Yksi viimeaikojen suurimpia alagenrejä mitä peleissä on. Soulslike on todella monitahoinen genre ja sitä kautta erilaisia pelejä on vaikka kuinka paljon joista valita ja sitä kautta pomovihollisia on vaikka kuinka paljon mistä valita. Monet sarjat tosin ansaitsevat kokonaan omat listansa joten vain osa mahtuu mukaan vertailuun tässä tapauksessa.

 

 

 

Pelit jotka eivät ole osa tätä vertailua:

Star Wars Jedi: Fallen Order ja Survivor

Remnant sarja

Dark Souls trilogia

Demon's Souls

Bloodborne

Elden Ring

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Tharvus Kheep - Dolmen

Melko pitkävetinen loppuhuipennus jossa iso osa ajasta on välttelyä ja sitten pätkänverran ammuskelua, tai ainakin sillä tavalla oma taktiikkani eteni.

 

Beast - Lords of Fallen

Ei suoraan pelin huonoin, mutta se on parhaimmillaankin melko tavanomainen hirviöhahmo ilman mitään erikoisempaa sisältöä. Pirun iso mölli joka erottuu joukosta lähinnä kokonsa puolesta.

 

Urd - Thymesia

Lähinnä halpamainen pomovihollinen, joka on aggressiivisuudessaan erittäin korkealla ja samoin nopeudessa, mikä vain korostaa sitä, miten vaativa taistelu on kokonaisuutena.

 




24. Laxasia the Complete - Lies of P

Yksi pelin hienoimpia ja vaikeimpia pomovihollisia jossa varsinkin ensimmäinen vaihe on erittäin onnistunut, mutta jossa on rasittavia puolia vaikka muille jakaa. Toinen vaihe on kuitenkin se, mikä lopullisesti pudottaa tämän tasoa merkittävästi koska siinä vaiheessa tästä vihollisesta tulee salamoita spämmimä ja paljon aikaa ilmassa viettävä riehuja joka kaiken lisäksi maassakin tuppaa huitomaan ison osan ajasta. Tämä taistelu vain korostaa sitä mikä monissa Lies of P pomovihollisissa on pielessä. Ne huitovat tai riehuvat, joskus jopa molempia.


23. Big Sister - Surge

Laite jota voisi kuvailla polttoleikkauskoneeksi. Ideallisesti ei niinkään huono, mutta heikosti toteutettu. Taistelu ei mene erityisen hyvässä rytmissä, vaan tuntuu rasittavalta pätkittäin etenevältä purkamisoperaatiolta. Rasittavan tästä tekee se, että koneen osat pelaavat sen verran yhteen että jatkuvasti saa jotakin niskaansa kun keskittyy yhteen osaan konetta.


22. Odor - Thymesia

Pelin ensimmäinen todellinen pomotaistelu ja hyvin ärsyttävä sellainen. Vaatii tietylaista pelityyliä ja sitä kautta on hyvin rasittava. Ensimmäinen vaihe ei ole lopulta niin paha, mutta toinen vaihe on se, missä kokonaisuudesta tulee hyvin turhauttava ja se toimii monella tavalla sinä todellisena testinä tietystä pelityylistä, jota ei sitten isommin tarvitsekaan pelissä kovin äkkiä uudestaan. Sääli sinänsä koska hahmo on todella hienon näköinen.


21. Lost Brothers - Lords of Fallen

Tulen ja ukkosen elementtejä käyttävät veljekset ovat kaukana hauskasta pomotaistelusta, sillä tämä taistelu tuntuu helposti venyvän todella pitkäksi, varsinkin siksi, koska viholliset käyttävät hyökkäyksiä jotka osuvat kauas. Koska vihollisia on kaksi, tuntuu tämä taistelu monesti siltä että siinä vältellään hyökkäyksiä ja yritetään ottaa toinen pois pelistä ensin. Pääasiassa tylsä ja laahaava pomotaistelu, kaukana hyvästä 1v2 taistelusta.


20. Lobodja - Dolmen

Pelin aggressiivisimpiä pomovihollisia joka tekee todella paljon vahinkoa jos pääsee lähelle ja se pääsee lähelle helposti hyppäämällä tai syöksymällä. Vihollisen kanssa aikaikkunat ovat hyvin pienet ja paras taktiikka on melkeinpä hivuttaa vähän vahinkoa kerrallaan ja sitten vältellä lopun aikaa, ladaten energiaa. Taistelu on yhtä aikaa pitkäveteinen ja nopeatempoinen. Hienon näköinen vihollinen, mutta todella huonosti tehty pomotaistelu tämän pelin mekaniikoilla.


19. Mad Clown Puppet - Lies of P

Yksi näitä ärsyttäviä, todella pitkälle yltäviä ja lähellä rasittavan pyörintähyökkäyksen tekeviä nukkeja. Lähinnä sellainen vihollinen joka toistaa muutamaa ärsyttävää taktiikkaa kyllästymiseen asti ja jonka kanssa melkein paras taktiikka on käyttää ympäristöä härkisti avukseen. Eikä pitkästä aseestakaan ole isompaa haittaa.


18. Scrapped Watchman - Lies of P

Pelin ensimmäinen riehuja joka tuntuu käyttävän pääasiassa sellaista huitomistaktiikkaa joka on kaukana reilusta tekniikasta ja lähempänä sellaista rasittavaa spämmäystaktiikkaa. Tähän kun sotketaan mukaan vielä sähköä tekemään lisää vahinkoa ja laitetaan pomovihollinen pomppimaan ympäriinsä, tulee jo valmiiksi ärsyttävästä vihollisesta todella turhauttava pomotaistelu ja ikävä standarti monille jotka tulevat myöhemmin.


17. Judge - Lords of Fallen

Pelin loppuvihollinen jää melko ankeaksi tapaukseksi jossa on hyvin vähän mitään erityistä. Kokonaisuus tuntuu enemmän siltä, että vastaavaa on nähty enemmänkin pelin aikana ja kokonaisuus on enemmänkin yksi tasapaksu ja tylsä yhteenotto jollaisia ovat olleet kaikki muutkin tähän mennessä. Taistelussa ei ole oikeastaan mitään sellaista joka erottaisi sen positiivisesti joukosta.


16. Flamebelcher Hierophant - Immortal: Unchained

Perustasoinen kommandotyylinen robottivivahteinen hahmo joka käyttää liekinheitintä ja siinä se pitkälti sitten onkin. Liekinheitin itsessään on ärsyttävä lähinnä siksi että se rajoittaa liikkumista alueella, mutta monella tavalla tämä on sellainen taistelu joka hetkessä muuttuu todella pitkäveteiseksi välttelyksi ja etäisyydenottamiseksi, kunnes sitten onnistuu ampumaan vihollista selkään, kuten montaa muutakin.


15. Simon Manus, Hand of God - Lies of P

Pelin mahdollinen viimeinen pomovihollinen joka on ensimmäisessä vaiheessa mekaniisesti ihan ok, mutta ei sieltä parhaasta päästä. Harmillista on lähinnä se että tämä on sellainen iso raakalainen, eli aika kauakana siitä mitä hahmo tähän asti on ollut. Toinen vaihe on kuitenkin se mikä todella tuhoaa tämän ja tekee siitä hyvin ärsyttävän sillä tässä vaiheessa vihollisella on valtava määrä temppuja joita pelaajan tulee väistellä ja tämä vain hidastaa taistelua ja tekee siitä hyvin turhauttavan ja lähestulkoon epäreilun.


14. Soothsayer Commander - Immortal: Unchained

Pelin monista sotilastyylisistä hahmoista se tlysin ja mahdollisesti samalla aikaa rasittavin. Tämä on lähinnä tylsä taistelu jossa ei ole merkittävää haastetta muu kuin ylimääräiset extrat jotka sekoittavat pakkaa. Muutoin kyseessä on pääasiassa perustylsä pomotaistelu perustylsää sotilashahmoa vastaan.


13. Firebug - Surge

Liekinheitinvihollinen joka on pääasiassa melko tylsä robottivihollinen joka ei isommin toimi. Tämä tuntuu sellaiselta perusviholliselta, mutta suuremmalla määrällä elinvoimaa ja sitä kautta kokonaisuudesta ei saada irti oikeastaan yhtään mitään.


12. Fallen Bishop Andreus - Lies of P

Harvinaisen typerän näköiseksi tehty pomovihollinen joka päätyy käyttämään sellaista spämmäämistaktiikkaa joka tekee jo valmiiksi ärsyttävästä pomovihollisesta entistä ärsyttävämmän. Vaiheittain taistelu etenee aika hienosti, mutta toinen vaihe, kuten arvata saattaa on todella rasittava, varsinkin kun miettii miten varsinainen piispa toimii pomotaistelussa. Tämä on yksi niitä tapauksia kun tuntuu että valtava mahdollisuus on mennyt täysin hukkaan kun Andreus on mutatoitunut aivan liian pitkälle ja muuttunut turhauttavaksi.


11. Selenite of the Louvre - Steelrising

Pitkälti pelin ainoa oikeasti huono pomotaistelu ja se on huono pääasiassa siksi että se tuntuu niin epäreilulta ja turhauttavalta aika pienien asioiden takia. Iso juttu on vihollisen kilpi jolla se torjuu ison osan hyökkäyksistä ja kun mukaan heitetään sitten vihollisen syöksytekniikka, korostaa se sitä että pelaajan on vaikea tehdä vahinkoa viholliseen, ellei satu osumaan se taakse, kun taas vihollinen pääsee aina kiinni pelaajaan.


10. Zallan Kheep - Dolmen

Varsin ärsyttäväksi tehty vihollinen joka selvästi nojaa siihen, että pelaaja hyödyntäisi nopeaa hyökkäystä lyömäaseilla. Tämä vihollinen teleportaa ja hyökkää, eikä juuri muuta teekkään, mikä tekee koko taistelusta nopeasti melko yksitoikkoisen ja samalla aikaa sen tuntuu jatkuvan aivan liian pitkään, mikä tekee siitä entistä tylsemmän.


9. Amber Monarch - Immortal: Unchained

Ärsyttävä ja tarpeettoman kestävä vihollinen joka on perustasolla samanlainen vihollinen mitä niin moni muukin robottikommandoa muistuttava vihollinen. Se mikä on tässä erityisen ärsyttävää ovat vihollisen kyky ampua kranaatteja varsin pitkälle ja mukana on lisäksi ärsyttäviä pirpanoita sekoittamassa pakkaa. Vapaaehtoisena vihollisena tämä taitaa olla viritetty astetta kovemmaksi, mutta siitä on saatu joka tapauksessa erittäin ärsyttävä, pitkäveteinen ja pitkäksi venyvä pomotaistelu.


8. Eldest of the Black Rabbits Brotherhood - Lies of P

Tämä on surullinen tapaus siitä syystä että tässä olisi ollut kaikki ainekset todella hyvään ryhmätaisteluun ja viitteitä siitä on havaittavissa. Jänikset taistelevat toisessa erässä omanlaisellaan taktiikalla, mutta sekin on pärsätty useammalla tavalla. Tämä ensimmäinen yhteenotto on kuitenkin todella epäonnistunut. Iso jänis tekee todella halpamaisia liikkeitä jotka lyövät uudestaan ja uudestaan, yltävät todella pitkälle ja vihollinen kaiken lisäksi toistaa niitä todella usein ja on nopeasti pelaajan lähellä. Extrana toimivat muut jänikset tekevät tästä jo valmiiksi turhauttavan vaikeasta taistelusta taistelusta täysin epäreilun.


7. Queen Caniptei - Dolmen

Erittäin ärsyttäväksi tehty pomovihollinen joka on aluksi melko ok, mutta joka tietyssä vaiheessa menee taisteluksi jossa pelaajalla on erittäin vähän tilaa käytettävänä ja vihollisella on helppo mahdollisuus tehdä vahinkoa laajalle alueelle tällä pienellä alueella. Kokonaisuutane tämä on juurikin sellainen taistelu josta on osattu tehdä harvinaisen ärsyttävä suoraan raukkamaisilla taktiikoilla, sillä kun pelaajan pitäisi käyttää ampumista tehdäkseen vahinkoa, hidastuu taistelu entisestään ja tekee pomotaistelusta todella tylsän ja laahaavan, sekä hyvin epäreilun.


6. Infiltrator - Lords of Fallen

Yksi niitä esimerkkejä kun pelissä on yritetty tehdä jotakin muutakin kuin iso haarniskoitu ritarityylinen hahmo tai vastaava, ja lopputuloksena on yksi pelin heikommin toteutettuja pomovihollisia. Infiltrator on lähinnä ärsyttävä liikkeissään ja tekniikoissaan. Siinä ei ole mitään iskevää ja erityistä positiivisella tavalla, vaan lopputulos on rasittava pomovihollinen.


5. Delver - Surge 2

Pomotaistelu jossa pitää hallita torjuminen, mikä on helposti koko pelin rasittavain pelimekaniikka. Delver on kolmivaiheinen taistelu jossa viimeinen vaihe on helposti se epäreiluin. Idea ei ole sinällään huono, jos kyseessä olisi tyyliin vapaahteinen pomotaistelu tai lopputaistelu. Tämä on kuitenkin sellainen kokonaisuus joka on venytetty aivan liian pitkäksi, tylsäksi ja todella rasittavaksi koska siinä on niin pieni virhemarginaali ja vihollisella on niin paljon elinvoimaa.


4. Aras - Immortal: Unchained

Näitä halpamaisempia pomovihollisia joka spämmää tiettyjä todella epäreilulta tuntuvia tekniikoita uudestaan ja uudestaan. Se ammusten määrä on melko iso, pomovihollinen teleportaa ympäriinsä, käyttää kilpiä ja muuta hauskaa jota on haastavaa counteroida tehokkaasti. Loppuvaikutelma on tässä taistelussa se että Aras on suoraan epäreiluilla tavoilla toteutettu pomovihollinen joka tuntuu käyttävän hyödykseen kaikki ärsyttävimpiä temppuja joita tästä pelistä löytyy.


3. Little Johnny - Surge 2

Pelin helposti ärsyttävin pomotaistelu jossa on mukana hieman kikkailua ja sitten sitä varsinaista taistelua. Mitään positiivista sanottavaa tästä ei ole lopulta jäänyt koska kokonaisuutena tämä on hyvin ärsyttävä taistelu. Iso syy on siinä että vihollisen lonkeroiden kahlitseminen ei toimi sillä parhaalla mahdollisella tavalla, eikä asiaa millään tavalla auta se että juurikin tämä kikkailupuoli taistelu ei vain toimi, vaan on avainsyy siihen miksi taistelu on niin rasittava.


2. Green Monster of the Swamp - Lies of P

Pelin ärsyttävin pomotaistelu joka on ehkä se kaikista pahin esimerkki siitä kun pomoviholliset huitovat ja riehuvat, monesti vieläpä ilman mitään isompaa kaavaa. Alue on pitkämäinen, ei suoraan pieni, mutta sen verran rajattu että se tuntuu paikoitellen liian pieneltä. Ongelma on kuitenkin siinä että tämän vihollisen taktiikat ovat ne kaikista ärsyttävimmät mitä pelissä on vastaan tullut ja kaiken lisäksi tämä pomovihollinen on todella typerän näköinen, eli pisteitä ei tule oikeastaan mistään toteutuksesta.


1. Unchained - Mortal Shell

Pelin loppuhuipennus joka on merkittävästi huonompi kuin yksikään toinen pomotaistelu koko pelissä ja ero on siis niin selvä, että tämä ainoa huono pomotaistelu koko pelissä ja merkittävästi huonompi kuin monet muut huonot muissa huonoissa peleissä. Pomovihollinen on todella typerän näköinen, tälläinen sulaton linnunpoika. Se on kuitenkin pienin ongelmista sillä pelattavuudessa tämä on rasittava kokonaisuus jossa vihollinen tekee todella halpamaisia liikkeitä, kestää vahinkoa aivan naurettavan määrän ja iso pelialue ei millään tavalla helppota kokonaisuutta vaan tekee siitä entistä hitaamman, tylsemmän ja rasittavamman.