Eltariel.jpg?1520533691

Uuden päähenkilön alkutaival

 

 

Eltariel on Galadrielin Säilä ensimmäisessä tarinallisessa lisäsisällössä. Myöhemmin tulee lisää, mutta sitä ennen kokonaisuuteen tuodaan aivan uusi pelihahmon jolla omat erityisominaisuutensa.

 

 

 

 

Tämä on kuin Catwoman DLC Arkham Cityssä. Uusi pelattava hahmo jolla omat ominaisuutensa. Tällä hahmolla pääsee sitten seikkailemaan maailmassa hyvin vapaasti ja tekemään sitä samaa mitä Talionilla tähän asti. Eltarielin kyvyt ovat omanlaisiaan ja vaikka hahmossa on paljon vähemmän sisältöä kuin Talionissa, niin lisäsisällöksi tämä on erittäin toimiva paketti. Paremmalla lopetuksella, se olisi ollut vieläkin parempi.

Tarina jatkuu suoraan siitä missä pääpelissä alkavat Varjosodat. Eltariel häviää taistelun Sauronia vastaan, mutta selviää hengissä. Galadriel määrää hänet nyt jahtaamaan Talionia, joka on hetki hetkeltä vajoaa syvemmälle pimeyteen. Samalla kun Talion menettää ihmisyyttään, niin Eltarielin päämääräksi nousee hänen tappamisensa. Tarinaan mahtuu mutka jos toinenkin mutta kokonaisuudessaan tämä ei ole pitkä paketti. Sitä pystyy kuitenkin jatkamaan pitkälti lopun jälkeen örkkejä tappaen ja varusteita kehittäen.

Toiminta on selvästi paljon helpompaa kuin aiemmin, osittain siksi että se on paljon yksinkertaisempaa. Eltariel ei orjuuta örkkejä vaan tappaa heidät. Tarinassa hän kuitenkin tekee sopimuksia muutamien örkkien kanssa. Nämä örkit ovat todella kiinnostavia hahmoa ja erittäin hyvin tehtyjä. Esimerkiksi räjähdekaksoset Flint ja Tinder ovat todella huvittavia kun taas nerokas Fixer on ehkä se kaikkein kiinnostavin ja enigmaattisin örkki koko pelissä. Pelattavuuden suhteen Eltarielilla pelatessa peli on paljon helpompaa, mutta se on myös selvästi erilaista. Eltariel käyttää valoa jolla hän voi sokaista örkkejä ja parantaa itseään. Se tulee tarpeeseen sillä toisin kuin Talion, Eltariel ei ole kuolematon, jos hän kuolee, niin tehtävä pitää aloittaa alusta.

___________________________________________________________________________________________

SPOILEReita

Tämä on osa joka jatkaa sarjaa ja rikastaa sitä. Siinä tulee kuitenkin eräs äärimmäisen suuri ongelma, ihan lopussa joka pudottaa oitis pari pistettä kokonaisarvosanasta. Syy tähän on yksinkertaisesti siinä että Talionista on tehty aivan liian heikko. Siis kun Talionia miettii hahmona, niin on selvää että hän ei ikimaailmassa haluaisi vajota varjoihin ja siksi hän toivoisi että Eltariel lopettaisi hänen tuskansa, samoin mitä hän teki Isildurille. Mutta ihmismieli on houkutuksille altis. Viimeinen yhteenotto Talionin ja Eltarielin välillä on huono parista syystä. Se on ensinnäkin aivan liian helppo ja toiseksi se luo pieniä ristiriitoja. Pääpelin lopetus oli erinomainen ja tämä ei tee mitään muuta kuin pärsää sitä.

Nyt puhutaan Talionista, hahmosta johon on kahden pelin aikana ehditty kiintyä. Hän on erinomainen päähahmo, omalla persoonallisuudellaan ja tyylillään. Tarina on tehnyt hänestä todellakin omanlaisensa ja nyt lisäosassa sitä kaikkea aletaan heikentämään. Viittaus menneisiin on myös hetki josta puuttuu se tietty tunteikkuus, tai sitten se on vain tapa osoittaa että Eltariel on oikeasti todella kylmä haltia. Tapa jolla Talionia käsitellään tässä laajennuksessa, ei toimi varsinkaan lopussa. Hetki ennen viimeistä taistelua kaikki on sitä 9:n tasoa ja viimeisen taistelun jälkeen mennään tänne 7:n tasolle.

Parilla tavalla tämä DLC selvästi näyttää että Shadow sarja ei pääty tähän. Päähenkilö vain vaihtuu ja sarja jatkuu, joskis Sauronin tuhon jälkeisessä ajassa, kun Eltariel jahtaa Celebrimboria.

Sanoisin että kaikki toimisi paljon paremmin jos Talionin kohdalla oltaisiin menetelty paremmin. Lopetuksen olisi pitänyt olla paremmassa yhteydessä pääpelin lopetukseen, eikä alkaa vähätellä sen painoarvoa, joka oli iso osa sitä, miksi pääpelin tarina toimi niin hyvin.

____________________________________________________________________________________________

Kokonaisuutena Blade of Galadriel on pelattavuudessaan kuin Catwoman DLC Arkham Cityssä, mutta tarinan kehityksessä se on erittäin heikko esitys, kuin Catwoman DLC Arkham Knightissa. Tämä on todella hyvä lisä pääpeliin juurikin siksi että se tuo lisää pelattavaa ja oikeasti erilaista sellaista. Heimolisäosat olivat lisää pelattavaa, mutta ilman mitään oikeaa kehitystä. Tässä on tarpeeksi kehitystä olemaan erittäin hyvä osa pelattavuutta. Tarina on loppua lukuunottamatta varsin hyvä ja vaikka Eltariel ei olekaan hahmo sieltä parhaasta päästä, niin kyllä hänessä on hieman mahdollista potentiaalia mahdollista Middle-Earth: Shadow of 3:sta ajatellen.

 

+ Uusi pelattava hahmo omilla ominaisuuksillaan

+ Todella hyvin tehdyt liittolaisörkit

 

- Erittäin huono lopetus

- Lyhyehkö

 

Arvosana: 7,5

 

Erityinen