Sitä huomaa että huono päähenkilö ei aina suoraan tapa pelin nautintoa, mutta harvemmin se lisääkään sitä. Iso osa pelistä kun nojaa pelihahmoon jota joutuu eniten katselemaan.

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Ei täysin kustomoitavia hahmoja, joissa voi ulkonäön voi sentään tehdä hyväksi.

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Lisäyksensä: Nyt sitä alkaa huomaamaan miten paljon jotkut hahmot olisivat sietäneet olla pohjalle jo aiemmin ja sitten on näitä tapauksia kun peliä ei ole aiemmin pelannut, niin ei ole voinut vielä nostaa hahmoa esiin. Sen huomaa siitäkin että viime kerran epäkunnialliset ovat nippa nappa listalla tälläkään kertaa. Lisäksi jotkut hahmot ovat vähän venytetysti listalla, eli kun on ottanut tietyn määrän listalle, niin lievästi huonotkin hahmot voivat osuva mukaan ja jotka sitten huonompien hahmojen osuessa kohdalla varmasti putoaisivat pois listalta, koska lisää tulee aina.

 

EPÄKUNNIALLISET MAININNAT

 

Sonic the Hedgehog - Sonic Adventeru 2

Tämä on sellainen hahmo jonka taso on pudonnut lähinnä sitten, kun hahmolle on annettu ääni ja hänestä on tehty sellainen, no, pelle.

 

Razputin - Psychonauts

Razin tapauksessa mitään irtopisteitä ei ulkoasusta irtoa sillä suojalasien kanssa varsinkin ulkoasu on aika hoopon oloinen. Muutenkin Raz on vähän sellainen hahmo joka ei erityisemmin nappaa missään kohtaa. Ei siis mitenkään merkittävän huono, mutta voisi olla paljon parempikin, eikä niin kliseisen tavallinen pikkupoikapäähenkilö.

 

Michael Becket - F.E.A.R 2: Project Origin

Sekunda Point Man josta on tehty pitkälti samanlainen kuin esikuvastaan. Ei sano mitään ja on lähinnä mukana kyydissä. Puhumattakaan että ulkoasuunkaan ei ole juuri panostettu.

 
24. Kyle Crane - Dying Light

Pääasiassa jotenkin todella puupäinen hahmo, mikä on sinällään sääli, koska taistelutaitojensa vuoksi tämä on todella hyvä hahmo. Tarina vaan ei tee Cranelle minkäänlaisia palveluksia vaan saa hahmon tuntumaan monella tavalla aika tumpelolta. Puhumattakaan mitään omaa mieltä hahmolla ei tunnu olevan ja moninpaikoin hahmon kanssa ei tunnu edes osaavan päättää että kuinka hyvä hän missäkin kohtaa on. Aluksi hän ei saa mitään aikaa, on seuraavassa hetkessä parkour ammattilainen ja niin edelleen.


23. Ash - Conrete Genie

Aika tylsästi toteutettu hahmo josta ei pelin edetessä oteta juuri mitään erityisempää irti, vaikka mahdollisuuksia olisi. Voisipa sanoa että monet asiat tämän hahmon ympärillä ovat todella hienoja, mutta hahmo itse on lähinnä vain mukana kelkassa. Ash on vähän sellainen hahmo joka jää aika ontoksi, vaikka kehittyykin näennäisesti hieman tarinan edetessä. Voi tosin olla helposti samaistuttavissa useammallakin tavalla. Siltikin hahmon ulkoasu voisi olla merkittävästi parempikin.


22. Ava Turing - Turing Test

Kun tarina ei sitten menekään oikein mihinkään asetelmallaan, niin kyllähän tämä hahmo jää aika ohueksi. Lupaavaltahan tämä vaikuttaa, mutta pelissä ei oikein uskalleta ottaa mitään riskejä, tai edes mennä mihinkään asetelman kanssa mikä johtaa siihen että tämä hahmo jaa hyvin ontoksi ja perustylsäksi tapaukseksi.


21. Joker - Persona 5

Auttaisi kummasti jos hahmo puhuisi ääneen edes joskus, mutta tämä anime Harry Potter jää tälläisenä jotenkin todella ohueksi hahmoksi johon on yllättävän vaikea samaistua saati kiintyä. Auttaisi tietysti jos hahmoa voisi vähän kustomoida. Osittain tämä japanin puhuttelutapa ei myöskään auta hahmoa, mutta isoimmat ongelmat ovat siinä että vaikka hahmo ei nyt suoraan olekaan huono, niin siinä ei myöskään tunnu olevan oikeastaan mitään sellaista, jonka vuoksi hahmo jäisi millään tavalla mieleen. Etenkään kun monet ryhmäläiset ovat paljon paremmin tehtyjä.


20. Kuriiri - Fallout: New Vegas

Merkittävin ongelma tämän hahmon kanssa on niinkin yksinkertainen, kuin se ulkoasu. Siis tästä hahmosta ei saa tekemälläkään tyylikästä, koska pelin grafiikka on niin hahmonluonnissa niin ruokottoman huonoa. Siis Fallout 3:ssa tämän antoi vielä nippanappa anteeksi, mutta kun New Vegas on mennyt peräti huonompaan suuntaan, niin se on pakko nostaa viimeistään nyt esille.


19. Yooka - Yooka-Laylee

Selvä maskottityylinen hahmo sellaisella veikeällä toteuksella. Kameleonttityyli nyt on ihan ok mutta se on se ääni mikä ei nappaa. Muutenkin Yooka on sellainen todella tyypillinen piirrossarjamainen keräilypelipäähenkilö ja eläinhahmo, mutta ongelma on siinä, että hahmossa ei ole oikeastaan mitään oikeasti omaa, eikä ulkoasu sekään varsinaisesti korota hahmoa mihinkään. Laylee on hyvä.


18. Javier - Walkind Dead: New Frontier

Walking Dead sarjan tylsin hahmo jolla pelatessa tulee vastaan tietysti muutamia kovia päätöksiä ja iskeäviä käänteitä, mutta ei mitään sellaista joka tekisi Javierista kunnolla joukosta erottuvan saati toimivan hahmon. Ei ole samalla tavalla sympaattinen mutta jämäkkä kuin Lee tai kasvamassa määrin badass kuten Clementine. Hän on pitkälti sellainen perusjamppa.


17. Prisoner - Dead Cells

Jokin ihme möykky jota ottaa ruhon käyttöönsä. Mikä se on? En tiedä, eikä se juuri edes kiinnosta. Iso ongelma tässä hahmossa on se, että siitä ei juuri ota selkoa eikä siinä tunnu olevan mitään sisältöä. Tämä nyt vain sattuu olemaan se hahmo jolla pelaaja pelaa. Dead Cellsin tapauksessa tarina nyt ei ole se kaikkein oleellisin osa, mutta aika vaikea tästä hahmosta on juuri mitään isompaa sanoa, mikä korostaisi sen olemattomia hyviä puolia.


16. Takayuki Yagami - Judgment

Mahdollisuuksia on, mutta silti hahmo jää jotenkin todella ontoksi ja aika tylsäksi suhteellisen lupaavan alun jälkeen. Mikään Yakuzan Kiryu ei ole kyseessä, sillä Yagami on paljon enemmän sellainen muka cool hahmo, samalla tavalla kuin modernisoitu Sherlock Holmes, joka menettää oitis isot tyylipisteet. Kampaus lienee yksi iso syy tähän.


15. Gabriel / Dracula - Castlevania: Lords of Shadow

Muutoin mitään ongelmaa tämän hahmon kanssa ei olisi, mutta sen pitäisi olla vain Gabriel Belmont, tai vain Dracula. Se että tämä hahmo sarjan pääroisto tuhotaan sarjan aikana nyt jo toista kertaa, ottaa päähän ihan kunnolla. Vaikka hahmossa on ulkoisesti tyyliä ja Draculan taustoja kertova tarina olisikin kiinnostava, niin tapa jolla tämä kaikki on tehty, ei vain toimi ja onnistuu vieläpä avaamaan ovia entistä huonommilla käänteille reboot Castlevaniassa.


14. Henry - Kingdom Come: Deliverance

Jotenkin todella aneeminen hahmo, kuvainnollisesti. Siis niin tylsän kuuloinen hahmo että mitään tunnetta ei ole mukana. Ulkoisesti aika tavallinen, mikä on sentään vähän niin kuin se idea, mutta toteutuksesta olisi voitu saada vähän enemmän irti jos mukana olisi edes jonkinverran varsinaista sisältöä.


13. James Heller - Prototype 2

Alex Mercer oli omalla salaperäisellä tavallaan ihan hyvä päähenkilö, mutta Hellerin isoin ongelma on siinä, että hän on niin särmätön hahmo ilman mitään sellaista joka ulkoisesti erottaisi häntä joukosta. Sisältöäkään ei ole juuri yhtään, sillä Mercerin tapauksessa se synkkyys sentään toi jotain pientä lisää, tällä kertaa mitään sellaista ei ole luvassa.


12. Frisk - Undertale

Tämä on näitä tapauksia kun pelihahmon voi nimetä itse ja sen varmaan pitäisi tehdä hahmosta samaistuttavampi. No tämä hahmo ei ulkoisesti kerää mitään pisteitä, koska ei ole erityisen hieno ja muuta ei hahmossa juuri olekaan.


11. Trevor Philips - Grand Theft Auto V

Itse en vain näe miksi tästä hahmosta pidetään niin paljon. Tiettyä koomisuutta hahmosta löytyy, etenkin jos Trevorista tekee ihan pultsarinhipsterin näköisen, mutta kokonais-sisällöllisesti tästä hahmosta saa loppuviimeksi aika vähän irti. Tuntuu lähinnä että Trevorin kohdalla tehdään mahdollisimman randomeja asioita sen enempää miettimättä. Rockstarilta nyt lyötyy näitä kehnosti tehtyjä hahmoja vaikka kuinka ja vaikka Trevor nyt ei ole huonoista huonoin, ei omalla kohdalla tämä ei vain toimi.


10. Bernard - Day of the Tentacle

Ei erityisen hauska, ei erityisen cool, ei oikeastaan mitään. Nörtti ulkoasu nyt tuo hahmoon jotain pientä, mutta Bernard on kolmikosta se perustylsä hahmo ilman mitään erityistä. Hogie nyt on helposti paljon huonompi hahmo, ilman mitään hyvää, kun taas Laverne on tavallaan aika huvittava. Bernard nyt vain on täytettä ilman mitään sisältöä.


9. Billy Candle - Call of Juarez

Varsinkin toisen päähenkilön rinnalla tämä poju tuntuu aika heikolta tapaukselta. Billy on kuin sellainen perustylsä päähenkilö pojankloppi ilman mitään erityistä sisältöä eikä hahmo varsinaisesti kehity mihinkään tarinan edetessä, ellei aivan loppua lasketa. Tämä tuntuu väkisinkin aika tylsältä hahmolta jonka kanssa ei ole juuri yritetty mitään, vaan päädytty siihen perustyyliseen nuoreen päähenkilöön.


8. Sam Porter Bridges - Death Stranding

Ei ole kovin kaksinen suoritus eikä järin kiinnostava hahmo. Iso osa Samista on lähinnä murahtelua, tuhahtelua ja satunnaista sadattelua ja erinäistä elehtimistä ja ilmeilyä. Tämän lisäksi monissa kohdissa Sam lähes suoraan haistettelee pelaajalle, mikä ei nyt mitenkään nosta hahmon pisteitä. Helposti yksi pelin huonoimpia hahmoja, etenkin kun hahmonkehitys on todella hidasta eikä Sam ole juuri sieltä kiinnostavimmasta päästä ja muuttuu lähinnä heittopussiksi joka vain tekee asioita, vaikka ei selvästikään haluaisi.


7. Deacon St. John - Days Gone

Jokin Sam Witwerin tyylissä ei koskaan toimi kun kyseessä on päähahmo, eikä juuri silloinkaa kun kyseessä on roistohahmo. Deaconin tapauksessa iso ongelma on siinä, että tämä ei ole järin miellyttävä, kiinnostava, badass tai cool hahmo. Deaconin ympärille on saatu aikaiseksi aika hyviä juonikuvioita, varsinkin Sarahin tapauksessa, mutta Deaconin kommunikointi, asenne ja miltein kaikki muukin, tekee hänestä jotenkin aika rasittavan hahmon josta on hyvin vaikea pitää millään tavalla.


6. Ethan Forrester - Game of Thrones

Nippanappa päähenkilö vaikka miltein sivuhahmoksi jääkin. Inisevä kakara eli ei hyvä pelihahmo. Voisi sanoa että tämä vähän vässykämpi versi Joffreystä, mikä on tosin, jopa hyvä asia, mutta tälläisellä pojalla pelaaminen ei ole sieltä hauskimmasta päästä, varsinkaan kun hahmosta ei saa sellaista kuin oikeasti haluaa. Tuntuu lähinnä taakalta jolla ei tehtyä oikein mitään.


5. Leo Stenbuck - Zone of the Enders

Tämä on taas yksi näitä pikku poika päähenkilöitä joka on onnistuu olemaan paljon enemmän ärsyttävä kuin samaistuttava. Ties vaikka olisi esikuva Ender's Gamen päähenkilölle. Leo on joka tapauksessa sellainen hahmo joka ei varsinaisesti kerää pisteitä oikeastaan mistään osasta itseään, vaan enemmänkin tuntuu siltä, että Star Warsin lapsi Anakinista on tehty uusi versio ja laitettu tähtitaistelijan sijasta tällä kertaa taistelurobotin ohjaksiin. Vaikea sanoa että kumpi on ärsyttävämpi.


4. Deme Cisse - Battlefield V

Yhden "episodin" päähenkilö ja todella heikko sellainen. Tarinallisesti tämä hahmo tuntuu juurikin sellaiselta joka aiheuttaa pääasiassa vain ongelmia ja on asenteeltaankin ongelmallinen tapaus. Ajoittain tuntuu että mieluummin ottaisi täysin mykän ja näkymättömän päähenkilön, kuin tälläisen joka oikeasti ärsyttää tarinallisilla tempuillaan ja asenteellaan. Hänen veljensä Idrissa olisi paljon parempi päähenkilö.


3. Humanoid - Hellpoint

Nimeämätön hahmo jota pelaaja ei saa edes itse muokata mitenkään. Näin huonossa pelissä, se tosin on ongelmista pienimpiä. Kyllähän Dark Soulsissa on myös aika vähäinen hahmonmuokkaus eikä siitäkään hahmosta nyt saa ihmeitä aikaan ulkoisesti, mutta Hellpointin tapauksessa hahmolle ei saa edes hienoja asusteita korostamaan mitään osaa hahmosta. Tämä on yksinkertaisesti vain niin turha hahmo, jopa tarinallisessa mielessä.


2. Connor - Assassin's Creed III

Tylsistä tylsimpiä hahmoja koko sarjassa jonka rinnalla Bayekin ja Ezion heikkoudet alkavat unohtua täysin. Connorista kun pitää etsimällä etsiä hyviä puolia, joita ei sitten oikeastaan edes löydy. Connor on yksinkertaisesti todella särmätön ja tylsä hahmo joka ei tarinan aikana juuri parane, kehity tai muutu kiinnostavammaksi. Tämä on yksinkertaisesti sellainen hahmo jonka kanssa ei odota juuri mitään ja josta toivoo tavallaan jopa pääsevänsä eroon.


1. Sean Diaz - Life is Strange 2

Tarina ei juuri tee hahmolle mitään palveluksia, mutta jopa kaikkien mahdollisten valintojen kanssa tämä on sellainen hahmo, jonka kohdalla on luvassa hyvin vähän oikeasti hyviä käänteitä tai sellaisia puolia jotka tekisivät hahmosta edes hieman mielekkään pelata. Monet tilanteet ovat sitä tasoa että pelihahmo tekee päätöksiä pelaajan sijaan ne ovat eivät ole sieltä parhaasta päästä, sitten kun pelaajana yrittää tehdä parhaansa surkeassa tilanteessa, niin lopputulos harvemmin on oikeasti mielekäs.