Monesti pääroistosta ei tehdä edes isoa numeroa ja toisinaan on heti selvää kuka on pääroisto. Tästä syystä monesti onkin hyvin tärkeää että ensivaikutelma toimii, sillä monet erinomaiset pääroistot, eivät aina saa arvoistaan esittelyä. Sitten on niitä tapauksia kun pääroisto on selvillä ja hän saattaa puhuakin, mutta hän ei vain näyttäydy.

 

 

 

Simppeli kertaus:

Vain yksi per hahmo ja vain sellaisesta pelistä jossa hahmo on pääroistona.

 

Lisäyksenä mainittakoon että jos pääroisto puhuu ja hänet mainitaan, jopa hänestä kerrotaan paljon, ei välttämättä vielä riitä. Tästä on eräänä vahvana esimerkkinä Darksiders sarjan Lucifer. Vaikka hänestä tietää Darksiders: Genesisin kautta jo todella paljon ja parissa aiemmassa hän on puhunutkin, niin ei häntä ole vieläkään varsinaisesti esitelty. Joten vielä hän ei pääse listalle, mutta vaikuttaa niin hyvältä, että kärkeen hän tulisi pääsemään.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Dr. Nefarious - Ratchet & Clank: Crack in Time

- Niin uhkaava ja samalla, niin huvittava.

 

Metalhead Leader - Jak II: Renegade

- Näytetään heti alussa, vilautetaan taas välillä ja esitellään vasta loppupuolella.

 

Abaddon - Primal

- Alkuvoiman ilmentymä omalla tavallaan.

 
24. Dormin - Shadow of the Colossus

Kaikki pimeys ruumillistuu, pelaajan ohjattavaksi. Tähän asti monet asiat ovat olleet aika kyseenalaisia ja sitten kun tämä todellinen pahuus ottaa oikeasti muodon, niin se tilanne on vain niin hyvä, varsinkin kun pelaaja saa ohjata tätä hirviötä.


23. Katherine Marlowe - Uncharted 3: Drake's Deception

Juurikin sellainen arvokas esittely tyylikkäillä vivahteilla. Hahmon kanssa korostetaan sellaista vähän "paremman väen" vaikutelmaa puhumattakaan siitä että hahmo selvästi katsoo muita vähän alaspäin. Lisäksi veitsi on todella hyvä lisäsilaus hahmolle.


22. Kain - Legacy of Kain: Soul Reaver

Pahan vampyyriruhtinaan esittely joka tarjoaa oitis syyn haluta hänen päänsä vadille. Kain istuu valtaistuimella ja hänestä näkee päältä oitis että mikään mukava hahmo hän tuskin on. Se mitä hän sitten oitis kateudessaan tekee Razielille, on kuitenkin se mikä tekee hänestä oitis selvän vihollisen peliin.


21. Crawford Starrick - Assassin's Creed: Syndicate

Tyylikkään elegantti ja nopea esittely, mutta se toimii kertoen pääkohdat hahmosta. Ei mitään järin isoa vaan miltein kaikki jätetään pelaajan arvailtavaksi, mutta juuri siksi kokonaisuus toimii koska hahmosta annetaan sellainen nopea ensivaikutelma ilman että pelaajalle oitis kerrottaisiin kaikki pääkohtia.


20. Dr. Octopus - Marvel's Spider-Man

Otto Octavius nyt tulee tutuksi tarinan edetessä mentorihahmona, mutta se todellinen muutos on asia erikseen. Siinä kohtaa hänestä todella tulee tohtori Mustekala, niin samalla korostetaan sitä, miten mahtava vihollinen hän onkaan, koska hän vapauttaa ison joukon hämiksen vihollisia ja taltuttaa seittisankarin. Erityisen dramaattisen tästä tekee kuitenkin se, että hahmo itsessään on ollut tähän asti, hyvin läheinen Peter Parkerille.


19. Sauron - Middle-Earth: Shadow of War

Lyhyt ja ytimekäs, kun hahmo ei isompaa esittely tarvitse. Tässä tilanteessa Sauron astelee näkyviin täydessä varustuksessa joka on tullut faneille tutuksi. Ei siinä nyt juuri sen enempää tarvita, se toimii todella hyvin ja korostaa sitä, millainen Sauron todella onkaan.


18. Jack of Blades - Fable

Mestarin esittely tapahtuu kuin kenen tahansa legendaarisen sankarin esittely areenataisteluiden lomassa. Tämä esittely toimii niin hyvin, koska Jack esitellään kuin kuka hyvänsä legendaarinen sankari, joka on tehnyt yhtä jos toista. Hahmosta tulee vähän sellainen monitahoinen vaikutelma ja sitä korostaa erityisesti hänen ja pelihahmon hetkellinen tapaaminen. Mutta kyllä tämä esittely toimii kun ensin hahmosta tietää vain nimen.


17. Origami tappaja - Heavy Rain

Esitellään kuin kuka hyvänsä pelattava hahmo. Hän astuu kuvaan kun sataa ja jatkaa normaalia toimintaansa kuin ei mitään. Siinä samalla tuodaan esiin sitä miten hän piiloutuu joukkoon ja miten hän seuraa tilanteen etenemistä. Pelaaja ei aavista mitään, varsinkaan aluksi.


16. Clockwerk - Sly Raccoon

Kun hahmo sitten lopulta esitellään, niin samalla kokonaiskuva selviää omassa valtavassa mittakaavassaan. Clockwerk on aluksi ollut kuin kuka hyvänsä vihollinen, mutta kun siinä samalla korostetaan sitä, miten kauan hän onkaan ollut mukana, niin mittakaava kokonaisuudessa kasvaa valtavasti, puhumattakaan siitä tulevasta yhteenotosta. Tämä on oikea tapa korottaa panoksia valtavasti.


15. Unicron - Transformers

Megatron on tavallaan pelin ensisijainen pääpahis ja Unicron on enemmänkin se salainen, mutta nousee oitis esittelyssä pääpahiksen rooliin koska voimallisempaa hahmoa ei yksinkertaisesti löydy koko Transformers maailmasta. Unicron lisäksi esitellään aivan lopussa, juuri kun pelin pitäisi loppua. Sitten koittaakin viimeinen taistelu. Sääli vain että Unicronin robottimuotoa ei käytetä ollenkaan.


14. Soul of Cinder - Dark Souls III

Ympäristö tekee isoimman esittelyn kun koittaa viimeinen yhteenotto tulikiven ruumiillistumaa vastaan. Kun saavutaan paikalle joka on tuhkan värjäämä ja täynnä aseita, niin heti on selvää että eeppiset ovat mittasuhteen. Kun sitten lopulta näkyy että millainen Soul of Cinder onkaan, niin kyllä se on hieno hetki, kun tulihehkuinen hahmo astelee tuhkaiselle maalle.


13. Lucifer - Dante's Inferno

Hyvin klassinen versio langenneesta enkelistä. Kun ollaan laskeuduttu aivan syvimpään hornan syöveriin, niin vastassa on enää yksi sarvipäinen hahmo ja kyllä tämä on yksi pelin hienoimpia esittelyjä, vaikka hahmossa ei olekaan juuri mitään sellaista erikoista. Esittely kuitenkin toimii todella hyvin, sillä sitä on pohjustettu kerros kerrokselta.


12. Ansem - Kingdom Hearts

Haastavan yhteenoton jälkeen tämä jäbä kävelee esiin kuin tietäen ainoana mitä on tekeillä. Ääni on isossa osassa koska eräs mysteerimies on kertonut mietteitään aiemmin, mutta kun hän sitten esiintyy ilman kaapua ja huppua, näin upeassa paikassa ja näin hurjien tapahtumien jälkeen, niin kyllä se on hieno esiin tulo.


11. Lord Gabriel - Victor Vran

Erityisen merkittävän hahmon todellisesta esittelystä tekee se, että hahmo on jutellut sinulle jo kauan, eli Gabriel on todella tuttu, ollut todella pitkän aikaa ja kehittynyt tarinan edetessä varsin hyvin. Siinä ohessa on varmaan miettinyt yhtä ja toista joten kun hahmon sitten lopulta tapaa kasvotusten, viimeisen taistelun alkaessa, niin kyllä aika nopea esiintulo, on erittäin onnistunut.


10. Vladimir Lem - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Iso juttuhan on siinä, että hänen todellinen roolinsa selviää vasta paljon myöhemmin. Mutta kun hänet ensimmäistä kertaa kohtaa, niin olosuhteet eivät ole ne imartelevimmat, mutta zoomaus hahmoon on enemmän kuin nappiosuma.


9. Father - Blood of the Werewolf

Aivan lopussa tuleva käänne, jossa joukon johtaja todella esitellään, samalla kun peli päättyy. Mysteerimies näyttää kasvonsa ja samalla paljastuu kuka hän todellisuudessa onkaan. Siinä samalla panokset kasvavat valtavasti. Kaikki tämä, kun peli on juuri päättymässä.


8. Darth Malak - Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars pahis esittely ja toimii. Varsin tavallisenoloinen pahishahmo, jolle osittainen naamio kuitenkin tekee hienon tyyliseikan. Sitten kun mukaan heitetään tämän pahikset armoton suhtautuminen moniin asioihin ja selvä pahuus, niin ollaan oitis Star Wars tunnelmissa. Vaikka kokonaisuus onkin monella tavalla aika kliseinen, niin se vain toimii.


7. Manus, Father of Abyss - Dark Souls: Artorias of the Abyss DLC

Esitellään kun viimeinen taistelu alkaa. Tähän asti kaikki on ollut pelkkää arvailua. Syvyys on todella vahva pimeyden voima ja sen syövereissä otetaan yhteen Manusin kanssa. Kun tämä hahmo astelee esiin niin pelkästään ympäristö kuvastaa kaikkea hienosti.


6. Avatar of Chaos - Darksiders II

Absalom kaikessa korruptiontäyteisessä muodossaan. Vaikka hahmo ei olekaan se kaikkein hienoin, niin tapa jolla hänet esitellään toimii niin hyvin. Levinnyt korruptio ottaa monia muotoja ja se on myös vaatinut oman osansa tämän hahmon kanssa. Se toimii paljon paremmin kuin arvaisikaan, sillä se miten korruptio on esitetty tarinan edetessä vaikutuksineen ynnä muine juttuineen, tekee tästä hetkestä niin hyvän, sillä Absalom on vain se nukke, jota korruptio käyttää astianaan.


5. Dracula - Vlad the Impaler

Hahmo kohdataan vain kerran, kun viimeinen yhteenotto alkaa ja Vlad Tepes istuu valtaistuimella, muuttuen samalla hirviömuotoonsa. Tämä pääasiassa tekstipohjainen tarina onnistuu kuitenkin ihan parilla kuvalla tekemään todella hyvän kokonaisvaikutelman siitä, millainen mies onkaan nyt vastassa. 


4. Dutch Van Der Linde - Red Dead Redemption 2

Esitellään samalla kun päähenkilö esitellään ja samana ryhmänä, mikä tekee tästä niin erinomaisen. Tilanne jossa esittely tapahtuu on todella nopeasti etenevä, mutta kuitenkin suunnitelmallisen epämääräinen, johtuen armottomasta lumimyrskystä ja paksuihin vaatteisiin pukeutuneista henkilöistä jotka eivät ole parhaimmillaan, mutta jotka myös osaavat ottaa tilanteen hallintaan omalla tavallaan. Erityisen hyvin tämä toimii Dutchin tapauksessa siksi, että hän on yksi niitä hahmoja joka tässä tilanteessa vaikutttaa eniten sankarimaiselta.


3. Cyborg - Fahrenheit

Yllätysilmestyminen ja helposti se todellinen pääroistomaisin hahmo. Lopun jo lähes alkaessa pakkaa sekoitetaan vielä kerran kun Cyborg esitellään. Vanha nainen katoaa ja paikalle jää robottimainen hahmo, tekoäly joka kerrottuaan Lucasille tilanteen todellisen laadun, paljastaa myös omat tarkoitusperänsä ja laittaa pelin todellisen loppun käyntiin. Yksi yllättävimpiä ilmestymisiä, varsinkin kun huomioi miltä hahmo todella näyttää.


2. Dettlaff - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine DLC

Itse sanoisin että varsinainen hahmon esittely tapahtuu myöhemmin, mitä hahmon ensimmäinen kohtaaminen, sillä silloin tulee esiin muutakin kuin pelkkä hirviö. Kun Dettlaff ja noituri istuvat samaan pöytään ja puhuvat keskenään, niin silloin vasta korostuu se, millainen on mies hirviömäisen ulkokuoren takana. Dettlaffin tapauksessa ulkoinen olemus on erityisen onnistunut ja muutenkin kokonaisuus on erittäin hyvä. Se vain paranee kun mukaan otetaan kaikki ne tarinalliset vivahteet ja pelaajan oma suhtautuminen tilanteeseen.


1. Darth Vader - Star Wars Jedi: Fallen Order

Tätä kohtausta ei voi kuin ylistää, sillä se on vain niin upea ja Vaderin ilmestyminen on kuin kruunu tarinalliselle painokkuudelle koko pelissä. Juurikin tälläinen punasävytteinen värimaailma, legendaarinen hengitysääni ja hahmon asteleminen esiin. Tähän kun lisätään hahmojen pelko, muutamat todella hyvin valitut sanat ja Vaderin armottomuus, niin kokonaisuus on enemmän kuin onnistunut pääroiston esittely, pelin viimeisillä hetkillä. Tämä on todellakin onnistunut tapa esitellä hahmo jonka jokainen Star Wars fani tuntee.