Samalla tavalla kuin miekka on oma suosikkini lyömäaseista, niin pistooli on suosikkini ampuma-aseista, vaikka onhan siellä myös muutama muut jotka ovat erittäin hyviä valintoja, niin kyllä pistooli yleensä on se ykkönen.

 

 

 

Ampuma-aseiden joukossa pistoolit ovat usein niitä joista itse pidän ehkä kaikista eniten. Se ei tarkoita etteikö kiväärien joukossa olisi monia erittäin mielekkäitä tapauksia, mutta pistoolit ovat useimmiten niitä, mitkä jäävät parhaiten mieleen syystä tai toisesta. Siksi tehdään ampuma-aseilla sama mikä tehtiin jo lyömäaseille. Valikoidaan se oma suosikki ja nostetaan siitä parhaat esille.

Rajoitukset ovat vähän erilaisia kuin yleensä.

- Vain yksi per pelihahmo, per peli.

  • Jotkut aseet ovat useampien hahmojen käyttämiä.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata niin että alkuperäisesti ei ole mitään jäljellä.

Muutamissa tapauksissa voi olla kyseenalaista että kyseessä edes pistooli, mutta itse valikoin juurikin ne aseet jotka itse luokittelisin pistooleiksi.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Broken Butterfly - Resident Evil 4

- Leonin käyttämä huipputehokas magnum.

 

Calloway's Revolver - Red Dead Redemption 2

- Muuten hyvä ase, mutta ei niin hieno kuin kilpailijat.

 
24. SIG P250 - Uncharted: Drake's Fortune

Aivan perustyylinen pistooli joka sisältää kaiken sen perusluonteen mitä seikkailijalla kuuluu olla ja siksi se on hyvä ase Nathan Drakelle.


23. Barok 44. - Uncharted 4: Thief's End

Tähän aseeseen sisältyy se perusidea mitä kunnon magnumissa kuuluukin olla. Siihen ei saa paljoa ammuksia, mutta yleensä yksi ammus riittää.


22.  LeMat Revolver (John Marston) - Red Dead Redemption

Aika pitkälti perusrevolveri, mutta jos yksi pitäisi valita, niin kyllä se olisi tämä. Tämä ase kuvastaa juurikin sitä tunnelmaa, mitä villissä lännessä kuuluukin olla.


21. Midnight's Pistol - Red Dead Redemption 2

Billy Midnightin mauseri. Todella tyylikäs ase RDR 2 aseiden joukossa.


20. Granger's Revolver - Red Dead Redemption 2

Emmett Grangerin revolveri ja erittäin hieno sellainen, kuviointi erottaa massasta.


19. Flaco's Revolver - Red Dead Redemption 2

Flaco Hernandezin revolveri ja hienoin RDR2 ase triosta joista itse pidin eniten.


18. Golden Gun - 007: Agent Under Fire

Vain yksi ammus ja sitten pitää ladata. Mutta yksi ammus tappaa vihollisen vaikka täysiltä energioilta. Tästä on jäänyt todella hauskat muistot kun kaikki käyttävät vain tätä, loputtomilla ammuksilla. Tosin ilman tätäkin kyseessä on juurikin tälläinen ase jossa tärkeää on se tarkkuus ja ajoitus. Jos ampuu ohi niin ei heti perään pysty ampumaan. Mutta riittää että osuu viholliseen, mihin kohtaan tahansa.


17. Cerberus (Vincent Valentine) - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Vincent Valentinen kolmipiippuinen pistooli. Siinä on tyylikkyyttä koska se erottuu todella selkeästi joukosta. Lisäksi se on hyvin laajasti kustomoitavissa, mutta kyllä se perusrunko on se hienoin osa.


16. Deliverer (101) - Fallout 4

Helposti se paras pistooli jota ei juuri tarvitse muokkailla mitenkään. Näyttää hienolta ja vaimennin vain korostaa sen tyylikkyyttä. Ehdottomasti yksi omia suosikkiaseitani ja myös eniten käytettyjä.


15. Smith & Wesson Model 500 (Frank Castle) - Punisher

Se asia mitä Red Dead Redemption ei tehnyt oikein on mahdollista Punisherissa. Tupla revolverit ovat todella tyylikäs asevalinta ja tämä duo on erittäin tuhoisa sillä näissä aseissa on potkua. Iso juttu on kuitenkin se todellinen tyylikkyys joka todellakin kestää näiden aseiden kanssa.


14. Plasma Coil / Plasma Storm (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Tämä on yksi niitä aseita jonka itse luokittelen pistooliksi, pääasiassa siksi että Ratchet käyttää tätä yhdellä kähdellä. Plasma Coil on lisäksi yksi pelin parhaita aseita, varsinkin loppuun asti viritettynä. Siinä on sen verran potkua että RYNO pois lukien, tälle aseelle ei äkkiä haastajaa löydy.


13. Colt M1911 (Rafe Adler) - Uncharted 4: Thief's End

Rafen kustomoitu pistooli näyttää kaiverruksineen erittäin upealta. Se ei ehkä ole mitenkään erikoinen se, mutta siitä on osattu tehdä juurikin oikealla tavalla erottuva, että se saa pääroiston näyttämään todella coolilta.


12. Punisher (Ada Wong) - Resident Evil 4

Adan perusase, jollaisen myös Leon voi pelin aikana saada käyttöönsä. Punisher on ehdottomasti niitä tyylikkäimmin nimettyjä aseita, ei epäilystäkään ja pistoolina se toimii oikein hyvin. Se ei ole yhtä nopea kuin Blacktail tai yhtä järeä kuin Red9, mutta se on todella tasapainoinen ja tehokas ase, joka ampuu vihollisen läpi ja suoraan seuraavaan viholliseen.


11. Carpathian Dragons (Rayne) - BloodRayne 2

Ennenkaikkea todella hieno ja omalaatuinen ase joka käyttää ammuksinaan verta. Nämä ovat pelkästään nimensä puolesta todella upeat aseet ja jäävät kyllä mieleen. Tuovat hyvin Raynen tyylikkyyden esiin.


10. Killer7 (Albert Wesker) - Resident Evil 4

Tämänkin aseen Leon voi saada käyttöönsä, mutta se on myös Albert Weskerin huippuvaruste Mercenaries pelitilassa ja kyllä itse miellän sen oitis Weskerin aseeksi. Siinä on modernisuutta ja magnumin tulivoimaa. Lisäksi huomattavasti nopeampi (mutta ei tyylikkäämpi) ladata kuin revoleri magnum Broken Butterfly.


9. Silver Ballers (Hitman) - Hitman: Absolution

Vaimennetuissa pistooleissa on todellakin sitä jotakin. Usein vaimennin on lisävaruste jonka voi lisätä pistooliin jos haluaa mutta Hitmanin ykkösaseissa vaimentimet kuuluvat ideaan. Nämä hopeapistoolit ovat lisäksi erittäin tyylikkäät.


8. Infinity - Borderlands 2

Se mikä tekee tästä niin upean aseen, on se, että tässä on loputtomat ammukset. Lipas näyttää että pesässä on vain yksi kuti, mutta se yksi kuti korvautuu ammuttaessa välittömästi uudelle ja tulinopeus on myös erittäin vaikuttava.


7. Bushido / Samurai Edge - Resident Evil: Revelations 2

Muuten peruspistooli, mutta tässä on astetta enemmän potkua. Samurai Edgessä on juurikin sitä Deaglen tyylikkyyttä mutta samalla siinä on sitä peruspistoolin tuntuakin. Ehdottomasti yksi niitä huippuversiota Resident Evil pistooleista koskaan ja erikoisverio on vain nimetty todella upeasti, kuten perusversiokin.


6. Lawgiver (Dredd) - Judge Dredd: Dredd vs Death

Tuomareiden valinta ja ehdottomasti erittäin hyvä pistooli. Laintuojassa nimittäin on mukana kaikki tarvittavat ammukset. Tarvitset vain tämä pistoolin ja vaihdat vain ammuksia. Palopommi, korkearäjähde, sarjatuli... mitä vain tarvitset, tässä aseessa on niitä kaikkia. Ase jossa on oikeaa asennetta.


5. Piecemakers - Victor Vran

DLC aseet. Nämä pistoolit ovat yllättävän hyvät sillä ne pitävät sisällään räjähtäviä ammuksia. Tämä lisäteho tekee niistä erityisen hyödylliset kun viholliset käyvät joukolla päälle. Ulkoinen olemus on myös upea mutta kyllä näiden tapauksessa se käytettävyys voittaa. Hyväksi kakkoseksi jäävät Rock n Roll pistoolitkin.


4. Hand Cannon (Leon) - Resident Evil 4

Ylivoimaisesti paras magnum koko pelisarjassa ja syystäkin, sillä sen verran pitää osata pelata, että tämän saa. Kun olet mestari Mercenariesissa saat käyttöösi aseen jolla ampuu vaikka norsun. Hand Cannon on erittäin kallis päivittää mutta huippuun kehitettynä siinä on loputtomat ammukset ja singon pysäytysvoima. Lähemmäs kaikki viholliset kaatuvat parilla ammuksella. Sanoisin että pelisarjassa Lightning Hawk, Killer7 ja Broken Butterfly ovat kaikki hienompia, viimeisin varsinkin latauksessa mutta tämä on todellinen voimanpesä joka poistaa kaikki esteet. Tässä on oikea palkinto palkkasoturille.


3. AP Pistol (Action Man) - Action Man

Tästä pelistä muistan yhden asian erittäin hyvin, pistooli panssarinläpäisyllä. Sanoo pelistä mitä vain niin tämä pistooli on tehokkaampi ase kuin mikään muu. Loputtomat ammukset ja pysäytysvoima jolle ei ole kilpailijaa. Ainoastaan tämä ase pudottaa Skullbotitkin. Erittäin tyylikäs ase ja todellinen esimerkki siitä miten tehdään todella hyvä pistooli. Ehdottomasti yksi parhaita aseita koskaan. Yksi ehdottomia vaihtoehtoja ykkösaseekseni.


2. Wing shooter (Leon) - Resident Evil 6

Leonin pistooli ja helposti pelin paras variaatio, pääasiassa yhdestä syystä. Tätä pistoolia voi kakkosmoodissa käyttää tuplana. Vaikka tämä ei nyt olekaan mitenkään erikoinen ase, niin siinä kiteytyy se, mikä pistooleista monesti tekee niin hyvän aseen. Yksinään se on tyylikäs taistelussa ja kun käyttää kahta yhtä aikaa, niin se näyttää todella upealta.


1. Ebony & Ivory (Dante) - Devil May Cry 

Dante on se mies joka näyttää miten käytetään miekkaa ja pistooleja tyylillä, kukaan muu pelihahmo ei ole pystynyt tekemään samaa, samalla asenteella. Ebony ja Ivory ovat Danten kaksoispistoolit joista eivät lopu panokset koskaan ja se on yksi hieno esimerkki siitä miten tehdään jo valmiiksi hyvästä asetelmasta parempi. Näiden aseiden käyttämisessä on todellista tyyliä, asennetta ja mielekkyyttä. Se mikä tehokkuudessa menetetään saadaan takaisin jatkuvuudessa. Tämä on niitä tapauksia joissa käyttäjä on iso syy miksi nämä pistoolit nousevat niin ylös. Kaksikot nimet ovat todella hyvät ja ulkoinen olemus korostaa näitä. Aseiden eliittiä, ehdottomasti.