Vaikka monet pistoolit ovat pääasiassa hyvin samanlaisia ja nimetty erittäin tylsälti kirjain ja numeroyhdistelmillä, niin joukossa on myös todellisia helmiäkin, jotka tosin saattavat olla huonosti nimettyjä mutta joita on tavalla tai toisella osattu käyttää yllättävän hyvin, jolloin kokonaistilanne on merkittävästi parempi kuin monissa muissa.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

M19 (Leon Kennedy) - Resident Evil 2 Remake

Huomattavasti parempi pistooli kuin Matilda. Ainoa merkittävä heikkous on siinä, että aseeseen ei voi valmistaa panoksia. Mutta voimakkuus korvaa sen. 

 

Quickdraw Army (Claire Redfield) - Resident Evil 2 Remake

Tyylikäs revolveri jossa Clairelle ominainen kuviointi. Erityistä plussaa aseeseen tuo se tyyli miten Claire asetta käyttää. Erottuu myös hienosti edukseen kun ei ole suoraan magnum.

 

Death Penalty (Prompto) - Final Fantasy XV

Pistooli joka saattaa tappaa yhdestä osumasta (harvoin). Voi olla haastava löytää, mutta on kiistämättä pelin voimakkain pistooli.

 

Beretta Inox (Ellie) - The Last of Us Part II

Ellien perusase joka ei voimalla retostele, mutta joka on muutoin erittäin hyödyllinen. Varsin nopea ladata, vaimennettavissa ja tulinopeus on myös hyvä.

 

S.T.A.K.E (Ethan Winters) - Resident Evil: Village

Pelin voimakkaimpia aseita. Magnum jossa on valtava lipas, korkea tuhovoima ja varsin hyvä tulinopeus tekemässä tästä todellakin yhden pelin tehokkaimmista aseista jolle harva pärjää.

 
24. Revolverit (Frank Castle) - Punisher

Cowboy tyyliä Tuomari tyylin sekaan. Nämä aseet tuovat juurikin sopivaa vaihtelua muuhun arsenaalin mitä Frank Castle pelissä käyttää. Revolverit nyt eivät ole merkittävästi parempia tai huonompia kuin normi pistoolit, ne tuovat mukanaan omanlaisensa tyyliin ja sen minkä ne menettävät nopeudessa, ne korvaavat vahingossa.


23. Defiler (Player) - Remnant: From the Ashes

Pelin järeimpiä pistooleja, jokin on vähän oudon näköinen, mutta todella tehokas. Tämä vähän laatikkomainen ja tukeva ulkoasu ei ole sieltä parhaasta päästä, mutta Defiler on hyvin tehokas ase joka pitää kyllä pintasa monien muiden aseiden kanssa. Kun haluaa tehdä vahinkoa jokaisella ammuksella, niin tämä on hyvä valinta.


22. Taurus M66 (Joel) - The Last of Us

Revolveri ja helposti yksi pelin yleishyödyllisimpiä aseita. Pistooleista se on ehdottomasti parempi vaihtoehto koska voima helposti ratkaisee kun ammuksia on niin vähän. Lisäksi revolveri on Joelin nimikkoase, ainakin sitä se vaikuttaa olevan muutamien kohtausten perusteella. Varsinkin viritettynä se on erittäin hyödyllinen ase.


21. Redtail (Jack Slate) - Dead to Right: Retribution

Pitkälti peruspistooli, mutta erottuu kuitenkin sen verran joukosta on että mainitsemisen arvoinen. Jotenkin aina kun ase on viitsitty nimetä edes jotenkin joukosta erottuvaksi, niin se oitis ansaitsee vähän lisäpisteitä. Redtail on pitkälti aivan tavallisen pistoolin tyylinen, mutta silti hyvä ase Punisher tyyliselle hahmolle.


20. Adamska Special (Venom Snake) - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Viittaus suoraan Ocelotiin ja tämän menneisyyteen. Adamska on ehdottomasti yksi pelin parhaita pistooleita ja varsin hienon näköinenkin vielä. Ei se paras pistooli, mutta käyttökelpoinen. Vaimennus on iso juttu pelissä, minkä vuoksi tämä ase ei pärjää esimerkiksi mellakkapistoolille.


19. Sidewinder (Walker) - Rage 2

Hyvä perusase tukemaan muuta arsenaalia. Ei mitenkään se erikoisin ase, mutta tässä pelissä siitä on osattu ottaa aika hyvin irti käytettävyyttä. Se mikä todella nostaa tämän aseen astetta hyödyllisemmäksi on se miten paljon sen hyöty kasvaa kun asetta kehittää. Burst on myös todella hyvä osa aseen tyylikkyydessä, vaikka se syökin ammuksia todella nopeasti. Tyylillisesti aseessa on juuri sopivasti futuristista otetta.


18. H&K P8 (Chris Redfield/Sheva Alomar) - Resident Evil 5

Todella yleishyvä pistooli, ei se voimakkain lajissaan, mutta läpäisy teholla pärjää todella pitkään. Varsinkin partnerin kanssa yhteen pelattuna tämä on todella hyvä tukiase tarjoamaan vahinkoa joka pitää viholliset hienosti kurissa. Pääasiassa todella hyvin tasapainoitettu ase korvaamaan aloituspistoolin.


17. Zenith (Adam Jensen) - Deus Ex: Mankind Divided

Hillitysti cyberpunk pistooli varsinkin ulkoasultaan. Elite versio hieman tavallista hienompi. Hyvin tälläinen ammattimainen ase kaikessa yksinkertaisuudessaan, vaikka mukana on myös sellaista Deus Ex sarjalle tyypillistä kultasävyä. Zenith on hyvä perusase joka on hieno käyttää ja joka hoitaa kyllä homman.


16. Skippy (V) - Cyberpunk 2077

Voisi sanoa että Skippy on osittain vitsille tehty ase sillä se puhuu pelaaalle ja trollaa tätä. Skippy ei ole millään tavalla pelin paras ase, mutta se uniikki ja erilainen ase jonka käytössä on mukana hieman tarinaa ja aika pian pistooli itse tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden olla joko Stone Cold Killer tai Puppy Loving Pacifits.


15. Handgun (Worms) - Worms: World Party

Oli Worms peli mikä hyvänsä niin käsiase on oikeassa käytössä yksi erittäin hyödyllinen työkalu. Vahinkoa se tekee aika vähän, mutta sen etu tulee tarkkuudesta. Jokainen ammus osaa samaan kohtaan eivätkä ammukset leviä ympärisöön. Lisäksi ase aiheuttaa pienen tönäisyn ja tekee vahinkoa vain pienelle alueelle, mikä ehkäisee sivullisia vahinkoja. Handgun on taktinen ase koska oikeassa käytössä sillä pystyy tekemään todella merkittävää vahinkoa, mutta yksinään sillä ei matoja tapeta, elleivät ne ole jo kuolemaisillaan.


14. Moonbeam (Prisoner) - Immortal Unchained

Pistoolien joukossa on vain muutama oikeasti hyvä ja kuusäde on yllättävän hyvä, se ei ole yhtä voimakas kuin Hunter's Ballista, mutta helpompi saada ja erittäin hyödyllinen ja tehokas ase. Loppupuolella saatava ase jonka tulivoima on hyvin omanlaisensa, mikä tekee tästä helposti astetta paremmin mieleenjäävän aseen. Erityisen hyvä pomotaistelussa, jota ennen tämän juurikin voi löytää.


13. Rakow (Pointman) - F.E.A.R

Pitkälti aivan peruspistooli, mutta kahden pistoolin yhtäaikainen kantaminen tuo oitis omanlaisensa tyylikkyyden lisää. Tämä on varmaan variantti jostakin tosielämän aseesta, mutta siitäkin huolimatta tässä pelissä ihan peruspistoolillekin on käyttöä, kun sen käyttö on niin mielekästä.


12. Tornado (Ocelot) - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Ocelot suosii revolvereja ja Tornado on todellakin omanalisensa revolveri sillä sen ulkoisessa olemuksessa on huomattavasti enemmän jykevyyttä kuin perus Colt Action Armyssa mitä Revolver Ocelot myöhemmin suosii. Tornado on hyvä ase jota voisi miltein luokitella magnumiksikin, mutta eniten siitä jää kyllä mieleen nimen lisäksi se erilainen muoto.


11. Equalizer (Ryder) - Mass Effect: Andromeda

Hienon näköinen ja hyvä käyttää. Default versio aseesta on varsinkin sieltä tyylikkäämmästä päästä, tuoden sellaisen omanlaisensa tyylin aseeseen. Pistoolit ovat monesti ME sarjassa aseita jotka jäävät parempien aseiden varjoon, mutta Equalizer tasoittaa tätä erottelua oikein hyvin.


10. P10 (Player/Claire Redfield) - Resident Evil: Revelations 2

P10 on juurikin sellainen todella pistoolin näköinen ase. Peruspistooli, mutta samalla aikaa perushyvä sellainen pelin yleisellä tasolla. Näyttää hienolta ja tuntuu hienolta käyttää. Clairen kampanjassa varsinkin erittäin hyvä ase moniin tilanteisiin ja myös Raid tilassa todella yleishyödyllinen.


9. Para 9 (Nathan Drake) - Uncharted 4: Thief's End

Kompaktimpi ja taktisempi versio hienommasta Para 45:sta. Tyylikäs musta ja todella yleishyvä. Para on juurikin sellainen pistooli mitä käyttää mielellään enemmänkin. Vaikka se ei olekaan se tuhovoimaisin ase, niin siinä ovat läsnä ne monet avainasiat mitä pistoolissa kuuluukin olla.


8. Ranger Pistol (Rangers) - Power Rangers: Battle for the Grid

Perus laserpistoolin tyylinen ase joka on rangerien vakiovarusteita. Ei mitenkään erityisen näköinen, mutta ajaa asiansa erittäin hyvin. Tyylikkyydessään pitkälti samaa tasoa mitä rangerit itsekin. Hyvä sivuase taisteluun jossa pääpaino on ehdottomasti miekoissa ja vastaavissa.


7. Peacekeeper (McCree) - Overwatch

McCreen ominaisuudet tekevät tästä aseesta huomattavasti paremmalta vaikuttavan mitä se muutoin saattaisi olla. Ulkoisesti kyseessä aika tavallinen revolveri kuin monissa muissakin peleissä, mutta se miten hienosti tämä cowboy revolveriaan käyttää, korostaa sen hienoutta ja tehokkuutta. High Noon varsinkin mahdollistaa ison vihollisjoukon tappamisen yhdessä nopeassa hetkessä, mikä pakostakin nostaa tämän pistoolin tasoa merkittävästi. Tässä on lännen tyyliä, kuten pitääkin.


6. SLS 60 (Claire Redfield) - Resident Evil 2 Remake

Clairen aloitusase joka täysin kehitettynä pystyy käyttämään kahdenlaisia ammuksia, perusammuksia ja voimakkaita ammuksia. Tämä tekee tästä aseesta ehdottomasti todella monikäyttöisen. Aluksi ase on vähän hidas ladata, mutta loppupelissä tämä on todella hyödyllinen. Vaikkakaan ei mitenkään erityisen hieno revolveri käyttää.


5. Tag-17 Pistol (Jack Bauer) - 24 the Game

Vaimennin tuo tähän aseeseen juurikin oikeanlaisen tyyliseikan lisää, mikä tekee tästä muutoin aika peruspistoolista oitis astetta tyylikkäämmän käyttää. Tag-17 on monella tavalla aivan tavallisen oloinen pistooli ilman mitään, mutta se on juuri oikealla tavalla tyylikäs, että se ansaitsee paikkansa listalla.


4. A.J.M 9 (Rex Power Colt) - Far Cry 3: Blood Dragon

Kuin selvä Robocopin pistooli. Tämä pistooli on kuin tehty tähän neonsävytteiseen maailmaan jossa asenne on enemmän kuin kohdallaan. Hyvä perusase jossa tarkkuus ja tulinopeus osuvat kohdalleen ja vaikka tulivoima onkin rajallinen, niin pistoolien joukossa erittäin hyvä ase.


3. Revolver (Androxus) - Paladins

Androxusin kirottu revolveri juurikin sellainen ase joka ei vaikuta varsinkaan aluksi kovinkaan ihmeelliseltä, mutta jossa on sellainen tietty aavemainen tyylikkyys. Se mikä nostaa tämän aseen aivan omalle tasolleen, on sen hirviömuoto käyttäjänsä huippuominaisuudessa, sillä silloin tämä ase kylvää suurta tuhoa ympärilleen. Suurin heikkous tässä pistoolissa on sen rajallinen ammusmäärä, mutta loppuviimeksi tämä on erittäin hyvä ase joka on juuri oikealla tavalla omanlaisensa.


2. Unlimited ammo Samurai Edge (Leon/Claire) - Resident Evil 2 Remake

Loputtomilla ammuksilla varustettu pistooli jossa ei ole samanlaista tulivoimaa kuin Revelations 2:n Samurai Edgessä, mutta loputtomat panokset nyt ovat aina loputtomat panokset. Sekä Leon että Claire voivat käyttää tätä pistoolia jonka jälkeen ei tarvitse enää miettiä pistoolin ammuksia. Ase täytyy kyllä ladata eikä se tapa vihollisia juuri normaalia pistoolia nopeammin mutta pelissä jossa ammukset ovat rajallisia, tälläinen ase kyllä päihittää aloitusaseet aivan helposti ja kestää loppuun asti.


1. Wolfsbane (Ethan Winters) - Resident Evil 8: Village

Ihmmissusimaisten hirviöiden tappaamiseen tarkoitettu voimakas magnum, hopealuodeilla. Sudensurma on ehdottomasti pelin voimakkaimpia aseita, mutta sen käyttämistä rajoittavat harvinaiset ammukset. Tämän aseen kanssa isotkin hirviöt kohtaavat nopeasti loppunsa. Kaiken lisäksi Wolfsbane on todella hienon näköinen revolveri tyylikkäällä kuvioinnilla ja aseen käyttöanimaatiot ovat myös sieltä parhaasta päästä. Sanottakoon vielä että ase on myös nimetty todella hienosti, lukeutuen parhaiten nimettyihin aseisiin koko pelissä.