Monien mielestä pelaaminen on parasta ryhmässä. En itse täysin yhdy tähän, mutta moninpeleissä on puolensa, varsinkin silloin kun se tapahtuu samassa tilassa ja mielellään vielä samalla laitteella.

 

 

 

Moninpeli on hyvä lisä yksinpeliin mutta monet pelit ovat sellaisia että ne on tarkoitettu pelattaviksi useamman pelaajan kesken. Itse sanoisin että olen pääasiassa yksinpelaaja, mutta aina silloin tällöin tulee pelattua myös ryhmässä ja jos oikein hyvä tuuri käy, niin vielä samassa tilassa muiden kanssa.

Silloin vanhana hyvänä aika ei ollut mitään nettipelaamista sillä tavalla mitä on nykyään. Silloin oli local co-op ja pelaaminen tapahtui jaetulla ruudulla. Siinä on se todellinen moninpelaaminen jos minulta kysytään. Vaikka nettipelaamisessa on puolensa niin jos saa valita, niin valitsen kyllä se on local co-opin.

Onkin hyvä nostaa esiin ne parhaat moninpelit.

On syytä huomauttaa että vaikka pelissä X olisi moninpeli, niin en sitä tänne laita jos en ole itse pelannut kyseistä moninpeliä. 

Sanottakoon myös jo nyt että ihan muutamaa hassua poikkeusta lukuunottamatta, tällä listalla ei ole juuri tappelupelejä tai League of Legendsin kaltaisia pelejä, sillä vaikka ne hauskoja kavereiden kanssa ovatkin, ne eivät ole niin hauskoja yleisellä tasolla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ratchet & Clank 3

- Pieni lisä pääpelin kylkeen. Ei mitään erikoista mutta aikoinaan, se oli todella hauskaa.

 

Burnout 3: Takedown

- Tässä pelissä kilpa-ajo on sivuseikka sillä se tuhon aiheuttaminen on paljon hauskempaa.

 

LEGO Star Wars

- Mikä tahansa LEGO peli sopii tähän mutta tämä on ensimmäinen jota itse pelasin.

 

Crash Bash

- Crash Bandicoot Party pelinä.

 

Soul Calibur III

- Se tappelu joka on ylitse muiden.

 




24. Bomberman

Huippuhauska peli jossa pommimiehet yrittävät nitistää toisensa pienin apukeinoin. Pommeja oppii heittämään ja potkimaan mikä rikastaa hyvin hektiseksi muuttuvaa peliä entisestään, hyvin nopeasti. Tämä on niitä klassikkopelejä menneisyydestä, jotka todellakin kestävät ajan hammasta.


23. Smite

Kaikista tämäntyylisistä peleistä oma suosikkini on Smite. League of Legends on isompi peli, mutta se on myös parilla tavalla huonompi. Näissä peleissä ongelmallista on se, että on täyttä onnenkauppaa että ketä ryhmääsi tulee ja näissä peleissä on usein todella huono pelaajakunta. Mutta hyvällä porukalla, nämä pelit ovat todella hauskoja.


22. Move or Die

Tätä peliä olen pelannut vain muutaman kerran illanistujaisten yhteydessä ja pakko sanoa että todella hyvä vaikutelma jäi. Tämä on niitä pelejä joka on oikealla tavalla hauska, yksinkertainen ja helppo. Erät kestävät hetken ja vaihtelua riittää, unohtamatta sitä, että näitä pelejä voi hieman sovittaa omaan makuunsa.


21. Castle Crashers

Klassinen sivulta kuvattu mättöpeli maksimissaan neljällä pelaajalla. Nostalginen, huumoripitoinen ja vauhdikas seikkailu täynnä vaihtuvia maailmoja, vihollisia ja pomovihollisia. Castle Crashers on paluu menneeseen jossa porukalla taisteltiin isoa vihollislaumaa vastaan, hyvin simppelein kontrollein.


20. Borderlands 2

Tämä on niitä pelejä jotka hankin pienen painustuksen alaisena PC:lle, PS3:n sijaan. Pari muutakin pelaajaa löytyy joten peliä pääsee pelaamaan ryhmässä. Toimivaa räiskintää todella hienolla grafiikalla ja ympäristöillä, sekä omanlaisellaan huumorilla. Täytyy sanoa että toimisi varmasti myös yksinpelinä, mutta huomaan kyllä että moninpelinä mukaan saa vähän lisää.


19. Wolf of the Battlefield: Commando 3

Yksi harvoja local co-op pelejä PS3:lla. 1-3 pelaajaa ja armotonta räiskintää. Todella viihdyttävä, vaikea ja hivenen lyhyt peli, mutta niin viihdyttävä ja suuria tunteita herättävä. Pelissä on muutama vaikeusaste ja pelihahmoissa on hieman eroja. Kolmella pelaajalla todell hauskaa, oman aikansa.


18. Quake 3: Revolution

FPS pelien huippuja. Tämä on yksi niitä pelejä joka todellakin valtasi aikanaan peli-illat. Hyviä pelattavia hahmoja ja tarinan kautta sai kehitettyä pari hahmoa todellisiksi voimanpesiksi. Sitten vain taisteluun joko botteja tai toisia pelaajia vastaan. Tai vaikka sekä että. Quake 3 on yksi niitä FPS pelejä joita tuli yhteen aikaan pelattaua todella paljon.


17. Sly 3: Konnien Kunnia

Tämä on niitä pelejä joissa moninpeli on lisämauste, lisätty valmiiseen peliin. Sly 3:n tapauksessa on valtava sääli että näihin ei ole panostettu enemmän sillä Rosvo ja Poliisi varsinkin olisi erittäin hauska pelimuoto jos sitä voisi pelata usemmassa kentässä ja pidempään. Peli on nopeasti ohi ja rosvo on aika kovassa etulyöntiasemassa. Tämä on niitä tapauksia kun yhden pelin moninpelit haluaisi todella party peliksi.


16. Gwent: Witcher Card Game

Tämä peli on omalla tavallaan todella hauskaa kun siihen pääsee sisälle. Peli jatkaa muuttumistaan mikä myös muuttaa peli kokemusta mutta hauska peli. Kaverin kanssa varsinkin kun mukaan saa vähän jutun juurta. Itse pidän tämäntyylisistä peleistä näin MTG taustalla. Gwent on todella hyvin tullut Witcher 3:sta nettipeliksi.


15. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Tämä on paluu menneeseen. Tämä NES peli on yksi ensimmäisiä pelejä joita olen koskaan pelannut ja muistaakseni ensimmäinen jonka olen läpäissyt. Todella hienoa on se, että tässä voi pelata kaksin toisenkin pelaajan kanssa. TMNT2: Battle Nexus tuo bonuksena tämän pelin, mutta neljälle pelaajalle. Kyllä se NES klassikko on kuitenkin se mainitsemisen arvoinen peli koska siihen liittyy vain niin paljon muistoja.


14. Champions: Return to Arms

Marvelin ohella toinen PS2:n moninpelijätti. Lähipiiri piti tästä enemmän ja hyvä pelihän tämäkin on. Fantasiatunnelmainen peli jossa useampi erilainen pelattava hahmo joista jokaisella omat taitonsa. Tähän lisätään vielä suuri valikoima erilaisia aseita ja varusteita niin paketti on valmis. Sitten olisi tarkoitus aloittaa seikkailu toinen toistaan erilaisemmissa maailmoissa, toinen toistaan erilaisempia vihollisia vastaan.


13. Lord of the Rings: Return of the King

Yksi kaikkien aikojen parhaita elokuvia sai varsin hyvin lisenssipelin. Vaikka tämä peli on parilla tavalla väärällä tavalla vaikea, niin sitä on turha kiistää, etteikö tästä pelistä olisi irronnut todella paljon iloa todella pitkäksi aikaa. Tässä on sellainen peli jossa vain olisi sitä jotakin. Pelissä pääsi kokemaan elokuvan tapahtumat uudelleen ja peli oli varsin haastava, pakottaen parantamaan suoritustaan.


12. Red Dead Revolver

Tämä on yksi sellainen peli josta muistan hyvin lämpimästi Deathmatchin. Pelisäs on useampia pelattava hahmo joissa todella hyvin eroja. Tämä on yksi niitä pelejä joita tuli pelattua harvemmin, mutta joista sai todella paljon irti. Länkkäritunnelma on vahva ja vaihtamalla hahmoa, peliin sai lisää vaihtelua, unohtamatta kaksintaisteluja.


11. 007: Agent Under Fire

Se peli mikä syrjäytti Quake 3:n. Tässä pelissä on oikeasti sitä jotakin. Muistan että porukassa pelasimme aina samassa kentässä, mutta vaihdoimme aseistus ja asetuksia parilla tavalla. Tästä pelistä irtosi paljon hupia kerran toisensa jälkeen ja vaikka se olikin tavallaan saman toistoa, niin se toisto oli todella nautinnollista kerran toisensa jälkeen.


10. Marvel: Ultimate Alliance

Yhteinen seikkailu monien Marvel sankarien kesken, monia Marvel roistoja vastaan. Hahmovalikoima on valtava ja sitäkautta vaihtelu on valtava. Yksin valitse neljä joita voit vaihdella, mutta vaikka kolmen pelaajan voiman, pääset tekemään todellista vahinkoa kun useampi sankari liittyy taisteluun. Marvel fanina tämä oli yksi parhaita moninpelejä PS2 aikakaudella.


9. Resident Evil 6

Loistava yksinpelinä, varsin toimiva moninpelinä. Tarinan lisäksi Mercenaries onnistuu kaksin ja se on eräs asia mitä halusin jo RE4:n aikaan. Toki RE5 toi moninpelin, mutta RE6 on vain niin monella tavalla parempi peli. Suuri plussa myös siitä että tässä onnistuu myös local co-op. RE6 on erittäin viihdyttävä peli jossa tarinan voi pelata kaksin läpi.


8. Worms: World Party

Madot sotajalalla. Tämä on jälleen yksi klassinen peli jossa toteutus on enemmän kuin loistava. Madot yrittävät tappaa toisiaan valtavalla määrällä aseita. Hienoa on se, että kaikki aseet ovat jollakin tavalla hyödyllisiä ja omat madot eivät ole immuuneja vahingoille. Vielä parempaa on se, että yhdessä pelissä voi olla yhtä aikaa reilu kourallinen joukkueita.


7. War of the Monsters

Ehkä se paras todellinen taistelupeli. Tämä peli tekee monta asiaa ja tekee ne vielä todella hyvin. Pelattavat hirviöt ovat kopioita klassisista hirviötyypeistä ja monet ovat pelattavuudessaan täysin uniikkeja. Suurta nautintoa peliin toi myös se, että ympäristöt pystyi tuhoamaan lähes täysin ja pelialue oli varsin laaja. Muistan todella hyvin että tämä peli sai vauhtia yhdestä demosta jota jaksettiin pelata paljon, kunnes se peli lopulta löytyi. Parhaita pelejä monessa kategoriassa.


6. New Super Mario Brothers

Tiivistä yhteistyötä, tervettä kilpailuhenkeä, kusipäistä toimintaa tai vain silkkaa kaaosta. Wiin SMB on peli jossa pelattiin kenttiä yhtä aikaa ja varsin hyvin kontrollein. Pelaaminen on täysin erilaista kun mukana on eri tasoisia pelaajia, mutta monille, tämä peli oli todellinen paluu menneeseen, uusissa kuorissa.


5. Victor Vran

Tämä on sellainen peli joka muuttuu moninpelinä hyvin paljon helpommaksi, mutta se myös mahdollistaa sen, että voit itse vähän kokeilla, kun ei tarvitse olla kokoajan pistämässä parastaan. Useampi hahmo liikkuu kentällä yhtäaikaa, mutta he ovat hyvin vapaita liikkumaan ja etenemään, ilman toisiaankin. Lisäksi tässä pelissä kaikki saavat omat aarteensa, eli et voi menettää mitään muiden ahneudelle.


4. Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Turtlesit olivat lapsuudessani todella iso juttu. Kun he tekivät paluun TV:n puolella, he tekivät paluun myös videopelien puolella. Vaikka ensimmäinen PS2:n peli ei ollutkaan mikään paras mahdollinen, niin siinä oli ihan hyvä moninpeli, mutta kakkonen pisti paremmaksi moninverroin. Pelattavissa hahmoissa on oikeasti eroja, peli on pidempi ja mukana on haastava tournatent haastekin. Tämä on erinomainen peli joka palauttaa mieleen ne ajat, kun tutustui videopeleihin, mutta tämä tekee sen kaiken, paljon paremmin.


3. BUZZ! Monstermania

Sisareni sai tämän joskus lahjaksi ja kyllähän sitä tuli seuraksi pelattua, mutta sitten kävi niin että tämä peli vei varttuneemmat pelaajat täysin mukanaan ja veisi varmaan vieläkin. Pelit ovat lyhyitä, simppeleitä ja vaihtelevia ja kun vastassa on parhammillaan kolme muutakin pelaajaa, niin tässä on partypeli, jolle ei vain ole voittajaa. Näitä on muutamia muitakin, mutta Möröt on se peli, jonka takia BUZZ nousi suureen suosioon lähipiirissä.


2. Tetris Attack

SNES peli jossa pelataan Tetristä toista pelaajaa vastaan, pienin lisämaustein. Muistan peli-iltoja kun tätä peliä pelattiin niin että ohjaimet kärsivät, kirosanat lentävät, hiki virtaa ja syntyy suuria tunteita, puhumattakaan siitä, että kun tätä voi pelata vain kaksi kerrallaan niin seuraaminen ja kommentoiminen ovat osa kokonaisuutta. Tämä peli kestää aikaa ja tarjoaa edelleen todella nautinnollista ajanvietettä.


1. CTR - Crash Team Racing

Moninpelien huippu. Itse en ole juuri kilpa-ajopelien ystävä, mutta CTR vei aikoinaan täysin mukanaan. Se alkoi sellaisena leikkinä, jossa yksi pyrki voittamaan ja toinen pelaaja pysyi hännillä, käyttäen parhaita varusteita. Sitten pelissä tuli avattua lisää pelattavia hahmoja. Sitten siihen tuli mukaan se kilpailu, kumpi voittaa. Välillä tietenkin vaihdettiin pelaajia. Lopulta ainoa pelimuoto jossa sai todellista haastetta on CUP ja vaikeimmilla boteilla. Tämä on yksi niitä pelejä, joita tuli aikoinaan pelattua eniten moninpelien joukossa. 

Siitä ei ole pitkäkään aika kun palasin tämän pariin ja moninpelinä, tämä on edelleen yhtä hauska peli, kuin silloin ennen.