Jotkut klassiset pelit ovat sellaisia, että niitä ei ole missään kohtaa oikeasti päässyt pelaamaan. Niitä on saattanut kokeilla hieman, joskus, mutta ei niitä ole oikeasti tullut pelattua ajan ja ajatuksen kanssa. Monia edelleen haluaisi, mutta samalla aikaa, mieluummin modernisoituna enemmän tai vähemmän, koska tietyt mekaniikat tms, eivät ole ikääntyneet arvokkaasti.

 

 

 

Eräänä hyvin vahvana esimerkkinä mieleen ei nouse vain yhtä peliä, vaan enemmänkin yksi mekaniikka, joka on läsnä todella monessa pelissä, joita erittäin mielellään haluaisi pelata, mutta joiden kanssa tietää osittain kokemuksesta, että niiden pelien käyttämät mekaniikat eivät kaikki ole ikääntyneet kovin hyvin. Nyt on kyse tankkikontrolleista jotka ovat läsnä niin Silent Hills sarjassa, kuin Resident Evil sarjassakin. Resident Evil 2 on yksi näitä pelejä jonka olen pelannut läpi kauan sen ilmestymisen jälkeen ja josta on aika huonoja kokemuksia, mutta myös paljon todella positiivisia. Huonoa ovat juurikin ne kontrollit. Tästä pelistä on myös täysi Remake, jossa kontrollit on tehty enemmän kuin hyvin, mutta samalla aikaa tarinankerronta on vain varjo alkuperäisen laadullisesta loistosta.

Tämä mielessä pitäen. Tiettyjä pelejä olisi edelleen hauska pelata, mutta lähinnä siinä tapauksessa, jos niistä olisi jonkinlainen remake tarjolla. Hieman voidaan sivuta myös sitä, että millainen remake olisi sitten kyseessä. Monessa kohtaa pelkkä remasterointi ei todellakaan riitä, vaikka tietyt remasteroinnit ovat tehneet hyvää jälkeä. Koska monia pelejä en ole edes kokeillut, niin teen niistä nyt olettamuksia, jotka voivat olla todella väärin.

Monissa tapauksissa remasterointikin voisi riittää, sillä monet pelit ovat toimineet hurjan hyvin myös remasteroituina kokonaisuuksina. Disneyn Treasure Planet PS2:lla voisi toimia pelkästään remasteroituna, kuten myös Monolithin kehittämä Claw. Tälläisia tapauksia pyrin välttämään.

Listalle kelpaavat myös ne pelit joita olen pelannut hieman, lähinnä sen verran että on tullut selväksi, että remake olisi tässä tapauksessa poikaa.

Yksi per pelisarja

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Final Fantasy

Olen pelannut tämän pelin kokonaan, mutta se olisi kiinnostavaa kokea Remake muodossa, jolloin tarinasta saisi merkittävästi enemmän irti.

 

DragonQuest VII

Tämä on yksi näitä menneisyyden JRPG pelejä joka voisi olla kiinnostava tapaus, mutta sellainen tietty aavistus on, että kyllä tätä pitäisi modernisoida ensin.

 

Vagrant Story

Tämä on yksi niitä pelejä josta on eräästä lähteestä kuullut paljon hyviä asioita uudestaan ja uudestaan joten siitä syystä mielenkiinto peliä kohtaan on hieman noussut.

 




24. Dragon Valor

Tästä pelistä ei ole itsellä hirveän paljoa tietoa, ihan vain pääpiirteittäin. Mutta pidän nimestä ja pelkästään siitä syystä tämä olisi houkutteleva tapaus pelata. Mutta samalla aikaa huomioin todellisuuden ja koska kyseessä on PS1 peli, niin se melkovarmasti paras vaihtoehto olisi remake. Jota tuskin koskaan tulee koska moni ei edes tiedä tätä peliä.


23. Star Wars: Shadows of the Empire

N64 peli joten ei itsellä ollut kalustoa pelata tätä ja nykyään ei ole enää järkeä koska tämän konsolin pelit ikääntyvät todella huonosti. Pitkälti ohjattavuudessa on se iso ongelma, lähemmäs aina. Sen verran olen vanhempia Star Wars pelejä pelannut, että uskallan tehdä tälläisen johtopäätöksen. Jedi Knight sarjassa ohjattavuus on jättänyt paljon toivomisen varaa, myös remasteroidussa versiossa, joten tuskin tämäkään on mikään poikkeus. Mutta remake tästä pelistä herättäisi kyllä kiinnostuksen.


22. Hard Edge

Yksi tälläinen peli joka näyttää hienolta, mutta joka on PS1 aikakaudelta ja josta on hieman sellainen fiilis, että se olisi varmasti hyvä, mutta vain reippaasti modernimmalla otteella. Tyyliltään asetelmaltaan ja mahdollisesti toiminnaltaan se voisi olla kuitenkin erittäin osuva tapaus. Juurikin sellaista scifi/cyberpunk vivahteista settiä.


21. Ghost in the Shell

Tietyt animet todellakin ansaitsisivat peliversiot. Tästä en ollut pitkään edes tietoinen, mutta nyt kun olen, niin heti voidaan todeta, että alkuperäistä ei ole juuri kiinnostusta kokeilla, koska en oikeastaan usko että se on mistään kotoisin enää nykyään. Mutta jos tästä tulisi remake, niin tilanne olisi välittömästi toinen, koska Ghost in the Shell aihealue todellakin ansaitsee videopeli version.


20. TimeSplitters 2

Ulkoisesti melko veikeän näköinen peli ja yksi näitä räiskintöjä joka on saanut aika suuret määrät kehuja. Kyllähän siinä ideassa on potentiaalia vaikka kuinka, mutta itse suhtaudun tälläisiin vanhempiin räiskintäpeleihin tietyllä varauksella jos niitä haluaa konsoleilla pelata. Pitkälti tästä syystä remake voisi olla tästä melko hyvä ratkaisu.


19. Super Mario RPG

Siinä on vain "sitä jotakin" kun jokin toinen pelisarja yhdistyy Final Fantasy taistelutyyliin. Super Marion tapauksessa se on kuulemma toiminut oikein hyvin. Omalla kohdalla tämä peli ei koskaan ole ollut mahdollisuus, koska N64 ei ole ollut omissa kokoelmissa ja nykyään ei ole isommin houkutusta niitä pelejä pelata sellaisinaan. Tämä voisi olla eräänlainen poikkeus, mutta kyllä tämä olisi merkittävästi parempi remakena.


18. Manhunt

Pitkälti tämän ja ehkä vielä enemmän Manhunt 2:n kanssa kiinnostaa lähinnä se, että onko peli nyt sitten oikeasti niin hurjaa kamaa kuin on väitetty. Sen verran pelistä olen kuitenkin oppinut, että pelattavuudeltaan se ei vain kestä, sillä se ei ollut sitä parasta laatua edes julkaisun aikaan ja jos pelissä perustetaan hiiviskelyyn, niin silloin pelattavuuden tulisi olla vielä paremmalla tolalla. Pitkälti tästä syystä tuskin tulisi alkuperäistä pelattaua, koska se ei tulisi olemaan mielekäs kokemus. Siksi remake olisi oikea ratkaisu.


17. Conker's Bad Fur Day

Huono Karva Päivä on yksi näitä pelejä josta on kuullut niin paljon hyvää, mutta josta näkee heti ja välittömästi, että sitä alkuperäistä ei vain kannata edes harkita, sillä kyseisen konsolin tasohyppelyiden ikääntymiseen varaan en vain luota, varsinkin kun konsoli itsessään ei ole ollut tuttu. Tämä on juurikin sellainen tapaus että ilman remake tätä tuskin tulisi pelattua, koska usko siihen ohjattavuuteen ja yleiseen pelattavuuteen ei vain kestä. Tosin remaken kanssa on riskinä se, että se alkuperäinen ote kirpoaa.


16. Fear Effect

Yksi niitä pelejä joka on piirrossarjaulkoansa ja verisen tyylinsä vuoksi jäänyt mieleen pelinä jota olisi todella kiinnostavaa kokeilla, mutta jonka kanssa tietää todella hyvin sen, että jos pelistä ei tule remakea, niin tämä on juurikin sellainen tapaus, joka ei taatusti ole mieleen ainakaan ohjattavuuden vuoksi ja sitä kautta ei siitä pelaamisesta kovin hauskaa tulisi.


15. Perfect Dark

Tämän kanssa remake on lähemmäs pakollinen, sillä N64 pelit eivät ole omien kokemusten mukaan sellaisia, jotka kestävät aikaa. Tämä on yksi niitä kiinnostavia tapauksia johon haluaisi kyllä tutusta, mutta sitä ei todellakaan halua tehdä alkuperäisellä nintendokonsolilla, koska ne pelit eivät lähtökohtaisesti säily kovin hyvin.


14. Silent Hill

Tämä on niitä tapauksia joka olisi todella houkutteleva peli kokea, vaikka genre yleensä ei sieltä suosikkipäästä olekaan. Se tapa jolla peli käyttää kauhua, kertoo tarinaa ja luo tunnelmaa on kaiken näkemäni perusteella todella lupaavaa. Mutta tankkikontrollit ovat hyvä tapa pilata kaikki, joten ei kiitos. Remake taas tuskin onnistuisi pitämään kiinni siitä, mikä tässä pelissä todella oli avainasemassa, sillä RE2 remake ei myöskään omassa yrityksessään onnistunut.


13. Vampire Hunter D

Vampire Hunter D: Bloodlust oli erinomainen anime jota voisin pitää yhtenä omana suosikkinani. Tästä syystä siihen aiheeseen uppoutuva peli voisi olla todellakin sellainen, joka olisi kiinnostavaa pelattavaa. Mutta koska alkuperäinen on tankkikontrollihirvitys, niin ei sitä tule pelattua. Remake tästä pelistä tosin olisi enemmän kuin houkutteleva, vaikka sitä tuskin koskaan tuleekaan, sillä pienoinen ihme on sekin, että tämä peli on alunalkaen ilmestynyt.


12. Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Pelkästään ne paljon puhutut sanity efektit ovat sellaisia, jotka haluaisi kokea ihan itse, vaikka niistä ison osan onkin nähnyt erilaisista videoista. Tarinallisesti peli myös vaikuttaa oikein hyvältä, mutta tässäkin pelissä se ikä näkyy aivan varmasti ohjattavuudessa, kuten se yleensä näkyy monissa vanhemmissa peleissä. Gamecube peleistä on kokemusta erittäin vähän, joten vaikea sanoa että miten ne pelit vanhenevat, mutta melko varmasti samalla tavalla kuin PS2 pelitkin.


11. Dino Crisis

Tavallaan Dino Crisis 2 olisi varmaan lähempänä sitä, mistä itse pitäisi enemmän, koska se on se toiminnallinen peli. Tämä valinta käsittääkin lähinnä tämän sarjan, sillä Dino Crisis on yksi niitä pelisarjoja jota en ole koskaan pelannut, mutta kiinnostusta olisi. Mutta ei alkuperäiseen, koska Resident Evilistä perityt tankkikontrollit ovat tässäkin pelissä se ratkaiseva syy siihen, miksi tätä alkuperäistä versiota pelistä ei tule suurella innolla edes harkittua.


10. Castlevania: Legacy of Darkness

Yksi näitä Castlevania pelejä jota kohtaan olisi kiinnostusta, mutta jota ei ollut koskaan mahdollisuutta pelata, koska kyseessä on N64 peli. Tästä syystä tätä ei ole nykyään mitään järkeä edes pelata, ellei kyseessä olisi jonkinlainen remake, koska itse ne oikeasti vain usko, että N64 peliä on mitenkään hauska pelata nykyään koska valtaosa niistä peleistä ei ole vanhentunut arvokkaasti. Mutta tämä on joka tapauksessa yksi oman sarjansa pelejä, joka olisi kiinnostavaa kokea.


9. Resident Evil: Code Veronica X

Tätä olen itse pelannut hieman ja se aika on riittänyt siihen, että sitä tuntee pelatessa, miten surkeaita tankkikontrollit todella ovatkaan, niiden kanssa pelistä ei vain saa niin paljoa irti, mitä ilman niitä saisi. Pelaaminen ei yksinkertaisesti ole niin hauskaa. Vaikka RE2 remake tarinallisesti pärsäsikin alkuperäisen idean, niin kyllä ottaisin mieluummin remaken Code Veronicasta, kuin kituuttaisin eteenpäin surkeilla kontrolleilla.


8. Black

Tämä on niin siinä rajoilla, että riittäisikö tämän pelin kanssa ihan vaikka perus remasterointi. Sen perusteella miten on tälläisiä vanhempia FPS pelejä pelannut, niin vähän on sellainen epäilys, että tämä voi olla juurikin sitä aikakautta, kun ohjattavuudessa käänteiset kontrollit olivat sitä perushuttua ja pelin asetuksia ei isommin voinut muuttaa, joten siinä oltiin sitten lopullisesti jumissa perusaseteuksissa. Tavallaan Black voi olla sellainen peli, että sen kanssa voisi riittää remasterointikin.


7. The Thing

Tästä pelistä en paljoa tiedä, mutta sen idea on todella kiinnostava ja mitä mahdollisuuksia siihen saataisiinkaan, jos tämä kaikki tuotaisiin nykyaikaan. Pelaaminen olisi varmasti merkittävästi parempaa, sillä sen verran olen tästä pelistä kuullut, että se on ilmeisesti toiminnallisessa mielessä hieman heittelehtivä, eikä aina parhaiten tasapainoitettu. Mutta pelkästään pelin idea on niin hyvä, että kyllä se ansaitsisi remake kohtelun.


6. Nocturne

Erittäin tyylikkään oloinen peli joka voisi olla todella houkutteleva tapaus, mutta joka vaikuttaisi olevan juurikin sitä tyypillistä RE henkistä selviytymiskauhua tankkikontrolleilla (mikä on vasta alkua), eli suoraan sivuutetta tapaus, ellei kyseessä sitten olisi remake jossa kontrollit olisi laitettu täysin uuteen uskoon. Tämä on juurikin sellainen kokonaisuus joka on idealtaan erittäin houkutteleva tapaus ja tyyliltään juurikin sellaista settiä, että siitä voisi saada paljon irti. Pelattavuus pitäisi vain laittaa uuteen uskoon.


5. Wild Arms

Itse olen pelannut jonkinveran Wild Arms 3:sta ja sen perusteella mitä olen pelannut, niin täytyy sanoa että idea Final Fantasy tyylisestä westernistä on todella hyvä, mutta tämä on niitä tapauksia kun tekstiä on turhauttavan paljon ja peli itsessään ei ole sieltä selkeimmästä päästä muutenkaan, mikä johtaa helposti suureen määrään harhailua. Tämän pelin kanssa melko pienimuotoinen silottelu voisi kyllä riittää, että pelaaminen olisi merkittävästi jouhevampaa, mitä se todennäköisesti on sarjan ensimmäisessä osassa, kun kolmaskin peli sarjassa on vähän niin ja näin mitä pelattavuuteen tulee.


4. Parasite Eve

Yksi näitä PS1 pelejä joka on ollut aikakautensa tuote, mutta monien arvioiden mukaan, erittäin laadukkaasti tehty sellainen. Tämä vaikuttaa juurikin sellaiselta peliltä, joka on varmaan ollut omana aikanaan todella laadukasta tekoa, mutta joka varmasti toimisi paremmin jos se tuotaisiin nykyaikaan. Pelimekaniikkoja en suoraan lähtisi muuttamaan kun toiminta tapahtuu reaaliaikaisena vuoropohjataisteluna. Eli remake, joka olisi lähinnä graafinen päivitys, ääninäyttelyllä tietenkin... ja ilman tankkikontrolleja jos sellaiset ovat pelissä.


3. Uncharted: Golden Abyss

Iso ongelma on siinä, että kyseessä ei ole Naughty Dogin peli. Sen jälkeen merkittävästi rajoittava tekijä on siinä, että kyseessä on PSP peli. Tämän pelin kanssa päästäisiin todella pitkälle, jos pelattavuus yksinkertaisesti tuotaisiin sille tasolla ja alustalle, jolla pääsarja on rullannut eteenpäin ja silloin sen pelaisi mielellään läpi.


2. Darkwatch

Yksi näitä pelejä jota miltein voisi pelata ihan sellaisenaan, mutta jonka kanssa on hieman sellainen pieni epäilys, että siitäkin saisi paremmin irti mielekästä sisältöä, jos pelin pelaisi modernisoituna. Tämä on ehkä paras esimerkki siitä, kun remasterointi voisi riittää, mutta samalla aikaa jos saisi valita, niin pelaisin varman päälle ja ottaisin remaken, jotta ohjattavuus olisi varmasti sen tasoista, että peli oikeasti toimisi moitteettomasti ja ammuskelu olisi mielekästä. Näissä PS2 aikakauden FPS peleissä on helposti hieman huteraa tuo tähtääminen, kuten myös joissakin PS3 peleissä.


1. Legend of Dragoon

Sanotaan heti että tämä on niitä pelejä josta ottaisin mielellään vastaan vain graafisesti parannellun pelin, ääninäyttelyllä. Tämä on juurikin näitä roolipelejä jossa tekstiä on aivan satavarmasti aivan liikaa ja joka on siksi hieman kärsinyt. Uskon että pelillisesti tästä saisi edelleen paljon irti, mutta nykyään itsellä videopeliluksusta on se, että kaikkea tekstiä ei tarvitse lukea, kun sen voi kuulla. Tämä on tavallaan aika iso juttu, mutta samalla aikaa tämä on niitä pelejä, jonka kanssa tyytyy suhteellisen pieniin parannuksiin. Kunhan tämän vain saisi pelattavakseen.