Käytti näistä mitä termiä tahansa niin koodit eivät ole vieläkään kadonneet, vain muuttuneet. Jossakin peleissä on edelleen koodeilla saatavia etuja, mutta joissakin tapauksissa tilanne on vähän toisenlainen. Itse olen kuitenkin sitä mieltä että jos on kyseessä yksinpeli, niin pelinmuokkauksia pitäisi olla olemassa.

 

 

 

Monissa tapauksissa pelinmuokkaukset ovat avattavia ekstroja pelissä itsessään. Esimerkiksi Uncharted 4: Thief's End pitää sisällään monia huijauskoodeja joilla saa erilaisia etuja käyttöönsä. Niitä ei saa ensimmäiselle pelikerralle, joten en ainakaan itse näe niissä mitään väärää. Ne enemmänkin pitkittävät pelattavuutta sillä itse pelasin kyseisen pelin läpi monta kertaa vaihtaen grafiikoita ja päättämällä mitä aseita sanoin ja miten ympäristö reagoi. Vanhempi tapaus huijauskoodista on Devil May Cry 3:ssa joka teki paluun myös PS3:n HD paketissa, mutta tämä sammutti trophien avaamisen. Ovelaa.

Nyt haluankin nostaa esiin parhaita koodeja koskaan. En rajoita tätä yhteen per peli tai pelisarja sillä monessa tapauksessa yhdessä pelissä on monta oikeasti hyvää koodia, kun taas monissa peleissä on kyllä koodeja, mutta ne eivät ole erityisen hyviä, tai sitten ne ovat sellaisia joita löytyy valtaosasta pelejä. En myöskään nivo koodeja yhdeksi nipuksi, kuten Uncharted 4:n tapauksessa, vaan poimin sen parhaan tai parhaat ja nimenomaan vain pelinmuokkaukset. Erilaiset filtterit eivät ole "huijauskoodeja."

Huomata saattaa että monissa peleissä ne tietyt huijauskoodit/muokkaukset ovat omia suosikkejani, eivät välttämättä aina samoista syistä mutta monesti kyllä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Infinite Health - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

- Kiva lisä jos haluaa laskea haasteen pois, mutta ei nyt isosta muuta mitään. Et vain voi kuolla.

 

Infinite Ammo - GTA: San Andreas

- Varsinkin silloin tämä on hauskaa kun on paljon aseita. Kaksi katkaistua haulikkoa on oikea tuhomylly loputtomilla ammuksilla.

 

God Mode - BloodRayne

- Kukaan ei pysäyty sinua eikä vahingoita sinua.

 

Black Death - Age of Empires II

- Musta surma tuli ja tappoi kaikki vihollisesi. Paljon hauskempi kuin äkkivoittokoodi.

 
24. Aurinkolasit - Spyro: Reignited Trilogy

Tämä on esimerkki sellaisista kosmeettisista muokkauksista. Ei vaikuta peliin oikeastaan mitenkään mutta tuo mukaan vähän uutta fiilistä kun Spyrolla on aurinkolasit, joita hän pitää normaalisti kun on haastateltavana voitettuaan.


23. Penta - Crash Team Racing

Täysi huijaushahmo jolla kaikki mahdolliset statsit maksimissa. Ehkä siksi tämä on niin hauska hahmo, koska tätä ei voi rehellisesti saada ja kun kerran hankkii hahmon huijauskoodilla, niin täytyyhän hahmon sitten oikeasti olla sen arvoinen.


22. Unlimited Health - Silent Hill 2

Tasoittaa hyvin sitä keturallaan olevaa ohjattavuutta. Eikä pelissä tarvitse mörköjä kummemmin pelätä kun et voi kuitenkaan niille kuolla. Mutta se painostava tunnelma ja sokkeloisuus ynnä muu ei silti katoa mihinkään.


21. Patriot - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Todella hauska ase jolla saa rallattaa ilman mitään huolen häivää. No, jos arvostaa tarkkuutta niin se ei ehkä ole kovin hyvä sillä kun ei tarvitse katsella ammusten perään, niin yleensä se tarkkuus laskee.


20. All weapons - Star Wars I: Phantom Menace

Helpottaa peliä merkittävästi, varsinkin tietyillä hahmoilla, kun saa käyttöönsä enemmän ammuksia. Tätä ei voi käyttää loputtomiin, mutta tietyillä hahmoilla tästä on todella paljon apua.


19. 5000 $ - Godfather

Tämä on siitä jännä koodi, että siinä on cooldown. Ei muista kuin kauan pitää odottaa että koodia voi käyttää uudestaan, mutta eipä tarvitse ryöstää pankkeja voidakseen ostaa heti parhaita aseita tai hienoimpia vaatteita. Tämän pelin tapauksessa tuollainen pieni rahallinen kannustin silloin tällöin ei peliä heikennä. Melkein valitsin energian täydentämisen, mutta tämä on jotenkin parempi ja harmittomampi.


18. Unlimited Ammo - Uncharted 4: Thief's End

Onhan tämä sama myös Uncharted 2:ssa mutta nelonen tuli ensin mieleen koska se on nykyään niitä harvoja pelejä joka tietää miten hauskaa on käyttää pelin muokkauksia kun pelaa peliä läpi useaman kerran. Loputtomilla ammuksilla voi käyttää niitä aseita joita haluaa, niin paljon kuin haluaa.


17. Happy - Star Wars I: Phantom Menace

Tämä on siitä loistava huijauskoodi, että tietyt hahmot tietyssä kentässä (Jawat) käyttävät tätä myös. Muuttaa minigunin siniset lasersäteet tuhoisiksi energiammuksiksi joita tankit ampuvat. Pirun hauskaa kun yhdistää asekoodiin, mutta tässä pelissä kaikki koodit eivät ole loputtomia, niitä voi käyttää vain kerran tai pari.


16. Invulnerability - Primal

Tämän avulla saa pelistä oitis helpomman. Siis kyllähän pelissä pystyy parantamaan aika usein ja muutenkin peli on aika reilu, mutta tämä karsii välikäden pois ja voi nauttia enemmänkin suoraviivaisemmasta pelaamisesta ja todella hyvästä huumorista ja tarinan etenemisestä kaikkine pikku juttuineen.


15. Unlock Everything - Punisher

Hyvä keino pitää oikein kunnolla hauskaa ja tuntea olevansa todellinen rankaisija kun saa tehtyä vihollista niin heikkoja että kuolevat yhteen osumaan. Silloin tuntee todella olevansa kaikkien pahantekijöiden pahin painajainen, kaikilla etulyöntiasemilla mitä vain olla ja voi.


14. Cobra - Age of Empires II

Voit luoda itsellesi yhden auton joka liikkuu pirun nopeasti ja ampuu vihollisia nopeasti. Todella tehokas työkalu jos haluat todella epäreilun edun, ilman että vain suoraan tapat kaikki. Näitä kun tekee autokaupallisen niin kyllä peli helpottuu merkittävästi. Mieluummin kasa tälläisiä kuin paljon kultaa tai muita resursseja.


13. All levels - Star Wars: Bounty Hunter

Tämä helpottaa peliä huomattavasti koska ei ole kovin hyvin vanhentunut. Pelissä on omat rasittavuutensa, mutta kun tiettyjen kenttien ohi voi kokonaan hypätä kun haluaa, niin kyllä se kannustaa käymään tarinan kokonaan läpi, vaikka se monesti todella rasittavalta voikin tuntua.


12. All Characters - Marvel: Ultimate Alliance

Heti kättelyssä voi pelata millä tahansa hahmolla. Eihän niitä avattavia hahmoja paljoa ole, mutta kyllä tämän koodin kautta tästä pelistä voi nauttia paljon vapaammin kun ne muutamat avattavat hahmot ovat heti käytettävissä.


11. Unlock Everything - Godzilla Unleashed

Vähentää farmaamista ja antaa mahdollisuuden oitis pelata millä tahansa hirviöllä jolla haluaa, missä kentässä vain haluaa jne. Yleensä tälläiset koodit ovat silloin todella hyviä kun ei halua käyttää kaikkea aikaa niitä avatakseen vaan haluaa heti pelata peliä kaikilla herkuilla.


10. Unlimited Ammo - Blade II

Tässä pelissä joutuu todella usein turvautumaan nyrkkeihin sillä varusteita saa käyttöönsä todella rajallisesti ja lisäammukset vievät nekin tilaa. Kun ammuksia on loputtomasti, niin pystyy jopa nauttimaan tästä pelistä ja siinä ohessa todella tuntee olevansa Daywalker. Vampyyrit lakoavat täysin kun antaa haulikon laulaa ilman että pitää säännötellä. Tekee suhteellisen vaikeasta pelistä siedettävän.


9. Unlimited Ammo - Jak 3

Tämä on siitä hauska että voi alkaa suoraan vaan leikkiä kaikilla aseilla kun ei tarvitse miettiä ammuksia. Keltaisen aseen kiekko kun syö ammuksia todella nopeasti niin on hauskaa vain käyttää aseita ilman sen suurempia rajoitteita. Pelin mielekkyys ei siinä kärsi vaan peliin tulee aivan uudenlainen hauskuuden taso kun aseilla pääsee ihan toden teolla leikkimään.


8. Invicibility - Transformers

Tässä pelissä tuntee olevansa todella usein todella isossa pulassa ja minigon partnerin käyttö on täysin turhaa koska se syö omaa elinvoimaa. Tämä tekee pelistä huomattavasti helpomman ja samalla nautinnollisemman. Näin nykyään se tuntuu jopa vaatimukselta sillä tämä peli tuntuu vaikealta koska kyllähän se ajan hammas on purrut. Mutta tällä koodilla kokonaisuudesta saa paljon mielekkäämmän kun ei ole kokoajan ihan siinä suurimmassa liemessä ja melkein kuollut.


7. Weapon Select - Uncharted 4: Thief's End

Tekee pelin uudelleenpelaamisesta joka kerta hauskempaa kun saa vapaasti valita että mitä aseita milloinkin käyttää. Tietyt aseet ovat joko harvinaisia tai saatavilla vain tietyissä paikoissa, tämä antaa mahdollisuuden käyttää mitä tahansa asetta silloin kun haluaa ja se tekee pelistä helposti hauskemman pelata kun käynnissä on kolmas tai viides pelikerta ja sitä kautta peliin tulee aivan uusi mielekkyyden ta 


6. Unlimited Ammo - Resident Evil 2

Tekee tästä pelistä huomattavasti mielekkäämmän. Koska ohjattavuus on syvältä, niin positiivista on se, että saa käyttöönsä loputtomat ammukset, joilloin peli on jopa siedettävä ja huomattavasti helpompi. Jos käytössä olisi loputon elinvoimakin, niin siltikin ottaisin loputtomat ammukset, vaikka se edellyttääkin silti tiettyä taidokkuutta pelaamisen kanssa, sillä jos on täysi tumpelo niin järeämmät viholliset pääsevät kyllä käsiksi.


5. Infinite Ammo - Spawn: Armageddon

Ehkä tämä on juurikin se peli jossa kaikki on niin paljon hauskempaa kun ei tarvitse katsella ammusten perään vaan voi kylvää tuhoa kaikkialle ympärilleen. Pelistä tulee oitis niin paljon hauskempi kun voi sydämensä kyllyydestä vain ampua ja tulittaa eivätkä ammukset koskaan lopu. Lisäksi tämä tuntuu sellaiselta asialta joka tässä pelissä olisi pitänyt olla heti. Se on ehkä se suurin syy, miksi tämä on tärkeämpi kuin monet muut "loputtomat ammus" koodit.


4. Aegis - Age of Empires II

Kaikista mahdollisista AoE2:n koodeista Aegis on ehkä se hyödyllisin jos haluaa silti pitää mukana tiettyä haastetta ja reilua peliä, sillä myös viholliset saavat tämän. Aegis nimittäin nopeuttaa kaikkea merkittävästi. Kaikki asiat tapahtuvat välittömästi. Rakennukset rakentuvat heti, puita kaadetaan heti tms. Todella yleishyödyllinen.


3. Cheat mode - Alien vs Predator: Extinction

Tämä on siitä jännä että kun käyttää koodeja, niin saa listan siitä että mitä haluaa muokata. Yleensä kaikki koodit pitää laittaa erikseen mutta tämä peli ottaa pisteet siinä mielessä että yhdellä koodilla saa valita mitä koodeja haluaa käyttää. Suuret pisteet siitä ja kiitos avusta, sillä eräs predatorien tehtävä on tuskallinen ilman kuolemattomuutta.


2. Bullet speed mode - Uncharted 4: Thief's End

Viimeaikojen parhaita pelinmuokkauksia ja viimeinen kunnianosoitus Naughty Dogille joka laittoi peliinsä tälläisiä. Peli on vain niin paljon hauskempi kun voi todella tehdä kaikkea pientä kivaa ja tämä on jostakin syystä oma suosikkini niistä kaikista. Tähdätessä aika hidastuu, kuin bullet time / dead eye tilassa. Tuo mukanaan aivan uuden tyylikkyyden kokonaisuuteen. Se tietysti helpottaa peliä merkittävästi, mutta ennenkaikkea se tekee kaikesta niin paljon näyttävämpää ja hauskempaa.


1. All unlocked - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Tämä oli aikanaan oma ehdoton suosikkikoodini PS2 kaudella ja varsin helppo tehdä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä avaa aivan kaiken pelissä. Kaikki vaikeustasot, vaatteet ynnä muuta. Sen jälkeen on todella hauskaa viimeinkin pelata Heaven or Hell vaikeustasolla ilman että pitää läpäistä Dante Must Die taso ja siinä ohessa voi vaihdella vaatteita ja varusteita ynnä muuta. Tämä on juurikin sellainen oikea tapa tehdä pelistä hauska. Itse käytin tätä koodia vasta sitten kun olin pelin jo kerran läpäissyt. Osittain ehkä siksi että en sen olemassaolosta tiennyt vielä. Mutta tällä koodilla ei saa arvosanoja vaikeustasoille, ne pitää itse hankkia.