Pelihahmo on aika neutraali termi ja siksi säännöt ovat tässä tapauksessa erittäin tärkeitä, sillä niillä karsitaan pois ne pelihahmot, jotka täytyy laittaa omaan listaansa laajuutensa vuoksi.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Aatrox - League of Legends

- Todella hyvin tehty paholaishahmo, varsin hyvällä taustatarinalla.

 

Aerith Gainsborough - Final Fantasy VII

- Lempeä ja leikkisä neitokainen.

 

Mimir - God of War

- Huvittava ja kaikkitietävä puhuva irto pää.

 

Sam Drake - Uncharted 4: Thief's End

- Renttu veljen ja aartenmetsästäjän esimerkkitapaus.

 

Fergus Reid - Wolfestein II: New Colossus

- Todella ja todella badass skotti.

 




24. Edge Geraldine - Final Fantasy IV: After Years

Ninjamestari ja yllättävän koominen hahmo isossa kokonaisuudessa. Toimii huomattavasti paremmin jatko-osassa sillä on astetta aikuisempi, mutta ei ole kuitenkaan kadottanut mihinkään sitä omalaatuista humoristista otettaan. Varsin loppupuolella vaikuttaa entistä kypsemmältä.


23. Yennefer - Witcher 3: Wild Hunt

Ei se mukavin hahmo Geraltin lähipiiristä, mutta todella hyvä ja uskollinen versio kirjan hahmosta. Pitää huolta niistä joista välittää, mutta muille voi olla hyvinkin välinpitämätön. Hyvin tyylikäs velhotar jossa havaittavissa myös vähän koppavaa käytöstä ja ajoittaista suoraa kiukuttelua. Mutta tarinallisessa mielessä erittäin hyvin tehty hahmo jolla iso rooli kokonaiskuvioissa. Puhumattakaan että näyttää todella hyvältä.


22. Clementine - Walking Dead season 1

Moraalinen kompassi ja se yksi hahmo johon kiintyy ja jonka kohtalosta todella välittää. Ykköskaudella Clementine on todellakin sellainen hahmo jota tulee ajatelleeksi vähän joka käänteessä, lähinnä siinä mielessä että mihin hän päätyy loppujen lopuksi, koska maailma ei ole sieltä parhaasta päästä. Pelaajan ratkaisut johtavat lopulta siihen että he joutuvat antamaan Clementinelle sen viimeisen neuvon, kun hän joutuu jatkamaan yksin.


21. Axel - Kingdom Hearts II

Yksi kiinnostavimpia Organisaatio hahmoja. Erittäin hyvä hahmo ja näyttäväkin vielä. Tulta hallitseva taistelija ja salamurhaaja jolla on taustalla jotakin aivan muutakin. Sellainen hahmo josta voi olla hankala tehdä pitäviä tulkintoja sillä hänestä huomaa että ristiriitaiset ovat tuntemukset hänellä itselläänkin, mutta juuri siitä syystä hän on niin hyvä ja kiinnostava hahmo.


20. Ves - Witcher 2: Assassins of Kings

Withcer 3:ssa turhan pienessä osassa, huomioiden miten hyvä hahmo on kyseessä. Kakkosessa Ves on juurikin sellainen astetta kiinnostavampi hahmo joka tekee asioita omalla tavallaan, ei näytä juuri piittaavan siitä mitä muut ajattelevat ja on lojaali komentajalleen Vernon Rochelle. Tarinan edetessä hänestä oppii paljon enemmänkin, mikäli tekee ne oikeat ratkaisut. Todella kovapintainen hahmo ja oikea sotilas.


19. Ayane - Ninja Gaiden Sigma 2

Ninja Gaidenin parhaita hahmoja monella tavalla. Todella hyvä hahmo Ryun tueksi. Ayane on vähän sellainen hahmo joka tuntuu aina ilmestynyt sinne ja tänne mutta jonka toiminnalle tuntuu myös olevan aina syy. Lähinnä se tukihahmo päähenkilölle. Pysyy aika etäisenä, mutta osittain siksi tuntuu niin kiinnostavalta.


18. Varrick - Dragon Age II

Yksi pelin hauskimpia hahmoja ja osittain siksi, että hän on se joka kertoo tarinaa kuulusteluissa. Varrick on varsin monipuolinen hahmo koska on melkoinen suunsoittaja ja osaa purkaa sitä myös kirjallisuuden tuottamiseen. Helposti yksi niitä kiinnostavampia hahmoja sarjassa ja juttu jatkuu todella toimivasti myös kolmosessa, jossa hän on aina tukkanuottasilla Cassandran kanssa.


17. Alistair - Dragon Age: Origins

Monesti hän on se koominen kevennys. Alistair on se ensimmäinen partneri ja hän on myös valmis uhrautumaan yhteisen hyvän edessä. Taustalla on tosin paljon enemmänkin mikä tulee kyllä pelin aikana selville. Alistair toimii niin hyvin koska hän on yleensä se hauska tyyppi tilanteessa kuin tilanteessa, mutta samalla aikaa hänen pitäisi olla myös se avainhenkilö monessa todella isossa asiassa.


16. Nathan Dawkins - Beyond: Two Souls

Tarinan edetessä tästä hahmosta kehittyy jotakin varsin traagista mutta tapa jolla se on kerrottu, toimii niin hyvin että sitä ei edes osaa aavistaa ennenkuin se on jo tullut vastaan. Willem Dafoe vetää roolin erinomaisesti ja alusta alkaen hän se hahmo johon Jodie luottaa enemmän kuin keneenkään muuhun ja jonka vaikutus on suurin. Todella mukava ja sympaattinen hahmo.


15. Leonardo Da Vinci - Assassin's Creed II

Ehkä se parhaiten onnistunut historiallinen hahmo koko AC sarjassa. Kakkosessa hän on vielä nuori mies, mutta selvä nero niin monella osa-alueella ja ehkäpä Ezion tärkein liittolainen. Da Vincistä tuodaan todella hyvin esiin ne hänen keksijän ominaisuutensa ja kaikenkaikkiaan tämä on niitä hahmoja joista todella pitää. Ehdottomasti pisteet siitä miten hyvin tämä yksi historian nerokkaimmista henkilöistä on tuotu pelimaailmaan. Kovin monen muun kohdalla ei ole näin hyvin onnistuttu tässä pelisarjassa.


14. Bastila Shan - Star Wars: Knights of the Old Republic

Kaikista loistavista hahmoista tässä pelissä Bastila on ehkä se kaikkein kiinnostavin. Osa syynä on hänen taustansa, mutta myös se, miten paljon hänen vaikutuksensa vaikuttaakaan siihen, mihin suuntaan tarina sitten lopulta meneekään. Bastilalla on se pimeä puolensakin, vaikka pitkälti hänestä rakennetaankin sitä uskollista jediä joka noudattaa oppeja. Mutta juurikin tälläiset monipuoliset tilanteet ovat niitä, minkä takia tämä hahmo on se kiinnostavin.


13. Lady Katarina - Incredible Adventures of Van Helsing

Erittäin hyvä hahmo tukemaan ja täydentämään päähenkilöä. Siinä missä Van Helsing on asiallinen ja monesti ymmärtäväinen ja antelias, on Katarina aina kyseenalaistamassa näitä päätöksiä ja tarjoamassa omaa näkökulmaansa milloin mihinkin. Se toimii yllättävän hyvin sillä aaveena Katarina on hieman rajoittunut toiminnassaan, mutta koomisena lisänä hän toimii yllättävän hyvin.


12. Nakmor Drack - Mass Effect: Andromeda

Wrex oli hyvä ykkösessä ja Grunt kakkosessa sekä kolmosessa. Mutta Drack pistää vielä paremmaksi Andromedassa. Hän on kuin näiden kahden hahmon parhaat puolet. Todellinen veteraani joka on nähnyt taisteluja vaikka kuinka ja joka on todellinen kiven kova järkäle ja kovanaama. Helposti yksi niitä hahmoja jonka haluaa pitää ryhmässään kokoajan.


11. Cain - Binary Domain

Ehkä se kaikkein yllättävin ryhmäläinen ja myös se ehdottomasti paras. Cain on ensinnäkin robotti, mikä on tässä maailmassa kyseenalaista, mutta hänen tietty länkkärityylitteinen ulkoasun ja ennenkaikkea vahva ranskalainen aksenttinsa tekevät hänestä todella eloisan hahmon josta todella alkaa pitämään ja kyllä hänestä tuli oitis oma suosikkiryhmäläiseni.


10. Nerissa - The Wolf Among Us

Pienenä merenneitonakin tunnettu hahmo on yksi pelin isoimpia mysteereitä, varsinkin lopuksi. Hahmo itsessään näyttää piirteitä femme fatalesta, mutta myös täysin viattomasta neidosta hädässsä. Juurikin se monimutkaisuus tekee tästä hahmosta niin kiinnostavan. Ääninäyttely ja ulkoinen olemus vain tukevat tätä.


9. Legion - Mass Effect 3

Tässä päätösosassa Legion pääsee todella oikeuksiinsa, vaikka hän todella hyvä kakkosessakin jo on. Se että hän on geth on kyseenalaista, mutta se ei vähennä sitä että hän on yllättävän kiinnostava ja syvällinen hahmo. Se miten hän puhuttelee muita on omanlaistaan, kuten myös miten hän viittaa itseensä ja nimi Legion on jo omiaan tekemään hänestä astetta syvällisemmän. Kaiken tämän lisäksi tämä on se osa jossa hänen tarinansa tulee päätökseen ja se on yksi niitä vahvimpia draamallisia hetkiä, vaikka hän onkin vain kone.


8. Rydia - Final Fantasy IV

Yllättävän paljon kehittyvä hahmo joka ensi tapaamisella on pikku tyttö mutta pelin aikana kasvaa aikuiseksi. Hänen kohdallaan kokonaisuus toimii todella hyvin hänen yleisen luonteensa vuoksi ja sitä edesauttaa se miten hän suhtautuu muihin, puhumattakaan kaikesta siitä mitä kaikkea hän ehtii tämän pelin aikana kokea.


7. Auron - Final Fantasy X

Yksi kovimpia äijiä FF peleissä koskaan. Todella hyvä hahmo jonka tarina ei sekään ole sieltä tylsimmästä päästä muutaman avainasian vuoksi. Auron on juurikin se hahmo ryhmässä joka on se todellinen veteraani jota monet todella kunnioittavat. Hänen stoalainen asenteensa on omiaan korostamaan tätä puolta ja ulkoisesti hän on oikealla tavalla erikoinen. Puhumattakaan että ääninäyttely on just eikä melkein.


6. Rinoa Heartilly - Final Fantasy VIII

Loistava osa tarinaa todella monella tavalla. Yksi parhaita FF tyttöjä. Se mikä tekee Rinoasta niin erityisen hyvän on se, että hän on niin erilainen päähenkilö Squalliin verrattuna, kuin kolikon kääntöpuoli, todella sosiaalinen, ystävällinen ja lempeä. Ehkä siksi se romanssikin toimii niin hyvin ja lisäsisältöä hahmoon saadaan kun tarina kunnolla etenee. Juurikin sellainen pelihahmo johon kiintyy juurikin sen leikkisyyden vuoksi vähän enemmän kuin moniin muihin.


5. Vincent Valentine - Final Fantasy VII

Ehkäpä se pelin toiseksi paras hahmo, mikä ei ole mitenkään pieni saavutus koska pelissä on niin monta niin hyvää pelihahmoa. Vincent on se mysteerimies jonka taustalla on taatusti vaikka mitä ja joka hieman pelin aikana alkaa myös avautumaan. Tämä synkkä hahmo toimii kuitenkin todella hyvin juuri siitä syystä ja lisää sisältöä hahmoon tulee hänen erikoisvoimansa kautta jonka avulla hän pystyy muuttumaan monenlaisiksi hirviöiksi. Todellakin sellainen hahmo joka toimii niin monella tavalla.


4. Regis - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine DLC

Tämä on niitä hahmoja joiden kanssa sitä kiinnostavaa tarinaa riittää ja juttua myös. Regis on juurikin sellainen sivistyneen oloinen herrasmies joka tietää vaikka mitä, on taatusti kirjaviisas ja ymmärtää asioiden päälle ja osaa päätellä ja tulkita asioita. Tähän kun heitetään vielä päälle että hän on suurvampyyri ja hyvin läheinen DLC:n pääroistoon, niin kyllä tästä hahmosta tulee hetkessä huomattavasti monimutkaisempi ja syvällisempi hahmo.


3. Nocturne - League of Legends

Kyllähän sieltä aina löytyy joku hahmo joka on astetta kiinnostavampi ja taustatarinan kautta Nocturne on. Mutta kyllähän hahmon tyylikkyyttä lisää myös se miten hauskaa hänellä on pelata ja miten hienosti hän on tehty. Tämä painajainen nimittäin liikkuu hienosti ja on erikoisominaisuuksiensa ansiosta todella tyylikäs.


2. Urgost - Lord of the Rings: War in the North

Tämän mahtavan lohikäärmeen kanssa Tolkien tarut syvenevät merkittävästi ja saavat todella mielekkäitä lisäsävytteitä. Urgost on niitä hahmoja joita ei ole jo valmiiksi kulutettu puhki ja jonka kanssa haluaa kuulla ja tietää kaiken mahdollisen mitä hahmolla vain onkaan kerrottavana. Tämä lohikäärme on niin hyvin tehty ja niin uskollinen lähdemateriaalille, että pakkohan sen kanssa on pyrkiä hyviin väleihin, sillä tämä on yksi pelikokonaisuuden todellisia kohokohtia ja tekee myös loppupuolesta niin mielekkään.


1. Fenrir - Smite

Skandinaavisen mytologian susi joka oli ragnarökissä yksi avainhahmoista monella tavalla. Nämä puolet on osattu tuoda todella hyvin peliin ja Fenrir näyttää monella tavalla juurikin siltä miltä kuvitella saattaa. Ei mitenkään erikoiselta, mutta omalla sävytyksellään juuri tarpeeksi erilaiselta. Tässä hahmossa painaa todella paljon se todellinen jumalmytologia mitä taustalla on eikä sitä todellakaan ole unohdettu sillä tämä on yksi parhaiten tehtyjä versioita siitä jättimäisestä sudesta. Todella monet muut pelit ja elokuvat eivät ole onnistuneet yhtä hyvin.