Lost%20Legacy.jpg?1509922202

Yksi kovimpia naispuolisia pelihahmojaKartoittamaton: Kadonnut Perintö laittaa pelaajaan ohjaamaan Chloe Frazeria tämän metsästäessä Intialaista artefaktia yhdessä Nadine Rossin kanssa. Siinä samalla Uncharted sarja saa lisää sisältöä.

Uncharted 4: Thief’s End on ehdottomasti viime vuoden paras peli ja monella tavalla mestarillisesti tehty päätös Nathan Draken tarinalle. Lost Legacy on monella tavalla aivan niin kuin sarjan aiemmat pelit, varsinkin viimeisin. Luvassa on paljon toimintaa, kiipeilyä ja pulmanratkontaa. Maisemat ovat upeita ja mukana on myös historiaa. Ainoa oikea ero onkin vain pelattavassa hahmossa.

Nathan Drake ei ole enää mukana aarteenmetsästyksessä, mutta Chloe Frazer (Claudia Black) on ja hän osaa kaikki ne temput mitä Natekin. Chloe on sen lisäksi taitava tiirikan kanssa ja tätä kautta mukaan tuodaan vähän omaakin sisältöä.


Tarinallisessa mielessä Chloe on paras mahdollinen valinta päähenkilöksi ja uskallan jopa sanoa että Chloe Frazer saattaa olla yksi parhaita naispuolisia pelihahmoja. Nadina Rossin lisääminen peliin tuo mukanaan selvän linkin nelososaan ja pelin edetessä opitaan lisää niin Thief’s Endin jälkimainingeista kuin Chloen menneisyydestä. Mukana on myös eräs muukin tuttu naama, jätetään kertomatta kuka mutta sen verran voidaan sanoa että hänen lisäämisensä peliin oli loistava veto.

Tarina etenee todella hyvin ja nopeasti. Monet tutut Uncharted kuviot tulevat tapahtumaan ja pelin loppuhuipennus on sanalla sanoen upea. Voisi sanoa että että kyseinen toimintapläjäys on kuin Uncharted 2:n junaosio, mutta paranneltuna. Naughty Dogille tuttuun tapaan luvassa on monta erittäin hyvää kohtausta.


Lost Legacy on lyhyt peli. Sen jaksot ovat laskettavissa kahden käden sormin ja tämä on suurin syy miksi tämän olisi voinut melkeinpä julkaista DLC:nä. Pituus on kuitenkin yksi asia, sisältö on toinen. Tämä peli on ängetty niin täyteen löydettävää että siinä menee hetki jos toinenkin. Uncharted sarjassa on totuttu etsimään aarteita ja sitä tehdään tässäkin pelissä. Mutta tässä pelissä on myös paljon Last of Us pelistä tuttuja keskusteluja jotka missaa helposti jos ei keskity. Sitten on paljon valokuvaamista ja lukittuja varustelaatikoita.

Tekemistä pelissä riittää todella paljon ja vaikka pelin pelaakin läpi todella nopeasti siinä 5-10 tunnissa riippuen pelityylistä. Toinen samanmoinen voidaan kuitenkin heittää pelkästään keräiltäviin esineisiin.


Tyylillisesti peli on kuitenkin perinyt Thief’s Endin parhaat puolet. Kun pelin läpäisee niin avautuu paljon bonuksia. Bullet time on todella upea ja tyylikäs lisä, puhumattakaan grafiikan muokkaamisesta ja täytyy sanoa että toinen pelikertani sarjakuvamaailmassa, oli erittäin nautinnollinen. Trophy metsästys tuo myös paljon lisää pelattavaa, varsinkin jos ei katso piilotettujen trophien vaatimuksia.

Lost Legacy on ehkä lyhyt peli, mutta se on todella rikas peli sisältönsä suhteen. Siinä tosin piilee eräs pieni kompastuskivi. Kun tavaraa on näin paljon niin valtaosa peliajasta kuluu salaisuuksien etsimisessä ja jotkut näistä ovat todella kiven alla. Sanoisin että tässä kohtaa peli on ylittänyt jo sen rajan, mikä on liikaa etsittävää.


Pelissä on pari muutakin heikkoutta. Pääroistoa vastaan taistelussa huomaa miten paljon lähitaistelu on mennyt väärään suuntaan. Se on näyttävää elokuvamaisella otteella, mutta taistelussa ei ole sitä samaa mielekkyyttä ja reilua haasteellisuutta mitä Uncharted 3:ssa oli. Naten ja Talbotin yhteenotto lopussa oli erittäin hyvä päätös. Chloen ja Nadinen yhteenotto pääroisto Asavia vastaan ei ole niin hyvä. Tämä johtuu pelkästään siitä että lähitaistelussa peli tuntuu aivan liian pikkutarkalta ajoituksen suhteen.


Siinä missä Chloe on erittäin hyvä päähenkilö ja helposti Claudia Blackin parhaita roolitöitä, heti Dragon Agen Morriganin jälkeen, ei siipinainen Nadine Ross oli yhtään niin hyvä. On sinänsä ihan kiva että hänen tarinaansa vähän täydennetään, mutta uskallan väittää, että Sam Drake olisi ollut parempi partneri ja siinä olisi saatu jännää juttua aikaiseksi muista peleistä. Nadine ei ole yhtään niin kiinnostava hahmo ja täytyy ikäväkseni todeta että tämä saattaa olla Laura Baileyn heikoin roolityö.

Tämän takia tämä hahmokemia ei sekään toimi niin hvyin. Siinä missä Nate ja Sully olivat todella hauska parivaljakko tai vaihtoehtoisesti Nate ja Elena olivat toisiaan erinomaisesti täydentävä kaksikko, samoin kuin Nate ja Chloe. Nate ja Sam olivat veljellinen parivaljakko ja todella hyvä sellainen. Chloe ja Nadine ovat hyvin erilaiset, sillä Chloe on rento ja Nadine on vakava. Mutta tästä ei vain synny samanlaista tunnetta kuin monista muista.

Pääroisto Asav on Uncharted tasolla ihan hyvä. Ei tämä nyt ole niin hyvä kuin Rafe Adler tai Talbot, mutta ihan hyvä ja toimiva hahmo. Todella hieno tyyliseikka on siinä miten hahmo on tehty. Asav on vähän nörtähtävän oloinen, mutta hänessä on se palkkasotilas puoli. Tässä kohtaa tosin huomaan pienen kaavan. Nadine oli Thief’s Endissä todella ylivoimainen Draken veljeksiä vastaan. Asav on about yhtä ylivoimainen Chloea ja Nadinea vastaan.


Lost Legacya on vaikea laittaa muiden Uncharted pelien kanssa järjestykseen, mutta saattaisin jopa laittaa tämän huonoimmaksi tai toiseksi huonoimmaksi. Ensimmäinen peli on todella hyvä kokonaisuus mutta Lost Legacy on aika paljon hiotumpi. Se on tunnelmassa, tyylissä, vauhdikkuudessa ja toiminnallisuudessa todellinen Uncharted, mutta se ei ole samalla tavalla hyvä kuin monet muut.

Suuri on siinä että tämä ei ole samalla tavalla hauska peli. Nathan Drake on yksi parhaita videopelihahmoja koskaan ja osa syy on siinä, että hän oli todella hauska hahmo ja hänen kauttaan saatiin monet naurut. Tässä pelissä ei vain ole sitä samaa asennetta ja huumoria läsnä. Se on se jokin mikä tuntuu oikeasti puuttuvan.


Kokonaisuutena Uncharted: Lost Legacy on hyvä osa pelisarjaa. Se on ottanut mukaan kaikki sarjan parhaat puolet ja uudeksi päähenkilöksi nostanut sen parhaan mahdollisen hahmon. Tämä on erittäin hyvä todiste siitä, että Uncharted sarjaa voi jatkaa, vaikka päähenkilö vaihtuukin. Chloe Frazer on erittäin hyvä korvaaja ja mikäli peli olisi vähän pidempi, vähemmän keräilypainotteinen ja hauskempi, niin tämä olisi varmasti sarjan parhaimmistoa.+ Claudia Black / Chloe Frazer

+ Toiminnallisuus

+ Vauhdikkuus

+ Kokonaiskattaus


- Vähän heikko lähitaistelu pomotappelussa

- Monet avainasiat

- Lyhyt

- Painottuu keräilyynArvosana: 8,3Mahtava