Ampuma-aseita on niin paljon, että on hyvin vaikeaa miettiä että mitkä ovat oikeasti ne parhaat, ilman että tietyn tyyliset aseet heti täyttävät koko listan. Edellisen listan tapaan jatketaan samassa hengessä.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä. Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kivääri jne.

  • Pistoolit ovat oma listansa.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Riot Gun - Resident Evil 4

- Yksi hienoimpia haulikoita mitä mieleen tulee. Kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mutta se on musta.

 

Harbinger - Ratchet & Clank: Gladiator

- Erottuu ainakin joukosta.

 

Howling Cannon - Ninja Gaiden Sigma 2

- Yllättävän hyvä ase kanuunaksi.

 

Super Nova (Jak) - Jak 3

- Miniydinpommi joka tuhoaa kaikki viholliset ruudussa. Syö tosin kyllä panoksiakin sen edestä.

 
24. Bazooka (Crash) - Crash Bandicoot: Warped

Crash saa pelin edetessä käyttöönsä wumpahedelmiä ampuvan singon ja tämä ase on helposti yksi pelin tehokkaimpia varusteita sillä se tekee vihollisista selvää yhdellä osumalla ja sama pätee kaikkiin laatikoihin ynnä muihinkin. Tämän aseen kanssa pelistä tulee paljon helpompi.


23. Flamethrower (Joel) - The Last of Us

Liekinheittimiä nyt on peleissä vaikka kuinka, mutta tämä nyt tuli ensimmäisten joukossa mieleen. Ideallisesti liekkarit eivät juuri eroa toisistaan. Idea on polttaa viholliset ja riippuen pelistä, se voi näyttää todella hienolta ja tehdä liekinheittimistä yksiä arvokkaimpia aseita.


22. Chimera (Vran) - Victor Vran

Kranaatiheittimet eivät ole itselläni niitä kovimmassa käytössä olevia aseita mutta kyllä kimeeri on yksi niitä aseita joka yllättävän mielekäs käyttää ja suhteellisen hyvä ominaisuuksiltaan. Eikä ole ole yhtään hassumman näköinenkään.


21. Assault Rifle RN (Leon/Helena) - Resident Evil 6

Lähemmäs ainoa syy miksi päädyin lisäämään tämän aseen mukaan, johtuu siitä tyylikkyydestä. Kyseessä on pitkälti aika tavallinen sarjatuliase, mutta eräs asia erottaa sen kaikista kaltaisistaan hyvin selvästi, nimittäin aseeseen kuuluva pistin. Sitä kautta aseen käyttöön tulee vähän lisää tyyliä.


20. Devastator (Sam) - Serious Sam 3: BFE

Ehdoton suosikki ja se on paljon se. Tässä pelissä on valtavasti hyviä aseita mutta kyllä Tuhooja on nimensä veroinen. Tällä aseella on valtava tarkkuus, kantama ja tuhovoima. Ehdottomasti oma valintani kun pitää tuhota pelin pahimpia vihollisia. Tässä aseessa on nimittäin kaikki parhaat ominaisuudet. Tämä raketinheitintä tarkempi, kanuunaa nopeampi ja minigunia voimakkaampi. Tällä aseella tehdään paljon jauhelihaa.


19. M-76 Revenant (Shepard) - Mass Effect 3

Yksi niitä sarjatuliaseita joka on jäänyt todella vahvasti mieleen koska sillä ampuminen on todella mielekästä. Aseessa on sellainen omanlaisensa paino ja todella hyvä tulitusääni. Muutenkin aseen käyttäminen on todella mielekästä ja saa jopa harkitsemaan rynnäkkökiväärin ottamista kakkosaseeksi tarkkuuskiväärin kylkeen. Puhumattakaan että Revenant näyttää todella hienolta.


18. Lava gun (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Tämä ase erottuu joukosta ei niinkään tehokkuutensa, vaan tyylinsä ansiosta. Aseella ammutaan laavasuihku jolla voi jopa hieman leikkiä, etenkin heikkojen vihollisten kanssa, vaikkapa pyörimällä. Lisämaustetta tähän aseeseen tuo sen viimeinen taso joka muuttaa laavasuihkun jääsuihkuksi, jäädyttäen viholliset.


17. Boneduster (Grayson Hunt) - Bulletstorm

Ei kaksi piippuinen, eikä edes kolmipiippuinen haulikko vaan nelipiippuinen haulikko jolla vihollisista tekee todellakin selvää jälkeä erittäin helposti. Nimensä arvoinen tuliluikku joka kirjaimellisesti ampuu viholliset housuistaan.


16. Striker (Leon Kennedy) - Resident Evil 4

100 ammuksen lipas ja laaja levintä. Itselläni on todella kova valinta tämän ja Riot gunin välillä sillä Mellakkahaulikko on haulikoista ehdottomasti se hienoin. Mutta Striker on kokonaisuudessaan yksi pelin hyödyllisimpiä aseita ja käytännöllisyydessä myös. Loppuun kehitettynä se pitää 100 ammusta ja toimii erityisen hyvin isoja massoja vastaan.


15. V-Gun / Vulcan (Clint/Annie) - Wild Guns

Hivenen vaikea saada käyttöönsä, mutta tuhovoima on ylivoimaisesti suurin koko pelissä. Vulcan on todella järeä konekivääri joka tekee kantajastaan hetkellisesti lähemmäs haavoittumattoman ja pyyhkii viholliset hyvin nopeasti pois pelistä. Vulcanin saaminen on todellakin niitä mielekkämpiä hetkiä toiminnassa, mutta siihen joutuukin näkemään vaivaa. Mutta se palkinto on todella massiivinen.


14. Gauss Cannon (Doom Guy) - Doom

Doomissa on paljon todella mielekkäitä aseita ja Gauss kanuuna erottuu tässä joukossa varsin hyvin edukseen. Tämä on niitä aseita joka tekee selvää jälkeä isosta laumasta pieniä vihollisia ja isotkit viholliset hajoavat kappaleiksi kun tällä aseella kylvää tuhoa.


13. Needler (Master Chief) - Halo

Tämän aseen kanssa vaikuttaa se tyyli. Needler on yksi hienoimpia aseita pelissä ja kyllä siinä on jotakin todella mielekästä tulittaa vihollinen täyteen neuloja ja katsoa kun tämä posahtaa. Lisäksi ammusten hakeutuminen on kiva lisä aseen käyttömukavuuteen.


12. Gauss minigun (Player) - Crimson Land

Kaikista pelin minigun aseista tämä on hauskin käyttää. Gauss ammukset menevät vihollista läpi että soi ja osuvat taempana oleviinkin vihollisiin. Tälläisillä aseilla tuntee todella olevansa tilanteen herra, kun pystyy tekemään isostakin vihollislaumasta selvää jälkeä erittäin nopeasti ja tyylikkäästi.


11. Penetrator (Grayson) - Bulletstorm

Bulletstromissa on monta erittäin hyvin tehtyä asetta mutta tämä ase erottuu edukseen koska tässä on todellakin jotakin omaa. Ase ampuu poran jolla on runsaasti käyttökelpoisia sovelluksia, sillä tässä aseessa on potkua ja kaikki ne temput joita voi tehdä ovat todella hienoja. Ei pelin paras ase, mutta hyvä kakkonen.


10. Sheepinator (Ratchet) - Ratchet & Clank

Tähän voi valita minkä hyvänsä tästä sarjasta, sillä erilaisia variaatioita riittää. Tämä variaatio muuttaa viholliset lampaiksi. Ei mitään sen ihmeellisempää, mutta todella hauskaa.


9. Chigago Typewriter (Leon) - Resident Evil 4

Sarjatuliase loputtomilla ammuksilla. Tämä on niitä aseita joiden kanssa voi pääasiassa pitää hauskaa kun ei tarvitse ladata. Tyylikkyydestä myös pisteet, mutta ennenkaikkea tämä ase toimii todella hyvin siksi, että sen kanssa voi pitää hauskaa, sillä isotkin viholliset kaatuvat hetkessä, kun heidät ampuu aivan seulaksi.


8. Bow (Ellie) - The Last of Us

Jousi kuuluu sekä Joelin että Ellien asevalikoimaan ja on monella tavalla yksi pelin arvokkaimpia aseita. Pääasiassa siksi, että nuolet voi saada käyttökuntoisina takaisin varsin helposti eikä aseen käytöstä tule minkäänlaista ääntä joka houkuttelisi vihollisia lähemmäs.


7. Jackhammer (Max) - Max Payne

Automaattihaulikko jolla voi kylvää herran pelkoa ympärilleen. Tällä aseella pelaaminen saa aivan uuden mielekkyyden tason sillä pelkästään aseella ampuminen on todella mielekästä. Siis se laukausääni kuullostaa todella hyvältä ja tulinopeus tekee vihollisten niittämisestä todella helppoa. Ei kakkospelin Striker pääse edes lähelle tämän aseen tyylikkyyttä ja tehokkuutta.


6.  Gravity Gun (Gordon Freeman) - Half-Life 2

Helposti pelin parasta antia, varsinkin viritettynä. Tämän aseen kanssa ympäristö tarjoaa ammukset, kun aseella voi poimia vaikkapa tynnyreitä, tai sirkkeleitä. Loppupuolella aseella voi suoraan poimia vihollisia ja ampua heidät pois tieltä. Todella hyvä idea ja toteutettu onnistuneesti.


5. VK-12 combat shotgun (Pointman) - F.E.A.R

Yksi tehokkaimpia haulikoita mitän on koskaan tullut vastaan. Lähemmäs alusta asti saatavilla eikä parempia aseita juuri tule sillä lähietäisyydeltä tällä ampuu vihollisen yhdestä ja haulikoksi etäisyys on yllättävän pitkä. Vaikka lataus onkin toista haulikkoa hitaampi ja ammusmäärä myös, niin tämän aseen järeyden kanssa ei vain kilpailla.


4. Dragunov SVD (Chris/Sheva) - Resident Evil 5

Monissa peleissä on jonkinlainen variaatio dragunov tarkkuus kivääristä ja tämä on nyt kunnianosoitus sille, miten hieno ase tämä on ulkoisesti ja nimellisesti. Yleensä vielä tämä on se parempi tarkkuuskivääri, jos kivääreitä on useampi, koska joka ammuksen jälkeen ei tarvitse ladata ja tarkkuus on huippuluokkaa. Joskus ei kulje dragunov nimellä, mutta kyllä aseen yleensä tunnistaa.


3. Crossbow (Van Helsing) - Van Helsing

Elokuvasta tuttu automaattivarsijousi jolla ammutaan valtavalla nopeudella nuolia. Ase on todella hyvin tasapainoitettu ampumisnopeuden ja tehokkuuden puolesta, mutta kyllä iso osa kokonaisuutta on myös se, että se tuo mieleen elokuvan tunnelman. 


2. Drake (Player) - Resident Evil: Revelations 2

Tämä on oma valintani puhtaasti siksi, että tämä on todella hieno ase. Hopeinen koristelu ja kaksipiippuisen haulikon ulkoasu. Tämä on kuitenkin hyvin vaikea valinta sillä tässä pelissä on paljon hyviä aseita, jo pelkästään haulikoiden joukossa, joten tällä kertaa ulkoinen olemus vetää isoimmat pisteet. Tätä asetta on vain niin mielekästä käyttää, ampuessa ja ladatessa.


1. Fiend's Bane Bow (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

Jousi on aseena yksi tyylikkäimpiä valintoja, etenkin kun tehty hyvin ja tässä jousessa ovat juurikin ne oikeat osat. Tämä jousipyssy on todella hienon näköinen, yksi hienoimpia jousia koskaan ja tehokkuudessa myös varsin hyvä. Lisäksi tässä on mukana se ninjatyyli kaikessa taktisuudessaan. Kun puhutaan ampuma-aseita niin vaikka jousi ei aina mukaan mahdukaan, niin itse korostan sitä miten hyviä aseita nämä peleissä parhaimmillaan ovatkaan.