Megaman X sarja on koko Megaman sarjan parasta antia ja pomovihollisia siinä sarjassa riittää vaikka kuinka paljon ja mukana on myös niitä todella huonojakin, samaten kuin niitä hyviä.

 

 

 

X sarjan kaikki 8 peliä kelpaavat vertailuun, sillä jos kaikki Megaman pelit laskettaisiin mukaan, olisi vertailu entistä vaikeampaa sillä Megaman on laajentunut todella merkittävästi erilaisiin alasarjoihin.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Rangda Bangda - X5

Uudelleentehty pomotaistelu aiemmin tutuksi tulleesta pomotaisteluista, mutta tämä uusi tuntuu merkittävästi turhauttavammalta kuin se ensimmäinen.

 

Sigma - X3

Se piste loppupomojen kanssa jossa ote on lopullisesti alettu menettää koska tämä ei ole enää niin hyvä saati niin hieno kuin parei aiempaa.

 

Dynamo - X5

Harmillisen tylsä hahmo, kun huomioi miten hyviä monet Megamania muistuttavat hahmot sarjassa ovat olleet. Dynamossa ei vain ole mitään sellaista mikä todella erottaisi sen joukosta.

 




24. Nightmare Mother - X6

Vähän erikoisempi pomovihollinen, kuten Ranga Banga, mutta vielä erikoisempi, sillä tämä tuntuu olevan yksi iso sekasotkupomovihollinen joka ei näytä oikeastaan miltään ja sitä kautta se tuntuu siltä, että sen tapauksessa ei ole vain tiedetty mitä sitä nyt oikeasti sitten tehtäisiin.


23. Cyber Peacock - X4

Pomovihollinen joka näyttää ja toimii kuten nimestä voi päätellä. Harmillista tosin on se, että kokonaisuutena tämä taistelu on lähinnä tylsä koska vihollinen ei tee juuri mitään muuta kuin ilmestyy ja katoaa, kunnes sitten voi jossakin kohtaa alkaa spämmäämään hakeutuvia sulkia.


22. Skiver - X5

Tylsempi versio ensimmäisen Megaman X:n Storm Eaglesta. Vihollista vastaan taistellaan lentokoneen kyydissä ja vihollinen lentää puolelta toiselle. Kokonaisuus on todella riisuttu versio tästä ihan hyvästä ideasta ja vaikka vihollinen on ihan kivan näköinen, ei tässä ole paljoakaan oikeasti omaa.


21. Dynamo - X6

Pomotaistelu jossa vihollinen ei ole kovin ihmeellisen näköinen eikä tekniikoiltaan edes se kaikista johdonmukaisin. Pitkälti tuntuu että tämä on niitä pomovihollisia joka suoraan hukkuu massaan ilman että se toisi taisteluun jotakin oikeasti omaa, mikä on sääli koska aiemmissa peleissä on tullut vastaan oikein hyviä ihmismäisiä pomovihollisia. Lisäksi tämä on uusinta aiemman pelin taistelusta, mutta vielä huonommin tehtynä.


20. Shield Sheldon - X6

Yksi näitä aikaa tuhlaavia pomovihollisia joka härvää pitkin kenttää ja pelaaja yrittää parhaansa mukaan osua siihen eikä sen suojana oleviin kilpiin. Sanotaan että tämä on siinä mielessä outo taistelu, että tämä on sellainen pomovihollinen jossa pääpaino ei tunnu niinkään olevan kilpien käytössä sillä perinteisellä tavalla ja nimi on siksi jotenkin häiritsevä.


19. Grizzly Slash - X5

Tässä pomotaistelussa on kaksi ärsyttävää asiaa. Useampi mekaniikka pelissä on todella ärsyttävä koska niissä pelaaja joutuu suoraan vain odottamaan että jotakin oikeasti tapahtuu. Toinen on sitten se, että tämä on karhutyylinen vihollinen joka kuitenkin käyttäytyy kuin myyrä. Ei siis mekaniikoilta nyt niin huono, mutta olisi voinut olla paljon parempikin.


18. Volt Catfish - X3

Todella typerän näköinen pomovihollinen, puhumattakaan että mekaniikoilta myös melko rasittava. Tämä on niitä tapauksia kun pomovihollisessa ei ole mitään sellaista mikä välittömästi ärsyttää pelattavuudessa, mutta ulkoisesti se on hyvin typerän näköinen, eikä siis jää mieleen erityisen positiivisessa mielessä.


17. Neon Tiger - X3

Hivenen epäjohdonmukainen taistelu joka aluksi toimii juuri sillä tavalla kuin voisi ajatellakin, mutta sitten mukaan on pakostakin pitänyt mahduttaa jonkinlaisia ammuksia. Ulkoasu ei ole suoraan huono, mutta pääasiassa tämä on sellainen pomovihollinen joka ei jää merkittävästi mieleen.


16. Storm Owl - X4

Tylsä lintuteemainen pomovihollinen sekä ulkoasussa että nimessä, koska pelissä on ollut jo myrsylintu. Tämä pöllö on suoraan tylsä mekaniikoiltaan ja melko huonosti tehty ulkoasultaan, eli siinä mielessä tuplahuti.


15. Sigma - X7

Ensimmäinen vaihe ei ole loppuviimeksi pöllömpi, vaan ihan hyvä ja perinteinen, mutta se missä tämä koko komeus lopullisesti hajoaa, on se toinen vaihe joka on todella rasittava, tuntuu venyvän ja venyvän ja tässä kohtaa todella huomaa, miten heikosti pelin pelattavuus ja kamerakontrolli todella toiimii. Sigman toinen vaihe on eeppinen ja kaikella logiikalla se voisi olla erittäin hyvä, mutta peli ei vain toimi juuri millään tavalla, minkä vuoksi loppuhuipennus on enemmänkin rasittavan pitkäveteinen huti.


14. Vile Goliath - X3

Toinen Vile taistelu ja tämäkin on sotakonetaistelu, mikä ei ole millään tavalla plussaa. Tuntuu että tässä kohtaa Vilen kanssa on menty tähän täytemateriaaliin eikä hahmo ole oikeasti osattu viedä eteenpäin.


13. Flame Mammoth - X

Pääasiassa tylsän näköinen ja lähinnä ärsyttävä taistelu jossa on erittäin vähän oikeasti hyviä puolia. Se ei vain nappaa ja tulielementtipomoviholliset on tehty tämän jälkeen pääasiassa paljon paremmin.


12. Serges (1) - X2

Vähän tälläinen kikkailutyylinen pomovihollinen josta tulee mieleen tohtori Wily, mutta joka sitten alkaa vaikuttaa sellaiselta pelleilyversiolta. Toinen taistelu tätä hahmoa vastaan on merkittävästi parempi ja vaikeampi, mutta tämä ensimmäinen ei vain vakuuta, vaan tuntuu erittäin pöljältä, eikä juurikaan iskevältä.


11. Neon Violen - X2

Siinä missä Serges ja Agile ovat parempi toisella kertaa, joskin merkittävästi erilaisempia, on Violen todella samanlainen toisella kertaa ja tämä versio on niin lähellä ensimmäistä taistelua, että se tuntuu suoraan kierrätykseltä ja laiskalta suunnittelulta.


10. Overdrive Ostrich - X2

Tämä on jäänyt mieleen harvinaisen ärsyttävänä pomotaisteluna ja lintuhahmoista strutsi on mahdollisesti kaikista heikoimman näköinen hahmo, eikä siitä ole robottimuodossa saatu oikeastaan yhtään mitään irti.


9. Lumine - X8

Erittäin huono vaihtoehto viimeiseksi pomotaisteluksi sillä Lumine on kuin monet ihmistyyliset pomoviholliset pelisarjassa, mutta hahmossa ei ole oikeastaan mitään omaa eikä taistelusta isommin edes välity se lopputaistelumaisuus, vaan kokonaisuus tuntuu enemmän kikkailulta ilman mitään tyylikästä lisää.


8. Tornado Tonion - X7

Kuten kaikki monet pomoviholliset tässä pelissä, myös tämä vihollinen on erittäin ärsyttävä siksi, että se ei osaa olla hiljaa vaan laukoo muutamia kommentteja läpi pelin. Tämä ihmevempula on kuin jokin klovni joka lähinnä vain pyörii eikä muuta teekään. Tätä kautta kokonaisuudessa ei ole juuri mitään erikoista, vaan se on pitkäveteinen taistelu joka tuntuu pelkältä täytteeltä.


7. Ride Boarski - X7

Kuten aiempikin, tämä on ärsyttävä lähinnä siksi, että se hokee tiettyjä asioita uudestaan ja uudestaan. Boarski ei ole ideallisesti huono ja on vaihteeksi hienon näköinen pomovihollinen, mutta ongelmallista on se miten taistelu toimii, sillä tämä tuntuu niiltä pomovihollisilta joka vain kuluttaa aikaasi, koska se syöksyy ympäri kenttää ja pelaaja joutuu jahtaamaan sitä voidakseen taas tehdä vahinkoa.


6. High Max (2) - X6

Suoraan tylsä taistelu. Tämä on yksi niitä kokonaisuuksia joka jatkuu aivan liian pitkään koska siitä voi tulla jatkuva luuppi jossa pelaaja vahingoittaa vihollista, joka sitten perääntyy, tulee toiselle puolelle kenttää ja toistaa saman tempun uudestaan. Pelaaja toistaa saman tempun uudestaan ja niin se hyrrä pyörää. High Max on ensimmäiseen yhteenottoon verrattuna aivan tarpeeton uusinta joka on suoraan tylsä kokonaisuus ilman mitään plussapuolia taistelun suhteen.


5. Vile (3) - X8

Ei ole uusi asia että tiettyjä vihollisia vastaan taistellaan useamman kerran, voisi jopa sanoa että se on Megaman sarjassa enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Ongelmallista se on silloin, jos taisteluihin ei tule mitään järkevää lisää, tai ne taistelut tuntuvat täyteeltä ilman mitään järkevää syytä niiden olemassaoloon. Vile on pääasiassa hyvä taistelu tässä pelissä, mutta kolmannella kerralla se kaikki alkaa oikeasti tuntua jo rasittavalta toistolta kun mitään oikeasti hyvää lisää taisteluun ei tule. Varsinkaan kun tämä ei ole edes viimeinen taistelu häntä vastaan.


4. Wind Crowrang - X7

Tässä taistelussa ei yllätys kyllä ole juurikaan ärsyttäviä lausahduksia, mikä on enemmänkin poikkeus joka vahvistaa säännön huonojen X7 pomovihollisten joukossa. Paljon rasittavampaa on se, että tämä vihollinen lentää etäälle ja pelaaja joutuu hetken väistelemään kamaa, ennenkuin tulee väli jossa vihollista voi vahingoittaa ja tätä kaavaa toistetaan aivan liikaa. Pelaajan odotuttaminen tälle metodilla ei ole oma käsitykseni hyvästä suunnittelusta.


3. Splash Warfly - X7

Hyvin samanlainen kuin aiempi, sillä tämä vihollinen viettää paljon aikaa vedessä, hyökkää hetkellisesti ja ottaessaan vahinkoa pakenee taas hetkeksi. Syy miksi tämä on huonompi kuin aiempi tulee siitä, että tämän lausahdukset ovat merkittävästi ärsyttävämpiä ja erilaisia muuttujia on paljon vähemmän, jolloin tämä on merkittävästi enemmän pelkkää odottamista.


2. Sigma - X6

Huonoin Sigmaa vastaan käytävä taistelu, vaikka se aluksi vaikuttaakin oikein hyvältä ja vähän erilaisemmalta mihin on totuttu. Mutta toinen vaihe on helposti kaikista ärsyttävin mitä on koskaan Sigman kanssa tullut vastaan. Se roinan määrä mitä pitää väistellä ja tuhota on aivan överi ja sitä kautta koko kokonaisuus tuntuu todelliselta sekasotkulta johon on vain lätkäisty mahdollisimman paljon tavaraa yhteen kasaan ja siinä samalla kaikki mikä aluksi vaikuttaa lupaavalta, on menee lopulta yhdeksi sillisalaatiksi.


1. Flame Hyenard - X7

Ylivoimaisesti yksi ärsyttävimpiä pomovihollisia mitä on koskaan tullut vastaan ja juurikin tällä tyypillisellä X7 tyylillä, jossa pomovihollinen ei vain osaa pitää turpaansa kiinni. Tämän liekkihyeenan tapauksessa kyse on kuitenkin siitä, että pomovihollinen hokee yhtä ärsyttävää fraasia jatkuvalla loopilla, samalla kun itse vetää ympyrää tietyssä paikassa ja tekee kaikinpuolin ärsyttävästä pomotaistelusta oitis paljon rasittavamman ja vieläpä sellaisen joka pitkittyy pelimekaniikkojenkin vuoksi.