Täytyy tunnustaa että jos on olemassa valinta pelihahmon sukupuolesta, niin valitsen lähemmäs poikkeuksetta oman sukupuoleni, johon on helpompi samaistua, varsinkin roolipeleissä. Myös valtaosa pelaamistani peleistä kuluu miespuolisten pelihahmojen ohjaksissa, mutta nyt nostetaan esiin parhaat kauniimman sukupuolen edustajat, videopeleissä.

 

 

 

Nyt on ihan se ja sama että onko kyseessä pelattava hahmo vai ei. Sekä hyvät että pahat kelpuutetaan kunhan sisältöä löytyy. Pelattavat hahmot tuppaavat saamaan sitä huomattavasti enemmän kun heistä yleensä oppii vähän enemmän ja ajoittain heihin saattaa jopa hieman kiintyä.

Mitään ihmeellisempiä sääntöäjä ei muuten olisi, mutta variaation nimeen on pakko asettaa muutamia.

Vain yksi hyvä per pääpeli ja yksi paha per pääpeli, tänä DLC:n aikakautena. DLC on lisätavaraa mikä oikeuttaa yhteen lisäpaikkaan, sille puolelle jolle tulee jotakin DLC:n mukana.

Mikäli yksi ja sama hahmo esiintyy yhden pelisarjan useammassa osassa, niin hän on ehdolla siitä osasta jossa on parhaimmillaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ultimecia - Dissidia: Final Fantasy

- Yksi parhaita roistohahmoja FF sarjassa. Salaperäinen kaunotar ja niin hyvä sellainen.

 

Sherry Birkin - Resident Evil 6

- Jotenkin niin normaalinoloinen hahmo, joka kuitenkin toimii tarinan ansiosta niin hyvin.

 

Harley Quinn - Batman: Arkham City - Harley Quinn's Revenge

- Hauska kuin mikä niin monella tavalla.

 

Ves - Witcher 2: Assassins of Kings

- Kova kuin kivi, todellinen sotilas. Erinomainen myös kolmosessa mutta parhaimmillaan kakkosessa.

 

Lara Croft - Tomb Raider

- Yksi tunnetuimpia naispuolisia päähenkilöitä. Erittäin hyvä hahmo, jos puhutaan ei reboot versiosta.

 

 
24. Madison Paige - Heavy Rain

Madison on pitkään se hahmo josta pelaaja tuntuu tiettävän kaikkein vähiten. Hän on kuin vahingossa tarinaan liittyvä hahmo, joka kuitenkin äkkiä nousee yhdeksi loppupelin avainhahmoksi. Madison on aivan tavallisen oloinen, mutta juuri siksi niin hyvä ja kiinnostava hahmo. Hän ei ole mitään yliluonnollista tai yliampuvaa mutta hänen tahdonvoimansa ja rohkeutensa ovat kuitenkin suurempia kuin aluksi voisi luulla.


23. Aqua - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Fragmentary Passage on omalla tavallaan erittäin hyvä ja Aquan tarinaa syventävä pala isoa kokonaisuutta, mutta Birth By Sleep kuitenkin näyttää kuinka isoa osaa Aqua oikeasti esittää koko sarjassa. Hän on hyvin tärkeä hahmo ja siksi on hyvä että hän on erittäi hyvin tehty hahmo ja Willa Hollandin ääninäyttely on kirsikka kakun päällä. Hän ei aluksi vaikuta kovinkaan erikoiselta, mutta hänen roolinsa kokonaisuudessa ja suuri uhrautuvaisuutensa tekevät hänestä hahmon jota ei tule unohtaa.


22. Chloe Frazer - Uncharted: Lost Legacy

Toisessa Uncharted pelissä Chloe oli erityisen hyvä osa tarinassa. Salaperäinen tumma kaunotar, erinomaisella ääninäyttelyllä. Lost Legacy asettaa pelaajan ohjaaman häntä ja oppimaan paljon enemmän kuin aiemmissa Uncharted peleissä. Hänestä paljastuu uusia puolia ja hänestä tulee entisä parempi hahmo, puhumattakaan siitä, kuinka kova tappelija hän onkaan.


21. Carmelita Fox - Sly 3: Honor Among Thieves

Rosvo ja poliisi leikin poliisi. Carmelita on sellainen hahmo joka paranee alkuperäisen trilogian aikana kokoajan enemmän ja kolmannessa pelissä häntä päästään ohjaamaan. Silloin huomaa että Carmelita on kova kuin kivi ja vielä enemmän. Hän on ehkä hyvin kaunis, mutta myös todellinen kovis. Siinä missä Sly on viimeiseen asti vitsikäs, on Carmelita viimeiseen asti asiallinen ja se on todellakin osa hänen viehätysvoimaansa.


20. Ada Wong - Resident Evil 4

RE6 olisi myös hyvä vaihtoehto, mutta itselleni tämä peli oli se jossa Ada oli oikeasti tutuksi ja monet hänen parhaista hetkistään ovat tästä pelistä. Mysteerinainen josta ei opi tämän pelin kautta kovinkaa paljoa, mutta se on osa hänen viehätysvoimaansa.


19. Snow White - The Wolf Among Us

Erin Yvetten paras roolisuoritus monista Telltale rooleista. Lumikki on hyvin lempeä hahmo jossa on kuitenkin taustalla todellinen taistelija. Hän on sellainen hahmo josta luulee tietävänsä paljon, mutta paljon myös salassa. Pikku hiljaa paljastuu lisää mutta missään kohtaa ei ole epäilystäkään etteikö Snow olisi yksi arvokkaimpia liittolaisia. Hän on juurikin sellainen hahmo johon voi luottaa jonka puolia haluaa pitää. Tarinan edetessä siihen tulee kokoajan lisää sisältöä ja hänestä oppii lisää.


18. Rinoa Heartilly - Final Fantasy VIII

Ultimecia on monella tavalla hyvin vahva toinen valinta, mutta Dissidiassa hän on jotenkin parempi, ei kovinkaan paljoa mutta hieman. Se johtuu osittain siitä että Ultimecia liittyy peliin aivan lopussa on pitkälti mysteeri loppuun asti. Rinoa taas on mukana lähes alusta asti ja on täysi vastakohta päähenkilö Squallille. Siinä missä Squall on yksinäinen susi joka viihtyy omissa oloissaan, on Rinoa hyvin lämmin ja sosiaalinen sekä hieman leikkisä tyttö. Hän on todella ihastuttava luonne, puhumattakaan siitä että hänen Squallin välinen romanssi on yksi pelisarjan parhaista, oikeastaan paras. Suuri syy miksi Rinoa on niin hyvä hahmo, on siinä, miten hauska hän ajoittain on, mutta sitten taustalla on koko ajan syventyvä vahva tarina.


17. Tifa Lockheart - Final Fantasy VII

Final Fantasy kärkimimmejä, ehdottomasti, mutta kisa Tifan ja Aerithin välillä on hiuksen hieno. Tifa on tämän pelin hahmovalikoimassa ehdottomasti kovimpia hahmoja. Osa syy tähän on ehdottomasti siinä että hän käyttää nyrkkejä. Hän erottuu oitis edukseen mikä ei ole helppoa kun muina hahmoina ovat niin Vincent kuin sarjan parhaimmistoon kuuluva Red XIII. Tifa on kuitenkin omalla tavallaan poikkeuksellisen hyvin tehty hahmo. Graafinen ulkoasu ei tuo hänen parhaita ulkomuodollisia puoliaan esille kuin taistelussa, mutta siinä kohtaa tarina astuu kuvaan, sillä Tifan tapauksessa tarinassa on monta puolta.


16. Elena Fisher - Uncharted 4: Thief's End

Uncharted naisista se paras. Syy tähän on siinä että yhdellä tavalla Elena on asiallinen vastine Naten vitsikkäälle puolelle. Hän on järjen ääni, mutta myös hänessä on huumorintajua ja hän on toinen osa monissa niin hauskoissa tilanteissa. Tämän henkilökemian takia on vaikea sanoa että missä osassa on hän parhaimmillaan. Mutta sitten mennään sinne draamalliselle puolelle joka on ehdottomasti parhaassa terässään Thief's Endissä, jossa Elena näyttää sen, millainen hän todella on, parhaimmillaan ja monella tavalla.


15. Cynder - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Mitä tulee parhaisiin videopelilohikäärmeisiin, niin Cynder pärjää silläkin listalla varsin hyvin. Tarinallisessa mielessä yksi suurempia syitä sille että Cynder toimii niin hyvin, on se että hän on alussa paha. Ensimmäisessä pelissä on hän on pääroisto, toisessa pelissä ajoittain näkyvä mahdollinen liittolainen ja kolmannessa pelissä toinen pelattava hahmo mikä nostaa hänet oitis uudelle tasolle. Cynder on kiinnostava hahmo ja todella hienon näköinen lohikäärme.


14. Rydia - Final Fantasy IV: After Years

Final Fantasy 4:n tapauksessa se on joko Rydia tai Rosa ja vaikka se kilpailu onkin tasainen niin Rydia on erilainen. Hänessä on oikeasti jotakin todella omaa, sillä hänet näkee alussa lapsena ja sitten äkkiä aikuisena. Puhumattakaan siitä miten vahva hän oikeasti onkaan jatko-osassa, jossa hän on oikeasti parhaimmillaan. After Years ottaa Rydian ja syventää hänen tarinaansa entisestään, tehden hahmosta vielä paremman.


13. Shelob - Middle-Earth: Shadow of War

Lukitar on kirjojen elokuvien kautta tullut tutuksi aivan erilaisena. Tämä peli tuo hahmoon aivan uuden puolen ja tarinan kannalta hänen roolinsa on yllättävän suuri. Se ei ole huono asia sillä Shelob onnistuu nousemaan hyvin nopeasti, erityisen kiinnostavaksi ja onnistuneeksi hahmoksi. Hänessä on tiettyä salaperäisyyttä, kauneutta ja vaarallisuutta jotka herättävät monia ajatuksia, mutta eivät missään kohtaa poista sitä tiettyä epäilystä; Kenen puolella hän oikeasti on?


12. Elora - Spyro 2: Ripto's Rage

Toisen Spyro pelin tärkeinpiä hahmoja. Pitkin matkaa Elora on pelaajan opastaja ja sinä aikana häneen kiintyy. Elora on pitkälti varsin ystävällinen ja rennon oloinen, mutta siellä taustalla on myös jämptiä asennetta. Tämä on juurikin sellainen hahmo joka toimii juurikin siksi, että hän on suurimman osan ajasta pelaajan apuna ja opastajana. Erinomainen ääninäyttely ja faunin ulkomuoto sopivat fantasiatarinaan erinomaisesti.


11. Leliana - Dragon Age: Inquisition

Cassandra Pentaghast ja Sera ovat molemmat uskomattoman hyviä hahmoja, molemmat eri syistä ja muuten valinta olisi jompi kumpi heistä, mutta, sitten on Leliana. Leliana on uskomattoman hyvä Dragon Age: Originsissa, mutta häviää Morriganille. Mutta Inquisitionissa hän on jotenkin vielä parempi. Tämä johtuu hyvin pienistä asioista. Originsissa hänen kanssaan pääsee toimimaan paljon enemmän ja hänestä oppii paljon ja häneen ehkä jopa rakastuu. Mutta Inquisitionin tapauksessa hän on paljon enigmaattisempi ja sen takia jotenkin vielä kiinnostavampi. Hänestä tietää jo joitakin asioita, mutta silti taustalla tuntuu olevan jotakin muuta.


10. Kairi - Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts III saattaa asettaa Kairin paljon suurempaan rooliin ja tehdä hänestä entistä paremman hahmon. KH2 on kuitenkin se peli jossa Kairi oikeasti nousee jalustalle. Ensimmäisessä pelissä on hyvä, mutta jatko-osassa häneen tulee pari aivan uutta puolta ja tiettyjä kysymyksiä nousee sen suhteen, että kuinka isossa osassa Kairi oikeasti onkaan. Tämä suuri määrä mahdollisuuksia tekee hänestä erittäin kiinnostavan hahmon.


9. Morrigan - Dragon Age: Origins

Ensimmäisen Dragon Agen tapauksessa on kova kisa siitä, kumman valitsee: Morrigan vai Leliana? Morrigan on oma valinta eikä vain Claudia Blackin erityisen fantastisen ääninäyttelyn takia. Morrigan on erityisen kiinnostava ja monipuolinen hahmo jonka kanssa tarina syvenee hyvinkin paljon, varsinkin kun otetaan mukaan Witch Hunt lisäosa. Morrigan on omalla tavallaan aika synkkä hahmo mutta hänessä on myös paljon enemmän ja nämä ovat ne syyt miksi tiukan pohdinnan jälkeen hän on Originsin paras naishahmo, ellei jopa koko sarjan paras.


8. Triss Merigold - Witcher 3: Wild Hunt

Wild Huntin pääpelin tapauksessa kilpailu on hyvin karu. Se on Triss tai Yennefer. Triss on ollut mukana sarjan alusta asti, mutta kolmas peli on se jossa hän on parhaimmillaan. Hän on erittäin hyvä ykkösessä, niin hyvä että se olisi ihan varteen otettava vaihtoehto, mutta kolmosessa on vain niin paljon enemmän, varsinkin tarinallisesti. Kirjoja lukeneena se oikea vastaus on Yennefer, Geraltin näkökulmasta. Mutta omien mieltymysten perusteella, Triss on se oikea valinta. Hän on luonteeltaan vain niin paljon varteenotettavampi romanttisen kiinnostuksen kohde. Puhumattakaan siitä, että hän on tarvittaessa hurja kuin mikä.


7. Ellie - Last of Us

Pakko sanoa että tähän kohtaan saattaa tulla yksi muutos tulevaisuudessa. Last of Us part 2 saattaa tehdä Elliestä vielä paremman. Tämä hahmo on kokonaisuutena todella kiinnostava ja yllättävän samaistuttava. Ashely Johnson on roolissa juuri niin hyvä kuin vain voi toivoa ja tarinan myötä Elliestä tulee kokoajan parempi. DLC asettaa Ellien myös aika hyvään valoon, mutta pääpelissä hän on vain hieman parempi, koska siinä nähdään ja koetaan niin paljon enemmän asioita ja paljon pahempia ja vaikeampia asioita.


6. Kelly Chambers - Mass Effect 2

Kaikista Mass Effectin naisista, yksikään ei ole yhtä hyvä kuin Kelly Chambers. Kelly on lähimmäisistään huoltapitävä ja varsin söpö hahmo. Häneen kiintyy pelissä kaikkein eniten siitä syystä että hän on ensimmäinen jonka kanssa tehtävien jälkeen jutellaan. Muutenkin Kelly on sellainen hahmo joka vain toimii. Hänessä ei ehkä ole yhtä paljon taustaa kuin Mirandassa, Jackissa tai Samarassa, mutta Kelly on vain luonteeltaan ja yleiseltä olemukseltaan erittäin hyvä ja miellytävä hahmo, johon todella kiintyy.


5. Poison Ivy - Batman: Arkham Asylum

Myrkkymuratti oli hyvä myös Cityssä, mutta niin pienessä osassa että se ei pärjää vertailussa ja Knightin kohdalla hahmosta puuttuu se jokin. Ensimmäinen kerta on kuitenkin pomotaistelu poislukien hahmon huippuhetkiä. Ivy on juurikin sellainen hahmo mitä voisi toivoa ja sopii tarinaan erinomaisesti. Tässä pelissä on synkkä tunnelma ja Poison Ivy on tehty juurikin sillä tyylillä millä kuuluu. Viettelevä ulkomuoto, hekumainne ääni ja kasvillisuuspuoli ovat kaikki läsnä, niin kuin pitääkin.


4. Shani - Witcher

Ottaen huomioon että Witcher sarjassa on monta enemmän kuin hyvin tehtyä hahmo ja useampi peli mistä valita, niin aika monen hahmon kohdalla sarjan huippu, Wild Hunt on se peli jossa he ovat parhaimmillaan, kuten on jo tullut todettua. Shani ei ole tässä tapauksessa poikkeus. Hearts of Stone oli aika kovan paineen alla mutta Shani on enemmän kuin fantastinen valinta tähän tarinaan. Hän on todella kiinnostava hahmo joka erottuu edukseen muiden Noituri naisten joukossa. Tässä hahmossa on vain sitä jotakin.


3. Catwoman / Selina Kyle - Batman: Arkham City

Kissanaisen tapauksessa pelejä olisi vaikka kuinka mistä valita mutta itselläni se rajoittain pitkälti kahden pelin välillä valitsemiseen. Arkham Cityn ja Batman: Telltale sarjan ensimmäisen kauden. Kummassakin omat puolensa mutta Arkham City on se peli, jossa Catwoman oli ensimmäistä kertaa näin hyvin tehty. Siinä jäävät kakkoseksi niin Harley Quinn kuin Talia Al Gh. Hahmossa on juurikin ne puolet joita tarvitaan. Kissamainen askellus, räväkkä taistelutyyli, villi seksikkyys ja rento suhtautuminen asioihin myös vaaran edessä, puhumattakaan siitä hyvän ja pahan välillä astelemisesta. Telltalen Batman pääsee lähelle, mutta Batman: Arkham City antaa mahdollisuuden pelata Kissanaisella.


2. Rayne - BloodRayne

Yksi seksikkäimpiä, kovimpia, hurjimpia ja kiinnostavimpia pelihahmoja. Rayne on puolivampyyri mitä kautta häneen saadaan heti vähän lisää sisältöä. Laura Bailey on erinomainen Raynen äänenä ja tässä hahmossa on oikeasti sitä jotakin mikä vain toimii. Tarina ei ole sieltä syvällisimmästä päästä, mutta se tekee Raynestä kuitenkin enemmän kuin erinomaisen pelihahmon.


1. Claire Redfield - Resident Evil 2 (Remake)

Resident Evil: Revelations 2 ja Darkside Chronicles ovat molemmat hyviä mutta RE2 on kuitenkin se peli jossa Claire on parhaimmillaan. Hän on kova ja kylmähermoinen, puhumattakaan siitä että taistelussa erittäin kykenevä. Claire on omalla tavallaan erittäin viehättävä ja pärjää hyvin jos vertaillaan seksikkäimpiä naishahmoja, mutta luonteensa puolesta hän erottuu muista Resident Evil hahmoista edukseen ja samoin myös monista muista naispuolisista päähenkilöistä.

Remaken kautta tämä hahmo on kokonaisuutena entistä parempi. Vaikka hiustenvärin muuttaminen viekin osan siitä vaikutuksesta.