Toisiaan peli voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta mukaan voi mahtua oikeasti surkeitakin juonenkäänteitä. Ne eivät välttämättä tuhoa peliä, mutta varmistavat että parasta siitä ei välttämättä tule.




Kuten viimeksikin, nyt puhutaan yksittäisistä kohtauksista mistä vaiheesta peliä tahansa.

Vain yksi per peli, mutta yhden kokonaisen pelisarjan kaikki osat ovat kelvollisia omaan sijaansa, vaikka tarina olisi kuinka yhtenäinen tahansa.


EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA


Selvä klooni ei olekaan klooni - Resident Evil 6

Tarpeeton monimutkaistus paljon toimivamman ratkaisun sijaan.


Banesta tulee pelkkä lihaskimppu - Batman: Arkham Origins

Banen huippuälykkyys rajataan kokonaan pois.


Riskitekijöiden poisto - Call of Duty Black Ops: Cold War

Ilmiselvä käänne ilman mahdollisuutta vaikuttaa siihen mitenkään, vaan siitä tehdään cliffhanger


Vanha Snake - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Tämä nopea vanheneminen on jotenkin niin typerä ja pakotettu idea.


Kapteeni Amerikka on kuollut - Marvel's Avengers

Jostakin syystä, tätä on aika vaikea ottaa vakavasti.





24. Dracula vasta aivan lopussa - Castelvania: Symphony of the Night

Tuntuu että tämä on näitä tilanteita kun pelistä olisi saatu vielä enemmän irti, jos Dracula olisi tuotu kuvioihin vähän aiemmin. Siis tavallaan tämä Draculan uudelleenherättäminen on hyvä osa, mutta silti tuntuu että Draculan olisi pitänyt astua kuvioihin heti käännetyn linnan alkupuolella, jotta tästä hahmosta olisi pystytty ottamaan enemmän irti. Varsinkin Draculan ja Alucardin välinen isä ja poika suhde olisi saanut kehittyä enemmän ja saada enemmän painoarvoa, kuin tämän aivan lopun keskutelun ilman mitään isompaa pohjustusta.


23. 10 vuoden rako - Final Fantasy XV

Tämä on jotenkin outo käänne joka ei juuri käy edes järkeen, tai peli ei ainakaan selitä sitä kunnolla. Tämä tuntuu joka tapauksessa todella irralliselta juonenkäänteeltä tarinassa, joka on muutenkin kokoelma erilaisia aukkoja ja heikosti suunniteltuja käänteitä, jota ei myöskään helpota se, että niin monet osat tästä tarinakokonaisuudesta on levitelty eri medioihin.


22. Selviytyjä (post cred) - Killzone 3

Täysin tarpeeton jatko-osa houkutus. Vaikka pelin lopetus olisikin ollut vähän sellainen äkillinen, kuin seinään päätös, niin se olisi sentään jättänyt kaiken niille sijoilleen, sen sijaan että olisi vielä yrittänyt tuoda mukanaan jotain vihjailua jatko-osasta, joka on yksi heikompia cliffhanger yrityksiä, ellei sitä tehdä poikkeuksellisella tavalla hyvin ja tässä niin ei ole käynyt.


21. Cliffin kuolintapa - Death Stranding

Tuntuu että pelin paras hahmo kohtaa loppunsa aika mitättömällä tavalla josta puuttuu kaikki sellainen todellinen iskevyys. Sitä nyt tuskin on haettukaan, mutta väkisinkin tuntuu että tämän hahmon loppuun olisi pitänyt panostaa merkittävästi enemmän, vähintäänkin paremmilla osallisilla.


20. Klooni - 007: Agent Under Fire

Nigel Blochin tapauksessa ison osan uskottavuudesta hahmon kanssa vie se, että kun hahmo on jo kerran tapettu, niin se olikin vain klooni. Tämä on vain halpa tapa vielä kerran käyttää jo kertaalleen listittyä roistohahmoa. Varsinkin kun tämä oikea versio ei sitten juuri mitenkään edes puhu, vaan tuntuu enemmän kloonilta. Myös aiempi kloonitekosyy Zoe Nightshaden tapauksessa on ihan sama tavaraa.


19. Orochia suurempi paha - Okami

Tämä on typerä veto, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Orochi näyttävä, uhkaava ja hienosti tarinassa oleellisena osana oleva roistohahmo ja erinomainen vastus Amaterasulle. Yami taas on turha lisä ja hyvin tylsä hahmo josta ei ole otettu juuri mitään irti. Tämä on jotenkin niin tarpeetonta kikkailua, että se vain häiritsee isoa kokonaisuutta. Pelissä oli jo todella hyvä pääroisto, miksi tilalle piti tuoda huonompi.


18. Jack Swift kuolee - Red Dead Revolver

Ja vielä off screen. Tämä on jotenkin todella loukkaava käänne sillä se että Jack Swift kuolee ilman että pelaaja näkee ja se kaikki tulee tietoon sellaisena kasuaalina mainintana jotenkin täysin pilaa kaiken mihin tämän hahmon kanssa on menty. Swift on helposti yksi pelin parhaita hahmoja, joten on todella suuri sääli, että hahmolle ei edes annettu arvoistaan loppua, vaan hänet kylmästi vain poistettiin tarinasta.


17. Precursors = Ottsels - Jak 3

Siis kyllähän tästä melkoinen vitsi saadaan, mutta se vie samalla aika ison osan siitä hohdokkuudesta. Tämä on jotenkin sellainen hoopo "matto jalkojen alta" käänne joka ei omalla kohdalla vain toiminut kuin parhaimmillaan sellaisena pienenä läppänä.


16. Mestaus - Wolfenstein II: New Colossus

Tämä on jotenkin sellainen piste missä mennään jo niin yli siinä, että mikä kaikki on oikeasti mahdollista. Siis kyllähän tässä uudessa Wolfenstein jatkumassa tapahtuu aika pähkähulluja juttuja, mutta tämä mestauksesta selviäminen on niin pitkälle vedettyä ja järjetöntä kikkailua että siinä mennään jo naurettavuuden puolella niin reippaasti että peliä on suht hankala ottaa enää vakavasti.


15. Saskia = Lohikäärme - Witcher 2: Assassins of Kings

Tämä on niitä tilanteita joissa olisin itse niin kaivannut kirjoita tuttua Villentretenmerthiä. Tämä olisi tietysti toiminut oikein hyvin jos tätä tilannetta olisi sitten jatkettu jatko-osassa, etenkin koska kokonaiskuvan saa selville vain pelaamalla pelin kahdesti eri valinnoilla. Osittain tästä syystä tämä käänne tuntuu niin heikosti tehdyltä, koska omalla ensimmäisellä pelikerralla Saskia oli vain maininta ja lohikäärmeen kohdalla mukana oli lähinnä yksi valinta. Tämä paljastus tuntui lähinnä tarpeettomalta kikkailulta, vaikkakin se oli samalla aikaa hieno viittaus kirjan tapahtumiin.


14. Miss Marvel nousee päähenkilöksi - Marvel's Avengers

Kyseenalainen valinta koska kyseessä on pelin alussa tapahtuva tilanne, mutta se että Miss Marvelista tehdäänkin pelin kantava päähahmo moniin tilanteisiin on aivan täyttä roskaa. Iso ongelma on siinä, että tämä hahmo ei vain ole mitenkään hyvä, vaan monesti turhankin ärsyttävä. Siis mahdollisuuksia kyllä on, mutta aina kun voi valita, niin karsin tämän hahmon pois joukosta, eikä tällä tule pelattua juuri koskaan, ellei ole lähemmäs pakko. Tai jos tähtää johonkin trophyyn.


13. Kapteeni Skitso - Days Gone

Siis Skizzo on alusta asti todella selvä roistohahmo ja vieläpä todella typeränoloinen sellainen. Sitten tämä hahmo pitää oikein tekemällä tehdä oikein tärkeäksi loppupuolen roistoksi. Tässä tuodaan pelaajalle todella huono viimeinen taistelupari ja samalla aikaa heikennetään muuten varsin hyvän roistohahmon, Garretin osuutta kokonaisuudessa, kun hän aivan satummalta nostaa Skizzon niin korkeaan arvoon, ilman mitään kunnollisia perusteita.


12. Big Boss ei ole Big Boss - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Ottaen huomioon että kyseessä on lopulta keskeneräinen peli, niin se on todella huono osa, ollakseen se linkki pelisarjan alun kanssa. Kahden eri Ison Pomon osuus tarinallisessa kokonaisuudessa heikentää merkittävästi alkuperäisen hahmon merkittävyyttä ja tekee tästä pelistä oitis huonomman. Tosin, pari asiaa huomioiden, aika arveluttava asetelmahan tämä on ollut. Mutta ei tätä nyt voi mitenkään hyväksi käänteeksi sanoa.


11. Vangittu - Divinity II: Ego Draconis

Tämä käänne on erityisen huono, koska se on tapa pääpelin lopettamiseen jota sitten jatketaan DLC:llä. Sen lisäksi että tämä on suoraan kusipäinen ratkaisu, niin tämä ei ole edes hyvä käänne, vaan tuntuu niin pakotetulta, tylsältä jotenkin niin oudolta käänteeltä, huomioiden mitä kaikkea on muutoin meneillään. Tästä tilanteesta ei muutenkaan oteta mitään irti, ei edes DLC:n loppuhuipennuksessa joka sekin menee pipariksi.


10. Maleficentin uudelleenlämmitys - Kingdom Hearts II

Kun niitä muitakin roistoja olisi vaikka kuinka paljon, niin miksi pitää tuoda takaisin hahmo joka on jo kerran tapettu, eikä ottaa käyttöön aivan uutta hahmoa. Siinä häviää kaikki painoarvo ykköspelin upealta yhteenotolta Maleficentin kanssa, joka päättyi tilanteeseen jota paremmaksi ei kuitenkaan päästä. Tästä hahmosta ei sitten edes osata edes ottaa mitään irti tässä jatko-osassa, vaan hän on mukana muuten vain ilman mitään isompaa tarkoitusta.


9. Samat asiat uudestaan - Kingdom Hearts III: ReMind

ReMind olisi voinut olla erittäin merkittävä DLC, mutta sitten siinä ei lopulta tehtykään oikeastaan mitään uutta, jos ei muutamaa satunnaista lisävivahdetta välianimaatioihin lasketa. Tälläisenään kuitenkin tuntuu lähinnä huijaukselta, että pelin lopetus kerrotaan uudestaan, muutamilla näennäisillä muutoksilla ja lopputulos on edelleen hyvin kyseenalainen ja entistä sekavampa kuin ennen lisäsisältöä. Tämä on kaikenlisäksi hyvä esimerkki siitä, että Square Enix alkaa todellakin menettää otettaan, eikä vain Kindgom Heartsin kanssa.


8. Kuolema tulee - Cyberpunk 2077

Jotenkin tuntuu että on muotia luoda hahmoja, jotka kuolevat pelin lopussa. V:n tapauksessa kokonaisuudesta ei kuitenkaan osata ottaa oikeastaan mitään syvällisempää irti, sillä vaikka vaihtoehtoja on useampi, niin loppuviimeksi jokaisella niistä on samanlainen lopputulos joka ei edes tunnu kovin ihmeelliseltä saati toimivalta. Tämä on niitä tilanteita jota olisi pitänyt kehittää huomattavasti pidemmälle tai siihen olisi edes pitänyt yrittää tuoda jotakin lisää, joka olisi sitten tehnyt kuolemasta oikeasti merkittävän.


7. Trevor Belmont = Alucard - Castlevania: Lords of Shadow 2

Suoraa jatkoa ykköspelin surkealle käänteelle, joka tuhoaa Draculahahmon lisäksi vielä Alucardinkin. Tämä menee niin solmuun sen alkuperäisen Castlevania tarinan kanssa, jossa oli jo valmiiksi muutama surkea käänne. Mutta tämä reboot saaga onnistuu toisessa osassaan vain kaivamaan itseään syvemmälle suohon.


6. Gabriel Belmont = Dracula - Castlevania: Lords of Shadow

Loppupuolen käänne jossa Gabriel Belmont paljastuu Draculaksi. Tämä on kuin alkua monille surkeille juonenkäänteille jotka tärvelevät koko Lords of Shadow sarjan, tehden siitä surkean version päätarinasta. Gabrielin muuttuminen Draculaksi poistaa hahmosta ne historian hienot vivahteet ja tekee tästä voimakkaasta vampyyristä oitis merkittävästi huonomman hahmon. Tämä käänne kuin Lament of Innocencen käänne uudestaan ja se oli käänne oli sontaa jo silloin ja nyt se on pitänyt tehdä uudestaan.


5. Arthur Morganin kuolema - Red Dead Redemption 2

Paremmin olisi toiminut jos hänestä olisi tullut Jackin opettaja matkalla kohti kostoa. Tai olisi edes kuollut näyttävämmin ja mielekkäämmin. Tälläisenään kokonaisuus on pitkälti yksi keskisormen näyttö pelaajalle ja toisen kerran putkeen pelisarjan kohdalla. Pelkästään se että hahmo kuolee voi olla todella huono juonenkäänne, mutta myös se, miten hahmo kuolee voi olla yhtä huono ja sitten kun nämä kaksi puolta yhdistetään niin ei siinä mitenkään vahvoilla olla. Tämän pelin kanssa oli pari muutakin vahvaa kandidaattia.


4. Nadine pääsee niin vähällä - Uncharted 4: Thief's End

Nadine Ross on helposti yksi huonoimpia hahmoja pelisarjassa ja siksi tuntuu niin epäreilulta että hän pääsee niin vähällä. Sen lisäksi että hahmo on tehty todella ylivoimaiseksi pelissä, niin hänestä on tehty vielä suht koskematonkin pelin loppupuolella. Tämä on juurikin sellainen ärsyttävä käänne, jossa tietty hahmo ei yhtään joudu vastaamaan tekemisistään, eikä joudu tille vaan pääsee täysin pälkähästä.


3. Wesker ylimutatoituu - Resident Evil 5

Niin hyvin alkanut loppuhuipennus romuttuu ja vielä ihan tarpeettoman kikkailun seurauksena. Yhteenotto Weskerin kanssa on muuten yllättävän hyvä, mutta tulivuoriosuus menee niin pahasti yli, ettei sitä vain voi olla sivuuttamatta. Siis pelkästään se tapa jolla Wesker mutatoituu on todella kaukana hienosta, ei ole pääroistolle sopiva tapa. Sitten tämänkö pitäisi olla se Weskerin loppu, pakko siinä on todeta että ei siinä ole sitä tyylikkyyttä mitä näin hyvin tehty roistohahmo ansaitsisi. Tämä on vain yksi osa miksi tämä loppuhuipennus on niin heikkotasoinen.


2. Xehanorthin loppu - Kingdom Hearts III

Tämä ei vain tunnu kunnolla käyvän järkeen, vaan kokonaisuudesta tulee enemmänkin sellainen vaikutelma että tämän hahmon kanssa ei ole osattu sitten edes päättää että miten hänen tiensä päättyy. Kokonaisuus on venytetty aivan liian pitkälle, pitää sisällään useita todella typeriä käänteitä, joista viimeisimpänä se, että kaikki päättyy keskusteluun jossa ikäänkuin annetaan vain anteeksi, vaikka Kairi tilanne ei ratkea mikä vain korostaa sitä, miten helpolla tämä roisto pääsee, ottaen huomioon viimeisimmät temput.


1. Abby selviää - The Last of Us Part II

TLOU2 on niitä tarinoita joissa kokonaisuutta katsotaan useasta näkövinkkelistä ja huomioiden ensimmäinen peli, tämä tilanne voi olla entistä vaikeampi sulattaa. Menemättä kaikkiin pieniin yksityiskohtiin, täytyy sanoa että Ellien koko matka on tämän lopun vuoksi yhtä tyhjän kanssa, mikä omalla tavallaan menee ristiin sen kanssa, mitä Ellie ykköspelissäkin sanoi. Omasta näkövinkkelistä Abby on täysi pelkuri ja vieläpä melkoinen mulkku, joten itse en sulata sitä että hän selviää hengissä, sillä hänen tekonsa eivät sitä oikeuta. Lopetus on juurikin sellainen iso keskisormennäyttö, jossa yksi huonoimmistä pelihahmoista päästetään vain menemään, kaiken sen jälkeen mitä hän teki.