Pistoolit ovat yleensä ne aseet jotka tuppaavat olemaan pelistä toiseen aika samanlaisia. Yleensä variaatioita on muutama, mutta ne tietyt perustyypit tuntuvat aina toistuvan. Ajoittain tosin joukkoon mahtuu vähän erilaisempiakin tapauksia, jos ei muuten, niin ulkoisesti. Mutta joukosta erottuvia aseita saisi olla enemmänkin.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Lizzy (V) - Cyberpunk 2077

Yksi todella aikaisin saatava pistooli, joka on myös yksi yleisesti hyödyllisimpiä aseita.

 

Albert-01 - Resident Evil VII

Pelin niin kutsuttuja superaseita ja kunnianosoitus Albert Weskerille. 

 

Hellraisers (Vran) - Victor Vran

Tulivoimaiset revolverit, kirjaimellisesti.

 
24. Magum 2005M (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Omia suosikkimagnumejani pelissä sillä tässä myös ulkoinen olemus on enemmän kuin tyylikäs. Erikoisversio olisi kyllä ansaittunut merkittävästi hienomman nimen ja siksi en edes noteeraa sitä nyt eikä tätä tule nostettua tämän korkeammalle, vaikka ase onkin todella tyylikkään näköinen ja värinen.


23. Dual Vipers/Raptors (Ratchet) - Ratchet Gladiator

Siinä rajalla että mikä lasketaan pistooliksi, mutta itse lasken nämä vielä pistooleiksi kun ovat lähinnä se aloitusase tässä pelissä. Kaksi pistoolia tuo mukanaan lisää tyyliä, mutta tässä futuristisessa asetelmassa myös omanlainen tyyli näkyy vahvasti. Dual Viperit ja huippuunsa virettynä Raptorit ovat todella hyvä perusase jolla pärjää todella pitkään.


22. Beam Pistol (Sharpshooter) - XCOM2

Varsin hieno ja hyvin tehokas pistooli joka tukee erinomaisesti tarkka-ampujen toimintaa. Siis tässä aseessa myös se perusrevolveri on tyylikkyydessä todella osuva, mutta sädease tuo mukanaan sen avaruuselementin ja on ylivomaisesti tehokkain pistoolivariaatio, vaikka mag versio on myös oikein hyvä. Tyyliseikat ovat todella kunnossa.


21. El Diablo (Joel) - The Last of Us

Tarkkuusammuntapistooli jonka ainoa merkittävä heikkous on sen surkean kokoinen lipas ja hyvin hidas latausnopeus. Tarkkuudessa ja tehokkuudessa se kuitenkin on erinomainen minkä vuoksi se on monissa tilanteissa todella arvokas ase. Nimi on myös todella osuva. Yleensä en tälläisistä aseista perusta, mutta tässä pelissä se on todella hyvä juurikin siksi, että sillä pystyy poimimaan vihollisia hyvin tehokkaasti.


20. Hunter's Pistol (Hunter) - Bloodborne

Perus metsästäjänpistooli joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on näyttävä perusase joka sopii varsin hyvin pelin yleiseen tunnelmaan. Vaikka peliin mahtuisi myös revolverityylisiäkin aseita, niin musketti on kuitenkin hitaudessaan vähän parempi ratkaisu.


19. Beretta 92FS Brigadier Inox (Elena Fisher) - Uncharted 4: Thief's End

Särmikäs metalliväritys ja vähän solakamman kokoinen. Monella tavalla todella peruspistooli tietyllä modernilla sävyllä. Ei juuri erotu joukosta monien muiden käsiaseiden kanssa, mutta Elenalla se kuitenkin hieman erottuu joukosta ja muodostuu juurikin hänen aseekseen.


18. Smith & Wesson Model 629 Classic (Victor Sullivan) - Uncharted: Drake's Fortune

Revoleri ja huomattavasti järeämpi käsiase kuin monien muiden käyttämät käsiaseet. Tämä klassikkoversio on juurikin oikeanlainen ase Sullylle sillä se tuo hahmoon omanlaistaan tyyliä jossa voima ratkaisee ja joka tuo mukanaan modernia cowboy henkeä ja hieman likaista Harrya.


17. M-5 Phalanx (Shepard) - Mass Effect 3

Yksi niitä hienomman näköisiä pistooleja, vaikkakin vähän huonosti nimetty. Kaikenkaikkiaan tästä aseesta saa aika paljon irti sillä se ei ole niin hidas kuin monet. Pääasiassa se on yksi niitä paremmin mieleenjääneitä, sillä sitä ehti käyttää hieman ennen pelin parasta pistoolia.


16. Constructo Pistol (Ratchet) - Ratchet & Clank: Crack in Time

Runsaasti muokattavissa oleva pistooli jonka kanssa erilaiset muokkaukset voivat viedä sitä hyvin kauas varsinaisesta pistoolityylistä, mutta joka tapauksessa kyseessä on silti pistooli perusrungoltaan. Monien Ratchetin aseiden joukossa tämä on lisäksi varsin hyvin mieleen jäänyt tapaus.


15. .45 (Tony Montana) - Scarface: The World is Yours

Pistoolin näköinen pistooli, kuten monet muutkin, mutta silti todella hyvä valinta. Arpinaaman tyyliin kun omasta mielestäni kuuluu myös jonkinlainen pistooli ja vaikka omalla kohdalla vähän mietin myös muita vaihtoehtoja niin silti tämä perusversio on se joka jää mieleen, vaikka se voimakkuudessa jääkin monien muiden jalkoihin. Mutta äänenvaimennusmahdollisuus tuo lisää plussaa.


14. Mars (Frye) - Assassin's Creed: Syndicate

Moderni ase aikaan jolloin oltiin kehityksen kärjessä. Mars on juurikin sellainen ase joka on sopivalla tavalla moderni tämän aikakauden pelissä ja juuri siksi se nousee omaksi suosikiseni sillä revolerit eivät tässä pelissä juuri erotu toisistaan ja mauserit eivät ole järin hienoja käyttää. Tämä on juuri oikealla tavalla tehty moderni ote tuliaseisiin.


13. Kezef (Jackie Estacado) - Darkness 2

Hienolla tavalla tyylitellyt hornan pistooli jota tottakai voi käyttää tuplanakin. Vaikka Jackien perusaseet ovatkin hienot kuviointeineen, niin nämä aseet erottuvat todella hyvin joukosta koska ne ovat juurikin sellaiset todella tyylitellyllä tavalla korruptoituneen näköiset aseet. Näissä näkyy todella hienosti se toisenpuolen maailma joka muuttaa tavallisia aseita omanlaisekseen.


12. Buntline (Vincent Valentine) - Final Fantasy VII

Pitkäpiippuinen ja kultainen, tupla AP:lla. Erityistä plussaa tämä ase saati siitä, että se erottuu selvästi Peacemakerista ja Quicksilveristä väriltään, se tosin ei yhtä hyvin sovi Vincentin tyyliin, mutta eikä ole yhtä näppärästi nimetty, mutta on kaikenkaikkiaan erittäin arvokas työkalu varsinkin alkupuolella peliä, juurikin Materia kasvatuksen vuoksi.


11. Mark 23 (Cain) - Binary Domain

Todella upeasti tyylitelty futuristinen pistooli joka pääosin näyttää todella tavallisenoloiselta käsiaseelta mutta jossa on kuitenkin juurikin sellaisia futuristisia tyyliseikkoja jotka toimivat erittäin hyvin ja luovat pistoolista todella hienon ja tyylikkään. Ei mitenkään ylitse vedetty siinä miten kehittyneeltä se näyttää, mikä korostaa sen yleistä tyylikkyyttä.


10. Nine-Oh-Nine (Jake Müller) - Resident Evil 6

Monella tavalla tavallinen pistooli, mutta siinä on todella hyvä värisävytys jossa on sekä mustaa, että metalliväritystä. Näyttää pistoolilta erittäin paljon ja vaikka aseen nimi ei olekaan erityisen hyvä verrattuna moniin muihin pistooleihin sarjassa, niin se on kuitenkin nimetty jotenkin muuten kuin pelkällä numero tai kirjansarjalla. Tämä ase on juurikin sellainen peruspistooli joka todellakin kuuluu tälläiseen peliin ja siksi todella positiivista on sen väritys ja tyyli.


9. Desert Eagles (Frank Castle) - Punisher

Todellista tulivoimaa ja äijäimäisellä otteella sillä siinä missä monessa pelissä käytetään näin voimakasta pistoolia yksinään, mutta Tuomari käyttää niitä tuplana, mikä tekee niistä todella tuhovoimaisen kombon. Vaikka näitä aseita onkin hyvin monissa peleissä ja tässäkään pelissä niitä ei ole juuri nimetty mitenkään uudestaan, niin harvemmin niitä on kaksi kerralla. Tuplasti voimaa siis.


8. Archangel (V) - Cyberpunk 2077

Ehkä pelin tehokkain uniikki pistooli ja todella tyylikäs käyttää ja ladata. Revolverien joukossa tämän aseen kanssa kilpailee vain Malorian Arms ja se on aika tiukka vääntö, että kumpi ase on oikeasti parempi. V pystyy käyttämään näistä kumpaa vain ja jos haluaa pysäytys voimaa, niin valinta on tämä, jos haluaa enemmän tyyliä, niin kilpailija. Mutta tyylikkyyttä ei tästäkään aseesta puutu, sillä pelkästään lataustyylikin on tässä magnumissa todella upea.


7. Malorian Arms 3516 (Johnny Silverhand) - Cyberpunk 2077

Yksi parhaita pistooleita voimallisesti ja tyylillisesti sillä pelkästään aseen lataaminen on hienon näköistä. Tyylikkyys onkin tämän aseen suurimpia vahvuuksia, sillä vaikka muutama ase onkin selvästi järeämpi käyttää, niin tämän pistoolin kanssa tyylikkyys korostuu paljon enemmän ja tässä pelissä tyylikkyys onkin isossa osassa. Harva ase vain tuntuu näin hienolta käyttää monien lisävivahteiden ansiosta. Käytti asetta sitten Johnny tai V, niin se on ehdottomasti käyttämisen arvoinen.


6. Pistol (Corvo) - Dishonored

Moderniotteinen musketti jolla pystyy ampumaan varsin monenlaisia ammuksia. Tälläinen musketti on tyylillisesti todella hyvä, mutta se mikä todella nostaa tämän niin merkittäväksi on se tapa jolla musketista on tehty niin moderni. Ammuksia on kerralla useampi ja latausmekanismi on sopivan yksinkertainen ja toimiva. Tämä pistooli on juurikin kuin musketti kaikessa ulkoisessa tyylikkyydessään, mutta käytännöllisellä modernisoinnilla.


5. Para .45 (Nathan Drake) - Uncharted 4: Thief's End

Monella tavalla niin peruspistooli kuin olla voi, mutta juuri siksi mainitsemisen arvoinen. Para 9 olisi myös mainitsemisen arvoinen, mutta tämä pistooli on omasta mielestäni paljon pistoolimaisempi pidemmällä piipulla. Vaikka tämä pistooli ei varsinaisesti isommin erotu joukosta eikä sitä välttämättä aina edes muista nimeltä, niin se on kuitenkin todella hienosti tehty pistooli joka pelissä pärjää hyvin myös vertailussa monien muidenkin aseiden kanssa. Osuvampi nimi olisi kuitenkin ollut paikoillaan.


4. Rock and Roll (Vran) - Victor Vran: Motörhead

Panssarinläpäisevillä luodeilla varustellut revolverit rokkaamiseen. Revolvereissa on tässä pelissä sitä tiettyä tyyliä ja Mötorhead DLC:ssa rokkihenkisessä teemassa nämä pistoolit ovat jo pelkän nimensä vuoksi ehdottomasti laadukasta työtä. Kyllä niistä on myös taistelussa apua isoa laumaa vastaan.


3. Ivory Plated Dueling Pistol (DeSarder) - Greedfall

Erityisen hienon näköinen valkoisella sävyllä. Pistoolien, kuten miekkojenkin joukossa on tässä pelissä hieman vaikea erottua sillä monesti ne legendaariset aseet eivät ole parhaita käyttää tai sitten eivät vain jää mieleen samalla tavalla. Pistoolien joukossa norsunluupistoolit ovat ne, jotka jäävät. Osittain siksi että ne ovat todella tehokkaita käyttää mutta erityisesti siksi, että ne ovat niin hienon väriset.


2. Blacktail (Leon) - Resident Evil 4

Nimellisesti Punisher on pelin paras pistooli, tehokkuudessa taas Red9, mutta nopeudessa Blacktail on ykkönen, oli sitten kyse ampumisesta tai lataamisesta. Mustahäntä on erittäin hienon näköinen pistooli ja loppuun asti viritettynä se on ehkä se kaikkein tasapainoisin ja yleishyödyllisin pistooli koko pelissä.


1. Curse of Jungle God (Player) - Remnant: From the Ashes

Yllätysvalinta jopa itselleni, mutta tämä on vain niin hyvä pistooli. Sen tulinopeus on kiitettävä, lipas yllättävän iso ja voimakkuus todella hyvä. Ravagerin nujertamisesta saatavista raaka-aineista tehty susipistooli on ehdottomasti sellainen ase joka sopii erinomaiseksi käsiaseeksi. Siinä on hyvä määrä ammuksia ja tiukassa paikassa se todellakin tekee merkittävää vahinkoa. Oikein käytettynä sen lisäominaisuus on todella tehokas, vaikkakin vähän outo, ottaen huomioon millainen Ravager on.