Se miten pomovihollinen esitellään, voi vaikuttaa todella suuresta siihen isoon kokonaisuuteen koska se miten pomovihollinen astuu kuvioihin ennen taistelun alkua, asettaa pelaajan tiettyyn tunnelmaan.

 

 

 

Ideana siis keskittyä siihen, miten pomovihollinen esitellään pelaajalle. Nyt ei keskitytä siihen miten hahmoja esitellään pelissä muuten, ainoastaan silloin, miten he astuvat kuvioihin ennen pomotaistelun alkamista. Jotkut viholliset sun muut esitellään hyvissä ajoin ennen kuin taistelu alkaa, mutta nyt ei keskitytä niihin.

Yksi per hahmo

Yksi per peli, mutta lisäsisältö ansaitsee oman paikan

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Witchking of Angmar - Middle-Earth: Shadow of War

- Kun muut Nazgulit lentävät paikalle, yksi astelee paikalle.

 

Lord Gabriel - Victor Vran

- Esitellään pitkälti kuin muutkin, mutta mahtipontisemmin.

 

Sigurd - God of War

- Valkyyrien kuningatar syöksyy esiin ja laahaa oitis Kratosta maata vasten.

 
24. Darkeater Midir - Dark Souls 3

Lohikäärmevihollisten esittelyssä on muutamia asioita joita voi käyttää todella vahvasti edukseen ja kun Midir pomovihollismuodossa esitellään, ne eivät enää ole kätettävissä. Mutta pitkän pudotuksen jälkeen, kun lohikäärmeen elottomalta vaikuttavat ruumis näkyy etäällä ja lähestyttäessä se alkaa liikkua ja käy voimalla päälle, ollaan jotakin tehty oikein, nimittäin tunnelmallinen aloitus, joka pistää oitis varpailleen.


23. Marttyyri Logarius - Bloodborne

Valtaistuin linnan katolla, jolla istuu jäätynyt ruumis. Sitten kun ruumis osittaakin elonmerkkejä, niin taistelu on oitis valmiina alkamaan. Se tapa millä tämä hahmo astuu kuvioihin on todella hieno ja tapa jolla hän vielä aseistautuu on oikealla tavalla erilainen.


22. King Cerberus - Devil May Cry V

Kun pitkän matkaa laskeuduttu alas hornan tuuttiin, niin äkkiä kaikki onkin pakkasenpuolella ja samalla kuuluu ääntä. Sitten näytetään kahlittu kolmepäinen koira, portinvartija ja kun taistelu on valmiina alkamaan, niin panoksia korotetaan juurikin niillä oikeilla tavoilla. Voisi luulla että tämä on demoni kuin monet muutkin, mutta yleinen ote hahmon kanssa on kokoajan erittäin tiivis ja onnistunut.


21. Vlad Dracula - Vlad the Impaler

Tämän pelin tapauksessa kaikki nojaa todella pieniin asioihin koska peli on pääasiassa tekstiä. Kun pelaaja sitten saapuu Vlad Tepesin eteen, niin ruhtinas nousee valtaistuimeltaan ja oitis ottaa hirviömäisemmän muotonsa ja muuta esittely  ei juuri tarvitakaan koska siitä eteenpäin kaikki valinnat ovat osa taistelua.


20. Super Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Normaali Silppuri muuttuu ja taistelu alkaa. SNES aikakaudella tämä on kuitenkin enemmän kuin loistava tapa esitellä pomovihollinen. Silppuri leijuu hetken ja mutaoituu ja laskeuduttuaan alas, taistelu on oitis valmiina alkamaan. Tämä on sitä oikeaa yksinkertaista esittelytyyliä.


19. Destroyer - Darksiders

Jälleen yksi niitä tapauksia kun iso osa esittelystä toimii pelkästään sen vuoksi, kun pelaaja viimeinkin näkee kyseisen hahmon ja tämä hahmo on tehty todella hienosti. Se miten hahmo näytetään lopulta pelaajalle on todella hieno ja tapa jolla taistelu aloitetaan, kehittyy todella hienosti sinä aikana kun kaksikko tutustuu toisiinsa.


18. Eredin - Witcher 3: Wild Hunt

Tämä hahmo nyt ei ole mitenkään uusi ilmestys pelin lopussa, mutta tapa jolla taistelu alkaa, on oikealla tavalla motivoiva. Eredin nujertaa Geraltin ystävän, pitää pienen puheensa ja valmistautuu kutsuvasti taisteluun. Siitä taistelu sitten alkaakin. Tämä on juurikin sellainen oikealla tavalla teatraalinen tapa esitellä pomovihollinen vielä ennen kuin itse taistelu alkaa.


17. Scorch - Spyro: Year of the Dragon

Pohjustus hahmoon tehdään Sorceressin muuttaessa tavallinen rhynoc hirviöiden hirviöksi, eikä hahmoa oitis edes näytetä vaan pelaaja näkee hahmon vasta kun Spyro näkee hahmon, eli saapuessaan taisteluareenalle, jossa lepakkomainen hahmo on valmiina taisteluun. Bentleyn puheenvuoren jälkeen taistelu alkaakin, ryminällä.


16. Malus - Shadow of the Colossus

Viimeinen kolossi on aivan omaa luokkaansa siinä, miten hänet esitellään. Ympäristö on pimeä ja myrskyinen, kolossi näkyy kauempana ja on selvästi aivan muuta tasoa mitä kaikki aiemmat. Koko tilanne vain uhkaa sellaista viimeinen pomotaistelumeninikiä, mikä on aika iso päivitys, koska monet aiemmat ovat olleet suhteellisen kesyjä.


15. Unicron - Transformers

Hahmon esittely on samalla johdatus pomotaisteluun. Unicronista ei ole kerrottu mitään aiemmin ja sitten kun hänestä kerrotaan, on kaikki tieto pohjustusta viimeiseen yhteenottoon. Kun hahmon sitten näkee, niin se jos mikä on massiivinen aivan omassa mittaluokassaan. Tämä olisi helposti huipulla, jos robottimuotoakin käytettäisiin.


14. Daemon - Dragon's Dogma: Dark Arisen

Tämä on niitä hahmoja jota joka osaa odottaa jo pitkän aikaa tai ei sitten millään. Tämäkin pomotaistelu on niitä jossa pomovihollinen esitellään samalla kun taistelu on alkamassa. Pieni tunnelmallinen esille tulo tapahtuu kun pelaaja astuu Daemonin saliin jossa tämä niin selvä demonihahmo odottaa. Siipien avaamisen ja pienen veryttelyn jälkeen päästinkin nopeasti asiaan.


13. Xemnas the Superior - Kingdom Hearts II

Lopullinen muoto mikä tällä hahmolla on, tulee omalla alustuksellaankin. Pelkästään se, millainen hänen asunsa on, pistää oitis silmään ja saa hahmon erottumaan vahvasti joukosta. Tähän vielä mahtipontinen filosofinen puhe ja sitten ollaan valmiita viimeiseen yhteenottoon, parin alustavan taistelun jälkeen.


12. Archfiend - Dragon Age: Origins

Tämän hahmon kanssa osataan aika hyvin korostaa sitä, mitä lohikäärme voikaan tehdä isoa joukkoa vastaan. Archfiend tekee selvää jälkeä isosta joukosta hyökkäjiä monin eri tavoin, mikä korostaa korostamistaan sitä, että tämä taistelu ei tule olemaan mitenkään helppo nakki. Suurta bonusta on tietysti myös se, että kyseessä on lohikäärmepomovihollinen.


11. Sorrow - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Helposti yksi niitä tunnelmallisimpia esittely koko sarjassa. Surunomainen hahmo joka puhuu rauhallisesti, käyttäytyy tyynesti ja jonka mielentilaa ympäristökin kanavoi. Sorrow'n tapauksessa kaikki on tehty viimeisen päälle ja siksi hahmo jää niin vahvasti mieleen jo pelkän esittelynsä kautta. Niin ja tietysti mukana on vähän MGS:llä tyypillistä tietoa hahmosta.


10. Dracula - Castlevania: Symphony of the Night

Nyt tarkoitan sitä viimeistä tapaamista jossa isä ja poika kohtaavat linnan sydämessä. Kaikki toimii niin paljon paremmin kun kummallakin on jotain menetettävää, mutta taistelu on välttämätön. Sitten kun Dracula näyttää sen muodon jossa ryhtyy taisteluun, niin kyllä siinä mennään aivan uudelle tasolle eeppisyydessä.


9. Fereldan Frostback - Dragon Age: Inquisition

Ensimmäinen näistä lohikäärmevastuksista on melkovarmasti se, minkä pelaaja kohtaa vähän yllättäen ja joka on ilmiselvästi aivan liian iso pala, kun sen kohtaa ensimmäistä kertaa. Lohikäärme lentää paikalle, ei hyökkää kimppuun mutta kaikessa luonnollisuudessan on selvästi puolustuskannalla, valmiina ottamaan hyökkäyksen vastaan. Erityisen hienosti tätä tilannetta korostaa se ympäristö, koska nyt ollaan avomaastossa, ei missään luolan perällä ja tila on täydessä käytössä.


8. Diablos - Final Fantasy VIII

Monella tavalla tämä poimii täydellisen yllätyselementin ja oikein tyyliseikkojen avulla. Kun tutkii saamaansa lamppua vähän enemmän, niin Diablos puhuu ja taistelu alkaa oitis. Silloin hahmo tulee näkymiin ja tämä esiin tulo jos mikä vetää oitis kovat pisteet. Täydessä pimeydessä hahmo joka todellakin kuvastaa sitä olemusta, millaiseksi kutsuisi paholaista. Lisäksi se tapa jolla Diablos leijuu paikoillaan, suhteellisen rennosti korostaa todella hienosti tätä hahmoa, joka ei ole niitä monesti käytettyjä FF summoneja.


7. Vergil - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Ensimmäinen yhteenotto Vergilin kanssa on helposti tunnelmaltaan ja pohjustukseltaan se paras. Dante astelee sateen ropistessa tornin huipulle missä velipoika odottaakin. Pienen sananvaihdon jälkeen, hiljalleen enemmän ja enemmän tilanne alkaa vaikuttaa taistelulta, vaikka onkin alusta asti selvää että taistelu tämä tulee olemaan, niin tämä pomovihollisesittely toimii niin hyvin, koska siinä on keskitytty niihin moniin pieniin asioihin niin hahmossa kuin ympäristössäkin. Tunnelmasta puhumattakaan.


6. Albert Wesker - Resident Evil 5: Lost in Nightmare

Tämä on todella nopea, tyylikäs ja ytimekäs pomovihollisesittely, koska hahmo on entuudestaan tuttu. Mutta tapa jolla hahmo esitellään ja se miltä hahmo näyttää, toimii. Synkkä kartano, ukkonen ulkopuolella ja juuri oikeaan aikaan tapahtuva salamointi. Wesker kääntyy ympäri ja hänen punaiset silmänsä näkyvät aurinkolasien takaa. Koko tapahtuma on sellainen erittäin tyylikäs roistohahmoesittely ja kun se yhdistetään pomovihollisen esittelyyn, niin kyllähän se on hienosti tehty hetki.


5. Vazdah - Ninja Gaiden Sigma 2

Yksi pisara verta putoaa syvyyteen ja osuu pölyyntyneen, kivettyneet tms hahmon päälle. Se riittää ja sitten tämä paholainen nousee vauhdilla syvyydestä, syöksen ylöspäin. Ryu seuraa perässä ja ylemmällä tasolla sitten vasta todella näkee miten upea ilmestys tämä arkkipaholainen todella onkaan. Hyvin nopeassa ajassa, juurikin oikeailla tyyliseikoilla on kerrottu kaikki tarpeellinen ja aseteltu palikivat pomotaistelua varten. Tässä jos missä on sitä oikeanlaista tyyliä mitä todella upean näköinen pomovihollinen vain korostaa.


4. Sif - Dark Souls

Kuun valaisema aukea paikka jossa hauta. Kun hautaa lähestyy, haudan vartija, suuri harmaa susi tulee näkyviin ja murisee. Asetelmallisesti kaikki hienosti, susitaistelu siis. Mutta se missä kohtaa tämä menee täysin omalle tasolleen tyylikkyydessä ja ikimuistoisuudessa, tulee siinä kohtaa kun Sif tarttuukin haudalla olemaan valtavaan miekkaan hampaillaan ja sitten ottaessaan taisteluasennon, pyöräyttää miekkaa siten, että selvästi aikoo käyttää sitä taistelussa. Se jos mikä on todella upea lisä hahmolle ja tekeekin tästä ehkä koko pelisarjan ikimuistoisimman pomovihollisen esittelyn.


3. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Jälleen niitä tapauksia kun hahmon todellinen esittely toimii samalla pohjustuksena pomotaistelulle. Dark Master Malefor on juurikin sen tyylinen pääroisto, joka tykkää puhua ja korostaa siinä samalla omaa filosofiaansa ja kantaansa. Kun sitten päästään lopulta siihen kohtaan että taistelu on alkamassa ja Malefor valmistautuu oikeasti taisteluun pelkän keskusten sijaan, niin se näkyy todella hienosti sillä lohikäärmemaisella tavalla ja selvänä pahansuopana energiana ja pimeyden läsnäolona, joka todellakin korostaa mitä tahansa todellista pimeyden mestaria.


2. Darth Vader - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tämä on niitä hetkiä, kun yksi ääni, kertoo oitis kaiken oleellisen. Punainen valaistus, savua ja tuttu pahaenteinen hengitys. Tähän astinen pelin pääroisto on hiljaa paikoillaan kun hänen takanaan, ylempänä astelee esiin hahmo, jota hän selvästi pelkää ja niin pelkäävät kaikki muutkin läsnäolijat. Darth Vader astelee vähäeleisesti lähemmäs, kunnes hyppää voimalla alas. Jännite on enemmän kuin tiivis ja yksi lause Vaderilta, kertoo oitis kaiken. Viimeisenä silauksena Vader oitis tappaa pelin "pääroiston" ja pyyhkäisee helposti pois myös mentor hahmon. Jäljelle jää vain pelaaja.


1. Sephiroth - Kingdom Hearts

Tässä esittelyssä on lähemmäs kaikki mitä tarvitaan. Todella näyttävä esiin tulo, hidas jatko ja siten todella nopea vaihe jossa musiikki alkaa ja vasta sitten hahmo kääntyy ja todella käy ilmi että kuka hän on. Sitten hahmo todella valmistautuu taisteluun, niinkin yksinkertaisesti että tarttuu miekkaansa ja oitis valmiina ottamana yhteen pelaajan kanssa. Sitten tulee se viimeinen vaihe, eli tittelikortti jossa hahmon nimi ja kyseessä oleva ottelu. Tämä jos mikä on enemmän kuin upea, ikimuistoinen ja lähemmäs virheetön pomovihollisen esittely. Legendaarinen esittely fantastisella otteella.