TMNT pelisarjat ovat kerran toisensa jälkeen vakuuttaneet simppelillä, mutta niin mielekkäällä otteellaan beat em up toimintaan. Pomotaisteluja näissä peleissä on ollut varsin suuret määrät ja onkin haastavaa valita ne parhaat. Monissa peleissä taso on varsin simppeliä, mutta sitten on niitä, jotka varsin yksinkertaisista syistä, nousevat parhaiksi.

 

 

 

Nyt kun TMNT: Shredder's Revenge ja Cowbunga collection ovat molemmat ulkona, on ollut hyvä tilaisuus verestää muistoja useammasta pelistä. Mutta kaikki TMNT aiheiset pelit kelpaavat vertailuun, kuten edelleen paras TMNT peli: Battle Nexus.

Koska tietyt pomoviholliset ovat osa lähemmäs kaikkia mahdollisia Turtles pelejä, on hyvä tehdä muutamia rajoituksia, että muutamat vihollishahmot, kuten Silppuri kärjessä, eivät täytä listaa lähes yksinään.

- Hahmo voi esiintyä vain yhdellä sijalla, yhdessä muodossaan.

  • Jos hahmosta on useampi variaatio, jokainen variaatio kelpaa yhdelle sijalle.
  • Duo taistelut lasketaan eri variaatioksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Shredder & Foot clan - Turtles in Time

Erikoinen jo pelkästään asetelmaltaan ja tavaltaan, jolla pelaaja voi vahingoittaa silppuria. Suuret pisteet kekseliäisyydestä.

 

Drako - Battle Nexus

Viimeinen taistelu joka on ainakin uhkaava kuin mikä, mutta merkittävästi helpompi kuin voisi olettaa. Vaatii kuitenkin selvää yhteistyötä tietyissä kohdissa.

 

Polar - Arcade Game (NES)

Varsin helppo taistelu, sillä tässä taistelussa on eräs suunnitteluosa, jolla voi lähes stun lockata pomovihollisen tekemään yhtä ja samaa asiaa uudestaan ja uudestaan.

 

Hun - Battle Nexus

Monipuolistettu versio edeltävän pelin taistelusta. Hunni on tankkimainen vihollinen joka käy rynnäköllä päälle ja on ajoittain haavoittumaton. Melko suoraviivainen taistelu, mutta hahmoon todella sopiva sellainen.

 

Super Shredder - Turtles in Time

Ehkä se helpoin super Silppuri variaatio, mutta jokin tässä tappelussa vain toimii niin hyvin, että se on jäänyt varsin positiivisesti mieleen.

 




24. Bishop - Mutant Nightmare

Varsin tavanomainen taistelu, joskin todella hyvällä vihollisella. Bishop ei taistelutyyliltään merkittävästi eroa monista muista, mikä on lievä pettymys, koska olisi voinut olettaa että hahmoon olisi tuotu jotakin vähän erikosiempaa mukaan. Mutta ainakin kyseessä on suhteellisen uskollinen versio 2003 animaatiosarjasta.


23. Leatherhead - Shredder's Revenge

Varsin samanlainen taistelu mitä Turtles in Time versio on, mutta taistelukenttä tuo mukanaan oikeasti jotakin erityistä. Kentässä on viemäreitä joiden kautta krokotiili liikkuu nopeasti ja hyökkää nopeasti. Tämä tuo hieman vaihtelua normaaliin nyrkkitappeluun ja sitä kautta tämä versio niukasti voittaa tämän kädenväännön.


22. Rat King - Shredder's Revenge

Rottakuningas on varsin simppeli taistelu hyvällä rytmityksellä. Välillä hän kutsuu rottia ja välillä tappelee itse. Tyylillisesti erittäin hyvin rakennettu kokonaisuus, jossa joutuu tosin hieman odottelemaan, että rotta-aallot menevät ohi. Lisäksi viholliselle on lähinnä sellaisia hitaita hyökkäyksiä jotka myös pakottavat hieman odottamaan, mutta ideallisesti merkittävästi parempi kuin Turtles in Time versio.


21. Tatsu - Hyperstone Heist

Normaalisti laumataistelut ovat hanurista, mutta tämä on niitä tapauksia, kun se toimii. Tatsu itse lähinnä heittelee tavaraa, joita voi lyödä takaisinkin, mikä melko kiva lisä. Parasta tässä on kuitenkin se lauma jalkaninjoja jotka hyppivät mukaan taisteluun. Heistä ei isompaa vaara ole, eikä oikeastaan Tatsustakaan, mutta ainakin tappelu on oikein hyvin tehty, varsinkin tämän pelin mittapuulla.


20. Turtle Tenderizer - Shredder's Revenge

Vähän erikoisempi taistelu jossa ollaan skeittilaudoilla ja taistellaan Bebopin ja Rocksteadyn monsteriautoa vastaan. Auto liikkuu tiellä miten sattuu ja ajoittain viholliset tekevät omia juttujaan autosta käsin. Ei se vaikein taistelu mutta hieman miten sattuu taistleu hit boxin suhteen. Mutta ideallisesti astetta erilaisempi.


19. Mutant Baxter - Turtles in Time

Merkittävästi parempi kuin Shredder's Revengen ärsyttävä versio. Tämä kärpänen ampuu nyrkkipyssyllä illmasta käsin, tai maasta käsin ja hyökkäykset häntä vastaan ovat usein melko simppeleitä. Mutta juuri siksi taistelu onkin oikein hyvä pelin ensimmäiseksi pomotaisteluksi.


18. Karai - Battle Nexus

Hyvä yhteenotto tätä ninjaa vastaan. Karai on pitkälti juurikin sellainen astetta tehokkaampi ninja vihollinen muutamilla omilla jutuillaan. Ei sellainen taistelu joka jää erityisen hyvin mieleen, mutta kuitenkin sellainen joka sopii hahmolle todella hyvin.


17. Slash - Shredder's Revenge

Slash variaatioista se paras. Slash käyttää muutamia hyvin erilaisia hyökkäyksiä joista on samanlaista fiilistä mitä kilppareidenkin hyökkäyksissä on, tai on ollut sarjan aikana. Tietyt hyökkäykset ovat todella kilpikonnamaisia mikä vain korostaa sitä fiilistä mikä taistelussa on läsnä. Slashin taistelutyyli on melko aggressiivinen, mutta siinä on myös omanlaisensa huumorivivahteella.


16. Casey Jones - TMNT (2003)

Raphaelin erikoistaistelu jossa päästään ottamaan yhteen Caseya vastaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein hyvin tehty lisätaistelu joka ei ole mekaniikoiltaan mitään erikoinen sillä Casey on monella tavalla kuin normaalia tehokkaampi vihollinen joka pistää oikeasti hanttiin. Tarinalliselta puoleltaan kyseessä on kuitenkin erittäin hyvä lisä peliin, animaatiosarjan hegenssä.


15. Ultimate Ninja - Battle Nexus

Vihollinen joka käyttää melko tehokkaasti kaikkia ninjatrikkejä joita löytyy. Heittotähtiä, savupommeja, miekkoja ja sitä rataa. Erittäin hyvin rytmitetty taistelu jossa vaihtelua on varsin hyvin. Sopii hahmoon todella hyvin eikä vain jää sellaiseksi hieman tehostetuksi perusviholliseksi, koska taitokokoelmassa on niin paljon muuttujia. Ehdottomasti yksi niitä monipuolisia taisteluja joka on kuitenkin myös erittäin reilusti kasattu eikä tunnu missään kohtaa epäreilulta tai ärsyttävältä, mikä melkoinen saavutus.


14. Krang - Turtles in Time

Krang taisteluista tämä yhteenotto on ehkä se paras, mutta ei nyt niin selvästi, että muut olisivat merkittävästi huonompia. Tässä on sen verran muuttujia että taistelu ei mene täysin monotoniseksi, mutta ei kuitenkaan liikaa, ei mitenkään ärsyttäviä. Lisäksi se korostaa hyvin sitä seikkaa että ilman vartaloaan Krang ei ole oikeastaan yhtään mitään, kuten asiaan kuuluu. Unohtamatta että koko kenttä on oikein hieno, kuin bonuskierros.


13. Baxter Stockman - Arcade Game (NES)

Simppeli ja melko helppo taistelu jossa vihollinen lentelee laitteellaan ja pudottelee mausereita. Hyvä paikka farmata pisteitä, sillä Stockman itse ei vahingoita pelaajaa. Helposti sellainen taistleu joka erottuu erittäin selvästi joukosta. Tämä nyt on pelin helpoin pomotaistelu, mutta ei läheskään huonoin, koska se on omanlaisensa taistelu yhdellä, mutta todella hyvällä idealla.


12. Ninja Rats - Battle Nexus

Yksi näitä taisteluita joka on pelin täysin oma idea. Tässä tilanteessa on neljä ninja rottaa ja kilpikonna sensei. Yhteenotto on siinä mielessä haastava että vastustajat ovat nopeita ja pieniä, mikä tuo oitis oman haasteensa. Ainoa suuri missattu potentiaali on siinä, että nämä neljä eivät jaa samaa elinvoimapalkkia, toisin kuin pelaajat tässä pelissä. Jos näin olisi, tämä olisi vielä onnistuneempi kokonaisuus pelimekaanisesti.


11. Tokka & Razhar - Turtles in Time

Ensimmäinen duo taistelu minkä olen itse kokenut ja siitä onkin jäänyt melko hyvät fiilikset. Kumpikin vihollinen on suhteellisen hillitty taistleussa, mutta kaksi vihollista tuo oitis oman lisähaasteensa. Tyylillisesti joka tapauksessa todella hyvin tehty taistelussa joka on samalla aikaa melko simppeli, mutta myös omalla tavallaan vaativa.


10. Turtlebot - TMNT (2003)

Taistelu jossa vastassa kilpparirobotti joka taisteluee pitkälti samalla tavalla kuin pelaajat. Se vaihtelee aseitaan ja sitä kautta sen hyökkäykset ovat hieman erilaisia, tietyn kilpikonnan hyökkäysten tyylisiä. Tämä on omasta mielestäni kaikista variaatioista se paras, sillä siinä se oikeasti käyttää hyväkseen neljän erilaisen kilpparin aseita ja tyylejä, sen sijaan että olisi vain geneerinen vihollinen, joka sattuu näyttämään pelihahmoilta. Kyllä Shredder's Revengen variaatio oli hyvä, mutta tämä on parempi.


9. Ultimate Drako - Mutant Nightmare

Merkittävästi tyylikkäämpi ja haastavampi versio hahmosta, kuin Battle Nexusin Drako. Drakolla on melkoinen valikoima tehokkaita hyökkäyksiä ja vaikka taistelu onkin aluksi melko helpolta vaikuttava, muuttuu se kokoajan haastavammaksi. Drako on myös todella kestävä vihollinen, vaikka pelissä onkin kokoajan neljä hahmoa tekemässä vahinkoa. Tuntuu juurikin sellaiselta taistelulta jossa pitää olla melko aggressiivinen, mutta samalla aikaa todella varovainen, koska tietyt iskut iskevät kauas kun taas toiset todella lähelle.


8. Slashuur - Battle Nexus

Yksi pelin parhaita itsekeksimiä hahmoja. Slashuur on tehokas taistelija ja ensimmäisellä kerralla ei edes kovin erikoiselta vaikuttava. Taistelussa on tietyt erikoisvivahteet jotka tekevät siitä erikoisen, mutta toinen yhteenotto häntä vastaan on se, missä kaikki oikeasti nousee uudelle tasolle, sillä se taistelu on jo vaikea. Isoimpana syynä, varsinkin moninpelissä on Slashuurin musta-aukko hyökkäys joka tekee niin paljon vahinkoa niin nopeasti, että se voi pahimmillaan olla kerrasta poikki. Mutta taistelu on kuitenkin erinomaisesti tasapainoitettu ja varsin reilu yhteenotto.


7. ​Rocksteady - Arcade Game (NES)

Ensimmäinen pomotaistelu videopelissä, jonka muistan ja siksi se on jäänyt niin hyvin mieleen. Nimenomaan tämä NESin versio Arcade pelistä. Rocksteady on uhkaavan näköinen vihollinen joka lyö kovaa vastaan, ampuu myös ylöspäin ja tekee rynnäkön joka on pakko väistää. Niin ja vihollinen alkaa vilkkua kun elinvoima on lopussa. Tämä on se pomotaistelu joka on asettanut standartit kaikelle, mikä on tullut myöhemmin.


6. Chrome Dome - Shredder's Revenge

Erittäin hieno pomovihollinen ja todella hyvä hahmo ylipäätään. Se mistä tämä kuitenkin ottaa ne suurimmat pisteet, on puhtaasti se miten taistelu on rytmitetty. Chrome Dome on vahingoittumaton aluksi joten pelaaja vain väistelee hyökkäyksiä. Sitten kuvakulma muuttuu siten että pelaaja näkee vihollisen silmin. Nyt pitää heittää jalkaninja ruutua päin. Tämä idea on todella vähän käytetty, mutta tässä pelissä se on todella onnistunut ja tekee tästä taistelusta oitis yhden ikimuistoisimman omassa pelissään.


5. Wingnut - Mutants in Manhattan

Lörppäsiipi, yksi aliarvostetuimpia TMNT hahmoja. Joskus vihollinen, joskus liittolainen. Tulee mieleen vain kaksi pomotaistelua jossa hän on mukana ja tämä on tyylillisesti niistä parempi ja vaikeampi. Tässä versiossa joudutaan taistelemaan lentävää vihollista vastaan ilman lentopelejä, toisin kuin Shredder's Revengessä, jossa taistelu käydään ilmassa. Tyylillisesti tämä lepakko ottaa oitis pisteet kotiin ja vaikka taistelu voisi ollakin parempi, niin siitä tulee kuitenkin pisteet että tätä hahmoa vastaan pääsee taistelemaan.


4. Splinter - TMNT (2003)

Leonardon erikoistaistelu tässä pelissä ja ehdottomasti todella hyvä sellainen. Tikku on pitkälti samalla tavalla taisteleva hahmo mitä turtlesitkin, mutta mahdollisesti hieman nopeampi ja tehokkaampi. Tässä taistelussa hyvää on juurikin se, että vastustajalla ei ole mitään sellaisia temppuja, joita pelaajalla ei olisi. Tätä kautta taistelu pysyy todella hillittynä ja erittäin reiluna. Kun pelaaja osaa kaikki omat temppunsa, niin samalla hän myös tietää pitkälti kaiken, mitä vastustaja voi heittää vastaan.


3. Bebop & Rocksteady - Shredder's Revenge

Se todellinen duo taistelu. Vaikeinta on lähinnä valita että mikä versio on paras. Itse kuitenkin päädyn tähän uusimpaan versioon joka on hienon näköistä katseltavaa ja kummankin vihollisen temput tukevat toisiaan, paitsi silloin kun yksi liike voi myös vahingoittaa toista, mikä on enemmän kuin nerokas ratkaisu. Tämä kaksikko on selvästi tarkoitettu taisteltavaksi siten, että molemmat ovat paikalla ja Shredder's Revenge on se, joka toteuttaa tämän tilanteen kaikista parhaiten.


2. Shredder - Arcade Game

Ensimmäinen Silppuri jonka kohtasin oli tämän version konsoliversio, mutta tämä on jokaisella tavalla parempi. Viimeinen taistelu, joka tapahtuu heti Krangin jälkeen. Silppuri astuu taisteluun ja oitis monistautuu, niin monta kertaa kuin on pelaajia. Ideana on lyödä kaikilta kypärä pois, sillä jos yksi kuolee kun jollakulla on vielä kypärä, monistautuu tämä uudestaan. Muutoin hyvin simppeli taistelu, paitsi että kypärällisellä Silppurilla on mutageeniaalto, joka tappaa yhdestä osumasta.


1. Super Shredder - Mutants in Manhattan

Paras supervariaatio Silppuri ja erityisesti tämä tuntuu siinä, että tämä on ns. Salainen pomotaistelu. Kyllä Battle Nexusin Mega Shredder on ehdottomasti hyvä vaihtoehto Shredder's Revengen variaatiota unohtamatta, mutta tämä on se yksi, joka erottuu todella positiivisesti joukosta, kaikista super Silppureista. Ulkoasu on enemmän kuin uskomattoman upea ja vaikeustasoltaan, tämä on se kaikista vaikein mitä pelistä löytyy. Mutta samalla aikaa, se on myös todella hyvin suunniteltu ja toteutettu niin taistelultaan kuin ulkoasultaankin.