Lohikäärmeet ovat yksi suurimpia vakiopomovihollisia ja hirviöitä mitä peleissä, etenkin fantasiapeleissä, on koskaan ollut tai tulee olemaan. Siitä ei vain pääse mihinkään koska näyttävyydessä ja monimuotoisuudessa, tästä ei äkkiä pääse kovinkaan paljoa paremmaksi, tai ainakaan kovin paljoa legendaarisemmaksi, kun lohikäärmeitä on kauan käytetty todella hyvin.



Lohikäärmeiden kanssa on olemassa paljon erilaisia variaatioita ja tässä tapauksessa kaikki mahdolliset lohikäärmeet kelpaavat vertailuun. Lohikäärmeeksi luokitellaan mikä tahansa olento joka pelissä itsessään luokitellaan lohikäärmeeksi tai joka selvästi näyttää lohikäärmeeltä. Mutta itse olen sitä mieltä että lohikäärmeellä pitää olla neljä raajaa, ne joilla on "yläraajat" siipinä, ovat traakeja (kuten Skyrimin "lohikäärmeet"). Tämä pätee länsimaisiin lohikäärmeisiin, itämaiset ovat asia erikseen.

Mutta silti, nyt keskitytään pääasiassa siihen pomotaisteluun, ei niinkään siihen miltä kyseinen lohikäärme näyttää.


Rajoitteina nämä suht tavalliset:

- Vain yksi per peli, mutta DLCt ansaitsevat oman paikkansa.

- Yksi hahmo voi esiintyä vain kerran. Eri versiot lasketaan siis yhdeksi.


KUNNIAMAININTOJA


Dragon God - Demon's Souls

- Saisi olla paljon vaikeampi, mutta idea on ihan ok.


Hraezslyr - God of War

- Ei kovin hyvin tehty taistelu mutta oikeilla jäljillä.


Dragon - Warriors: Might and Magic

- Peruslohikäärme taistelu mutta oikeilla kliseillä. Plus, todella vaikea.





24. Smaugan - Ninja Gaiden Sigma

Ei pelin vaikeimpia pomotaisteluita mutta todella hyvin tehty. Tässä tulevat kaikki lohikäärmevihollisen puolet aika hyvin esille ja tämä on aika vaikea taistelu. Ei mitenkään erityinen mutta sopii pakettiin todella hyvin.


23. Drako - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Muutoin erittäin hyvin tehty pomotaistelu, varsinkin siinä mielessä miten paljon vahinkoa tämä vihollinen voi tuottaa. Ongelmallista tosin on se, että Drako on todella passiivinen vihollinen eikä tee juuri mitään, varsinkaan mitään kovin lohikäärmemäistä.


22. Jack of Blades - Fable: Lost Chapters

Jatkotarinan loppuhuipennus jossa Jack on ottanut lohikäärmeen muodon ja se onkin juuri oikea tapa tehdä taistelusta näyttävämpi. Monella tavalla kuin monet lohikäärme taistelut mutta yleinen ote toimii silti erittäin hyvin.


21. Tiamant - Final Fantasy VIII

Tämä on siitä jännä taistelu että Tiamant ei tee muuta kuin aloittaa lähtölaskennan ja kun pääsee nollaan, niin syöksee tulta pelaajan niskaan. Yllättävän onnistunut pomotaistelu noin kokonaisuutena siitäkin huolimatta, sillä se lohikäärmetyyli on vahvasti läsnä.


20. Red - Spyro: Hero's Tail

Toiseksi viimeinen yhteenotto tätä punaista lohikäärmettä vastaan on se paras, vaikka viimeinenkin yhteenotto todella hieno on. Tämä jäämagiaa hyödyntävä lohikäärme on tässä yhteenotossa pelin helposti vaikein vihollinen. Omalla piirrossarjamaisella tavallaan todella upea ja sopii peliin todella hyvin.


19. Mist Dragon - Final Fantasy IV

Yksi pelin ensimmäisiä pomovihollisia eli panokset ovat korkeat, mutta kaikki on toteutettu erinomaisesti. Tämä ei ole niin haastava kuin monet muut lohikäärmeviholliset sarjassa, mutta tapa jolla taistelu etenee toimii hyvin ja tapa jolla taistelu mahtuu pelin tarinaan, sopii myös todella hyvin.


18. Omega Shenron - Dragonball Z: Budokai 3

Ihmismäisemmän muodon ottanut lohikäärme, eli ei ehkä se kaikkein klassisimman näköinen, mutta pomotaisteluna erittäin hyvä. Tarjoaa varsin suuren haasteen, mutta ei ole missään nimessä mahdoton. Todellinen tapa kokeilla taitojaan, eli jälleen on huipuksi valikoitu lohikäärme. Vaikka muoto ja tapa ovatkin hyvin erilaiset.


17. Zombie dragon - Demon's Crest

Ensimmäinen asia mitä tässä pelissä tehdään, on tämä taistelu. Käytännössä tämä on tutoriaali tai se opettelujakso pelin alussa jota kautta opitaan pelaamaan. Tämä on yllättävän hyvä ratkaisu sillä tässä taistelussa on sopivasti haastetta ja tyyliä, puhumattakaan siitä tunnelmasta, kun tämä peto lähestyy ja sitten taistelu alkaakin.


16. Cynder - Legend of Spyro: New Beginning

Perustasolla todella hyvin tehty lohikäärmetaistelu jossa hyvin monet osat lohikäärmeestä pääsevät oikeuksiinsa. Cynder on todella näyttävä vihollinen ja monine erilaisine taktiikoineen hän toimii todella hyvin. Taistelussa pääsevät oikeuksiinsa niin lähi- kuin etätaistelukin.


15. Xemnas' dragon - Kingdom Hearts II

Toimii yllättävän hyvin osana isoa kokonaisuutta. Xemnas taistelee todella monessa muodossa ja tämä lohikäärme on vain yksi niistä monista muodoista. Olisi ylivoimaisesti korkeammalla jos taistelussa olisi vähän enemmän sisältöä mutta tälläisenään kyseessä on kuitenkin hyvä versio siitä, miten lohikäärmettä vastaan taisteltaisiin, jos lennettäisiin. Ulkoisesti tämä on todella näennäinen lohikäärme, pitkälti siluetti, mutta kun keskitytään taisteluun itseensä, niin se on yllättävän onnistunut, yhtenä osana isoa kokonaisuutta.


14. Fereldan Frostback - Dragon Age: Inquisition

Vastaavia lohikäärmeitä on tässä pelissä useita, mutta tämä ensimmäinen lohikäärme on yksi niitä parhaita sen takia, että tässä kohtaa peliä pelaaja melkovarmasti ei ole kykenevä haastamaan tätä vihollista, vaan saa herkästi turpiinsa. Lisäksi alue jossa tämä taistelu käydään on avoimempaa sorttia, minkä ansiosta tämä peto pääsee liikkumaan astetta vapaammin.


13. Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Inquisition - Jaws of Hakkon

Monien tultasyöksevien lohikäärmeiden joukossa Hakkon erottuu joukosta jäähengityksen kautta, mutta taistelullisesti hän ei merkittävästi eroa muista tämän pelin hirmuliskoista, paitsi että on liikkuvampaa sorttia. Taistelu on ehdottomasti näyttävä ja siinä on myös oikeanlaista otetta jossa lohikäärmeen lentäminenkin otetaan lukuun. Vaikka sitä kautta taistelu kestääkin ehkä vähän pidempään kun pitää odotella.


12. Black dragon Kalameet - Dark Souls - Artorias of Abyss

Erityiset pisteet siitä että tämä vihollinen lentää aluksi ja tekee selvää jälkeä jos pelaaja lähestyy. Kun lentokyky viedään niin ei tätä voi helpoksi kutsua vaan yhdeksi DLC:n vaikeimmaksi haasteeksi. Tämä lohikäärme liikkuu nopeasti, yltää hännällään kauas ja polttaa hengityksellään ympäristönsä tuhkaksi. Tekee paljon vahinkoa, kuten lohikäärmeen kuuluukin. 


11. Dragon Master - Tai-Fu: Wrath of the Tiger

Itämainenlohikäärme sillä tyylikkäimmällä tavalla ja mytologisesti todella tarkasti tehtynä. Tämä lohikäärmemestari on ylivoimaisesti pelin vaikein vihollinen ja taistelu on sitä kautta todella tyydyttävä voittaa. Muutenkin tässä taistelussa on oikeaa tyyliä ja siitä saa huonoilla valinnoilla helposti vaikeamman.


10. Jabberwocky - Final Fantasy XV

Selvästi lohikäärmeen näköinen olento ja yksi pelin parhaista pomotaisteluista, puhumattakaan että tässä pelissä on FF sarjan tasolla vähän heikko kattaus. Jabberwocky onkin yksi näyttävimpiä ja mitä tulee taisteluun, se on myös sijainniltaan yksi hienoimpia. Haasteen puolesta kyseessä on yksi haastavimpia tapauksia oikeilla tavoilla. Toiminnan suhteen tässä saadaan juurikin kiinni siitä ideasta miten lohikäärmetaistelu tulisikin toteuttaa.


9. Saesenthessis - Witcher 2: Assassins of Kings

Lohikäärmeet ovat Noiturin maailmassa harvinaisia ja siksi tämä on niin erityinen taistelu, jota korostaa se, että ensimmäinen kohtaaminen tämän olennon kanssa. Taistelussa on jatkuvassa sellainen hyvin varovainen ote koska mitenkään helppo tämä taistelu ei ole, varsinkaan huonolla varustautumisella. Lohikäärme kun ei ole sieltä helpoimmasta päästä taistella vastaan. Upeana lisänä tarinallinen painoarvo mitä hahmoon kuuluu, jonka tsin huomaa kunolla vasta kun tietää tarinan molemmat puolet.


8. Maleficent - Kingdom Hearts

Tämä on jäänyt mieleen yhtenä niistä vaikeuspiikkipomovihollisista jota ennen on juuri ollut yksi helppo vihollinen ja sitten tulee tämä lohikäärme joka on hyvin haastava, mutta oikeilla tavoilla. Nyt Pahatar taistelee kuin lohikäärme ja se on enemmän kuin onnistunut. Todella hyvin tehty taistelu kaiken kaikkiaan.


7. Destroyer - Darksiders

Maailmantuhoaja osaa todellakin ottaa oikeanlaisen muodon. Lohikäärmeen muoto nyt vain on sieltä parhaasta päästä. Taisteluna tämä on yksi pelin haastavimpia ja samalla yksi niitä, jossa saa olla varpaillaan, sillä Tuhooja herättää juurikin oikeanlaista varovaisuutta. Yksi pelin haastavimpia taisteluita ja ansaitustai, puhumattakaan että Destroyer taistelee kuin lohikäärmeen kuuluu.


6. High Dragon - Dragon Age: Origins

Lopputaistelu Archdemon olisi todella hyvä vaihtoehto tällä lohikäärmeelle, mutta pomotaistelu arkkidemonia vastaan jättää todella paljon toivomisenvaraa, kun taas yhteenotto tätä eliittipomoa vastaan on enemmän kuin onnistunut, näillä pelimekaniikoilla. Tämä lohikäärme on kaikessa yksinkertaisuudessa lohikäärme mitään ylimääräistä ja yksi pelin kaikista vaikeimpia vihollisia, ansaitusti. Ympäristökin tarjoaa aika hyvän taistelutantereen.


5. Black Dragon - Ninja Gaiden Sigma 2

Yksi niitä pomovihollisia josta ei paljoa puhuta tämän pelin tapauksessa, koska kyseessä ei ole samanlainen arkkidemoni kuin monet muut, mutta musta lohikäärme on juurikin oikealla tavalla tehty lohikäärmepomotaistelu. Tämä on vaikea taistelu jossa lohikäärme taistelee kuin lohikäärmeen kuuluu. Siinä ei ole paljoa enempää, mutta se riittää ja pomovihollisena tämä lohikäärme on todella hienon näköinen ja vaikka taustaa ei juuri olekaan, niin silti tämä on todella onnistunut lohikäärmevihollinen.


4. Darkeater Midir - Dark Souls 3 - Ringed City

Dark Souls sarjalla kesti kolme peli luoda se sarjan paras lohikäärmetaistelu ja lopulta pelin viimeisen DLC:n salainen pomotaistelu tätä mustaa lohikäärmettä vastaan on se onnistunut. Midir on helposti yksi koko sarjan vaikeimpia taisteluita ja niin kuuluukin. Alustus tämän hahmon kanssa toimii ja taistelu on todellinen haaste ja erittäin painostava sellainen, sillä tämä lohikäärme on oikea voimanpesä.


3. Grigori - Dragon's Dogma

Tämä pelin pääroisto on todella hieno ilmestys, vaikka tavallaan näyttääkin tyylillisesti vähän oudolta, ainakin alkuun. Tarinallisessa painokkuudessa todella hyvin tehty hahmo ja yhteenotto häntä vastaan on enemmän kuin hyvin tehty. Tämä on haastava yhteenotto isoa hirviötä vastaan ja tapa jolla taistelu etenee toimii erittäin hyvin. Paikka paikoin jättää vähän parantamisenvaraa, mutta kokonaisuutena toimii erittäin hyvin.


2. Malefor - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Spyron Legenda pääroisto ja lopputaistelu on monella tavalla enemmän kuin upea. Ympäristö on erittäin hieno ja tapa jolla hahmoa on osattu alustaa on enemmän kuin onnistunut. Hahmon todella näkee vasta kun taistelu on alkamaisillaan ja tämä lohikäärme näyttää erittäin upealta, juurikin sellaiselta miltä pahan lohikäärmeen kuuluukin näyttää. Taustatarinan ja pelin yleisen tunnelman kanssa hahmo toimii erittäin hyvin ja erottuu tässä lohikäärmeiden täyttämässä tarinassa erinomaisesti edukseen. Muutenkin taistelu on enemmän kuin onnistunut.


1. Bahamut - Final Fantasy VII Remake

Ei ole mitään epäilystäkään etteikö Bahamut kuuluisi tälle listalle. Ainoa oikea kysymys onkin se, että mikä versio hahmosta on se mikä ansaitsee paikkansa tällä listalla. Bahamutia vastaan on taisteltu useaan otteeseen ja hahmolla on ollut monta erilaista ulkomuotoa. Vaikka FFVIII:n Bahamut ja etenkin FFIV:n Dark Bahamuth ovat enemmän kuin loistavia valintoja, niin itse päädyn kuitenkin hyvin, siis erittäin, niukasti valitsemaan tämän uusimman version joka pariin sitä edeltäneeseen verrattuna on ollut erityisen onnistunut, näyttää upealta ja on oikealla tavalla haastava. Sanoisin että Dark Bahamut FFIV:sta on se mikä olisi sitten toiseksi paras. Merkittävästi haastavampikin.