Desolation.jpg?1526159689

Uusi alue tutkittavaksi ja valloitettavaksi

 

 

Varjosodat saa viimeisen DLC pätkänsä ja samalla aikaa koko peli on suurien muutosten keskellä. Kun keskitytään vain Mordorin Hävitykseen, niin käy selväksi että pääpeli on edelleen se paras osa, vaikka DLC tekeekin monta asiaa erittäin hyvin, ellei jopa pääpeliä paremmin.

 

 

 

Siinä missä Blade of Galadriel oli tarinallisesti erittäin läheinen pääpelin kanssa, on Desolation of Mordor todella selvästi oma kokonaisuutensa. Pääosassa on nyt Baranor joka matkustaa uudelle alueelle, joka aukeaa myös pääpeliin. Kyseessä on hiekkainen autiomaa täynnä uusia puolia peliin. 

Baranor kohtaa hyvin nopeasti Shadow of Mordorista tutun kääpiön ja pääseekin nopeasti käsiksi varsin hyvään asearsenaaliin. Käyttöön aukeaa valtavasti erilaisia nuolia ja räjähteitä, sekä köysi jolla kiipeillä ja liikkua nopeasti ympäri uutta aluetta.


Pelillisesti tämä DLC on todella erilainen. Baranor on tavallinen ihminen ilman sormusta. Jos hän kuolee, tarina päättyy. Tätä kompensoi hänen kattava varustemääränsä. Nuolia ja räjähteitä on normaalin mallin lisäksi tuli- ja myrkkymallia ja Baranor voi myös käyttää lääkettä parantamaan elinvoimaansa. Tässä osassa korostuu apulaisten osa. Baranor ei pysty orjuuttamaan örkkejä eikä tee liittoja heidän kanssaan. Sen sijaan hän palkkaa palkkasotureita joita hänellä voi olla kerralla kolme.

Pelillisessä muodossa Desolation of Mordor on todella tuoreelta tuntuva tapaus. Se on erilainen pelata koska nyt kaikki ei ole enää niin selvästi kiinni miekan käytöstä. Lähitaistelussa on käytössä myös kilpi joka on varsin tehokas ase, mutta eivät nämä puolet tee Baranorista Talionin vertaista. Eräs asia on kyllä Baranorissa paljon parempaa, nimittäin köysiase ja laskuvarjo joiden avulla matkan taittaminen onnistuu paljon nopeammin.


Pelillisesti luvassa ei ole mitään uutta. Päätarina ja sivutehtävät ovat örkkien tappamista samalla idealla kuin tähänkin asti. Linnoituksessa on ylivaltias jolla apunaan joukko sotapäälliköitä, joilla taas on kapteeneita. Tasollisesti tämä ei ole kaukana pääpelistä tai Galadrielin Säilästä.

Pääpeliin aukeaa myös aivan uusia alue jossa on jälleen uusi linnoitus valloitettavana. Yllättävän hyvä puoli on tosin se, että tämä alue ei ole tarkoituksella mitenkään vaikea. Täällä olevat örkit ovat selvästi normaalia pienilevelisempiä mikä saa viimeinkin tuntemaan itsensä oikeasti voimakkaaksi. Tämä on kiva pieni lisä pääpelin kylkeen.


Desolation of Mordor ei ole kokonaisuutena juuri huonompi kuin Blade of Galadriel, mutta se johtuu siitä että Blade of Galadriel todella pilasi pääpelin tarinan. Desolation of Mordor on paljon enemmän oma kokonaisuutensa ja monella tavalla erilainen. Tässä lisäsisällössä on oikeasti todella suuria vahvuuksia, mutta tarinallisesti siinä ei ole oikeastaan mitään järin hyvää.

Lisäalue pääpeliin on kiva lisä ja onhan se hyvä että saa lisää pelattavaa pienellä vaihtelulla, mutta ei tämä lisäsisältö juuri muuta mitään. Se on hyvä lisä, mutta ei mitenkään tilannetta muuttava. Tämä on sellainen DLC josta nyt ei keksi paljoa sanottavaa. Erittäin positiivista on kuitenkin se että pelihahmolla pelaaminen on oikeasti erilaista.

 

+ Todella erilainen lähestyminen toimintaan

+ Uusi alue pääpeliin

+ Tyylillisesti ja tasollisesti edelleen tosi hyvä

 

- Baranor on aika tylsä päähenkilö

- Heikko tarina

 

Arvosana: 7,2

 

Loistava