Kun pystyy kokeilemaan monenlaisia pelejä niin usein ne simppelit pelit ovat niitä jotka helposti jättää sitten sivuun. Mutta joskus niistä peleistä tulee sellaisia, joita pelaa aina silloin tällöin kun ei vain ole halua pelata mitään sen vaativampaa tai isompaa.

 

 

 

PS Now pelien joukossa on valtava määrä sellaisia pelejä jotka käyttävät yhtä simppeliä ideaa. Siis joukossa on valtavasti pitkiä ja laajoja pelejä, mutta joskus haluaa vain jotakin simppeliä pelattavaa ilman että tarvitsee sen enempää miettiä että mitä pelissä oikeastaan pitäisi tehdä.

Tietysti joistakin peleistä tulee sellaisia tapauksia joita sitten pelaa huomattavasti enemmän, mutta hyvin usein, tämänkaltaiset pelit jäävät lopulta syrjään. Mutta positiivista on se, että jos niiden pariin haluaa joskus palata, niin aloituskynnys on usein erittäin matala.
No%20Time%20To%20Explain.jpg?1557162910

Ei heikkohermoisille

 

 

Ei aikaa selittää

 

PlayStation Now

 

 

No time to explain

Nimikin kertoo kuinka paljon tästä pelistä tarvitsee tarinallisesti tietää. Lyhyesti voidaan sanoa että kun peli alkaa niin pelihahmon luo saapuu mies joka sanoo olevansa hän tulevaisuudesta, eikä ole aikaa selittää. Sitten alkaa tapahtua.

No time to explain on kärsivällisyyttä koetteleva peli sillä kentät muuttuvat nopeasti vaikeiksi ja yksinkertainen ohjattavuus pitää todellakin hallita. Peliä pelataan ihan muutamilla komennoilla ja suuri haaste onkin siinä miten vaikea peli loppuviimeksi onkaan. Niin vaikea peli ei ole kuin vaikka Super Meatboy, mutta helpolla tämän pelin kanssa ei pääse.

Pelattavuus koostuu pelihahmon siirtämisestä maaliin, käyttämättä futuristista energia-asetta. Ajoittain pelattavuutta hieman muokataan mutta se haastavuus ei vähene oikeastaan missään kohtaa mihinkään, vaan peli vaatii pelaajaa kokoajan hyvin tarkkoihin siirtoihin. Tälläisten pelien ongelmana on aika usein se että niiden kanssa se kärsivällisyys on eniten koetuksella.

Kokonaisuutena peli ei ole mitenkään erityisen hyvä. Sen huumori on erittäin hyvää, mutta pelattavuus ei juuri nappaa siinä määrin että peliä jaksaisi oikeasti alkaa pelaamaan läpäisy mielessä.

 

+ Huumori

 

- Rasittava haastavuus

 

Arvosana: 3,5

 

PettymysLocoRoco%E2%84%A2%20Remastered.jpg?15571

Veikelee palloilua ympäriinsä

 

 

Locoroco, mikä se ja mitä se tekee?

 

PlayStation Now

 

 

LocoRoco Remastered

Idea ja ohjattavuus on hyvin yksinkertainen. Siirrä veikeä pallero maaliin, keräämällä samalla pisteitä ja kasvattamalla palleroa. Isosta pallerosta saa joukon pieniä palloja, jotta pienistä koloista mahtuu kulkemaan. Pelattavuuden suhteen kovin paljoa erikoista tavaraa pelissä ei ole. Ohjattavuus on simppeli mutta samalla se ei ole ihan niin hyvä kuin aluksi toivoin. Palleroa ohjataan kallistamalla kenttää, mutta tämä toimii vain tiettyyn pisteeseen asti. Sanoisin että peli olisi varmasti paljon parempi jos kallistus toimisi paljon pidemmälle.

LocoRoco on sellainen peli joka on kannettavalta laitteelta peräisin ja osittain siitä syystä peli tuntuu vähän vaatimattomalta konsolilla. Kovin paljoa vaihtelua ei pelistä saa irti ja muutenkin kokonaisuus on vähän sellainen että ei sen parissa kovin kauaa viihdy, vaikka yksinkertainen pelattavuus ei mitään isompaa kynnystä aloittamiselle asetakaan.

 

+ Veikea ulkoasu

 

- Yksitoikkoinen pelattavuus

 

Arvosana: 4,6

 

Huonommalla puolellaSparkle%20Unleashed.jpg?1557162920

Yksinkertainen peli... ja koukuttava sellainen

 

 

Kimallus on vapautettu

 

PlayStation Now

 

 

Sparkle Unleashed

Sparkle 2 oli yksi niitä pelejä joka todellakin onnistui koukuttamaan ja viemään täysin mukanaan kunnes peli oli pelattu läpi, sitten jaksoi vielä tahkota loputonta peliä täysien tähtien toivossa. Kun nyt myöhemmin pelaa tätä edeltäjää, niin ne parannukset ovat todella selkeät. Pelattavuus on yksinkertaista värien yhdistelyä kun pallojono matkaa kohti pelaajan suojelemaan koloa. Vaikeustaso nousee hyvässä tahdissa mutta aivan lopussa tuntuu että peli alkaa todella vahvasti junnaamaan paikallaan. Sanoisin että pelin kampanja on juurikin hieman liian pitkä, tai sitten liian yksitoikkoinen, sillä lopussa virhemarginaali on todella onneton.

Pelattavuus on todella yksinkertainen ja toimii. Peliä jaksaa tahkota vähän pidempäänkin ja erilaiset tehosteet tekevät pelistä hieman helpomman ja tuovat mukanaan sitä sopivaa vaihtelua peliin. Se ei kuitenkaan pitkässä juoksussa riitä koska päälle 100 kenttää toistavat itseään todella äkkiä ja ajoittaiset lisähaasteet sun muut käyvät aika nopeasti tylsiksi. Sparkle on juurikin niitä pelejä jotka eivät yritä olla mitään erikoista. Ne ovat ajantappopelejä ilman mitään sen ihmeellisempää. Sparklen idea kuitenkin toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvin ja onnistuu viihdyttämään, vaikka haastetaso onkin vähän epätasainen ja hiomaton.

 

+ Yksinkertainen mutta koukuttava

 

- Hiomaton ja itseään toistava

 

Arvosana: 7,0

 

LoistavaOlliOlli2_%20Welcome%20to%20Olliwood.jpg

Frontside ollie

 

 

Tervetuloa Olliwoodiin, mustelmien ja asfaltti-ihottuman luvattuun maahan

 

PlayStation Now

 

 

OlliOlli2: Welcome to Olliwood

Skeittaus oli yhteen aikaan se juttu joka teki tuloaan joka paikkaan. Myös PS ykkösen paras peli piti sisällään hieman skeittausta. Itse pelasin aikanaan hieman Tony Hawk Skateboarding 2 peliä mutta OlliOlli2 on hyvin erilainen tapaus koska tämä peli on paljon simppelimpi.

Ulkoasu pelissä on oikein hyvä ja pelattavaa on ihan kivasti. Haastavuus on kuitenkin se mikä on pelin suurin juttu. Jokainen kenttä on haastava ja siitä saa vielä haastavamman. Ohjattavuus on hyvin simppeli mutta samalla aikaa se on erittäin haastava. Virhemarginaali on pelissä erittäin pieni sillä yksi kunnon lipsaus johtaa siihen että kenttä pitää aloittaa alusta. Sitten on paljon niitä liikkeitä jotka vaatiavat skalpellin tarkkaa toteuttamista. Yksinkertainen ohjattavuus johtaa siihen että sitä tekee todella typeriä virheitä. Osasyy on kuitenkin siinä että itse todellakin haluaisin hieman muokata ohjattavuutta sillä tietyt toiminnot tuntuvat todella kömpelöiltä.

Tunnelmallisesti peli toimii erittäin hyvin. Musiikki on todella hyvää ja pelistä ei puutu vauhtia saati vaarallisia tilanteita. Kentissä on paljon kohtia jotka voi tehdä monella tavalla ja se pelattavuudellinen yksikertaisuus on se juttu mikä vie peliä eteenpäin. Kentissä on suurin osa ajasta mennään ennaltamäärätyllä tavalla ja tätä yritetään toteuttaa mahdollisimman virheettömästi. Tästä syystä pelistä tulee vähän sellainen että sen parissa ei viihdy ellei peliin todella pääse sisään. Itse huomasin että kyllähän peliä vähän aikaa jaksaa tahkota mutta itse en ainakaan jaksanut loputtomiin hioa suoritustani sillä raivostuttava tästä pelistä tulee erittäin äkkiä.

Kokonaisuutena Olliolli2: Tervetulloa Olliwoodiin on haastavien pelien ystävälle hyvä valinta ja jos rullalautailu kiinnostaa niin sitä suuremmalla syyllä. Monille peli voi kuitenkin olla turhan haastava eikä siihen jaksa loputtomiin paneutua.

 

+ Hienon näköinen ja kuuloinen

+ Vauhtia ja värejä

 

- Vaikea

- Turhauttava

 

Arvosana: 5,0

 

VälimalliaVelocibox.jpg?1557162928

Räpäytä ja hävisit

 

 

Vauhtia, nopeita refleksejä

 

PlayStation Now

 

 

Velocibox

Sanotaan heti että tämä peli oli omalla kohdallani todella nopeasti ohi. Ohjattavuus on todella liukas ja peli etenee todella hurjaa vauhtia. Ideana on väistellä esteitä samalla aikaa kun pelaaja etenee hurjaa vauhtia käytävää. Esteitä on joka paikassa ja ohjattavuus koostuu eri tasojen valinnasta ja ajoittaisesta hyppimisestä. Sitä en sitten tiedä että olenko liian nopea vai hidas sillä peli katkeaa todella nopeasti kun törmäät mihin tahansa.

Tämä on sellainen peli johon pitää upottaa todella paljon aikaa jotta siihen pääsee kunnolla sisälle. Itse en ainakaan kokenut tätä peliä järin kiinnostavaksi koska sen aloittamiseen on melkoinen kynnys. Pelissä ei tunnu olevan mitään varsinaista aloitustaso, vaan heti mennään syvään päähän. Vauhtilaaatikko on juurikin sellainen peli joka pakottaa heti pistämään parasta, sillä muutoin pelissä ei pääse yhtään mihinkään.

 

+ Vauhdikas

 

- Turhan vaikea

 

Arvosana: 3,0

 

PettymysTetraminos.jpg?1557162924

Eri nimi, sama peli

 

 

Se on tetristä, taas kerran

 

PlayStation Now

 

 

Tetraminos

Tetris nyt ei varmaan ole mitenkään uusi asia kenellekään joka peleistä mitään tietää. Ideana kasata erilaisissa asetelmissa tulevia palikoita siten että yhdellä rivillä ei ole yhtään tyhjää palikkaa. Tuolloin kyseinen rivi tyhjenee jolloin lisää palikoita mahtuu mukaan. Palikoiden tulovauhti kiihtyy kokoajan.

Mitä tästä voisi sitten sanoa mitä ei ole jo sanottu miljoonatta kertaa. Yksinkertainen idea mutta se toimii. Erottuuko Tetraminos sitten jollakin tavalla muista, ei paljoa. Palikoita on monen muotoisia ja tässä variaatiossa on ihan yhden ruudunkin palikoita, joita esimerkiksi Ultimate Tetris pelissä ei ole. Mutta kokonaisuutena kyseessä on Tetris peli siinä missä niin monet muutkin. Hyvässä ja pahassa.

 

+ Yksinkertainen ja koukuttava pelimekaniikka

 

- Ei mitään uutta

 

Arvosana: 7,5


ErityinenMatkailua ja taistelua solun sisällä, avaruudessa tai jossakin muualla

 

PlayStation Now

 

 

Eufloria

Tiettyjä ajatuksia tulee pelkästä nimestä, mutta ne tuskin vastaavat sitä, millainen peli onkaan kyseessä. Pelissä on tarkoitus valloittaa "planeettoja" omilla joukoillaan joita saa lisää kun istuttaa kasveja planeetoille, jotka sitten tuottavat joukkoja planeettojen valloitukseen. Pelin edetessä vastaan tulee uusia haasteita, mutta myös uusia apukeinoja planeettojen valtaukseen.

Planeettojen sijaan palloja voi ajatella soluina, joiden kimppuun virukset hyökkäävät ja pelaajan tarkoitus on valkosoluilla puolustaa soluja. Eufloria on sellainen peli herättää hieman ajatuksia, mutta tulkitsi pakettia miten hyvänsä niin yllättävän syvällinen tapaus on kyseessä. Pelattavaa on enemmän kuin aluksia ajattelin ja se kaikki on varsin taktista. Mitenkään erityisen vaikea peli ei ole kyseessä mutta peli kasvaa aivan omanlaisiinsa mittasuhteisiin kun vähän etenee.

Eufloria pysyy varsin yksinkertaisena ulkoisesti vaikka sisältöä tuleekin lisää ja pelaaminen itsessään muuttuu kokoajan isommaksi ja haastavammaksi paketiksi johon tuntuu kokoajan tulevan lisää muuttujia. Kaikenkaikkiaan kyseessä on kuitenkin perusidealtaan yksinkertainen peli jossa on tekemistä hyväksi aikaa ja vähän mietittävääkin siinä mielessä että miten haluaa kentät suorittaa.

Eufloria on sellainen peli josta voisi keksiä varsin paljon sanottavaa, mutta omalla kohdallani se on jäänyt aikalailla sivuun koska parempiakin pelejä on kokeiltavana ja pelattavana. Mutta tämä on kuitenkin sellainen peli jonka pariin saattaa hyvinkin pala kerran jos toisenkin.

Vaika kokonaisuus ei olekaan mikään järin ihmeellinen, niin perushyvään pakettiin on saatu oikein toimiva pelimekaniikka jota rikastetaan hyvää vauhtia pelin edetessä.

 

+ Tyylikäs

+ Simppeli mutta omalla tavallaan haastava

 

- Suhteellisen mitäänsanotamon

- Tylsähkö

 

Arvosana: 6,5

 

ErinomainenKukkanen, ja toinen... ja sadas... ja tuhannes... varmaan myös sadastuhannes

 

PlayStation Now

 

 

Flower

Yksinkertainen peli yksinkertaisimmasta päästä. Kukka on ajantappopeli jossa pääpaino on rentoutumisella. Peli ei ole vaikea, siinä ei oikeastaan voi hävitä ja siinä lennetetään kukan terälehtiä ja laitetaan kaikki niity kukat kukkimaan. Tähän saa upotettua aikaa sen pari minuuttia tai parikymmentä minuuttia, täysin riippuen siitä mitä mieli tekee.

Pelattavuudessa ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä, ainoa mitä pelissä tehdään, on ohjataan tuulta, joka sitten puhaltaa terälehtiä haluttuun suuntaan. Se mikä tässä on ainoa oikeastaan huono juttu on se, että ohjattavuudessa käytetään ohjainta siten, että sitä kääntelemällä ohjataan tuulta. Miksi tätä ei ole voitu tehdä tateilla, jolloin peliä olisi helppo pelata ilman mitään sen ihmeellisempiä ongelmia. Tälläisenään pelattavuus jättää ikävän paljon toivomisenvaraa.

Tietysti kun kyseessä on näin yksinkertainen peli niin turha siltä on ihmeitä odottaa, sen kun vain pelaa ja nauttii siitä mitä saa. Flower on sellainen peli jossa ei tarvitse ajatellan sen kummemmin. Sopii todella hyvin sellaisiin hetkiin kun parempaakaan tekemistä ei ole. Kokonaisuutena ihan kiva peli, ei mitään kovin ihmeellistä.

 

+ Rentoa pelattavaa ilman haastetta

 

- Ohjattavuus jättää toivomisenvaraa

 

Arvosana: 7,0

 

LoistavaSammakko ylittää tien

 

PlayStation Now

 

 

Frogger Returns

Tarkoituksena viedä sammakko ruudun alapäästä yläpäähän väistellen esteitä kuten autoja. Jotkut esteet pitää ylittää hyppimällä liikkuville tasoille ja joskus muitakin vaaroja on tielle. Perusidealtaan Frogger on hyvin yksinkertainen. Sammakko liikkuu ylös, alas, oikealle tai vasemmalle ja kuolee yhdestä osumasta. Pisteitä saa sitä mukaa kun vie sammakoita maaliin asti.

Tämä on juurikin niitä pelejä joista ei paljoa sanottavaa keksi. Idea toimii, mutta monien yksinkertaisten pelien joukossa Frogger ei ole yhtä mukaansatempaava kuin monet muut simppelit pelit ja siksi se jää nopeasti sivuun eikä sen pariin palaa ihan niin innokkaasti kuin vaikka Tetriksen pariin.

 

+ Yksinkertainen ja toimiva pelattavuus

 

- Yksitoikkoinen ja tylsähkö

 

Arvosana: 5,5

 

Paremmalla puolellaMene virran mukana

 

PlayStation Now

 

 

fl0w

Erittäin yksinkertainen peli joka omalla tavalla pitää todella hyvän idean sisällään. Syö pienempiä eliöitä ja kasva, jolloin voit syödä vähän isompia eliöitä. Tämä on juurikin sellainen peli jonka parissa viihtyisin oikein hyvin. mutta...

Se mikä tuhoaa koko paketin on se ohjattavuus. Peliä ohjataan kallistelemalla peliohjainta ja tämä ei todellakaan toimi hyvin ja on ennen kaikkea muuta todella ärsyttävää. Tämä on syy miksi tämän pelin parissa ei viihdy kovinkaan kauaa. Jos ohjattavuus olisi parempi, oli peli helposti kaksi kertaa parempi überversio matopelistä.

 

+ Hyvä idea

 

- Huono ohjattavuus

 

Arvosana: 2,2

 

Surkea