Viimeisessä taistelussa on monta tärkeää osaa ja tapa jolla se pääroisto lopulta voitetaan, on yksi niistä. Mutta monesti pääroistot kohtaavat loppunsa viimeisen taistelun ulkopuolella tai tekevät paluun jatko-osissa tai muissa vastaavissa. Siitäkin huolimatta tapa jolla he häviävät on joka kerta erittäin tärkeä osa kokonaisuutta.

 

 

 

Viimeine taistelu on monesti yksi tärkeimpiä tapoja joilla pelin voi päättää ja erittäin iso osa sitä on hyvin pääroiston lisäksi erittäin hyvä tapa, jolla kyseisen vihollisen sitten lopulta voittaa. Eeppiset kuolinanimaatiot ovat yksi juttu, mutta monesti pienetkin asiat voivat toimiva yllättävän hyvin.

Riippumatta siitä millä tavalla pääroisto kuolee, oli se sitten taistelussa tai välianimaatioissa, nyt nostetaan esille ne kaikkein parhaimmat. Sääntöjä voidaan venyttää siinä mielessä että vaikka kyseinen roisto tekisi paluun myöhemmin, niin jos hänen voidaan olettaa kuolleen, niin valinta pätee.

 

Yksi per pääroisto. Vaikka hän tekisi paluun myöhemmin, niin vain yksi voiton hetki kelpaa. Myös ne voidaan laskea kuolemiksi jotka voidaan tulkita sellaisiksi, vaikka jatko-osissa sitten muuta kerrottaisiinkin.

Tapaukset joissa pääroisto selvästi ei kuole, eivät kelpaa. Tälläsiin lukeutuu mm. Devil May Cry 3:n Vergil.

Huomioitavaa on myös se että viimeinen taistelu ei aina ole pääroistoa vastaan. Esim. Uncharted 3: Drake's Deception.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Cyborg - Fahrenheit

- Kaikessa yllättävyydessään aika onnistunut tapa.

 

Bowser - Super Mario Bros.

- Kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvä esimerkki tuleville taisteluille. Putoaa laavaan ja sille sökö.

 

Scar - Lion King

- Heitetään reunan yli, mutta ilman elokuvan tarpeetonta jatkoa sille.

 
24. Ultimecia - Final Fantasy VIII

Taistelussa tuhoutuminen on todella hieno hetki kun pimeydessä Ultimecian todellinen muoto alkaa tuhoutumaan kunnes jäljellä on vain valoa. Siitä seuraa sitten se varsinainen loppu on Ultimecia palaa menneisyyteen ja kuollessaan siirtää voimansa Edealle. Ympyrä sulkeutuu.


23. Derek Simmons - Resident Evil 6: Leonin kampanja

Putoaa ja lävistyy piikkiin. Veri sitten vuotaa muodostaen tutun logon. Kaikessa yliampuvuudessaan ja toimintapelikliseissään erittäin tyydyttävä tapa tehdä selvää pääroistosta. Paljon parempi kuin edellisessä pelissä.


22. Spider Stripe - Gremlins 2: New Batch

Syttyy tuleen mikää näyttää NES tasolla todella hyvältä, puhumattakaan että se on todella uskollinen versio siitä, miten kyseinen pahis kuolee elokuvassa.


21. Rafe Adler - Uncharted 4: Thief's End

Koko taistelun ajan tästä odottaa jotakin aivan muuta, kun kuitenkin taistelu käydään miekoilla. Mutta sitten veljekset antavat Rafelle hänen haluamansa kullan, arkkutolkulla, suoraan niskaan. Odottamaton tapa mutta kaikenkaikkiaan todella toimiva ja jopa runollinen päätös.


20. Dutch Van Der Linde - Red Dead Redemption

Näyttäväksi tehty lopetus jossa mukana myös jotakin mikä korostaa sitä millainen Dutch todella on. Erityisen hyvin tämä toimii RDR2:n jälkeen, mutta ilmankin tämä on kyllä tehty erittäin hyväksi kokonaisuudeksi.


19. Dr. Nefarious - Ratchet & Clank: Crack in Time

Kaikessa koomisuudessaan erittäin onnistunut päätös. Kaikki ne huudot, läpsäisyt ja kukkuu tilanteet sopivat tähän hahmoon erittäin hyvin ja juurikin siksi tämä on niin onnistunut ja helposti yksi hauskimpia tilanteita koko pelissä.


18. Nikolai Diavolo - 007: Everything or Nothing

Putoamisessa ja tulessa on jotakin hienoa yhdistelmää. Vaikka tapa jolla Diavolo putoaa ja käristyy raketin liekkeihin onkin aika yksinkertainen niin se on juurikin sellainen oikeanlainen yksinkertainen. Se on näyttävä ja erittäin onnistunut tapa.


17. Dragon Master - Tai-Fu: Wrath of Tiger

Viimeisen osuman jälkeen vihollinen alkaa jokaisen askeleen jälkeen kuin räjähdellen hajota, kunnes sitten katoaa kokonaan. Se tulee aivan yllättäen, mutta se on siis todella upea tapa kuolla, varsinkin koska se on niin näyttävästi tehty. Paikka jossa se tapahtuu vain korostaa kokonaisuutta.


16. Vladimir Makarov - Call of Duty: Modern Warfare 3

Viimeinen yhteenotto Makarovin ja Pricen välillä päättyy selkäsaunaan ja rysähdykseen lasitason läpi jonka päätteeksi Price putoaa kyllä pahasti alas, mutta onnistuu hirttämään Makarovin siihen paikkaan. Hyvin tyydyttävä tapa tappaa tämä hahmo.


15. Mundus - Devil May Cry

Jackpot! Vaikka Mundus onkin taantunut johonkin häröpallomuotoon niin kyllä se hetki kun Dante ampuu kaksoispistooleilla ne viimeiset laukaukset ja lähettää paholaiskuninkaan suoraan helvettiin on todella hieno hetki. Siinä on vain sellaista todellista tyylikkyyttä ja voimaa.


14. Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Ensin tärinää reunalla ja sitten huudonsaattelemana putoaminen reunan yli. Klassinen tapa ja SNES aikakauden parhaita tapoja nujertaa pääroisto. Voisi sanoa että edeltäjä, Manhattan Project, kelpaisi tähän myös, koska kummassakin pelissä otetaan yhteen Super Silppuria vastaan ja kummassakin voitto on samaa tyyliä. Erittäin onnistunut.


13. Alejandra Sosa - Scarface: The World is Yours

Tulee ammutuksi seulaksi. Sopii todella hyvin Tony Montanan täysin yliampuvaan ja väkivaltaiseen tyyliin kostaa viholliselleen. Vaikka varsinaisen viimeisen iskun antaisi pistoolista ja panokset olisivat loppuneet niin viimeinen pätkä on Tony ampumassa konekiväärin lippaan tyhjäksi Sosaan, ihan vierestä ja lopputuloksen voi päätellä siitä.


12. Ripto - Spyro 2: Ripto's Rage

Robottilintu hajoaa ja uppoaa laavaan. Siinä samalla Ripto syöksyy alas ja uppoaa myös laavaan. Todella näyttävä päätös tälle taistelulle joka itsessään on jo todella eeppinen. Oli sitten kyse Reignitedista vai alkuperäisesti niin molemmissa on puolensa. Alkuperäisen yksinkertainen mutta niin hienosti toteutettu ja tehokkaan simppeli tyyli puree edelleen mutta Reignited tekee saman vähän yksityiskohtaisemmin, yhtä toimivasti.


11. Vladimir Lem - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Yksi syy miksi todella pidän tästä, on se fysiikka. Kun Vladimir putoaa korkealta ja osuu maahan, tapa jolla hän pysähtyy on täysin fysiikkamoottorin varassa. Näin ollen tapa jolla hän kohtaa lattian voi jättää hänet vaikka millaiseen asentoon ja se on joka kerta hieman erilainen. Niin ja kyllähän se korkealta putoaminen ja jyrähtäminen maahan molotovien kanssa ja sitä seurannut tulen palaminen on aika hieno combo.


10. Crooked Man - Wolf Among Us

Pelkästään ne tilanteet joissa Kiero mies kuolee ovat hienoja, kun puhutaan kaivohetkestä. Joko Bigby vain päästää irti ja roisto putoaa pohjattomaan syvyyteen, tai sitten mennään askel pidemmälle ja revitään häneltä pääirti ja pudotetaan se perässä päin. Tässä on hienoa juurikin se että kaikki riippuu siitä miten pelaaja ratkaisee tilanteen, mutta kyllä siinä on se oma painoarvonsa että roisto putoaa pimeyteen josta ei ole paluuta.


9. Grigori - Dragon's Dogma

Kaikki mitä tapahtuu samalla kun tämä lohikäärme kuolee vain voimistaa sitä, millainen hänen kuolemansa lopulta onkaan. Osa maailmasta tuhoutuu ja paljon asioita muuttuu. Se miten hän sitten lopulta tuhoutuu on niin upeasti tehty, kun hänen suomunsa muuttuvat tuhkaksi ja luuranko rojahtaa maahan, myös muuttuen tomuksi.


8. Black Hand - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Siinä on vain sitä jotakin kun Talion upottaa miekkansa viholliseen joka sitten hitaasti alkaa tuhoutumaan kunnes sokaiseva valo lopettaa kaiken ja sitten Talion on viimeisenä hengissä, Mustan Käden maatessa kuolleena paikoillaan ja Sauronin voimat ovat jälleen kadonneet. Tämä on sellainen todella hyvä tapa kunnioittaa sitä mikä on jo hieman standaria tässä mytologiassa.


7. Sephiroth - Final Fantasy VII

Tämä on niitä tilanteita joissa loppuhuipennuksesta odottaa jo vähän liikoja. Pelkästään se on jotenkin todella hienoa miten Serafi Sephiroth hajoaa ja hajoaa kunnes katoaa kokonaan. Sitten tulee Cloudin viimeinen taistelu itseään vastaan, mielensä sisällä jossa hänen pahimmat pelkonsa ottavat Sephirothin muodon vielä viimeisen kerran. Omnislash on hieno tapa lopettaa kaikki ja kyllä se miten Sephiroth tuhoutuu valoksi on todella näyttävä hetki.


6. Errol - Jak 3

Tämä on muutamalla tavalla niin loistavasti tehty hetki. Se että Jak käyttää sitä hienoimman näköistä asetta, ampuessaan sen viimeisen laukauksen on tietenkin yksi osa, mutta kyllä se mikä on tehnyt tästä niin mieleenpainuvan on se kun Errolin viimeisen ilmeen näkee juuri ennen kuin räjähtää. Siinä on se tietty hämmästys kun tajuaa, että nyt osui viimeisen kerran.


5. Dracula - Castlevania: Symphony of the Night

Viimeinen isku johon kaikki pysähtyy on hieno, koska ympäristö jossa se menee perille on niin hieno. Mutta siinä samalla aikaa mukana on niin paljon sitä tarinaa joka tuo aivan uudenlaisen tason tähän hetkeen. Isän ja pojan viimeinen taistelu ja viimeiset hyvästit jonka jälkeen koko linna tuhoutuu ja Dracula on poissa.


4. Vazdah - Ninja Gaiden Sigma 2

Tässä on juurikin sitä oikeaa eeppisyyttä kun tämä valtava paholainen alkaa tuhoutua ja lopulta räjähtää todella massiivisella ja erittäin näyttävällä tavalla. Siinä jos missä on sellaista todellista voimaa joka on kaikessa yliampuvuudessaan todella hienoa ja tyydyttävää katsottavaa.


3. Archdemon - Dragon Age: Origins

Vaikka itse viimeinen taistelu olisi vaatinut paljon muokkaamista niin kyllä se viimeinen isku on todella hieno kun warden upottaa miekkansa tämän lohikäärmemuodon ottaneen pahan alun ja juuren kalloon minkä seurauksena tulee valtava energian purkaus. Tässä on sellaista todellista fantasiatunnelmaista eeppisyyttä joka kertoo siitä miten viimeinen vihollinen lopulta nujerretaan.


2. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Kaikenkaikkiaan tämä lopetus on erittäin upea kun huomioi kaiken mitä siinä tapahtuu. Malefor tuhoutuu kun menneiden lohikäärmeiden henget vievät hänet mennessään samalla kun maailmanloppu on koittamassa. Tässä jos missä on viimeisen taistelun tunnelmaa ja se päättyy juurikin sellaisella tavalla joka on yhtä aikaa todella yllättävä mutta myös niin hyvin tehty ja onnistunut tapa. Siinä on paljon meneillään mutta siinä isossa tarinakokonaisuudessa, tämä on juurikin se oikea tapa.


1. Xemnas - Kingdom Hearts II

Tässä on kaikki fantastisen lopetuksen palikat. Koko taistelu on loistava ja se viimeinen osuma, kun avaimiekkojen energiasäde osuu, on kuin se viimeinen silaus. Siitä seuraava häikäisevä valo ja kuolinanimaatio jossa organisaation johtaja hajoaa atomeiksi mitä näyttävimmällä tavalla on yhtä aikaa niin monen tekijän summa. Siinä on paljon samaa kuin Sephirothin kuolemassa FF:ssa, mutta se on tehty vielä näyttävämmin juurikin siksi koska ne viimeiset hetket jotka kaatavat Superiorin, ovat niin miellyttävät.