Oli kyse mistä nimestä tahansa, niin nyt puhutaan puhtaasti siitä, että mitkä ovat parhaita summon olentoa Final Fantasy sarjassa. Toiset ovat hyviä koska ovat hienon näköisiä, toisilla on upeat hyökkäysanimaatiot ja jotkut ovat puhtaasti vain niin tuhovoimaisia että niitä ei vain voi sivuuttaa tälläisessä vertailussa.




Vaikka muutamat ovat vakiokasvoja, niin yhdeltä summon olennolta voi olla useampi sija, mutta hyökkäyksen pitää olla eri nimellä, mutta niiden on jollakin tavalla erotuttava joukosta, muutenkin kuin vain ulkoasun puolesta. 

Lisäksi, nyt kelpaavat vain ne summonit jotka pelaaja voi kutsua. Eli FFVIII:n Griver ei kelpaa vertailuun koska pelaaja voi ei kutsua tätä olentoa missään vaiheessa peliä. Muutoin olisi todella varma valinta kun on niin hieno ja niin järeä että oksat pois.

Tiivistetysti, sijaan vaikuttaa 


KUNNIAMAININTOJA


Dragon: Radiant Breath - Final Fantasy IV Remake

- Simppeli kuten moni muu, mutta ratkaisevalla tavalla merkityksellinen


Asura: Asura's Boon - Final Fantasy IV Remake

- Perushyvä ja hienon näköinen


Brothers: Brotherly Love - Final Fantasy VIII

- Koomisemmasta päästä, mutta toimii silti


Neo Bahamut: Giga Flare - Final Fantasy VII

- Oikealla tavalla näyttävä


Ramuh: Judgement Bolt - Final Fantasy VII

- Kaikista variaatioista, tämä on paras





24. Ragnarok: Metamorph - Final Fantasy VI

Erittäin yksinkertainen ja kiinnostavaa olisikin nähdä, että millainen olisi moderni versio tästä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan miekka iskeytyy maahan ja vahingoittaa energiallaan vihollisia. Ei juuri mitään sen ihmeellisempää, mutta se toimii.


23. Leviathan: Tidal Wave - Final Fantasy VII

Tämän merikäärmeen tapauksessa on aika vaikea valita sitä oikeasti parasta kun yksikään ei ole merkittävästi muita parempi. Tällä kertaa päädyn todella valitsemaan sen, minkä olen ensimmäisenä nähnyt ja joka edelleen kestää hyvin vertailussa. Tässä kun on selkeä hyökyaaltokin mukana.


22. Choco/Mog: Fat Chocobo - Final Fantasy VII

Harvinaisempi näky, sillä yleensä tulee Deathblow, mutta kyllä Fat Chocobo on se, mikä helposti varastaan shown kun se kerran tulee aivan sattumalta. Niinkin yksinkertainen liike, että piirrossarja tyylinen ääni, varjo ja sitten tämä läskilintu jyrähtää maahan, vihollisten päälle. Se toimii.


21. Kujata: Tetra Disaster - Final Fantasy VII

Tämä iskee erittäin kovaa näyttävyydellä. Alkuhärkä näkyy vasta viimeiseksi ja sitä edeltävät erilaiset taikapurkaukset luovat hienosti tunnelmaa ja kasvattavat odotuksia, kunnes sitten Kjata itse tulee antamaan viimeisen iskun. Tässä tapauksessa se kokonaisuus kerää ne isoimmat pisteet.


20. Shiva: Diamond Dust - Final Fantasy VII Remake

Yksi pelisarjan suurimpia vakkareita ja varmaan aina Diamond Dust nimen alla, joten aika haastavaa on valita se paras kaikista. Tässä päädyn kuitenkin uusimpaan versioon sillä siinä korostuvat ne klassiset piirteet ja kyllä se vain näyttää niin hienolta että ei sitä voi olla sivuuttamatta.


19. Anima: Oblivion - Final Fantasy X

Ei se paras summon, mutta ehdottomasti yksi tehokkaimpia. Oblivion pelkästään on yksi pelin tuhovoimaisimpia hyökkäyksiä, kun lyö monta kertaa ja Anime on kahlittuna hirviönä todella hienon näköinen. Lisäksi tämän hirviön kutsuminen on enemmän kuin hienon näköinen, puhumattakaan siitä, miten hyvä tämä on toiminnassa.


18. Eden: Eternal Breath - Final Fantasy VIII

Tämä on ehkä animaationa vähän tarpeettoman pitkä, mutta kokonaisuutena tämä onkin näitä summoneja jossa tuntuu olevan isompia vaikutus siinä, että miten hieno on kyseisen summonin hyökkäys ja Edenin tapauksessa sitä tyyliä riittää, puhumattakaan siitä, miltä Eden itse näyttää. Tätä ei paljoa juuri näe, mutta kyllä se on todella upea.


17. Bahamut Zero: Tera Flare - Final Fantasy VII

Näyttävyydestä isoimmat pisteet, varsinkin kun kaksi aiempaa lohikäärmettä on jo ehtineet kerätä pisteitä, niin tällä on jo valmiiksi aika kovat odotukset. Valkoinen lohikäärme useiden siipien kanssa kuitenkin toimii ja hyökkäys avaruudesta käsin, pitkän matkan takaa toimii erittäin hyvin.


16. Carbuncle: Rudy Light - Final Fantasy VIII

Ei sieltä parhaasta päästä siinä mielessä mitä tekee, mutta kyllä tämä on niin söpö karvaturri että kyllä se jonkin paikan saa. Niin ja tapa jolla Carbuncle saapuu kentälle, on myös niin hyvin valikoitu ja hahmoa korostava.


15. Fenrir: Millennial Decay - Final Fantasy IX

Ainoa merkittävä heikkous tässä on turha koristelu joka tuo enemmän mieleen Amaterasun, kuin Fenririn. Mutta se mitä miten tämä hyökkäys etenee on enemmän kuin upea. Paljon parempi kuin toinen versio mikä sudelta löytyy. Tässä on tyyliä juurikin sellaisella omalla kalmaisella tavallaan jossa tunnelmaa korostavat kuutamo ja tapa jolla susi sitten hyökkää. Helposti yksi niitä joka jä mieleen aivan erityisesti. 


14. Alexander: Holy Judgement - Final Fantasy VIII

Ehdottomasti niitä todella hienoja summon olentoja. Alexander on kuin kokonainen linna, joka tietysti liikkuu ja hyökkäkin. Kasin versio on ehkä se kaikkein näyttävin ja toimivin kokonaisuudessa, vaikka seiskankin versio on todella onnistunut, tässä kohtaa vähän korostuukin se, miten hienolta hahmo näyttää.


13. Yojimbo: Zanmato - Final Fantasy X

Kympin summonit ovat vähän omaa luokkaansa kun pystyvät tekemään paljon muutakin kuin vain iskemään kerran. Mutta omalla superhyökkäksellään ne lopulta arvioidaan. Yojimbo on siitä erityinen että pystyy tappaamaan aivan minkä tahansa vihollisen Zanmatolla, mikä on aika ainutlaatuista. Vaikka tämä kitupiikki vaatiikin kaikesta kompensaatiota.


12. Gilgamesh: ??? - Final Fantasy VIII

Tästäkin on vaikka kuinka monta variaatioa mutta perusidea on aina sama. Aivan yllättäen, vaikka kesken taistlen, Gilgamesh syöksyy esiin, miekkojen ympäröimälle kehälle, valiten yhden ja iskien. Joskus voi tulla 1HP vahihkoa ja joskus kerrasta poikki tilanne. Tämä on juurikin oikealla tavalla hyvin tehtyjä ja erilaisia tapauksia ja vaikka Gilgamesh voisi olla hienompiakin ja merkittävästi paremmin käytetty sarjassa yleensä, niin tämä on yksi niitä tapauksia kun hahmo vain toimii.


11. Phoenix: Phoenix Flame - Final Fantasy VII

Tälläkin olennolla on yksi temppu, joka todella nostaa sen erityiseksi. Feenixliekki vahingoittaa kyllä vihollisia, mutta se myös herättää henkiin kuolleet liittolaiset, mikä todellakin on jotakin sellaista mitä ei ole paljoa näkynyt muilla summoneilla.


10. Bahamut: Ultima Swords - Final Fantasy XV

Ulkoisesti todella hieno, mutta muutamalla todella typerällä ratkaisulla, kun tämä ei ole lohikäärme. Mutta pisteet revitäänkin siitä, että tämä on pelin harvinaisin summon, todella tuhovoimainen ja helposti koko pelin näyttävin lajissaan. Tämä versio ei ole se perinteinen Flare variaatio, vaan sen uuden suunnan kärkeä, valtavalla miekkamäärällä mistä tulee aivan omanlaisena, enemmän kuin tyylikäs toteutus. Tämä olisi helposti ykkönen, jos tämä vain olisi oikea lohikäärme, eikä tälläinen tarpeetonta kikkailuversio.


9. Cerberus: Counter Rockets - Final Fantasy VIII

Tämän kanssa pelkästään se saapumisanimaatio on enemmän kuin osuva, täysosuma. Manalan portit aukeavat ja tämä peto saapuu esiin. Efekti hyökkäyksellä ei ole ehkä ole sieltä parhaasta päästä, mutta se on erilainen ja kyllä tämä hahmo itsessään vetää niin isot pisteet että ei sitä vain voi olla sivuuttamatta. Kerberus vain näyttää niin upealta ja kokonaisuus on enemmän kuin tyylikäs. Niin ja todella hyvä Guardian Force.


8. Fenrir: Moon Song - Final Fantasy VI

Ei sieltä näyttävimmästä päästä mutta todella uskollinen hahmolle itselleen ja juuri oikeilla tavoilla tyylikäs. Susi, kuu ja varjo. Aikakauden pelien joukossa tämä erottuu todella hyvin joukosta sillä siinä missä monet muut summonit tältä ajalta ovat jo kauan sitten jääneet parempien varjoon. Fenrir on edelleen aika vähän käytetty, mutta helposti yksi omia suosikkejani, useastakin syystä. Ehkä jokin kerta tämäkin summon saa jälleen aivan uuden käsittelyn ja arvoisellaan tavalla.


7. Hades: Black Cauldron - Final Fantasy VII

Tämä näyttääkin siltä, miltä Hadesin voisi kuvitella näyttävän. Kuin suoraan painajaisista tullut kaapuhahmo josta tulee pääkallon kautta Kuolemakin mieleen. Lisäksi Hades ei ole sellainen aivan perinteisen tavallinen "pelkkää vahinkoa" tyylinen summon, vaan statusefektit tulevat myös mukana. Tämä on yksi niitä tapauksia kun käytetään todella tuttua mytologiasta tullutta hahmoa ja sitä käytetään oikein. Esimerkillisellä tavalla oikein. Tietysti vähän parantelemisen varaa olisi jos haluaa olla pikkutarkka.


6. Odin: Zantetsuken - Crisis Core: Final Fantasy VII

Tämäkin on niitä hahmoja joka tulee yhdellä todella tutuksi tulleella tyylillä. Odin tulee ratsastaen ja tappaa viholliset kerralla. Tässä pätee juurikin se, että kun Odin tulee, niin Odin tappaa. Crisis Coren versio ei ihan samalla ylivoimainen, koska ihan kaikkea tämäkään ei tapa, mutta animaatio kyllä korjaa isot pisteet. Vaikka kasinkin versio on kyllä erinomaisesti jäänyt mieleen, kun tulee yllättäen ja satunnaisesti.


5. Bahamut Fury: Extra Flare - Crisis Core: Final Fantasy VII

Tämä on jälleen yksi Bahamut variaatio joka todellakin iskee sillä ylipursuavalla näyttävyydellä. Tämä versio on niitä tapauksia jossa alkuperäistä on hieman viritelty sillä Fury versio on isompia ja parempi, puhumattakaan että oikeasti näyttävimmästä päästä kaikissa hahmon variaatioisssa. Lisäksi se tuntuu edustavan sitä uudenlaista variaatiota mihin tämän hahmon kanssa joskus tunnuttiin olevan menossa, miekkoineen.


4. Ifrit: Hellfire - Final Fantasy VIII

Vakiohahmoja joka on nähnyt monta erilaista variaatiota ja itse pidän tämännäköisistä, enemmän peto kuin demonimaisista. Tässä Hellfire versiossa on todellista mielekkyyttä sillä pelkästään Ifritin karjaisu ja hän lyö tulipallon alas on niin voimallinen. Lisäksi kun kasi on kyseessä, niin onhan tämä Ifrit ehdottomasti yksi parhaita Guardian Forceja mitä pelissä on, kun mietitään sitä, että mitä kaikkia ominaisuuksia tämä hahmo oikeasti voikaan tehostaa. Tämä on myös ehkä ensimmäinen Ifrit, joka on oikeasti tälläinen karvaisempi peto.


3. Diablos: Dark Messenger - Final Fantasy VIII

Tämä on ehdottomasti yksi hienoimpia mitä mieleen tulee, juurikin sellainen todella tyylikäs paholaishahmo ja hyökkäys on myös samalla tavalla pimeyden koskettamana ja todella näyttävä. Diablos on myös yksi kovimpia haasteita, mutta se vain korostaa sitä, miten hyvä hahmo on kyseessä ja Guardian Forcena, yksi hyödyllisimpiä. Tämä on ehdottomasti niitä vähiten käytettyjä, mutta samalla se on myös niitä joka on saatu kerralla oikein, ei sitä ole sen jälkeen laimennettu millään tavalla.


2. Knights of the Round: Ultima End - Final Fantasy VII

Ensimmäinen oikeasti ylivoimainen summon. Pyöreän pöydän ritarit käyvät voimalla päälle ja kun hyökkääjiä on runsas tusina, niin kyllä tämä porukka tekee vahinkoa enemmän kuin yksikään toinen hyökkäys ja tässä tapauksessa se tehdään tyylillä. Ritarit ovat erilaisia ja osa hyökkää todella uniikeilla tavoilla. Loppuhuipennuksena on erinomainen kuningas Arthurin sisääntulo joka on todellinen kirsikka kakun päällä. Tietysti animaatio on vähän pitkä, mutta tyylikkyydessä tämä vetää suunnattomat pisteet.


1. Bahamut: Mega Flare - Final Fantasy IV Remake

Ylivoimaisesti vaikein valinta, että mikä versio on paras mutta samalla, helposti ehdoton ykkösvalinta. Vaikka FFVII Remaken Bahamuth on yksi parhaita versioita hahmosta koskaan ja pitkään aikaa, niin tämä on sellainen todella klassinen versio ehkä koko pelisarjan klassisimmasta summonista. DS version Bahamut on lisäksi sieltä hienoimmasta päästä hahmoversioissa sillä tässä tapauksessa Bahamut näyttää todella upealta ja animaatio joka edeltää hyökkäystä, on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä mitä hahmosta on koskaan tehty. Tämä on todella niukka voitto, mutta ansaittu.