Roistohahmojen kanssa ensivaikutelma voi monesti olla hyvin hämäävä, sillä he eivät aluksi aina vaikuta yhtään roistoilta. Se tosin voi monesti vain parantaa sitä, miten heidän roolinsa kokonaisuudessa sitten määräytyy.

 

 

 

Kertaus:

Kaikki roistot kelpaavat, kunhan he eivät ole kyseisen pelin pääroistoja

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ifrit - Final Fantasy VIII

- Luolan perällä odottaa kokeen haaste ja Ifrit näyttää paremmalta kuin koskaan.

 

Dingodile - Crash Bandicoot: Warped

- Osoittelee pingiiviniä liekinheittemällä ja kun taistelu alkaa, niin pudottaa kristalleja suojaksi.

 

Jabberwock - Final Fantasy XV

- Syvemmälle ja syvemmälle, kunnes pohjalla odottaa lohikäärme.

 

Black Bat - Castlevania: Symphony of the Night

- Lepakko nukkumassa ja oitis valmiina taisteluun.

 
24. Tower of Sauron - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kuten Hammerikin, esitellään samalla aikaa ja tälläinen sateinen ja pimeä ympäristö on omiaan luomaan todella hyvän vaikutelman. Myös se mitä nämä hahmot tekevät, lisää heidän pahamaineisuuttaan, vaikka heistä ei juuri mitään saadakaan vielä tietää.


23. Nefarious Trophy - Crash Bandicoot: Warped

Todella yksinkertainen mutta niin toimiva tapa esitellä yksi avainpelaajista. Ensin hahmo seisoo kaukana pimeydessä, kunnes sitten astelee näkyviin ja hänet erottaa kellomieheksi. Sen enempää ei irti saa, mutta se riittää.


22. David - The Last of Us

Kuten parhaat The Last of Us tilanteet, myös Davidin esittely toimii todella hyvin, koska se saa hänet vaikuttamaan aivan tavalliselta mieheltä ja se totuus astuu kuvaan vasta paljon myöhemmin ja silloin ollaan oitis syvässä päässä. Davidin tapauksessa todella paljon johtuu siitä, mitä peliltä odottaa ja miten paljon se voikaan yllättää. David vaikuttaa aluksi todella mukavalta ja todella tavalliselta, mutta se on vain pintaa.


21. Adamantoise - Final Fantasy XV

Kilpikonnan kuori, on kokonainen vuori. Tämä esiin tuleminen jos mikä yllättää todella hienosti sillä tässä tilanteessa on todellakin osattu ottaa hieno idea käytäntöön. Kun vuori osoittautuukin viholliseksi, niin kyllä se on aika nerokas tapa esitellä kohde.


20. Pinstripe Potoroo - Crash Bandicoot

Mielipuolinen gangsterihahmo antaa tommy gunin laulaa. Yleinen ote tämän hahmon esittelyssä on todella onnistunut ja myös se miten tämä taistelu päättyy, on onnistunut.


19. Tyrant (Mr. X) - Resident Evil 2 Remake

Pelkästään Leonin (omalla kohtaa) repliikki "Jeesus Christ" kuvastaa hyvin tätä tilannetta kun raskassaappainen, sadetakkijärkäle lähtee tulemaan kohti, siirrettyään ensin helikopterin tieltään.


18. Legion - Castlevania: Symphony of the Night

Monet pelin viholliset vain odottavat paikalla ilman mitään kummempaa jolloin ympäristö on iso osa esittelyä. Kuten Cerberus tai areenan tuplataistelu ihmissutta ja minotaurusta vastaan. Mutta Legionin esittely on onnistunein. Valtavasta ruumismerestä nousee ylös pallo joka koostuu näistä ruhoista. Tämä on todella hyvin tehty esittely juurikin taistelu alkaa.


17. Deathstroke - Batman: Arkham Origins

Paikka, areena ja vihollinen, Slade Wilson. Yhteenotto tämän vihollisen kanssa tulee todella äkkiä ja yllättäen mikä korostaa sitä miten hyvä hahmo on kyseessä. Tässä asetelmassa isossa osassa on juurikin se miten hienosti Deathstroke tuodaan kuvaan ja miten hyvältä hän näyttää. Kokonaisuudessa on otis sitä tunnelmaa ja tyyliä, jota kahden soturin välisessä yhteenotossa pitääkin olla.


16. Watcher - Darksiders

Kun Sodan "kaitsija" esitellään, niin aika nopeasti on selvää, että mikään ystävä tämä hahmo ei tule olemaan. Hänet sidotaan Sotaan kivuliaalla tavalla ja kun ilmestyy, niin pahaneteinen nauru ja uhkaava sananvaihto tekee kokonaisvaikutelmasta varsin epäilyttävän. Puhumattakaan siitä, miten Watcher liikehtii. 


15. Spike - Spyro: Year of the Dragon

Biancan magiankäyttö on nähty, nyt Sorceress näyttää miten se tehdään ja lopputulos on valtava häijynnäköinen hirviö, jolla annetaan vielä laserpistooli kouraan. Tämä esittely toimii sillä nyt ollaan aivan eri sarjassa ja sen kertoo myös Biancan ilme kun hän näkee tämän ilmestyksen.


14. Gorgara - Star Wars Jedi: Fallen Order

Kun pelaaja saapuu lepakon luolaan, niin hirviö lähestyy pimeydessä ja kun tämän hirviön näkee kokonaan, niin kyllä se on aika hienon näköinen. Vaikka kokonaistilanne ei olekaan se kaikkein erikoisin, niin tämä toimii todella hyvin ja oitis saa huomion itselleen. Tämä vihollinen näyttää todella hyvältä ja ympäristön kautta tuotu kokonaisvaikutelma on todella vahva.


13. Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Inquisition: Jaws of Hakkon DLC

Pääsyy siihen miksi tämä on oma valintani kaikista lohikäärmeistä tulee siitä, että Hakkon puhuu. Vaikka Ferelden Frostback ja Highland Ravager esitelläänkin todella hyvin niin jäinen ympäristö ja lohikäärme odottamassa omalla korokkeella ovat todella hyvä yhdistelmä, etenkin kun tähän mennessä on opittu yhtä jos toistakin tästä hahmosta ja käyty läpi monet haasteet. Ei yhtään huonompi esittely, kun tämän lohikäärmeen lopulta kohtaa.


12. Artorias - Dark Souls

Kun tämä ritari saapuu paikalle, tekee hän sen oitis lävistämällä vihollisen ja lopulta paiskaamalla tämän pois. Pelkästään se miten Artorias liikehtii, miten Syvyys on häneen vaikuttanut ja millainen hän todennäköisesti on joskus ollut, tekevät tästä tilanteesta niin uskomattoman hyvän. Artorias on vain varjo entisestä, mutta selvästi hän on edelleen todella kyvykäs taistelemaan.


11. Penguine - Batman: Arkham City

Bruce Waynenä sinut yllätetään ja vangitaan, lopulta vastaan astelee Oswald Cobbelpot joka oitis aloittaa uhittelunsa. Tätä kautta tulee hyvin esiin se, millainen hahmo Pingviini on ja erityisen hyvän tästä esittelystä tekee se, kun pelaaja voi laittaa hänet todella kuriin, kovin ottein. Mutta kyllä se lyhyt sananvaihto on jäänyt vahvasti mieleen.


10. Tiny Tiger - Crash Bandicoot 2: Cortex Strike's Back

Todellinen peto irti tilanne jossa ovia ei avata vaan ne paiskataan auki. Pelkästään hahmon karjunta on todella hyvä lisä ja ovien paiskaaminen auki myös toimii erinomaisesti. Viimeinen karjaisu ennen kuin hyppiminen alkaa ansaitsee viimeiset pisteet. Vaikka hahmon esittely gladiaattorimaisemissa jatko-osassa on myös upea, niin kyllä alkuperäinen tässä tapauksessa kerää pisteet.


9. Father Gascoigne - Bloodborne

Metsästäjä leikkaa saalistaan niin että veri roiskuu. Kun pelaaja sitten lähestyy ja hahmo kääntyy, hengittäen kerran hyytävästi, niin ensivaikutelma on valmis ja todella onnistunut. Pelkästään tämä hyytävä henkäys on omiaan tekemään tästä esittelystä niin vahvasti mieleenjääneen.


8. Bahamuth - Final Fantasy IV

Esitellään samalla kun taistelu alkaa, klassiseen tyyliin. Kun taistelu alkaa ja musta lohikäärme ilmestyy ruutuun viholliseksi, niin kyllä siinä on heti ja välittömästi sitä todellista tunnelmaa mitä tämän tasoisissa vihollisissa kuuluukin olla. Bahamuth näyttää uskomattoman hyvältä ja kaikki tämä todella vähillä lisävivahteilla. Kokonaisuus vain toimii koska kyseessä on niin legendaarinen lohikäärmehahmo ja yksi voimakkaimpia liittolaisia, kun hänet vain ensin voittaa ja ansaitsee tämän kunnioituksen.


7. Griever - Final Fantasy VIII

Viimeinen esiteltävä Guardian Force, osana viimeistä taistelua. Tätä on osattu rakentaa todella pitkään koska paljon aiemmin Squallilla valitaan hänen sormukselleen nimi. Sitten kun Ultimecia kutsuukin tämän kyseisen olennon taisteluun ja sen näkee ensimmäistä kertaa, kun leijonamainen hirviö liittyy taisteluun, niin kyllä siinä on omanlaistaan petomaista tyyliä, eeppisyydestä puhumattakaan.


6. Balrog - Middle-Earth: Shadow of War

Balrogin tapauksessa on oitis tiettyjä odotuksia, mutta tämän hirviön esiin tulo on todella hyvin tehty. Siinä on sitä tulista tunnelmaa ja selvää mahtipontisuutta. Balrog näyttää todella hyvältä ja ympäristö jossa esittely tapahtuu on myös erittäin hyvä. Lisäksi tämä hahmo on saatu näyttämään juuri siltä miltä pitääkin ja monia puolia tämän hirviön voimista tuodaan myös hienosti esiin.


5. Chernabog - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Upean musiikin säestämänä paholaismainen olento levittää siipensä. Siinä missä alkuperäisen Kingdom Heartsin versio oli aika nopeasti mukaan vedetty pomotaistelu ilman mitään isompaa korostamista, on tämä enemmän hahmolle sopivampi esittely. Kokonaisuuteen kuuluu tottakai se legendaarinen musiikki, pahaenteinen siipien levitys ja hahmon seisominen vuoren huipulla kun taistelu alkaa. Tämän hahmon kohdalla sana legendaarinen on ansaittu, sillä Fantasian parhaat puolet todella hyvin esille pelimuodossa.


4. Woodland Spirit - Witcher 3: Wild Hunt

Korpit ja sudet tuovat todella hyvän lisävaikutelman tähän olentoon joka on todella hyytävän oloinen. Kun tämä hirviö esitellään niin korpit lentävät ohi, usva nousee, hyytävä ääni kuuluu ja susien mukana esiin astelee olento jonka kallo ja sarvet luovat varsin karmivan vaikutelman. Tämä esittely jos mikä on tunnelmassaan erityisen vahva ja todella onnistunut. Tässä jos missä on tyyli vaikka kuinka paljon ja metsä teemaan se sopii erinomaisesti.


3. Zedonius - Ninja Gaiden Sigma 2

Lepakkomainen paholainen kellotornissa seuraamassa tilannetta ja kommentoimassa sitä. Zedonius näyttää erittäin hurjalta, juuri siltä miltä paholaisen kuuluukin näyttää ja sellainen lähemmäs aavemainen, kalmainen ympäristö monine pienine tyyliseikkoineen sopii tähän kokonaisuuteen erityisen hyvin. Tämän hahmon esittely monet pienet asiat ovat todella hyvin kohdallaan ja tämä luo paljon odotuksia pomotaistelun suhteen.


2. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Mahtava esittely mahtavalle hahmolle. Urakoitsija yllättää Hämähäkkimiehen ja kun taistelu alkaa, niin se on vasta alkua. Taskmaster ei ryhdy täydellä voimalla toimintaan vaan metodimaisesti etenee askel kerrallaan, kehittyen. Se mikä kuitenkin kaikkein vahvimmin iskee, on se miten hän astelee näkyviin aseet valmiina. Tämä versio näyttää juurikin siltä miltä hahmon pitääkin näyttää ja tämä voisi hyvinkin toimiva seuraavana standartina sille miltä hahmon pitää tuntua niin Marvel's Avengers pelissä, kuin Black Widow elokuvassakin. Hahmo näyttää miltä pitää, kuullostaa miltä pitää ja tuntuu miltä pitää.


1. Rufus Shinra - Final Fantasy VII Remake

Tässä on tyylikäs esittely uudenlaisella otteella. Kaikki alkaa helikopterisssa kun Rufus saapuu paikalle, hän temppuilee kolikoilla ja kun kopteri on paikalla, hän astuu ulos, näyttäen naamansa. Tämä astelema iltamyöhään on todella onnistunut tunnelmallisesti ja tyylillisesti hahmo näyttää yllättävän hyvältä, vaikka takin helman kanssa onkin selvää kikkailua. Mutta sitten kun taistelu alkaa, varsin nopeasti, niin se on se viimeinen silaus siihen kokonaisuuteen jossa Rufus osoittaa sen, miten varma hän on omista taidoistaan ja miten cool hän onkaan ulkoisesti. Erinomainen päivitys.