Niistä pienistä hetkistä pitää nauttia. Sama pätee myös videopeleihin. Joskus pelit voivat tuntua puuduttavilta tai ne saattavat menettää otettaan jostakin muusta syystä. Mutta yksi pieni hetki, palauttaan aina mielekkyyden.

 

 

 

Tarkoituksena korostaa monia, usein nopeasti ohimeneviä hetkeä peleistä, jotka aina ovat niin mieluisia. Tarkoitus on listata sellaisia hetkiä, jotka toistuvat, eli eivät ole uniikkeja. Yleensä nämä kaikkein miellyttävimmät ovat sellaisia jotka eivät toistu turhan usein, mutta jotka eivät myöskään ole mitenkään mahdottomia saavuttaa. Tosin, jotkut hetket ovat sellaisia, että ne toistuvat hyvinkin usein, mutta eivät juuri menetä tehoaan.

Yksi per videopeli mutta muutoin ei väliä. Pelisarjoissa on nimittäin hetkiä joita ei ole kaikissa sarjan peleissä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Knights of the Round - Final Fantasy VII

- Kunnolla vahinkoa.

 

Chaos Form - Darksiders II

- Viikatemies iskee

 

Play of the Game - Paladins

- Merkki siitä, että sinä teit jotakin todella upeaa.

 

Palkintoarkku - Victor Vran

- Tämä tulee joskus äkkiarvaamatta tai juuri silloinkun kun sitä vähän jo odotatkin. 

 

Victory Achieved - Dark Souls

- Haaste suoritettu, joskus todella suuri sellainen.

 
24. Perfect - Soul Calibur III

Se on helposti aika suuri saavutus, jos onnistunut nujertamaan vihollisen ottamatta yhtään osumaa. Ring out on eri asia mutta kun se kultainen teksti sanoo: Perfect niin siinä on melkoista asennetta. Tämä sopii moneen muuhunkin kaksintaistelupeliin.


23. Piledriver - Bulletstorm

Luotimyrskyssä on monta todella hyvää erikoistemppua. Kun sitten alkaa etsiä sitä parasta niin pari asetta nousee ylitse muiden ja loppuviimeksi paras on Boneduster haulikko. Onhan se kyllä mielekästä ampua vihollinen saappaistaa ja housuistaan mutta itse jotakin pidän tästä Piledriver tempusta jossa ilmassa oleva vihollinen ammutaan voimalla maahan tai seinään. Pelkkä köydällä kiskaisi ja sitä seuraava monotus on kyllä hieno temppu, mutta Piledriver vie niukan voiton.


22. Hulgada! - Crash Bandicoot

Oli sitten kyseessä CTR ja Aku Aku laatikko tai joku Naughty Dogin trilogiasta ja se hetki kun saat kolmannen Aku Aku naamion ja Crash hyppää ilmaan. Molemmissa tapauksissa kuuluu Aku Aku huudahdus jonka jälkeen olet hetken aikaa voittamaton. Et ota mitään vahinkoa ja kaikki mihin kosket ottaa vahinkoa. Tämä on todella mielekäs hetki, varsinkin siitä syystä että se on CTR:ssä onnenkauppaa ja trilogiassa se vaatii taitoa.


21. Omniblade - Mass Effect 3

Mass Effect sarjan kolmannessa osassa esitelty Omniblade oli kyllä todella hieno lisä. Valtaosa ajasta käytetään erilaisia voimia ja aseita, mutta lähietäisyydeltä on kyllä hienoa iskeä veitsellä. Siinä on vain sitä oikeaa asennetta.


20. Helm's Hammer - Lord of the Rings: Return of the King

Tämä menettää hieman merkitystään koska tämä kombo on aika helppo tehdä. Mutta tämä on tehty niin monella tavalla oikein. Ensinnäkin se, että kun teet oikeanlaisen iskusarjan, niin siitä tulee teksti. Helm's Hammer on voimaisku jossa viimeinen isku on todellakin olantakaa tuleva isku suoraan alaspäin, todellinen voimakas viimeistely. Se on vain oikeasti niin hieno lopetusisku kombolle.


19. Elinkautinen rangaistus - Judge Dredd: Dredd vs Death

Tämä on todella nopeasti ohimenevä ja vielä suhteellisen satunnainen hetki. Tässä pelissä viholliset voivat antautua ja sitten heidät voi lyödä rautoihin jolloin Dredd sanoo tuomion pituuden ja ehkä pienen kommentin. Ehdottomasti paras näistä kaikista on se kun tulee elinkautinen ja Dredd heittää lausahduksen: "Life, we throw away the key."


18. Rebellion Swordmaster combo - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Tämä on myös ansaittava sillä kyseessä on kombon viimeinen hetki. Miekkamestari taidon pitää olla huipussaan jotta tämän voi tehdä. Se on osittain se syy miksi aina kun Dante pitkän kombon lopuksi pyörii miekasta tukea ottaen ympäri ja ympäri ja sitten iskee viimeistellen: "Down and out." Siinä on sitä oikeaa asennetta ja vaikka sen voi tehdä kerran toisensa jälkeen, niin se vain toimii.


17. Kaksintaistelu - Red Dead Redemption

Yksi vastaan yksi. Klassinen villin lännen kaksintaistelu jossa kumpikin odottaa... ja vetää. Siinä on sitä oikeaa Villin Lännen meininkiä. Yksi pelin kohokohtia ja niitä on muutama. Vaikka Dead Eye onkin hieno niin kyllä tämä kaksintaistelu vie voiton.


16. Viritys isku osuu - Ninja Gaiden Sigma 2

Vähän kuin Omniblade mutta vielä mieluisampi koska kyseessä on haastava peli. Viritysisku vie hetken aikaa virittää ja se hetki voi olla ihan sekunnista tai kahdesta kiinni. Mutta kun se sitten onnistuu se on kyllä varsin hieno hetki, koska se pitää todellakin ansaita, kuten vähän kaikki tässä pelissä.


15. Kuoriutuminen - Spyro: Year of the Dragon

Tämä on monesti erilainen, mutta samojakin on. Tässä on aina se jännitys että millainen kuoriutuminen on. Monesti lohikäärmeet tekevät jotain erilaista, varsinkin jos kysessä on pomoviholliselta saatu muna. Tämä on sellainen asia joka todellakin kannustaa ja innostaa löytämään jokaisen munan, vain nähdäkseen että miten lohikäärmeen poikaset kuoriutuvat.


14. Viimeisen vihollisen kaatumisen näkyminen - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Ajoittain kun vastassa on monta vihollista (tai vain yksi) niin kun viimeinen vihollinen kuolee niin kamera seuraa hidastettuna kun vihollisen ruumis kaatuu. Vielä hienompaa se on jos vihollinen putoaa jostakin, koska koko putoamisen näkee loppuun asti. Tämä on sellainen pieni asia joka tulee yllättäen ja se on aina yhtä mielekäs.


13. Fanfaari - Spyro 2: Gateway to Glimmer

Tämä on sellainen jonka saa hyvin helposti, mutta se on juuri sellainen pieni yksityiskohta jos todella pidän, varsinkin kun sen saa kentässä ensi kertaa. Kun kentässä kerää kaikki jalokivet, saa kaikki orbit ja talismaanin, niin saa fanfaarin (myös aina sillin kun palaat kenttään). Tämä on sellainen pieni asia mikä aina tuntuu hyvältä, sääli että jatko-osa ei perinyt tätä.


12. Köysi - nyrkki nujerrus - Uncharted 4: Thief's End

Tämä on sellainen hetki joka on oikealla ajoituksella aika helppo tehdä. Vaaditaan vain köydellä heilahdus, irti päästäminen ja vihollinen jota kohti voit pudota, sitten melee isku. Siinä on sitä todellista toiminnallista voimaa kun Nathan Drake syöksyy ylhäältä kohti vihollista ja lyö tämän oitis maihin. Kirsikkana kakun päälle on se, kun Nate nappaa ilmasta vihollisen aseen.


11. Aseen muodon vaihto - Bloodborne

Tämä on pieni hetki jota voi tehdä kerran toisensa jälkeen. Bloodbornessa on monta asetta ja niillä on kaksi muotoa. Se yksi napin painallus kun ase vaihtaa muotoaan on oikeasti erittäin mielekästä. Sitä voisi tehdä kerran toisensa jälkeen, vain asetta vaihtaen ja sitten yhden napin hakkaamista. Tässä pelissä on monta todella upeaa muotoanimaatiota, kuten Hautaviikate tai Ludwigin pyhämiekka.


10. Hidastus viimeisen iskun jälkeen - Kingdom Hearts

Tämä on niitä pieniä asioita. Kun voitat pomovihollisen, niin aika hidastuu hetkeksi mutta voit vielä tehdä liikkeitä ja ne näkyvät hidastettuina. Tämä on sellainen asia jonka kanssa todella haluaa leikkiä ja pakko sanoa, että tämä saa pelin tuntuaan eeppisemmältä kuin se, että viimeisen iskun osuttua aika pysähtyy hetkeksi ja sitten hidastuu vähän aikaa. Se ei ole ihan yhtä eeppistä kuin tämä. Astetta parempi kuin DMC5:n oma.


9. Viimeisen vihollisen nujertaminen - Batman: Arkham Knight

Siinä on jotakin niin hienoa kun Batman nujertaa viimeisen vihollisen kyseisessä taistelussa. Se kuvataan läheltä ja hieman hidastetusti. Tätä on paljon peleissä mutta silti tässä pelissä on sitä jotakin, koska se kannustaa tekemään viimeisen vihollisen taltuttamisesta jotenkin erityistä.


8. Melee viimeistely - Resident Evil 6

Tässäkin on variaatiota vaikka kuinka ja myös RE4 ja RE5 sisältävät näitä ja paljon. Riippuen hahmosta, on viimeistely vähän erilainen, samoin kuin heidän melee iskunsa yleensäkin. Yksi omia suosikkejani on ehdottomasti Roundhouse kick tai Jaken/Weskerin voimaisku. Näitä on vaikka kuinka mutta kiivaan taistelun tiimellyksessä niissä on oikeasti sitä jotakin. Varsinkin silloin ne ovat mielekkäitä kun onnistuu tekemään yhden jota ei ole hetkeen saanut.


7. Viimeinen tappo - Devil May Cry 5

Viimeisen vihollisen tappamisen jälkeen aika hidastuu ja viimeisestä iskusta tulee pieni zoomaus. Nämä ovat juurikin sellaisia kohokohtia joita muutkin pelit tekevät, aika usein vähän huonommin, mutta joskus paremmin. Tämä on kuitenkin sellainen peli joka kuin palauttaa mieleen sen, miten upealta se tuntuu kun näkee sen, miten voittaa viimeisen vihollisen kyseisessä taistelussa. Se suorastaan kannustaa käyttämään eri aseita ja comboja, jotka näyttävät hidastettuina niin upeilta.


6. "All alone..." a.k.a Paranoia - League of Legends

Legendojen Liigassa on monta todella hyvää hetkeä ja onhan siinä hahmoja. Itse en juuri pidä selostajasta ja Pentakill on aika harvinainen. Siinä ei myöskään ole samaa tunnetta kuin monissa ultimate iskuissa. Warwickin Infinite Duress, Garenin Demacian Justice, Shyvanan Dragon's Descent tai Aatroxin Massacre, näitä riittää vaikka kuinka. Oma suosikkini on kuitenkin Nocturnen Paranoia. Se hetki kun kaikki pimenee ja kuulluu: "All alone..." tai jotakin vastaavaa. Vaikka kyseessä olisi vihollinen niin se on hyvin tunnelmallista. Mutta jos se olet sinä niin kirsikkana kakun päällä on syöksy kohti vihollista.


5. Viimeistelyliikkeet - Witcher 3: Wild Hunt

Nämä erittäin veriset ja niin näyttävät viimeistelyliikkeet ovat erittäin mielekkäitä hetkiä eivätkä käy vanhaksi oikeastaan missään kohtaa. Geraltilla on useita tapoja viimeistellä vastuksensa ja ne pienet erot saavat ne hetket tuntumaan sitäkin paremmilta. Joskus se on nopea pää poikki, mutta ajoittain vastaan tulee hetki, kun miekka sivaltaa koko vihollisen kahtia.


4. Aseen tuhoaminen - Batman: Arkham City

Helppo tehdä mutta niin monipuolinen ja aina niin upea ja mielekäs. Riippuen aseesta, tällä liikkellä Batman ottaa vihollisen aseen yhdessä hetkessä tuhoaa sen. Toiset aseet ovat mielekkäämpiä kuin toiset, mutta tämä on niitä asioita joita itse huomasin oikeasti yrittäväni, vaikka olisin juuri hetki sitten tehnyt niin. Konetuliaseen Batman purkaa nopeasti osiin ja pesäpallomailan hätkän katkaisee kuin kuivan oksan polvellaan. Oli kyseessä mikä variaatio tahansa, niin jokainen on todella hienoa katseltavaa ja saa pelaajan tuntemaan itsensä todellakin Lepakkomieheksi.


3. "You will obey!" - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kuten Batmanissa, tässäkin pelissä on todella hyvät viimeistelyliikkeet. Se on Talion räjäyttää örkin pään on todella mielekäs hetki ja hyvä kandidaatti tälle sijalle. Myös pään katkaisut ja nopeat sivaltelukombot ovat upeita, mutta voiton vie hyvin niukasti se hetki kun aaveen avulla orjuutetaan vihollinen ja aave Celebrimbor huutaa: "You will obey!". Siinä on vain oikeasti sitä eeppisyyttä. Mieleni tekisi todella laittaa viimeistely tähän variaation ja mahtipontisuuden takia, mutta tuo lause saa ne hetket tuntumaan aivan vähän mielekkäämmiltä, tämä on erittäin vaikea valinta.


2. Trophy - PlayStation saavutus

Tämä on yleinen asia PS3:sta alkaen. Kun saavutat pelissä jotakin, saat Trophyn ja kuuluu tietty ääni. Tämä on pakostakin näin korkealla koska lähes kaikissa peleissä on pleikkarilla tämä mahdollisuus.


1. Lion Heart - Final Fantasy VIII

Syy miksi tämä on näin korkealla on siinä että tämä on pelin voimakkain isku. Pelkästään Squallin Renzokuken on todella hieno ja taistelusta riippuen erilainen. Se olisi voinut myös olla tämä valinta, mutta Lion Heart voittaa siitä syystä, että et voi valita milloin se tapahtuu.

FF8:ssa limitit tulevat satunnaisesti tietyillä hahmoilla. Kun Renzokuken päättyy niin Squall tekee viimeistely liikkeen. Nopea mutta todella mielekäs Rough Divided, suht hyvä Fated Circle, aivan liian pitkä Blasting Zone sekä lopparintappaja Lion Heart. Lion Heart on pitkä kombo jonka päätteeksi Squallin Gunblade alkaa hehkua ja iskee viimeisen kerran ja sitten räjähtää. Siinä on juurikin "sitä jotakin" ja paljon.