Hyvin usein tuntuu että jotkut sivuhahmot esitellään erityisen osuvasti, kun taas toiset ovat sellaisia jotka esitellään vain nopeasti, ilman mitään kovinkaan erikoista kohtelua.

 

 

 

Iso osa alkuvaikutelmaa on tietenkin se, miten hahmo esitellään. Jos hahmo esitellään fanfaarien saattelemana, niin siitä saa oitis tietynlaisen vaikutelman. Sitten taas jos hahmo esitellään lähes vaihvihkaa niin se voi aiheuttaa aivan vastaavan lopputuolksen.

Myös muiden pelien päähahmot kelpuutetaan jos he ovat tukijoukkoina kyseisessä pelissä.

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Frederick Abberline - Assassin's Creed: Syndicate

- Koominen tapa joka erottuu edukseen tässä sarjassa.

 

Cain - Binary Domain

- Yllättävää nähdä ranskalaisella aksentilla puhuva robotti. Oma suosikkini partnereista.

 

Strife - Darksiders 3

- Aivan lopussa, juuri kun kaikki päättyy, niin velipoika näyttää todelliset kasvonsa.

 
24. Morrigan - Dragon Age: Origins

Tässä vaiheessa ei ole ihan varmaa että mitä kaikkea odottaa ja tapa jolla Morrigan esitellään ei oikeastaan ole mitenkään erikoinen, mutta se tietty jännite ja mysteeri mikä on taustalla kokoajan kyllä tekee tästä tapaamisesta yhden kiinnostavimmista, mitä tulee pelin ryhmäläisiin.


23. Kapteeni Qwark - Ratchet & Clank 3

Sarjan liikkuva vitsi. Se miten tässä kohtauksessa yhdistetään tietty ilmiselvä yllätysmomentti todella näppärään vitsiin ja koomiseen lopputulokseen on juurikin oikea tapa esitellä jälleen kerran galaksin suurisuisin sankari.


22. Carmelita Fox - Sly Raccoon

Onhan se nyt selvä että kun pelataan varkaalla niin myös poliisi on jollakin tavalla osallisena. Carmelita Foxin esittely onnistuu erinomaisesti, koska pitkään ollaan siinä uskossa että Sly murtautuu kytän toimistoon ja pääsee pälkähästä, mutta kyttä onkin vähintään yhtä ovela ja aavistanut tämän ja väijyttää Slyn.


21. Hunter - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Sarjan pitkäaikaisena fanina on todella mielekästä nähdä tuttuja hahmoja uudessa ulkoasussa ja Hunter on tässä sarjassa niitä onnistuneimpia. Tällä kertaa hänellä on vaatteita ja muutenkin sellainen tietty uusi ulkoasu ja asenne kokonaisuuteen, aivan uusi hahmo siis, ja tämä esittely toimii erinomaisessa.


20. Bill - Last of Us

Heti kättelyssä Bill pelastaa pelaajan pinteestä machettella, teloittaessaan zombin. Muutenkin se ulkoinen olemus on todella bad ass. Tästä seuraa sitten tietenkin pako turvaan. Bill on heti alusta asti esitetty juurikin sellaisena hahmona joka ottaa selviytymisen vakavasti ja tälläinen esiintulo vain vahvistaa sitä.


19. Drack - Mass Effect: Andromeda

Miten esitellään se ryhmäläinen joka on kaikista kovin. No siten että heti kättelyssä hän pistää hirviötä turpaan kuin ei mitään ja käyttäytyy kuin kroganin kuuluu, piittaamatta mistään mitään. Ulkoinen olemus on vain plussaa tässä tapauksessa ja pian seuraava sananvaihto korostaa entisestään sitä miten kiven kova Drack onkaan.


18. Tiny Tina - Borderlands 2

Pelkästään info "maailman vaarallisen 13 vuotias" herättää ajatuksia, mutta Borderlands maailmassa siinä ei ole mitään erikoista. Se miten hän hyräilee ja hyppelee saa hänet näyttämään viattomalta pikku lapselta mutta sitten hän räjäyttää bandiitin ilmaan kuin ei mitään. Tämä esittely erottuu joukosta kaikkien värikkäiden esittelyjen joukossa.


17. Varrick - Dragon Age II

Asetelma on todella kiinnostava. Varrick on kuulusteltavana pelin tapahtumista, joista pelaaja ei kyseisessä vaiheessa ole vielä täysin tietoinen. Se miten rennon kepeästi ja huolettomasti Varrick suhtautuu tilanteeseen tekee hänestä entistä hauskemman hahmon, puhumattakaan että miten kiinnostava hahmo hänestä muotoutuukaan tämän aloituksen aikana. Ja miten paljon kysymyksiä hänestä herääkään.


16. Ciri - Witcher 3: Wild Hunt

Ciri sitä ja Ciri tätä. Ciri on koko tarinan tärkeimpiä palasia ja sitten kun hänet lopulta näkee aikuisena tarinan ollessa jo hyvässä vauhdissa (pelaajasta riippuen) niin ei kestä kauaakaan kun pääsee kokeilemaan Ciriä toiminnassa. Tämä on todella hyvin onnistunut esittely siitä syystä, että siinä nähdään millainen Ciri on ulkoisesti, mutta myös miten hyvä taistelija ja hän, ilman että tästä kuitenkaan tehdän mitenkään isoa numeroa.


15. Aragorn - Lord of the Rings: War in the North

Aragorn on ehdottomasti yksi parhaita LotR hahmoja koskaan ja siksi olikin positiivinen yllätys nähdä hänet tässä pelissä. Se tapa jolla hänet esitellään toimii myös erinomaisesti. Konkarin roolissa hän toimii taustalla ja koko asetelmassa on läsnä sellainen salainen kanssakäyminen hämyisessä nurkassa. Toimii erinomaisesti ja saa Aragornin vaikuttamaan aivan tavalliselta vaeltajalta.


14. Nathan Dawkins - Beyond: Two Souls

Kun Nathan esitellään ei pelaajalla ole vielä mitään käsitystä siitä, mistä tässä kaikessa on kyse. Nathan esitellään todella empaattisena ja mukanava psykologina joka juttelee mukavia ja osaa käsitellä Jodieta erittäin hyvin. Samalla hän pyrkii saamaan jonkinlaista kokonaiskuvaa siitä, mistä kaikessa on kysymys. Juurikin niitä samoja mietteitä mitä pelaaja käy läpi. Tässä tapauksessa se varovainen ja jokapäiväinen lähestymistapa toimii niin hyvin.


13. Hawke - Dragon Age: Inquisition

Dragon Age sarjassa menneiden pelien sankarit ovat useimmiten enemmän tai vähemmän sivuroolissa tai mahdollisesti astetta isommissa rooleissa. Pelattavat hahmot kuitenkin jäävät helposti pois kuvasta, kunnes Hawke esitellään Inquisitionissa. Paljon on ehtinyt tapahtua ja paljon on pelissä, kun Varrick esittelee ystävänsä, hetkessä jona pelaaja voi vielä päättää, miltä Hawke näyttää. Se tekee tästä kohtaamisesta niin eeppisen.


12. Colin - Wolf Among Us

Niille jotka eivät tunne Fables mytologiaa ja universumia yhtään, tämä tulee varmasti isona kysymysmerkkinä ja siksi tämä on niin hyvin tehty. Harvemmassa kämpässä nukkuu iso läski sika tuolilla ja kuorsaa. Tässä tapauksessa se kaikki esitetään siten kuin siinä ei ole mitään eriskummallista vaan se olisi suhteellisen normaalia. Colin osa taustaa, kunnes pelaaja päättää jutella hänelle.


11. Rinoa Heartilly - Final Fantasy VIII

Tämä kohtaaminen kuin suoraan romanttisesta draamasta tai komediasta ja kun se tulee vastaan välianimaatiossa, niin se vain korostaa kaikkea. Tietysti Rinoa näkyy myös alkuvideoissa, mutta itse sanoisin että se todellinen esittely tapahtuu vasta tanssiaisissa ja peligraafikoihin mentäessä päästään kiinni myös siihen, millainen Rinoa on luonteeltaan, mikä vain parantaa kokonaiskuvaa, sillä Rinoa on täysin erilainen kuin päähenkilö Squall.


10. Victor "Sully" Sullivan - Uncharted 4: Thief's End

Sully nyt on vahva tuttu joten mitään varsinaista esittely ei juuri edes tarvita, mutta se miten Sully tuodaan osaksi tätä tarinaa, toimii erittäin hyvin. Tässä kohtauksessa on sitä todellista tyylikkyyttä jossa Sully saadaan näyttämään yhtä aikaa niin charmikkaalta ja hienostuneelta kuin hän haluaisi kaikkien häntä pitävän ja muutenkin tämä on esittely joka sopisi kuin naputettu jollekin gangsterille tai roistolle. Sullyn tapauksessa, tätä kaikkea seuraa näppärä fakta ja tutut kasvot.


9. Ada Wong - Resident Evil 4

Kyllähän Adasta saatetaan nähdä vilaus aiemminkin, jos pelaaja on tarpeeksi utelias, mutta se todellinen tapaaminen tapahtuu vasta myöhemmin. Kun Ada yllättää Leonin niin saadaan oitis käsitys siitä, miten tämä kaksikko suhtautuu asioihin, mutta nopeasti saadaan myös käsitys siitä miten ketterä ja taita Ada on lähikontaktissa, Leonista puhumattakaan. Siinä ohessa myös nostetaan esille sitä faktaa että nämä kaksi tuntevat toisensa. Itselleni tämä oli ensimmäinen Resident Evil, joten aiemmat tapahtumat eivät olleet niin tuttuja.


8. Ignitus - Legend of Spyro: New Beginning

Gary Oldmanin ääni aloittaa tarinan jossa Ignitus kertoo miten kaikki alkaa ja mitä onkaan tapahtumassa. Tämä lohikäärme pelastaa päähenkilön ja laittaa kaiken alulle. Tämä on juurikin oikea tapa esitellä sellainen mentor hahmo joka tulee varmasti olemaan todella iso osa tarinaa myös jatkossa ja joka tulee olemaan varmasti tärkeä päähenkilölle. Vaikka aloitus ei olekaan sieltä ihmeellisimmästä päästä monilla tavoilla, niin tässä on kuitenkin sellaista tiettyä syvällistä tunnetta jota alkuperätarinat tarvitsevat.


7. Catwoman - Batman: Arkham City

Intron aikana sitä odottaa Batmania saapuvaksi, mutta sitten paikalle käveleekin Kissanainen ja ehkä se näyttävin versio koskaan. Tätä seuraa näppärän viettelevä ääni ja tyypillinen lausahdus ja tietenkin vikkelä toimintapätkä kun Kissanainen pätkii kaikki viholliset. Sitten tietenkin aarteen kimppuun, eikä aseella uhkaaminenkaan poista virnettä tämän varkaan kasvoilta. Tässä kiteytyy erityisen hyvin kaikki se mitä Kissanaiselta odottaakin tämäntyylisessä pelissä.


6.Shelob - Middle-Earth: Shadow of War

Tämä on niitä yllättävimpiä hetkiä sillä sitä odottaa näkevänsä valtavan hämähäkin, mutta sitten Shelob ottaakin paljon ihmismäisemmän muodon ja osoittautuukin astettava varteenotettavammaksi hahmoksi. Sellainen jatkuva mystisyys koko tilanteessa vain korostaa sitä, miten erinomaisesti tämä koko tapaaminen onkaan rakennettu.


5. DD - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tämän hahmon kohdalla esittelyjä on oikeastaan kaksi ja jälkimmäinen on enemmänkin se, missä tämä hahmo todella esitellään sillä ensimmäisellä kerralla Snake pelastaa pienen koiran jota Ocelot alkaa kouluttaa. Sitten kun koira on onkin valmis taisteluun niin se tilanne todella iskee. Tämä aikuinen todella susimainen koira pitää isäntäsä tavoin silmälappua ja hyppää kopteriin, ollen täysin valmiina taisteluun. Siinä on todellakin sellaista erittäin mielekästä tunnelmaa.


4. Garrus - Mass Effect 2

Kyllähän Gruntin esittely on todella upea, mutta Garrusin tapauksessa se toimii entistä paremmin koska kyseessä on vanha tuttu (ja pelisarjan paras hahmo) jonka todella toivoi näkevänsä. Koko Arkkienkeli tilanne nyt on omiaan luomaa tiettyjä odotuksia mutta kyllä se hetki kun hän ottaa kypärän pois ja tervehtii vanhaa ystäväänsä on erittäin mielekäs hetki. Niin ja koko tilanne tekee Garrusista entistä kovemman ja coolimman hahmon.


3. Red XIII - Final Fantasy VII

Se miksi tämä nousee paremmaksi esittelyksi kuin Vincentin, Aerithin tai Yuffien esittely johtuu siitä että tässä on paljon yllättävämpiä puolia. Red XIII on aluksi kuin vihollinen tai raakalaismainen peto joka vaikuttaisi hetkellisesti tappavan Hojon. Sitten, aivan äkkiä hän puhuu muille, seikka mikä oitis yllättää ja sitten hänestä tuleekin pelattava hahmo, oitis yksi suosikeistani. Tämä on juurikin oikea tapa esitellä hahmo, jos haluaa tämän erottuvan selvästi joukosta.


2. Dante - Devil May Cry 4

Tämä voi olla kyseenalainen valinta, mutta kyllä Nero on pitkälti se päähahmo tässä pelissä ja Dante on tukijoukkoa, vaikka noin puolen välin jälkeen Dante onkin pelattavana hahmona. Mutta se miten Dante tuodaan peliin on sanalla sanoen eeppinen hetki. Kesken kaiken puheen hahmo tulee läpi kattoikkunasta, jyrähtää alas ja ampuu vanhaa ukkoa keskelle otsaa, henkivartiokaartistakaan ei ole mitään vastusta. Dante esitellään kuin pääroisto, mutta kyllä tästä kohtauksesta ihan muut ajatukset nousevat pintaan. Koko kohtaus on sanalla sanoen eeppinen.


1. Leon - Kingdom Hearts

Tämä on helposti yksi niitä kohtauksia jonka muistan parhaiten ensimmäisestä pelistä. Leonista on ollut jo vähän puhetta, mutta sitten aivan yllättäen hänet sattuu kohtaamaan, kun tuntematon ääni puhuu Soralle. Sitten hahmo astuu hieman esiin ja ensimmäinen vihje hänen identiteeistään näkee, mutta vasta kun Sora haastaa riitaa ja mies näyttää aseensa ja lausuu: "All right, then have it your way." Silloin hahmon alkaa oitis vaikuttaa entistä kovemmalta ja käy ilmi, että sehän on Squall. Tätä seuraava taistelu voi olla hyvinkin nopea selkäsauna Soralle, jos tähän ei osaa valmistautua.