Tähtien Sota aiheisia pelejä on valtava määrä, ehkä enemmän kuin mistään muusta aihepiiristä tehtyjä pelejä ja vaihtelua on siksi myös todella paljon, sillä tietynlaisissa peleissä on oitis heikompia pomotaisteluita kuin toisissa.

 

 

 

Jos nimessä on Star Wars, se kelpaa mukaan.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Tusken Warchief - Obi Wan

Hivenen mielikuvitukseton taistelu, sillä vaikka hiekkakansalaiset eivät niitä monipuolisimpia olekaan, niin tuntuu että kyllä tähän olisi jotakin pitänyt keksiä.

 

Knights of Ren - Skywalker Saga: IX

Näin pitkälle mentynä tämä alkaa jo todella tuntua tylsältä, koska vastaavanlaisia yhteenottoja on ollut aiemminkin, yksi edellisessä osassa saagaa.

 

Giant Wampa - Empire Strikes Back

Super Star Warsit eivät ole pomotaistelujen suhteen erityisen hyviä, sillä tämäkin on tarpeettoman kestävä vihollinen, kun taas pelaaja tarpeettoman heikko.

 




24. Slave One - Empire Strikes Back

Tämä ei ole huono idea, mutta toteutus on todella outo. Alusta vastaan käytävässä taistelussa Slave One on aivan liian pienen näköinen ja liikkuu siten että se tuntuu todella irralliselta. Tämä on siis huono siksi, että se tuntuu niin oudosti tehdyltä eikä tunnu sopivan kokonaisuuteen pelillisessä mielessä.


23. Mutant Womprat - New Hope

Ideallisesti ei edes huono, mutta juttu on enemmän siinä, että tähän ei ole saatu mukaan mitään sellaista mikä tekisi tästä erityisen tai edes sellaisen että se onnistui jäämään erityisen hyvin mieleen. Itse muistan tämän lähinnä sellaisen alkupään pomotaisteluna johon on pyritty tekemään jotakin mahdollisimman simppeliä ja vähemmän hurjaa.


22. Chainball Monster - Return of the Jedi

Yksi näitä tapauksia on peliin on pyritty tuomaan jotakin oikeasti uutta ja sanotaan että tämä ei ole se huonoin idea, mutta tämä taistelu kärsii lopulta siitä, että isona kokonaisuutena tämä tuntuu lähinnä täytteeltä ilman mitään oikeasti erityistä sisältöä.


21. Nute Gunray - Revenge of the Sith

Ei suoraan huono idea tuoda vähän lisäsisältöä kokonaisuuteen, mutta tämä taistelualusidea on melko kaukana siitä, mitä tämän hahmon kanssa olisi pitänyt tehdä, jotta idea ei olisi karannut käsistä. Tämä on juurikin sellainen melko tylsä taistelualusta vastaan käytävä taistelu. Voisi sanoa että helikopteritaistelu, mutta scifi asetelmassa ja Star Wars tyylillä.


20. Crab Droid - Revenge of the Sith

Pelissä jossa on paljon todella hyvin tehtyjä pomotaisteluita, tämä tuntuu niin selvältä täytteeltä. Iso ongelma on myös siinä, että tämä ei ole erityisen hauska taistelu, se ei ole niin huonosti tehty kuin monet pomotaistelut mitä pelattavuuteen tulee, se vain tuntuu sellaiselta tapaukselta jossa ei ole niin paljoa laatua kuin monissa muissa.


19. Kylo Ren - Skywalker Saga: IX

Tämä on huono pääasiassa siksi että se toistaa niin samanlaista kaavaa kuin pari aiempaa osaa pelistä. Kyloa vastaan on tapeltu aiemmin eikä hän ole erityinen millään tavalla, mistä syystä tämä yhteenotto yhdeksännessä osassa alkaa olla jo erittäin tylsä.


18. Swamp Creature - Empire Strikes Back

Merkittävä ongelma tässä on sama, kuin monissa muissakin pomotaisteluissa tässä keskimmäisessä pelissä. Tällä möllillä on aivan liikaa elinvoimaa ja siitä syystä tämä on sellainen taistelu, vaikkakin ihan hieno, joka tuntuu venyvän aivan liian pitkäksi ja toistavan itseään hyvin nopeasti, jolloin mielekkyys vähenee erittäin vikkelästi.


17. Triclaw - Bounty Hunter

Typerän näköinen, todella selvästi. Tämä on juurikin sellainen peruskoneen näköinen pomotaistelu josta tulee välittömästi sellainen fiilis että nyt ei ole keksitty mitään parempaa ja jotakin on kuitenkin täytynyt tehdä. Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta mielikuvituksettoman tylsästä täytteestä.


16. Maintenance droid - New Hope

Jälleen yksi hyvin turhauttava taistelu, ei niinkään siksi että se olisi poikkeuksellisen vaikea, vaan enemmän siksi että se on tylsä ja tuntuu selvältä täytteeltä, droidi monien muiden tapaan ja vieläpä melko tylsä sellainen, jopa verrattuna moniin muihin samankaltaisiin pomotaisteluihin.


15. Darth Malak - Knights of the Old Republic

Lopputaistelu joka jättää paljon toivomisenvaraa ja iso syy on siinä, että tälläinen taistelusysteemi, ei ole se paras mahdollinen millään tavalla, sillä kun taistelusysteemi on yksi pelin suuria heikkouksia, niin ei siltä voi tässäkään kokonaisuudessa paljoa odottaa. Lisäksi Malak on melko halpamaisesti rakennettu pomotaistelu jossa on paljon todella epäreiluja puolia ja ilman niitäkin tämä on suoraan tylsä, itseääntoistava ja vailla eeppisyyttä oleva taistelu tarinassa, joka on helposti yksi parhaita Star Wars peleissä.


14. Combat Machine - Empire Strikes Back 

Perustylsä robottivihollinen, mutta erityisenä heikkoutena tarpeettoman suuri elinvoimamittari. Muutenkin tämä on sellainen pomotaistelu josta ei paljoa sanottavaa keksi ja lopputuloksena se on yksi droidityylinen pomotaistelu monien muiden joukossa.


13. Dagan Gera (3) - Jedi Survivor

Sanotaan että tässä hahmossa oli mahdollisuuksia pääroistoksi, mutta ulkoasussa on ryssitty todella pahasti, toisin kuin tarinassa. Mutta tämä kolmas taistelu, vaikkakin eeppisesti rakennettu sortuu lopulta siihen, että hahmo ei toimi. Taistelu itsessään on ihan hyvä, mutta koska tämän hahmon kanssa on taistelu jo kahdesta, varsin menestyksekkäästi, tuntuu tämä lähinnä laiskalta lisältä johon ei tule mitään varsinaista lisää ja jossa on pääasiassa vain valtavasti hukattua potentiaalia. Ja silti, tämä on parempi kuin pelin lopputaistelu.


12. Trilla Suturi (3) - Fallen Order

Tämä ei ole edes viimeinen taistelu hahmon kanssa ja täytyy sanoa että monella tavalla nämä täyteyhteenotot ovat niitä jotka todella ärsyttävät. Ensimmäinen on tutoriaali, toinen on rasittava keskenjäävä raakile ja tämä kolmas on tapaus jossa tuntuu että se on läsnä vain täytteenä eikä johda mihinkään. Vaikea valinta onkin lähinnä se että onko tämä huonompi kuin toinen taistelu, vai ei. Mutta sanoisin että tämä on huonompi, koska tällä ei ole mitään tarjottavaa isossa kokonaisuudessa.


11. Bode Akuna - Jedi Survivor

Viimeinen pomotaistelu ja yksi koko pelin huonoimpia pomotaisteluita. Bode ei pääroistona toimi, yhtään ja lopputaistelu jää todella heikoksi esitykseksi. Se ei kehitä hahmosta mitään, se ei ole erityisen hyvä valosapelitaistelu ja tuntuu lähinnä pitkäveteiseltä vihollisen elinvoiman vuoksi. Tämä on niitä tapauksia kun tarina todellakin kampittaa isoa kokonaisuutta todella pahasti ja näin heikosti tehty roistohahmo ei loppuhuipennuksena tee kokonaisuudella mitään palveluksia.


10. Tavin Axmis - Jedi Academy

Peruspomotaisteluna tämä ei olisi nyt niin huono, mutta loppuhuipennuksena tämä ei vain toimi ei hahmona, eikä lopulta edes pomotaisteluna sillä tämä on melko mitäänsanomaton sotku joka ei ole juuri mitään ihmeellisempää kuin aiemmat valomiekkataistelut. Pääasiassa ongelma on siinä että tämän pitäisi olla viimeinen pomotaistelu ja sellaisena tämä ei todellakaan toimi.


9. Rosh Penin - Jedi Academy

Hyvin ärsyttävä hahmo josta on pitänyt vielä tehdä pomotaistelu. Tähän on lisäksi pitänyt änkeä moraalista puolta, eli tätä hahmo ei saa edes tappaa ilman että päätyy pimeälle puolelle. Ilman tätäkin Rosh on lähinnä ärsyttävä idiootti josta haluaa vain päästä nopeasti eroon.


8. Admiral Fyaar - Jedi Outcast

Että on pomotaistelusta osattu tehdä ärsyttävä. Tämä ei ole ideallisesti huono, mutta tapa jolla tämä mekaanisesti toimii, on hyvin rasittava sillä tämä urpo spämmää suojakilpeä kyllästymiseen asti ja kokonaisuus tuntuu laahaavan paikallaan kokoajan ja taistelu vain venyy ja venyy kunnes kaikki mielekkyys on poissa, eikä taistelussa ole mitään sellaista, joka pelastaisi kokonaisuuden millään lisällä.


7. Jabba's Champion - Phantom Menace

Pomotaistelu johon on useampi metodi, mutta joka lopulta on vain rasittava kikkailutaistelu ei niin vahvalla ohjattavuudella. Paljon helpompi jos käyttää vähemmän jedimäisiä tekniikoita. Lähinnä tälläinen iso mölli jota vastaan taistelussa ei ole mitään varsinaista mielekkyyttä tai hyvää rytmiä.


6. Security Droid - Fallen Order

Modernissa pelissä selvä täytepomotaistelu, joita myöhemmin on lähes perusvihollisina. Nämä droidit eivät ole erityisen iskevän näköisiä, taistelussa erityisiä tai muutenkaan tarjoa kokonaisuuteen mitään sellaista, joka todella erottaisi tämän joukosta positiivisella tavalla. Yllätyselementti toimii, mutta taistelu tuntuu ettei tämän pitäisi olla pomotaistelu.


5. Darth Vader - Force Unleashed 2

Tämä loukkaava taistelu Darth Vaderia kohtaan. Taistelu etenee todella laahaavasti. Vaderilla on naurettava määrä elinvoimaa ja hän ei tee taistelussa oikeastaan mitään, on vain piestävänä. Koko taistelu toistaa samaa rytmiä, eli muuttuu hyvin nopeasti murhaavan tylsäksi ja muutenkin asetelma on ei vain sovi kokonaisuuteen oikeastaan millään, mikä vain korostaa sitä että tämä peli ryssi aivan kaiken useampaan kertaan ja tämä on vain kirsikka tämän kakkakakun päällä.


4. Sun Guard - Phantom Menace

Kapteeni Panakalla käytävä pomotaistelu joka on niin suurta poikkeus elokuvan tapahtumista että se ei käy edes järkeen. Tämä vihollinen on muutenkin sellainen, että pelihahmo ei sovi tähän taisteluun ja itse muistan tämän lähinnä turhauttavan vaikeana taistelussa jossa tuurilla tuntui olevan enemmän osaa kuin taidolla. Kyllähän tähän on ihan taktiikatkin, mutta eivät ne tästä hyvää tee, vaikka vihollinen hienon näköinen onkin. Tässä nimittäin voi olla täysin pulassa ennenkuin taistelu edes alkaa, koska tämä kenttä on kaikista pelin kentistä se vaikein ja se pelataan huonoimmalla pelihahmolla.


3. Probedroid 2 - Empire Strikers Back

Täytetaistelu pahimmasta päästä ja vieläpä todella tylsä sellainen. Tämän kanssa on juurikin se fiilis että parempaa ei ole keksitty ja silti jotakin on pitänyt änkeä mukaan.


2. Neg's monster - Phantom Menace

Hyvin tylsä taistelu johon on muutama tapa. Valomiekalla tämä on lähemmäs epäreilu, koska hirviö lyö niin kovaa. Pistoolilla tästä saa lähinnä tylsän ja tapa jolla hirviö toimii, vain korostaa sitä, miten vähän tähän on laitettu kehitystä mukaan. Kokonaisuus tuntuu kannustavan halpamaiseen toimintaan, koska se on turvallisin tapa onnistua varsinaisessa tavoitteessa, jonka vuoksi tätä hirviö vastaan edes taistellaan.


1. Droids - Jedi Academy

Tämä tuntuu siltä että nyt vain otettu perusvihollisia ja tehty niistä sen verran kestäviä, että ne menevät pomotaistelusta. Sanotaan että hyvin tehty laumataistelu toimii kyllä, mutta ei selvästikään ole ollut se ideana, vaan on vain kyhätty kasaan jotakin, joka ei sitten lopulta tarjoakaan juuri mitään kiinnostavaa sisältöä. Koska kokonaisuudesta tulee sellainen todella pakotettu pomotaistelutilanne selvänä täyteratkaisuna, ei siitä myöskään jää erityisen positiivisia mielikuvia.