Panssarien tapauksessa vaihtoehtoja on mistä valita, koska miltein mikä hyvänsä osa haarniskaa voidaan laskea panssariksi, mutta yleisimmin rintapanssarit ovat niitä hienoimpia, sillä niissä ovat monesti erilaiset symbolit ja muut koristukset, puhumattakaan että niissä on myös tilaa mitä koristaa rintakehästä olkapäihin.

 

 

 

Panssarien tapauksessa ei isommin nyt rajoiteta sitä että mikä kelpaa vertailuun, vaan yleisesti kaikki panssaroidut asusteet voidaan laskea mukaan. Myös haarniskokonaisuus kaikkine osineen kelpaa, mutta usein yksi panssari on se, mikä todella erottuu joukosta ja monesti kyseessä on se rintapanssari.

Kypärät ovat kokonaan oma listansa joten niitä ei erikseen valikoida, mutta ne voivat hyvin olla osana kokonaisuutta, mutta niiden perusteella ei valita mitään.

Yksi per hahmo, per peli.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Thorns armor (Chosen) - Dark Souls

Piikikäs panssari joka varsinkin hartiapanssareiden ansiosta näyttää todella upealta. Kyllähän haarniska on kokonaisuutena erittäin upean näköinen, juurikin niiden piikkien ansiosta ja erottuu.

 

Black Leather Armor (Chosen) - Dark Souls

Todella simppeli, mutta silti jotenkin niin upea nahkapanssari. Kevyt ja tyylikäs, alkupeliin erittäin hyvin sopiva varuste. Pääasiassa musta, ruskealla koristuksella.

 

Dragoon haarniska (Kain Highwind) - Final Fantasy IV

Lohikäärmeritarihaarniska jossa on juurikin sitä tuttua tyyliä päästä varpaisiin. Dissidiassa se pääsee kunnolla esille, mutta jo ensimmäisessä pelissä se on ollut hyvin esillä.

 

Nora Thunder Warrior (Aloy) - Horizon: Forbidden West

Ukkosleuasta tehty kokohaarniska joka on selvästi sitä raskaampaa sorttia ja joka kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttää todella tyylikkäältä värimaailmailtaan ja panssariyksityiskohdiltaan.

 

Dragonslayer Armor (DragonSlayer) - Dark Souls 3

Raskaampaan taisteluun tehty haarnsika mitä ykkösen Orsnteinen haarniska, mikä näkyy myös mukana tulevasta aseistuksesta.

 




24. Dark Knight haarniska (Cecil Harvey) - Dissida: Final Fantasy

Dissidia on se peli jossa tämä haarniska todella pääsee oikeuksiinsa ja näyttää todella hienolta. Musta ritari on sopivan koristeltu, mutta samalla aikaa varsin simppelin tyylinen haarniska joka selvästi pystyy myös vähän ketterämpään liikkeeseen, menettämättä kokopanssarointia.


23. Kai haarniska (Kai) - Joe Dever's Lone Wolf

Todella tyylikäs nahkapanssari jossa ei uhrata isommin käytännöllisyyttä kestävyydelle, mikä sopii erittäin hyvin tämän hahmon ja hänen veljeskuntansa tyyliin. Tyylikkyydessä korostuu ketteryyttä suosiva taistelutyyli, eikä asua välttämättä edes haarniskana pitäisikään.


22. Hunter (Vran) - Victor Vran

Nahkapanssari, joka on pitkälti nahkaliivi. Voisi sanoa että niin minimaalinen panssari kuin mahdollista ja siitä syystä panssariksi luokittelu voi olla hieman kaukaa haettua. Joka tapauksessa sopii metsästäjätyyliin erittäin hyvin kaikessa yksinkertaisuudessaan.


21. Wyrm mail (Garland) - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Perinteinen Final Fantasy Dragoon haarniska kaikessa komeudessaan, piikkeineen sun muineen. Yksi näitä joukosta erottuvia, vaikka haarniskoita tässä pelissä riittää aivan liikaa. Haarniskan koristukset ovat erittäin upeita ja tästä kokonaisuudesta tosiaan on otettu paljon irti. Juuri oikeilla tavalla hienon näköinen haarniska josta ei puutu lisäkoristuksia olkapäistä sun muista. Kun pelissä on niinkin paljon erilaisia asusteita kuin tässä, voi olla haastaa muistaa niitä kaikkia, mutta tämä jää mieleen.


20. Black Cerberus (Warren) - Surge

MG Cerberus Surge 2:ssa on myös todella hieno, mutta tässä on enemmän sitä jotakin, koska on haaste kerätä koko setti. Joka tapauksessa tämä on se hienoin ja pitkälti myös se paras haarniska. Tämä raskasta tekoa oleva haarniska erottuu joukosta erittäin helposti, sillä valtaosan pelin panssareista on aika heikkoa tasoa.


19. McCallin panssari (Ray McCall) - Call of Juarez

Rintapanssari jonka keskellä valtava risti, jakamassa panssarin osiin. Tämä on niin iso osa hahmon tyyliä, että se kyllä jää tästä hahmosta mieleen erittäin hyvin. Varsin vaatimaton ja aikaa nähnyt panssari joka on uskon miehelle enemmän kuin loistava tyylillinen ja käytännöllinen valinta.


18. Malikethin haarniska (Maliketh) - Elden Ring

Maliketh yksinään on pakollisista pomovihollisisista se vaikein ja pomovihollisista ylipäätään sieltä hienoimmasta päästä. Haarniska ei ole suoraan se ehdottomasti paras, mutta se on kuitenkin parhaasta päästä. Tyylikäs musta, josta näkee kulumaa, varsinkin viitanriekaleesta. Kokonaisuutena se korostaa käyttäjäänsä todella upeasta ja on vaikka siinä ei olekaan erityisen paljoa piikkejä tai muita korostuksia, jotka olisivat enemmän kuin hyviä lisiä, on kokonaisuus todella upea. Parhaasta päästä pelissä.


17. Golbezin haarniska (Golbez) - Dissidia: Final Fantasy

Erittäin hieno kokonaisuus, hieman ehkä oudolla kypärävisiirillä, mutta kaikenkaikiaan todella hyvä esimerkki siitä kuten pitkälti kaikki osat haarniskaa korostavat toisiaan. Värimaailma on myös omalla sinisellä sävytyksellään todella osuvaa jälkeä. Puhumattakaan miten hyvin tämä eroaa ns. Normaalista Dark Knight versiosta, mm. Viitan ansiosta.


16. Sakai armor (Jin Sakai) - Ghost of Tsushima

Haarniska samuraille sieltä parhaasta päästä, ylivoimaisesti ja tässä pelissä on valtava valikoima erilaisia variaatioita. Loppuun asti viritettynä, peuransarvineen ja vieläpä tyylitellyllä, mahdollisesti valkoisella värimaailmalla tämä haarniska on todellakin sieltä parhaasta päästä mitä samuraityyli tarjoaa.


15. Dragonbane Cuirass (Slayer) - Divinity II: Ego Draconis - Flames of Vengeance

Tämän kanssa on nyt mahdollista että nimi on sekaisin jonkin toisen haarniskan kanssa. Kyseessä joka tapauksessa yksi niitä näkyvimpiä haarniskoita joka on kaikessa komeudessaan juurikin sellainen klassinen keskiaikainen, mahdollisimman tyylikkääksi tehty panssarikokoelma piikkikkäillä olkapäillä ja muutenkin tyylikkäästi korostetuilla lisäyksillä. Silti kyseessä on hallittu kokonaisuus, joka ei valtavasti eroa siitä haarniskasta joka on myös monissa pelin promokuvissa on ollut mukana.


14. Penetrator haarniska (Penetrator) - Demon's Souls

Upeast kuvioita, yhtä aikaa varsin simppeli, mutta myös tyylitellyn korostettu haarniskakokonaisuus. Merkittävästi hienompi kuin yksikään toinen haarniska koko pelissä ja suuri sääli onkin että pelaaja ei tätä käyttöönsä saa. Tosin samalla aikaa se tekee Penetratorista entistä upeamman ilmestyksen.


13. Wolf Knight Armor (Ashen) - Dark Souls 3

Artoriasin haarniskan versio DS3:ssa, joka ei nyt merkittävästi poikkea siitä. Kaikenkaikkiaan erittäin hienon näköinen haarniska hyvillä värisävytyksillä ja tyyliratkaisuilla jotka tekevät siitä joukosta erottuvan. Viitanriekale on erittäin hyvä lisä, kypärän ja hupun käyttö toimii omalla tavallaan tuomassa lisää vaihtelua ja panssarityylittely osuu myös kohdalleen.


12. Blaiddin haarniska (Blaidd) - Elden Ring

Tämän haarniskakokonaisuuden kanssa kokonaisuus on todellakin se joka oikeasti tekee tästä niin erityisen. Haarniska itsessään on tyylikäs harmaa, raskas kokonaisuus johon sitten kuuluvat erittäin upea viitta ja erityisen hieno päähine, suden pää. Blaidd nyt on susimies muutenkin. Haarniska on kuitenkin erittäin käytännöllinen sillä se kestää vahinkoa ja 


11. Abyssinal Armor (Arisen) - Dragon's Dogma

Varsin simppelin näköinen panssari, joka erottuu joukosta siksi, että se on selvästi lohikäärme nahasta tehty kevyemmän sorttinen panssari, eikä osa isompaa yhtenäistä kokonaisuutta. Pelaaja voi siis yhdistellä tätä panssaria haluamiinsa muihin panssareihin ja tyylikkyydessään tämä on juurikin sitä tasoa, että se sopii yhteen hyvin monenlaisten panssareiden kanssa. Lisäksi tämä on sen tyylinen asuste, jollaisia näkisi mielellään enemmänkin tämän tyylisissä pelissä. Ehkä takkivariaationa.


10. Angmarin haarniska (Witch King) -  Lord of the Rings: Third Age

Elokuvan versiolla todella uskollien kokonaisuus jossa iso osa haarniskasta on piilossa kaavun alla ja se on omiaan korostamaan sitä, miten hyvin tehtyä tämä panssarointi on. Pelkästään hansikkaat ovat sieltä parhaasta päästä, kuten myös olkatoppaukset ja lähinnä naamaa suojaava kypärä, joka sekin lähinnä näön vuoksi.


9. Iron Manin haarniska (Tony Stark / Iron Man) - Marvel's Avengers

Rautamiehen legendaarinen haarniska on enemmän kuin upea. Se on käytännöllinen, suhteellisen koruton mutta samalla aikaa värimallillaan tarpeeksi provosoiva ja käyttäjälleen sopiva. Paljoa tästä on varmaan turha sanoa, koska sen verran tunnettu tekologisesti huippulaatua oleva sotakone on kyseessä ja tämä on siitä erittäin uskollinen peliversio.


8. Silppurin haarniska (Shredder) - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

2003 animaatiosarjaan perustuva peli ottaa todella hyvin mallia lähdemateriaalista ja saakin Silppurin näyttämään erittäin upealta. Tässä haarniskassa on lähes kaikki, mitä tyylikäs samuraihaarniska tarvitsee ja samalla aikaa siihen on myös tuotu sellainen tietty ninjamainen ote. Oikeastaan ainoa asia mikä tästä todella puuttuu, on viitta. Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan, tämä on Silppuri sieltä hienoimmasta päästä.


7. Vaderin haarniska (Darth Vader) - Star Wars Jedi: Fallen Order

Darth Vader nyt on legendaarinen hahmo jonka lähemmäs kaikki jollakin tavalla tietävät. Fallen Order nyt on vain yksi esimerkki Vaderista pelimaailmassa, mutta se on myös se paras, koska Vader on juuri niin ylivoimainen kuin pitääkin. Haarniska nyt on kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri niin upea, kuin sen pitääkin.


6. Batmanin haarniska (Bruce Wayne / Batman) - Batman: Arkham Knight

Lepakkomiehen nyt varmaa tietävät kaikki. Vaikeaa onkin lähinnä valita se paras versio hahmosta, sillä Enemy Within pelissä on yksi parhaita Lepakkomieshaarniskoita noin yleensä, mutta mututuntumalla valitsen itse Arkham Knightin, vaikka tähän olisi muitakin vaihtoehtoja. Kuitenkin, Batman nyt on parhaasta päästä. Monella tavalla.


5. Hinterclaw (Player) - Godfall

Susiteemainen asukokonaisuus, monella tavalla. Värimaailma asussa on todella hyvällä harmaalla, hopeavivahteisella panssarivärityksellä ja sinisellä kangassävytyksellä. Kypärä on erittäin upean näköinen, olkapanssari on upean näköinen ja haarniskassa on vielä turkiskoristustakin mukana. Sanotaan että vähän hurjempi kypärä ja viitta olisivat tehneet tästä vielä paremman, isoimpia päivityksinä, mutta tämä on niitä haarniskoita, joka oitis nappasi oman huomioni ja muut haarniskat eivät sen jälkeen kiinnostaneet yhtään.


4. Superior Dragon Plate (Warden) - Dragon's Age: Origin

Voimakas ja raskas panssari sieltä parhaasta ja näyttävimmästä päästä. Lohikäärmeen luista valmistettu erittäin tehokas haarniska jolle ei äkkiä haastajaa löydy koko pelistä. Tämän eteen pitää nähdä oikeasti vaivaa ja siksi onkin hyvä, että haarniska on tehty juuri niin hienon näköiseksi kuin sen parhaan haarniskan voisi olettaakin olevan tälläisessä fantasiapelissä. Olkapäät, rintapanssari ja kaikki muutkin osat ovat sieltä parhaasta päästä, mitä raskaisiin panssareihin tulee. Materiaali on myös sieltä parhaasta päästä.


3. Blood Dragon Armor (Shepherd) - Mass Effect 2

Tästä on variaatio on Dragon Agessa ja varsin samanlainen. Myös ME3:ssa on tämä sama haarniska. Perusväri on todella hyvä hopeahko harmaa ja verenpunainen lohikäärmekuvio on erinomainen tyyliseikka haarniskaan. Se viimeinen syy miksi tämä ME versio on parempi, on se, että kypärä sopii tähän paremmin. Olkapääsuojukset ovat todella hyvin tehdyt ja muutenkin tapa jolla fantasiatyylinen haarniska on tuotu osaksi scifitoimintaa on erinomainen tyylillinen ratkaisu. Hyvä valinta myös Dragon Age: Originsista.


2. Overlord haarniska (Overlord) - Overlord

Niistä monista Sauron tyylisistä haarniskakokonaisuuksista Overlord on ehkä se paras kaikista, kaikessa koomisuudessaan. Pitkälti kaikki osat tästä haarniskakokonaisuudesta ovat sieltä parhaasta päästä, ilman minkäänlaista epäröintiä. Kaikki erilliset panssarit yksinään ovat hienoja ja ne ovat yhdessä todella hyvin tehty kokonaisuus joka tekee hahmosta yksinkertaisesti yhden hienoimmista tämän tyylisistä hahmoista peleissä. Kokonaisista haarniskoista on aikeaa löytää parempaa.


1. Grandmaster Wolven Armor (Geralt) - Witcher 3: Wild Hunt

Kaikista haarniskoista, joita tästä pelistä löytyy, muutamat nousevat yhtä korkealle kuin tämä versio tästä haarniskasta. Erityisesti pienellä värityksen muokkauksella tästä tulee nopeasti yksi omia suosikkejani. Siinä on tiettyä hillittyä tyyliä mutta myös niin suuri määrä erilaisia yksityiskohtia, että se jaksaa katsella vaikka kuinka. Ehkä ainoa asia, mikä tekisi tästä vielä paremman, olisi viitta. Mutta noiturin tyyliin tämä on kuitenkin parempi versio, sen verran kuorittu haittatekijöistä, että sopii todelliselle hirviönmetsästäjäammattilaiselle.