Silloin kun tämä oli aivan uusia idea niin vaikeinta oli keksiä että miten nimeäisi tämän kokoelman. Poimintoja oli yksi mitä makustelin pitkään, mutta sitten lopulta sattumia kuullosti paremmalta kokonaisuutena.

Sattumat ovat kokoelmia erilaista videopeleistä, vaihtelevasti arvioituina. Kaikki nyt alkoi puhtaasti vain siitä että tuli kasattua yhtään muutamia pelejä joita oli sitten tullut peleiltua, eikä välttämättä läpäistyä ja jotka eivät yksinään silloin tuntuneet samalla tavalla merkittäviltä kuin monet muut itsenäisiksi arvioiksi päätynyeet tapaukset. Tämä korostu varsinkin siinä vaiheessa kun niitä pelejä alkoi olla paljon, eikä kaikki ollut ehtinyt pelata läpi asti. Tosin nopeasti tämä idea kehittyi siihen, että sattumat alkoivat muodostua alelaarilöydöistä, satunnaisista steam ostoksista tai playstation plus peleistä. Monesta kyseessä oli pelejä joista ei tuntunut silloin keksivän paljoa sanottavaa.


Pikku hiljaa idea onkin edistynyt erilaisiksi kokoelmiksi tietyn tyylisiä pelejä tai sitten vain kokoelmaksi viimeksi pelattuja tapauksia. Jos peli tuntuu olevan erityisen merkityksellinen, hyvässä tai pahassa, niin sen on pyrkinyt pitämään omana kokonaisuutenaan jotta sen merkitys korostuisi paremmin. Siksi on hyvin vaikea sanoa että miksi jostakin pelistä tulee lopulta osa jotakin sattumapakettia sillä monien tapauksessa tuntuu että kyllähän tietystä pelistä olisi keksinyt vähän enemmänkin sanottavaa tai se olisi voinut olla yksi oma kokonaisuutensa. Varsinkin monet pelit jotka ensimmäisten sattumien aikaan olivat omia kokonaisuuksiaan, tuntuvat nyt enemmänkin sattumamateriaalilta.


Nykyään sattumat ovat enemmänkin niitä pelejä, joita on tullut pelattua monien muiden pelien ohella ja monesti niihin pätevät tietyt samat jutut:

  • Ovat osa jotakin tiettyä pelityyppiä joita on pelattu viimeaikoina paljon.
  • Ovat sellaisia jotka eivät tunnu samalla tavalla merkityksellisistä kuin muut viime aikoina pelatut.
  • Ovat keskeneräisiä eivätkä piakkoin etene.
  • Ovat pelejä joista ei meinaa keksiä juuri mitään sanottavaa.
  • Ovat niitä joita on pelattu todella vähän.

Tietysti kaikki nämä ovat vain suuntaviivoja sillä kun nyt itse mietin että mitä sattumat nyt loppujen lopuksi ovat, niin eihän siihen tiettyä yhtä selkeää vastausta tunnu olevan.