Näin laajassa ja pitkäikäisessä sarjassa riittää myös niitä huonojakin hahmoja, samalla tavalla kuin hyviä. Siis monessa tapauksessa hahmoissa on paljon hyviäkin puolia, mutta isona kokonaisuutena ne eivät vain toimi samalla tavalla kuin valtaosa muista hahmoista.

 

 

 

Ei mitään erikoisempia rajoituksia eli hyvät ja pahat kelpaavat. Lemmikit kuten Angelo ja Interceptor eivät, koska ovat lähinnä lisä tiettyyn hahmoon.

Nämä ovat lisäksi sellaisia asioita joiden kanssa mieli muuttuu ajanmyötä ja kun uusia hahmoja tulee vastaan. Erityisesti tässä korostuu se, että muutamat Final Fantasyt olen pelannut useamman kerran kun taas jotkut ovat lähemmäs unohtuneet. Veikkaan että jos jokaisen olisi pelannut läpi yhtä monta kertaa, olisi tämän listan ilme, hyvin erilainen.

Se korostuu erityisesti silloin, kun joskus tekee uuden tälläisen listan, koska monesti sen listan ensimmäiset kymmenin ovat huomattavasti huonompia, kuin tämän listan viimeiset kymmenen. Karkeasti sanottuva, mutta idea tulee selväksi.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Kefka Pallazzo

- Ihan ok FF Joker versio, mutta aika vähän omaa

 

Ramuh

- Sieltä tylsemmästä päästä mitä summoneja on

 

Prompto Argentum

- Hahmolla on hetkensä, mutta monin paikoin menee turhan kiusalliseksi pelleilyksi

 

Emperor Mateus

- Tylsyys on se päällimmäinen ongelma

 

Snow Villiers

- Aika hienon näköinen hahmo, mutta rasittavan kiusalliseksi tehty, kuten moni muukin.

 
24. Zemus

Isoin ongelma tämän hahmon kanssa on siinä, että se on tehty niin heikosti, ottaen huomioon miten paljon potentiaalia hahmossa onkaan. Tätä ei auta myöskään se että ensin pääroistomaisena hahmona on todella loistava Golbez, joten kyllä vaihtuminen tähän, varsin tylsään hahmoon on aika valtava miinus. Zemusin tapauksessa se ulkoinen olemuskaan ei kerää mitään pisteitä. Tämä on niitä tapauksia kun hahmossa on paljon hyvää, mutta tarinallisessa mielessä se kokonaisuvaikutelma jää kyllä miinukselle.


23. Don Corneo

Menee aika yli aika usein, plus miten tämä hahmo on päässyt näin korkealle jakkaralle. Corneon tapauksessa tuntuu että jossakin on menty kunnolla pieleen kun tälläinen kahjo on näinkin iso pomo. Corneon tapauksessa tämä korostuu merkittävästi remakessa, jossa koko systeemi lakoaa käsiin. Koko komeus tämän hahmon kanssa on niin ylijapanilaista että oksat pois.


22. Pandemona

Tornado Zone on todella upeankuuloinen hyökkäys ja GF:nä tällä on monta hyvää ominaisuutta. Ulkomuoto tosin jättää paljon toivomisenvaraa jokaisella mahdollisella tavalla. Tämä on sanalla sanoen outo summon olento eikä vain toimi ulkoisesti mitenkään ja tätä kohtaan oli muutamien asioiden kautta jopa odotuksiakin.


21. Irvine Kinneas

Jos tämän hahmon kanssa ei tulisi vastaan niin paljon, niin noloja tilanteita, niin en listaisi huonoimpiin, mutta kun niitä tulee niin monta. Irvine todella hienon näköinen ja tyylikäs hahmo, mutta sen verran typerää settiä tulee tämän hahmon suusta ja sen verran tarpeetonta pelleilyäkin on luvassa, että kyllä se ottaa päähän useamman kerran. Se on sääli sillä hillitympänä hahmona tämä voisi toimia paljon paremmin. Edge Geraldine toimii erinomaisesti, vaikka vähän samoja vivahteita onkin.


20. Cloud of Darkness

Tämän kanssa tuntuu että hahmo vedetään aika tyhjästä eikä hahmoon ole tuotu oikeastaan mitään sisältöä, ei mitään omaa eikä mitään erikoista. Tosin, eipä FFIII ole muutenkaan kovin hyvä peli sarjassa mutta Dissidia todella korostaa miten vähän tähän hahmoon on tuotu yhtään mitään sisältöä.


19. Titan

Näitä huonoja summon olentoja jolla on takana aika monta esiintymistä eikä mikään ole juuri parannus. Aina hyvin tylsän näköinen karpaasi ilman mitää sellaista hienoa sisältöä mitä monilla muilla summoneilla on. Titanilla ei ole edes hienoa ilmestymis- tai hyökkäsanimaatiota.


18. Wakka

Alkaa todella lupaavasti mutta muuttuu pelin aikana suhteellisen äkkiä aika turhaksi ja vielä enemmän tylsäksi hahmoksi. Potentiaali ei ole ihan olematon, mutta mitään siitä ei ole viety mihinkään kun taas muilla hahmoilla tuntuu olevankin jotain meneillään, jotakin joka olisi oikeasti kiinnostaa. Eikä asevalintakaan ole sieltä parhaasta päästä.


17. Selphie Tilmitt

Tämä on niitä hahmoja joka ei tunnut kunnolla istuvan peliin jossa on ja on asevalintansakin puolesta vähän huti. Selphie erottuu joukosta aika pahasti epäedukseen, mikä on siinä mielessä saavutus, koska muutama muukin tekee niin. Mutta Selphien tapauksessa mukana ei ole juurikaan niitä positiivisia asioita mitä valtaosalla muista hahmosta todellakin on.


16. Sazh Katztroy

Tässä pelissä on aika monta todella huonosti tehtyä hahmoa mutta Sazhin tapauksessa se korostuu lähinnä siinä mitäänsanomattomuudessa. Hän ei ole ärsyttävä kuten moni muu, mutta hänessä ei myöskään ole meneillään mitään erityisen kiinnostavaa ja muutenkin tuntuu että tämän hahmon kanssa on paljon ideoita mutta kun kokonaisuus on yksi sekamelska niin saa tämän hahmon tuntumaan turhalta täytteeltä.


15. Noctis Lucis Caelum

Mitä tulee tähän päähahmoon, niin tarinallisesti mukana on aika paljon settiä, mutta matka alusta loppuun on hyvin mitäänsanomaton, Noctisin tapauksessa. Ehkä koko porukan särmittömin hahmo, ei mitään kiinnostavaa hahmonkehityksellisesti ja on ulkoisestikin aika tylsän tavallinen piikkitukkainen animepoju. Mutta plussat siitä että ei ole yliärsyttävä, vaikka toistaakin samoja lausahduksia pelin aikana turhan paljon.


14. Roche

Hyvin lyhyessä ajassa tästä hahmosta tulee niin mäntti vaikutelma että herää kysymes että voiko tätä jatkossa edes pelastaa. Siis harva hahmo onnistuu näin helposti nousemaan näin ärsyttävän oloiseksi hahmoksi vaikka hahmossa monta hienoa tyyliseikkaa onkin. 


13. Seifer Almasy

Tämä hahmo on kuin tekemällä tehty mahdollisimman mäntin näköiseksi niissä paremmissa animaatioissa. Siis tässä on juurikin sitä dorkaa ulkoasua mitä on vaikkapa Draco Malfoyssa valtaosassa mediaa. Seiferin tapauksessa tämä on iso sääli, koska ulkoisesti ja varsinkin ideallisesti, tässä hahmossa on paljon potentiaalia ja toimisi Squallin kilpailija todella hyvin, jos olisi tehty merkittävästi paremmin, mutta tälläisenään kyseessä on enemmänkin yksi koko Final Fantasy sarjan suurimpia huteja, koska perusteet ovat kunnossa.


12. Gladiolus Amicitia

Ulkoisesti tämä on juurikin sellainen hahmo, jonka pitäisi olla niitä pelin kovimpia ja cooleimpia hahmoja, mutta Gladiolusista on onnistuttu tekemään tärkeilevä mäntti joka pääasiassa pätee, pullistelee tai on olevinaan jotakin niin pikkutärkeä että se alkaa nopeasti ärsyttää. Se on niitä syitä miksi tämä ärsyttää entistä enemmän, koska tämän pitäisi olla niitä parhaita hahmotyyppejä. Ei tälläinen yliopistojalkapallojoukkueen mahcopullisteleva kapteeni joka on niin egoistinen että pahaa tekee.


11. Palom

Vaikea sanoa että onko lapsiversio vai After Yearsin "aikuisversio" ärsyttävämpi, mutta Palom on erinomainen esimerkki siitä, miten paljon tälläiset megalomaaninen ja narsistisvivahteiset hahmot alkavatkaan ärsyttää. Luulevat itsestään liikoja, elvistelevät ja muutenkin nostavat itseään kokoajan jakkarelle, muuttuen hyvin nopeasti hyvin ärsyttäväksi. Ilman Poromia, tämä olisi vielä huonompi.


10. Hope Estheim

Helposti kaikista pelihahmoista ärsyttävin. Hopen tapauksessa ongelma on että lähemmäs kaikki tarinaelementit hänen kanssaan perustuvat epäröinnille, kiusalliselle arpomiselle ja lähes tarpeettomalle ja pakotetulle tuskailulle, kiukuttelulle tai tie mille liibalaaballe. Siis aika huonoja hahmoja tämä peli on täynnä, mutta Hope vetää tässä selvät pohjat, niin monella tasolla että hänen kanssaan kokonaisuudesta tulee vähän sellainen kuva, että hänen tapauksessaan on vain sovellettu jotakin tarinaa ilman mitään varsinaista ajattelua.


9. Tidus

Niin paljon kiusallisia tilanteita, lapsellista kiukutteluja ja outoja ratkaisuja. Tidus on sellainen aika tavallisen tylsänoloinen päähenkilö kaikkine kliseineen ja siinä pitkälti se ongelma onkin. Tälläinen nättipoika ilman mitään oikeaa ja toimivaa sisältöä on vain jokin syy viedä tarinaa eteenpäin, eikä sekään valtaosaa ajasta toimi kun tilanteista on tehty usein niin myötähäpeää aiheuttavia.


8. Hojo

Useat typerät juonikuviot pilaavat täysin tämän hahmon. Siis pitkälti ykköslevyn ajan hahmo on erittäin lupaava, mutta se kaikki romuttuu kakkoslevyllä ja tämä on yllättäen niitä hahmoja jonka kanssa elokuvamaisempi ote, animaatio ja ääninäyttely ei tee mitään palveluksia. Siis sellaiselta luihulta tiedemieheltähän tämä vaikuttaa ja siinä mielessä toimii, mutta hahmo vain ei toimi siinä roolissa johon kohoaa. Juuri yhtään.


7. Cait Sith

Mistä aloittaisi purkamaan. Ehkä niitä parhaita esimerkkejä tarpeettomista ryhmäläisistä joita ei käytä jos ei ole pakko, joka ärsyttää erittäin nopeasti ja johon on silti saatu ihan tarinallistakin sisältöä mukaan. Caithin Sithissä on hyvin vähän sellaisia oikeasti toimivia osia ja tuntuu että hahmo olisi pitänyt karsia kokonaan pois tai ainaa kuolla tilanteessa, jossa siihen oltiin menossa. Ulkoasusta ei mitään pisteitä tule ja pelattavuus on hahmolla aivan samaa pohjatasoa, varsinkin jos vertaa muihin hahmoihin.


6. Magus Sisters

En nyt laittanut jokaista erilliselle sijalle koska esiintyvät pääasaissa aina triona ja siinä on koko idea. Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti typerimmänäköinen porukka mitä sarjasta tulee mieleen ja summonina (varsinkin kympissä) ne vähätkin pisteet karisevat. Tämä on aivan liian ylivoimaiseksi tehty kokonaisuus jossa positiivisia asioita saa hakemalla hakea enkä itse niitä oikein löydä.


5. Onion Knight

FF3:n uusintaversiossa on hahmoilla ihan nimet ja persoonatkin, mutta Dissidia korostaa kivuliaan tehokkaasti miten tylsä, särmätön ja lähinnä rasittava hahmo tämä onkaan. Siis päähahmoksi tässä ei ole mitään erikoista sisäötä, mikä myönnettäköön on sentään parempi kuin paljon ärsyttävää sisältöä, mutta tämä on niitä tapauksia kun hahmo tuntuu aivan turhalta, mikä on aika huono asia kun kyseessä on pelin päähenkilö.


4. Kuja

Helposti huonoin pääroisto koko sarjassa ja Dissidia jälleen auttaa tuomaan hahmoon vähän lisää vivahteita, jotka eivät auta yhtään. Ei pelkästään se että tämä on roistohahmo joka on helposti typerimmän näköinen kaikista kilpailijoista, mutta sitten tästä on tehty turhan kykenevä isossa kokonaisuudessa. Kujan tapauksessa monien pienien asioiden summa riittää korostamaan että mitään oikeasti hyvää tästä hahmosta ei vain löydy.


3. Vaan

Paras esimerkki siitä, miten tehdään huono päähenkilö. Tämä nättien poikien kuningas on ulkoisesti niin huonosti suunniteltu että se menee metsään kahdella tavalla. Ensinnäkin hahmo on niin tylsän geneerinen, että voisi suoraan sanoa että suora kopio Tidusista ja sisältö on pitkälti samaa laatua. Vaan on tylsä, huonosti suunniteltu ja huomattavasti parempien hahmojen astuessa kuvioihin, tuntuu että hän on se turha kokonaisuudessa, mikä on päähahmon tapauksessa melkoinen kardinaalimunaus.


2. Seymour Guado

Tässä on varmaan jo käynyt selväksi mikä tekee pääroistoista huonoja. No Seymour ei ole pääroisto, vaikka hyvin näkyvä pahis onkin. No tämän hahmon kanssa surkea ja umpitylsä kokonaisuus on puettu todella naurettavaan ulkoasuun ja tehty ääninäyttelyllä, tarinalla ja hahmon kaikilla mahdollisilla eleillä, ilmeillä ja äännähdyksillä harvinaisen ärsyttäväksi. Tämä vetää pohjat kaikkien FF roistojen joukossa, ylivoimaisesti huonoimpana.


1. Brother

Ärsyttävä, typerän näköinen ja jatko-osassa ärsyttävyys menee toiseen potenssiin. Brother on niitä hahmoja johon kyllästyy ensimmäisessä viidessä minuutissa ja sinä aikana hahmo alkaa merkittävästi ärsyttämään. Tämä on juurikin sellainen hahmo, josta ei löydy mitään hyvää sanottavaa. Siis Seymourilla nyt on ihan kiva kampaus, mutta Brother on huono jokaisella mahdollisella tavalla, mikä on saavutus sinänsä, mutta ei mikään hyvä saavutus.