja olisi myös ollut paikoillaan.

 

Quarry

Koska Quarry ei ole osa Dark Pictures Anthologiaa, niin voisi olettaa että sen kanssa uskallettaisiin oikeasti kehittää tätä pelisysteemiä johonkin suuntaan, mutta yhtä suppealta se tuntuu edelleen.

 

Thronebreaker: The Witcher Tale

Muuttujia on mukavasti, tarinaa on mukavasti ja valintojakin riittää. Mutta loppuviimeksi tästä jää kaipaamaan merkittävästi enemmän mikä kertoo paljon siitä miten loistavasti peli on tehty.

 

Legendary

FPS peliksi turhauttavan simppeli ja lyhyt peli jossa ongelmana on se että kaikki jää todella suppeaksi vaikka mahdollisuuksia olisi todella paljon.

 




24. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Tavallaan tämä on useammalla tavalla liian laaja peli, mutta ongelmallista on se, että peli ei osaa käyttää laajuuttaan millään tavalla hyväkseen. Tämä näkyy parhaiten kenttäsuunnitelussa, sillä monet niistä ovat pelkkiä suoria putkijuoksuja ilman mitään merkittävää sisältöä tai isompaa vaihtelua, mikä saa pelin tuntumaan melko ontolta. Tämä on niitä tapauksia että peli on tietyillä osa-alueilla liian laaja ja sitten toisilla liian suppea, mitä tulee vastaan monissa peleissä, mutta tässä se tuntuu melko selvästi.


23. Uncharted: Lost Legacy

Uncharted sarja on loppuviimeksi erittäin hyvin jaksotettu ja siksi se toimii niin hyvin. Kiipeilyyn ja ammuskeluun ei oikein missään kohtaa todella kyllästy, vaan enemmänkin niitä kaipaa lisää, minkä takia on hyvä että pelit ovat todella miellyttäviä pelata läpi uudestaan ja uudestaan. Lost Legacy tuntuu kuitenkin siltä, että se on kiva lisäajatus, DLC. Se että siitä sitten tehtiin itsenäinen peli ei vain toimi, koska se saa pelin tuntumaan jotenkin lyhyeltä ja heikosti jaksotetulta, kuin sillä olisi kiire edetä, eikä mikään oikeastaan kehity mihinkään Uncharted 4:stä.


22. Pirates of the Caribbean: At World's End

Todella perustasoinen taistelusysteemi todella simppelillä elokuvapelimäisellä toteutuksella. Muuttujia pitäisi olla enemmän jotta toiminnasta saisi enemmän irti ja pituuskaan ei olisi pahitteeksi. Minipelienkin kanssa olisi voitu mennä vähän pidemmälle sillä Liar's Dice osoittaa että ne toimivat. Muutenkin moninpeli parantaa kokonaisuutta.


21. Sniper Elite 5

Tämä on se peli sarjaa jonka toivoisi jo olevan merkittävästi edistyneempi mitä aiemmat kaksi peliä olivat. Yksi mahdollisuus olisi ollut avoimempi pelimaailma tai mahdollisesti edes vähän monitahoisempi lähestyminen toimintaan, tai edes johonkin osaan kokonaisuutta.


20. Call of Cthulhu

Vaikka pelissä on useampi lopetus ja monia tilanteita joissa päätökset määrittävät mihin lopetukseen ollaan menossa, niin tuntuu että tämä on peli joka tehty aivan liian hätäisesti ja monissa kohdissa mennään hosumalla eteenpäin. Tästä syystä lopputulos tuntuu siltä, että osia alkuperäisestä on napsittu pois ja tästä syystä lopullinen teos ei ehdi kehittyä siihen, mihin se selvästi yrittää. Pelissä olisi pitänyt olla enemmän tilaa kehittää hahmoa ja ylimääräinen hiiviskely ja puzzlekikkailu olisi voitu jättää sivurooliin tarinan sijaan.


19. Walking Dead: Final Season

Melkoinen tynkä loppuhuipennukseksi, mihin osasyyllisenä todennäköisesti on Telltalen konkurssi ja toisen studion hoitama loppuunvienti. Tässä kaudessa muutenkin tuntuu että moniin osiin ei ole vain panostettu erityisen hyvin ja muuttujia olisi pitänyt olla merkittävästi enemmän koska tämän on tarkoitus olla se loppuhuipennus koko sarjalle.


18. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Erittäin hyvä peli, vaikkakin tuntuu rikollisen lyhyeltä. Tämä on tavallaan ongelma monissa tälläisissä beat em up peleissä ja monella tavalla tämä on todella uskollinen peli genrelle. Siitäkin huolimatta tuntuu että tästä olisi saatu paljon enemmänkin irti joko kampanjan pituudessa ja mahdollisessa lisäsisällössä mitä pelillä olisi voinut olla tarjottavana.


17. Lake

Peli josta huomaa todella selvästi että siinä yritetään samaa mitä Telltale teki onnistuneesti monta kertaa, joskin aika jännällä tavalla. Ongelmaksi nousee kuitenkin se, että ympäristö on aivan liian pieni, jokaiseen päivään panostetaan aivan liian vähän ja sitä kautta tarinaan ei saada sisältöä läheskään niin paljon kuin tarvittaisiin jotta kokonaisuus tuntuisi edes puoliksi siltä, miltä se Telltalen aikaisimmissakin peleissä tuntui. Tämän olisi pitänyt olla pituudeltaan ainakin kolmekertaa pidempi jotta tarinakuviot olisivat saaneet kunnolla tilaa kehittyä ja johtaa johonkin.


16. The Order 1886

Kampanja on aivan liian lyhyt ja jää todella säälittävästi kesken, pyrkien jatkamaan johonkin, mitä tuskin tapahtuu. Parhaimmillaankin tämä tuntuu sellaiselta peliltä joka petaa tilaa jollekin mitä ei koskaan tule. Pelkästään pelin säälittävän lyhys pituus on omiaan korostamaan sitä että peliin ei ole panostettu oikeastaan ollenkaan. Tiettyjä osia pelissä on ihan kivasti, mutta pelattavaa on sen verran vähän että aika säälittävältähän tämä tuntuu, mikä ei liene mikään yllätys peliä pelanneille.


15. Evil West

Pituutta kampanjassa on oikein mukavasti, mutta suurena ongelma tässä kaikessa on se, että laajuus ei yltänyt toimintaan tarpeeksi. Kombosysteemi puuttuu kokonaan, kenttien uudelleenpelaaminen puuttuu eikä arvostelusysteemiäkään ole. Nämä ovat merkkejä juurikin siitä mitä Devil May Cryssa  ja tässä pelissä pitäisi olla. Tietysti kokonaisuudessa pitäisi olla enemmän muuttujia myös viholliskattauksessa koska monia vihollisia toistetaan aivan liikaa. Juurikin muutamien todella kriittisten pelimekaniikkojen puuttuminen iskee tähän kaikista rajuimmin.


14. Gun

Pelissä on paljon muuttujia, mutta niihin ei ole selvästikään panostettu läheskään niin paljon kuin pitäisi. Joten kuten avoimessa pelimaailmassa on aika vähän tekemistä ja iso osa tekemisestä on myös melko suppeaa. Pelkästään metsästyshaasteet ovat tylsää toistoa eri eläimillä ja peliä varjostaa lähes kaikessa sellainen suppeus josta on yritetty päästä, mutta ei tarpeeksi kovasti, minkä takia pelissä on selvästi pätkiä joihin on panostettu, mutta ei tarpeeksi, jolloin valtaosan ajasta tuntuu että avoimuus on tehty todella puolivillaisesti.


13. Wild Guns

Vaikeutta alaspäin ja tuplamäärä tasoja niin kokonaisuuskin olisi parempi. Merkittävästi parempi. Toiminnallisesti tämä on oikein kiva peli, mutta sen ongelmana on tietty hitauden ja nopeuden epätasapaino. Mutten mitä tulee laajuuten, ongelma on siinä että pelissä laajuuden puutetta yritetään paikata merkittävällä vaikeustason korostuksella.


12. Iron Man

Vaikka peliin on tuotu paljon lisää sisältöä elokuvaan nähden, niin silti kokonaisuus tuntuu todella suppealta sekä pituudestaan että tekemisessään. Rautamiehellä tulisi olla paljon enemmän aseita ja toiminnassa muutenkin voisi olla merkittävästi enemmän vaihtelua ja muuttujia, kun kerran pelissä käytetään enemmän Marvel hahmoja kuin ensimmäisessä MCU elokuvassa, yhtenä mukana jopa eräs hahmo joka MCU:ssa myöhemmin pilattiin aika pahasti. Joka tapauksessa tähän olisi pitänyt panostaa paljon enemmä.


11. Transformers: Battlegrounds

XCOM tyylinen lähestymistapa joka toimii erittäin hyvin, mutta jää hyvin pinnalliseksi. Tässä olisi ollut todella paljon mahdollisuuksia paljon parempaan ja monipuolisempaan kokonaisuuteen. Pelkästään pelattavaa olisi voinut olla paljon enemmän, mutta myös muuttujia jää kaipaamaan sillä pelissä ei tunnuta yrittävän juuri mitään erikoista mitä selvästi pitäisi. Pelattavia hahmoja on melko vähän ja vaikka erilaisia muuttujia on jonkin verran niin niitä ei pääse kunnolla kokeilemaan ennenkuin peli alkaa olla lopussaan.


10. Star Wars III: Revenge of the Sith

Peli joka on monella tavalla juurikin sellainen tavanomainen leffapeli, eli pituudeltaan lyhyempi mitä pitäisi ja sitä kautta vaihtelultaan myös, mutta pituus on lopulta se ainoa merkittävä heikkous. Koska peliin on lisätty asioita mitä elokuvassa ei ollut, jää tästä sellainen fiilis että sisältöä olisi saatu paljon enemmänkin, mutta sitä ei ole vain viitsitty lisätä. Varsinkin kun pelissä mennään sekä Obi-Wanin että Anakinin reittejä, olisi tähän varmasti saatu enemmänkin pituutta. Loppuviimeksi tämä ei ole niin tynkä kuin monet muut, mutta mahdollisuuksia lavetamiseen olisi selvästi ollut.


9. Ratchet & Clank: Q-Force

Ideallisesti tämä on juurikin sellainen peli jollaisen olisin halunnut PS2 aikakaudella. Todella säälittävää on se että tässä on tehtäviä/kenttiä aivan liian vähän, aseita on aivan liian vähän ja moninpeli on kahta pelaajaa liian suppea. Parhaimmillaan tuntuu että Q-Force/Fullfrontal Assault on kuin minipeli jota ei jaksettu venyttää täysimittaiseksi peliksi, mikä on valtava hukattu potentiaali. Tämä kun olisi todella mielekästä pelattavaa isomassa ja monipuolisemmassa mittakaavassa.


8. Far Cry 3: Blood Dragon

Tavallaan, tässä on liikaa toistoa, koska mukana on aivan tarpeetonta keräiltävää, mutta loppuviimeksi peli on aika suppea kun ottaa huomioon miten laajoja monet Far Cry sarjan pelit ovat olleet. Tämä on niitä tapauksia kun pelin ei tarvisisi olla merkittävästi laajempi, mutta sisältöä olisi ollut kiva saada enemmän, jotta erilaisilla aseilla olisi kunnolla päässyt touhumaan. Tietysti jos suuremmassa määrässä tekemistä olisi vain toistettu jo ollutta materiaalia voisi tilanne kääntyä nopeasti päälaelleen.


7. Severed Steel

Toiminta on pelissä erittäin upeaa ja siksi on suuri sääli että peli on aika lyhyt ja tarinallisesti tynkä, johon ei selvästikään ole panostettu juuri yhtään. Kyllähän pelissä on tiettyjä puolia jotka kannustavat uudelleenpelaamiseen, mutta siltikin tästä tulee sellainen fiilis että pelissä on aika vähän oikeita muuttujia ja aika niukasti sisältöä, vaikka se kaikki onkin toteutettu erittäin näyttävästi.


6. Final Fantasy VII Remake

Vaikka pelissä on laajennettu monia osia mitä alkuperäisessä oli niin samalla aikaa tuntuu että monissa kohdissa ei ole menty tarpeeksi pitkälle. Red XIII ei ole pelattavana hahmona, monia erinomaisia kohtauksia on supistettu todella pahasti ja muutenkin tuntuu että peli on paljon suppeampi kuin sen pitäisi olla. Tämä korostuu juurikin siksi, että monia pätkiä on lisätty peliin ja useat osuudet ovat pidempiä ja sitten kun tulee tiettyjä pätkiä, ne ovat jotenkin todella hätäisesti toteutettuja tai lähes karsittuja.


5. Punisher

Näin mahtavan PS2 pelin olisi toivonut kestävän pidempäänkin. PS2 pelien joukossa tämä on loppuviimeksi aika sopusuhtainen kokonaisuus josta sai paljon irti, mutta se kertookin aika paljon pelistä itsestään jos lisää jää kaipaamaan kun peli päättyy. Tietysti useampia puolia olisi voitu myös vähän parannella, pääasiassa loppuosa, mutta kokonaisuutena tämä on ehdottomasti yksi PS2:n parhaimmistoa ja sitä olisi ehdottomasti halunnut enemmän ja vielä monipuolisemmin mitä se oli.


4. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Tämä on kaunisteltu demo ja tuntuu rikolliselta että tämä on myyty joskus täysihintaisena pelinä. Tekemistä on säälittävän vähän, tarinaa ei merkittävästi enempää kokonaisuudesta jää todella ontto olo. Tämä olisi pitänyt olla suoraan osa Phantom Painia, tai toimia jonkinlaisena prologina pelin ostaneille, tai muuta vastaavaa. Itsenäisenä kokonaisuutena tämä on säälittävän suppea tapaus.


3. Death and Taxes

Erinomainen peli jossa hyvä kaava, mutta aivan liian lyhyt sellainen. Tämä on sitä sorttia että olisi toivonut että sisältöä olisi ollut enemmän, tyyliin Paper's Please. Tämä on niitä tapauksia että voisi ajatella että peli alkaisi mennä naurettavaksi toistoksi, mutta oikealla kehityksellä tilanne olisi toinen. Pelissä on juuri sopivasti viihdykkeitä mutta laajuutta olisi ollut mukavaa saada paljon enemmän.


2. Kingdom Hearts III

Sanotaan että Kingdom Hearts peleissä on alusta asti huomannut tiettyä oikomistä ja supistamista mitä moniin kohtauksiin tulee, mutta tämä kolmonen on tehnyt sen kaiken merkittävästi huonommin, kun ottaa huomioon kuinka kauan tätä odotettiin. Kentät ovat laajoja, mutta niissä on aika vähän oikeaa tekemistä, monet tarinakaaret ovat niin säälittävän supistettuja, että tuntuu ettei kolmonen ole kehittynyt kakkosesta mihinkään tällä saralla, vaan mennyt oikeastaan taaksepäin.


1. Resident Evil 2 Remake

Alkuperäinen RE2 on tavallaan todella hyvän pituinen kun se on jaettu useaan erilaiseen kampanjaan, jokusilla muutoksilla. Remake on vain varjo tästä. Eri kampanjat ovat lähestulkoon kopioita toisistaan ilman minkäänlaisia muutoksia jollaista alkuperäisessä oli. Tästä tuntuu että remake on kaikilla väärillä tavoilla suppea kokonaisuus josta puuttuu kokonainen toinen puoli peli, tavallaan kerta kaksi. Lisäksi tarinallisesti peli tuntuu myös naurettavan suppealta mikä on omiaan korostamaan miten säälittävä remake kyseessä onkaan. Mutta hyvä kauhupeli hyvällä pelattavuudella.